vélemények, olvasnivalók, élménybeszámolók, látnivalók, fényképek

A vadregényes Costa Rica

Costa Rica a nemzeti parkjairól híres közép-amerikai állam mindig tartogat meglepetéseket. A trópusi éghajlatú, hegyvidékekkel ékes országban különleges kalandokban lehet részünk: WANDER IN PARADISE // Treasured Memories from Playa Junquillal, Guanacaste, Costa Rica from SVENSK△ on Vimeo.  

Egy kis búvárkodás a korallzátonyon - majd támadott a cápa!

A mérgező tüskékkel ellátott tűzhalra vadászni a korallzátonyon egyébként sem veszélytelen: de ha csak egy háromágú szigonnyal kell felvenni a harcot egy támadó cápával, az már több mint izgalmas! [utazom:csikkep:50051] Szerencsére a tengeri ragadozó elállt eredeti szándékától, és nem tépte darabokra a komoly lélekjelenléttel rendelkező búvárt:  (via hvg)

Kuba hangulata

Kuba: a karibi szigetország egyedülálló hangulata garantáltan rabul ejti az ide látogatót. A megtorpant idő, a sajátosan értelmezett forradalmi mindennapok, a veterán autók, a megkopott színek, a lüktető zene és a csodás tengerpartok- ezek a különleges hangulatok mind-mind részei annak a színes forgatagnak, ami végül egy szinte leírhatatlan érzéssé áll össze. Átlapozhatunk ezer képet, megnézhetünk számtalan, a most következőhöz hasonlóan jól sikerült videót vagy meghallgathatjuk a kubai ritmusokat egy CD-n: egyik sem fogható a valódi élmények szédítő kavalkádjához.  Kubát látni kell!

Kubai hangulat

Kuba, az egyedülálló hangulatú karibi sziget híres kiváló időjárásáról, ízletes dohányáról, a pezsgő latin ritmusok pedig fűszeres rumban oldódnak esténként... A kubai városok közül a legtöbben Havanna vagy Trinidad meglátogatását tűzik ki célnak, de ne feledkezzünk meg a vidéki Kuba felfedezéséről vagy Cienfuegos hangulatos kisvárosának felkereséséről sem. Varadero pedig tökéletesen alkalmas arra, hogy kipihenjük a munkás hétköznapok fáradalmát, koktélt szürcsölve a tengerparton... A Taste of Cuba from SOLDAOUT on Vimeo.

Forró ritmusok és veterán autók - a valódi Kuba

A legendás Kuba minden utazni szerető ember vágyott célpontja - nem véletlenül. A karibi szigeten a történelem konzerválta az ötvenes évek hangulatát, amelyből sok apró részletet mi is megnézhetünk egy kubai utazás során. [utazom:csikkep:41071] A következő kisfilm Kuba legszebb tájaira repít bennünket: H E R E W H E R E W E A R E -in- CU B A from Will Horne on Vimeo.

Dominika legszebb tájai

A Dominikai Köztársaság kiváló nyaralóhely a Karib-tengeren. Az itt található gyönyörű tájak messzi földről vonzzák a pihenni, nyaralni vágyókat. A kellemes éghajlatú trópusi tengerpart és a tiszta kék ég nagyon szép keretbe foglalja a zöldellő pálmák sorait. A most következő kisfilm ide repít el minket: Time Lapse from Dominican Republic from HD Nature Video by LoungeV on Vimeo.  

Forró ritmusok és veterán autók - Kuba hangulata

A legendás Kuba minden utazni szerető ember vágyott célpontja - nem véletlenül. A karibi szigeten a történelem konzerválta az ötvenes évek hangulatát, amelyből sok apró részletet mi is megnézhetünk egy kubai utazás során. [utazom:csikkep:41071] A következő kisfilm Kuba legszebb tájaira repít bennünket: H E R E W H E R E W E A R E -in- CU B A from Will Horne on Vimeo.

Hat perc Kuba: a karibi sziget valódi hangulata

A kellemes Karib-tengerben lubickoló Kuba igazán egyedi célpont. Ha egy nagyon kalandos és változatos utazást szeretnénk tenni, nem csak a térben, hanem az időben is, akkor mindenképpen keressük fel ezt a krokodil alakú szigetországot. [utazom:csikkep:41071] A vérpezsdítő ritmusoktól és a nehéz szivar füstjétől valamint a fűszeres rumtól könnyen megszédülünk, de felfrissülhetünk a tengerben vagy a Vinales-völgyben tett kirándulással. Havanna utcáin és hangulatos szórakozóhelyein életre szóló élményben lesz részünk, Varadero homokos tengerpartján pedig kellemes pihenésben. 

Dominika csodái

A Dominikai Köztársaság a Karib-tenger egyik legszebb gyöngyszeme. A romantikus nyaralásukat itt töltő szerencsések csillogó szemmel mesélnek élményeikről. Trópusi éghajlat, hófehér homok, gyönyörű tengerpart, magas pálmák, mi kell még? Akinek kétségei támadnak, nézze meg ezt a kisfilmet: Dreamlapse 4K from HD Nature Video by LoungeV on Vimeo.  

A Virgin-szigetek tájain

A Virgin-szigetek a Karib-tenger északi részének egyik legszebb vidéke. Sokan a szabadtüdős búvárkodás és a vitorlázás miatt érkeznek ide, de a legnépszerűbbek a fehér homokos tengerpartok és a kellemes strandok. [utazom:csikkep:41851] Ez a kisfilm ezeket is bemutatja:.  British Virgin Islands "Voyage" from Blue Eden on Vimeo.  

A Bahama-szigetek

A Bahamák egy trópusi éghajlatú, korallzátonyokból és apró szigetekből álló szigetcsoport a Karib-tengeren, nem messze Florida partjaitól. A krokodil alakú karibi sziget Kuba sincs messze innen. Kolumbusz itt szállt először partra a Újvilág felfedezésekor - persze még abban a hitben, hogy India partjait érte el. A vitorlázás azóta is nagy népszerűségnek örvend a szigeteken:  The Bahamas HD "Sea of Abaco" - Sailing Timelapse from Blue Eden on Vimeo.  

Havanna hangulata

Havanna: Kuba és a mosoly fővárosa. Embargó ide vagy Castro-testvérek oda, a helyiek örökké kedvesek és vidámak: mintha az életük értelmét valami mélyebb igazságban találták volna meg, nem a legújabb fogyasztási cikkek megszerzésének kényszeres vágyában.

Havanna ritmusa

Havanna: a kellemes éghajlatú karibi sziget, a salsa és a fűszeres rum, a pezsgő ritmusok és Kuba fővárosa. A látnivalókkal és kiváló szórakozóhelyekkel bőven ellátott, málló vakolatú, patinás város utcáin forgott ez a kellemes kisfilm, amely jól visszaadja a Malecon és Ó-Havanna egyedülálló hangulatát. Kubai utazásainkért kattints ide, ha pedig a sziget látnivalói érdekelnek, akkor itt nézz szét. Havana City Guide [Cuba] from julien widmer on Vimeo.  

Toulousetól Martiniqueig: egy karibi utazás története

 Az otthontól a karibi paradicsomig tartó utazás naplója képekben megjelenítve. Szinte olyan, mintha mi magunk is elrepülnénk ide...

Az egzotikus Dominika

Ha a Karib-tenger tájaira tervezzük egzotikus utazásunkat, akkor a Dominikai Köztársaság előkelő helyet foglal el a lehetséges célpontok között. A gyönyörű tengerpartok mellett a sziget belső vidékein hatalmas, trópusi hegyvidéket találunk, ahol bő vízű vízesések zuhannak a mélybe. [utazom:teaser:49552] A biztonságos és kifejezetten szép ország kiváló nyaralóhely, ahogyan erről a most következő kisfilm is tanúskodik: República Dominicana from Joaquin Ruiz Quintanal on Vimeo.  

Oldalak

Vélemények, értékelések
4.7
20 értékelés alapján

Mexikó - Guatemala - Honduras körutazás

Budapest, XII. kerület
5.0
<szöveg nélkül>

Hotel Now Larimar **** Punta Cana

Budapest, XVI. kerület
3.0
A szálloda átlagos, 4**** megfelelő.
A személyzet nagyon kedves, készséges, szinte kivétel nélkül.
A szobák már vegyesek, mert valószínűleg a légkondin keresztül több szobában elviselhetettlen doh szag van bármely emeleten. Ez volt a legrosszabb, szobákat kellett cserélgetnünk!!!
Az éttermi kiszolgálásról szintén csak a legjobbakat tudom mondani, választékra elvben szintén, ami már az ízeket, elkészítés módját illeti már kevésbé.
Az ételek elég íztelenek, vagy inkább azt mondom számunkra azok, de még annak is, aki nem a magyaros csípős ízeket keresi.
Furcsa módon az íztelenség a gyönyörű gyümölcsökre is igaz.
Én majd minden fajta rumot végig kóstoltam, de egyiket sem mondanám jónak, szemben a kubai rumokkal, valószínű azért, mert az itteniek rövid, 2 éves érlelésűek.
A közbiztonság tényleg nagyon rossz, mert 2 alkalommal mentem ki sétálni a szállodából, 2-3 km-es távra, vagy egyedül, vagy negyed magammal fiúkkal, és a személyzet, maximális jóindulattal le akart beszélni róla, hogy nem biztonságos, valamint tényleg megörültek amikor egyben és épségben visszatértünk, vagy visszatértem.
A saunai fakultatív program kihagyhatatlan, gyönyörű, és ez, a magyaroknak szervezett 20-40 fő közötti csoporttal, a látnivalón kívüli magyarokra szabott hangulattal volt a legnagyobb élmény.

Hotel Occidental Punta Cana ***** Punta Cana

5.0
<szöveg nélkül>

Hotel Iberostar Punta Cana ***** Punta Cana

Budapest
4.0
Kiváló szálloda, gyönyörű kerttel, kifogástalan szolgáltatásokkal. A személyzet kedves, segítőkész.Minden rendben volt. Nagyon jól éreztük magunkat. A tengerpart mesés!

Havanna H. Miramar**** 3éj+Varadero Hotel Memories Varadero**** 6éj

Soltvadkert
5.0
Tökéletesen megszervezett utazás! Van benne városnézés, tengerparti pihi és mindkét helyen szép és tiszta szállodákban laktunk. A személyzet is nagyon kedves volt, imádnivaló emberek. Köszönjük szépen a profi szervezést!

Mexikó - Eltűnt civilizációk nyomában

Budapest
5.0
Fantasztikus utazàs - és programszervezés, profi idegenvezető.
Olykor kissé hosszù buszozàsokkal, sietős programokkal, de az ebből fakadó negatív érzet olyan kevés, hogy màr màr nincs is.
Köszönöm ezt a csodàlatos élményt.

Hotel Memories Varadero Beach Resort ****

Érd
4.1
<szöveg nélkül>

Hotel Tropical Princess Beach Resort & Spa **** Punta Cana

Budapest
4.8
<szöveg nélkül>

Hotel Now Larimar **** Punta Cana - Bécsi indulás

5.0
<szöveg nélkül>

Hotel Tropical Princess Beach Resort & Spa **** Punta Cana

Pápa
5.0
Gyönyörű környezetben található a szálloda. Az óceán partot minden nap takarították. A személyzet kedves,mosolygósak, és segítőek. A szobákat naponta takarították, a mini bárt mindig feltöltötték. Az étteremben a svédasztalos étkezés során mindenki megtalálta a magának megfelelőt. A mangó, és az ananász fantasztikus volt. Egyik legszebb és legemlékezetesebb nyaralásunk volt.

Hotel Catalonia Bavaro Beach Golf & Casino Resort ***** Punta Cana

Budapest, II. kerület
4.8
Nászúton voltunk, és minden elképzelésünket felülmúlta a szálloda. Hatalmas területen fekszik, minden igényt kielégítő szolgáltatásokkal. Hatalmas úszómedencék, a part gyönyörű, a személyzet mosolygós és mindig kedves. A Sanoa szigeti kirándulás fantasztikus volt, több meseszép strandot látogattunk meg, a napvédő és szúnyogirtó krémet senki ne hagyja otthon. A delfinekkel úszás egy életre szóló élmény, ha már eljutsz ide, semmiképp ne hagyd ki!

Hotel Now Larimar **** Punta Cana

Szeged
5.0
A férjemmel töltöttünk itt egy hetet még tavasszal, és mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a hotelt. Ez maga volt a paradicsom! Akciós áron sikerült foglalni az utazom-nál, érdemes követni az akciókat, mert így igazán kedvezményesen juthattunk el ide. a szállodáról, az ellátásról, a programokról csak szuperlatívuszokban tudok nyilatkozni. Aki csak teheti, menjen!

Hotel Memories Splash Punta Cana **** Punta Cana

Budapest, V. kerület
5.0
Tökéletes választás, ha aktívak a gyerekeid, Te viszont pihenni is szeretnél. A szállodával abszolút meg voltunk elégedve, tiszta nagy szobát kaptunk, finomakat ettünk, és a gyerekeink mindig találtak valami szuper programot maguknak, amit a szállodán belül kínáltak. Az aquaparkot imádtuk!!! Nagyon kedves a személyzet és gyerekbarát az egész létesítmény.

Hotel Occidental Caribe **** Punta Cana

Fehérgyarmat
4.7
1 hetet töltöttünk a barátainkkal itt, és ha lesz rá lehetőségünk, akkor biztosan visszatérünk. Imádtuk! A tengerre néző kilátás káprázatos, érdemes ilyen szobát választani. A medencénél, a parton, ha akartunk pihentünk, ha akartunk buliztunk. Nagyon finomakat ettünk, és ittunk. Köszönjük az ajánlást az irodának!

Caribe Club Princess Beach Resort & Spa ****+

Budakeszi
4.6
Egy karibi falu hangulatát kelti a szálloda, tiszta és nagyon rendezett volt a kertje. A tengerpartot is folyamatosan takarítják. A szobák kissé lelakottak, nem működött a ventilátorunk és a csap is folyamatosan csöpögött, de ahogy szóltunk azonnal jöttek és orvosolták a problémákat. Nagyon kedvesek és segítőkészek voltak a szállodában, érdemes 1-1 dollárral megköszönni a segítségüket, amivel igazából a saját kényelmünket biztosítottuk be. Az ételválaszték káprázatos, minőségben és mennyiségben sem kifogásolható. A szúnyogokra érdemes előre felkészülni. Nagyon jól éreztük magunkat, köszönjük a szervezést!

Körutazás Kubában

Tárnok
4.0
Az egész út jó volt.Kiemelten az idegenvezetés.A szállások színvonala általában jónak mondható,kicsi hiányossággal pld.:Varadero-i szállás fürdőszoba pipere polc hiánya és kevés melegvíz.Étkezés elfogadható.Utazásnál a repülőgépen az ültetés nem tetszett kifejezett kérés ellenére hogy ablaknál szeretnénk ülni nem sikerült. Ez nem lett volna akkora baj mint az,hogy ketten utaztunk házastársak és egymástól 30 sorral kaptunk ülőhelyet 10 órás repülőútra.Programszervezés jó volt egy program a csónakkirándulás elmaradt üzemanyag hiány miatt de ez nem az iroda hibája.

Havanna Hotel**** 2éj+Varadero Hotel Memories Varadero**** 5éj

Veszprém
4.8
Nagyon profin meg voltak szervezve a transzferek, időben megkaptuk a busz számát. Az idegenvezető szuper volt, nélküle nem lett volna egész Havanna!
Szervezésénél segítőkész kollégák intéztek mindent, telefonon és emailben is könnyen, érthetően lehetett velük beszélni.
Habana 61 nevű éttermet imádtuk, ami a szálláshelyünkkel szemben volt, és 10% kedvezmény is járt a szállás miatt.
Legközelebb ha mennénk, akkor is panziót választunk, itt az Óváros szívében remek volt.
Kávé, rum, koktélok, isteniek! (De csak is Havana Club-bòl)

Hotel Now Larimar **** Punta Cana

Budapest
5.0
Nagyszerű hetet töltöttünk el a hotelben, illetve Dominikán. Márciusban végig sütött a nap, időnként kissé felhős volt, de sosem hűvös, mindössze egyszer esett. Estére sem hűl le az idő 22-23 fok alá. Érdemes az első napokra 50 faktoros naptejet vinni. Oltások közül hepatitis A javasolt, sem a tífusz vakcinát, sem a malária elleni megelőző gyógyszereket nem tartották szükségesnek. Annak érdemes erős (40%) szúnyogriasztót vinnie, aki messzebbre is ki akar mozdulni a hotelből (pl. samanai kirándulás). A hotelről: tágas, légkondicionált szoba erkéllyel, jacuzzis fürdőszobával, a Preferred Club felárért igazából nem kap nagyobb vagy tágasabb szobát az ember. Minden nagyon tiszta, hatalmas létszámú személyzet ügyel mindenre, de ha valami elromlana, akkor latin-amerikai tempóban javítják csak meg. Az általunk kipróbált á la carte éttermek (Spice, Bluewater, Tamarindo) mind nagyon jók voltak, de érdemes a hatalmas svédasztalos Carnivalban is vacsorázni, minden nap változtatják a kínálatot és gyakran tematikus (pl. dominikai, seafood, stb.). A személyzet nagyon kedves és odafigyelő, a pincérek folyamatosan újratöltik az ember poharát, viszik el a tányérokat, stb. Minden nap folyamatosan vannak programok a délelőtti beach fitnesstől, latin táncóráktól a délutáni kókuszból- és ananászból koktélozáson és strandröplabda-bajnokságon át az esti koncertekig. Összességében fantasztikus volt és a kirándulások (Samana, Saona) is csodálatosak voltak.

Pár megjegyzés:
- nem érdemes pesót váltani, csak amerikai dollárt, lehetőleg minél kisebb címleteket (a nagy címletek felváltása a hotelben is megoldható persze). Nagyon sok helyen lehet bankkártyával fizetni Dominikán és ahol nem, ott is elfogadják a dollárt, habár előfordul, hogy pesóban adnak vissza. A sok kis címlet lényege: a borravaló. Nem érződik az, hogy elvárnák, de illik (1$ a megszokott, pincérnek, londínernek, szobalánynak, pultosnak).
- ha nem lenne egyértelmű: minden all inclusive, koktélok, á la carte éttermek, kávézó, tengerparti grill, stb. Amiért fizetni kell, az a Preferred Club felárért (kb. 100-150 $/fő) igénybevehető dolgok, a borlapról rendelhető borok, illetve a több helyen is hirdetett, igen extra szolgáltatások: ilyen pl. a lobster party vacsora (amit amúgy ingyen is lehet enni, pl. a Mercure-ban), a spa szolgáltatásai, a romantikus szobaelrendezés (virágszirmok, stb.), stb.
- mi már a lefoglalás után jöttünk rá, hogy az utazásunk egybeesik az amerikai tavaszi szünettel, ami ott óriási bulihét szokott lenni végzős gimiseknek, egyetemistáknak. Ettől kicsit tartottunk, de feleslegesen. Volt néhány nagyobb társaság itt is, de abszolút nem volt zavaró, igazából az egyenpólójukat és a jó hangulatukat leszámítva észre se vettük őket.
- nem tudom, hogy a legalább 50%-ban amerikai közönség miatt van-e, de a kávé mindenhol borzasztóan hosszúra van főzve alapból, és ez igaz a kávézóra is, nem csak a svédasztalos reggelizőhely automatájára.
- a hotel környéke: ha a hotelből kilépve az egyik irányba indul el valaki, akkor 10-15 perc forgalmas útmenti séta után egy bevásárlóközpontba jut, itt van néhány ruhaüzlet (pl. Parfois, Quicksilver, Billabong, stb.) és egy szupermarket. Utóbbiban érdemes megvenni az ajándék rumot, minden más helyen drágább. A másik irány átmenetileg kissé lepukkantabb (kiemelendő: sosem éreztük magunkat veszélyben és egyetlen atrocitás, vagy kellemetlenség sem volt a helyiek részéről), de pl. arrafelé van egy isteni food truck udvar, illetve olcsóbb kis üzletek. Inkább szervezett kirándulás részeként érdemes kimozdulni a hotelből, de egy félnapos sétálgatásra teljesen jó a környék.
- a helyiek: imádnak dudálni, nagyon sokan ülni egyszerre a motoron, és ha árulnak valamit, akkor garantáltan megszólítják az embert, megpróbálják neki eladni a dolgokat (tipikus szuveníreket, larimar ékszereket, szivart, közös képet a majommal, iguánával, hajfonást, stb.). Erre jó példa a hotel tengerpartjával némileg szomszédos "shopping center", amitől az eladók vagy azok rokonai már 300-400 méterre leszólítják az embert és el is kísérik a bazárszerű üzletsorig. Nyomulósak, de nem agresszívek (nem volt, aki egy határozott "gracias pero no" után folytatta volna), és Jay-Z is megmondta: can't knock the hustle. Alkudni természetesen nem csak lehet, de kötelező is ezeken a helyeken.

Hotel Be Live Collection Punta Cana **** Punta Cana

Vecsés
4.9
A szálloda kiváló, a személyzet kitűnő.
Nem bántuk egy percét sem.

Havanna Hotel***** 3éj+Varadero Hotel Ocean Vista Azul***** 6éj

Győr
4.8
Az utazási iroda folyamatosan tartotta velünk a kapcsolatot utazásunk előtt,mindent intéztek.Egész utazásunk nagyon szuper volt,minden a megbeszéltek szerint zajlott.A túravezetőt, Heidit imádtuk oltári kedves,aranyos és nagyon tájékozott volt.A túrák amiken részt vettünk nagyon szuperek voltak.A havannai panzió a belvárosban autentikus volt, a szállásadóink nagyon kedvesek voltak,egész ott tartózkodásunk alatt a kedvünkben jártak Az old timeres városnézést senki ne hagyja ki aki Havannában jár.A varaderoi négycsillagos szállás azért nem európai négy csillag,de mi nagyon jól éreztük magunkat.A szálloda személyzete nagyon kedves volt a takarítónőtől a recepcióson át pincérig,jó volt a kaja,nagyon jó programok voltak a szállodában,egyedül a szoba hagyott egy pici kívánnivalót maga után,de ez Kuba :)imádtuk
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!