pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Szállás típusa
Kiutazás
Akciók, kedvezmények, last minute Olaszországban

Olaszország térkép
Olaszország cikkek

» Hosszú hétvége Rómában
» Advent - Karácsonyi Vásárok Forgatagában
» Toszkána
» Látnivalók Velencében
» Utak Március 15. idejére
» Karneváli utazások
» Húsvéti utazások
» Adventi utak
» Látnivalók Firenzében
» Látnivalók Rómában
» Síelés Olaszországban
» Buszos körutazások Olaszországban
» Tengerparti Nyaralás - 2015
» 4 napos utazások
» Utazás Szicília nyaralás...
» Szicília látnivalók
» Biciklitúra, kerékpártúra
» Buszos körutazások
találat
Főoldal Európa Olaszországkörutazás
 

Olaszország repülőjegy 15.898 Ft/főtől - Róma (oda-vissza)

Részletes találati lista

Olaszország TOP 15-ös látnivaló-listája

Olaszországot a legszebb, legjobb adottságokkal áldotta meg a Teremtő: vannak hóval borított hegyei, mediterrán tengerpartjai, csodálatos, történelmet mesélő városai, nevezetes műemlékei, és még sorolhatnánk. Ez az ország, amely mindannyiunk bakancslistáján szerepel, de nézzük az utazom.com top 15-ös listáját azokról a helyekről, városokról, régiókról, amelyeket feltétlenül érdemes felkeresni.

15. Aosta-völgy
Olaszország legkisebb és legkevesebb lakossal bíró régiója a svájci, francia határon. Az Európa legmagasabb hegyei által körülölelt Aosta-völgy maga a hegyi paradicsom, de itt található az ország legrégebbi nemzeti parkja is, az 1922-ben alapított Parco Nazionale del Gran Paradiso, ahol olyan védett állatok élnek, mint a hermelin, a kőszáli kecske és a mormota. Az égbeszökő hegyekkel teletűzdelt régiót a Dora Baltea-folyó szeli ketté, mely a Mont Blanc déli lejtőjén ered. A gyönyörű vidéket számtalan tengerszem, ódon várkastélyok, tágas szőlőültetvények és bájos...

Olvasson tovább! >>>

A Golfo della Poeti: ihletett öböl Ligúriában

Olaszország. Kívülről fújja már mindenki a nevezetességeket, ha járt már itt, ha nem: Róma, Milánó, Velence, Firenze. Tény, ezek a látványosságok kiemelt fontosságúak mint a kultúrtörténetben, mind a világtörténelemben betöltött szerepük miatt. Olaszországból indult útjára számtalan eszme, birodalom és művészeti stílus.

Ez a természeti szépségekben bővelkedő táj nem csak nekem tetszik: az örök dekadens forradalmár Lord Byron és romantikus Percy Bysshe Shelley is úgy gondolta, érdemes itt eltölteni hosszabb időt vagy akár az összes hátralévőt is. Utóbbi személy esetében a halálos szerelem nem csak puszta frázis volt: az öbölben vitorlázva érte a végzet. Byron megrendítő módon hantolta el barátját: a parton máglyát emelt a költőnek, majd a tengerbe szórta a hamvakat. Miattuk, és az őket követő rengeteg író és költő emlékére, akik e tájon keresték a...

Olvasson tovább! >>>

Monte Sibillini és Castelluccio, Umbria

Umbria tartományát Olaszország zöld szívének is nevezik, nem véletlenül: hatalmas hegyek és zöldellő erdők borítják az egyetlen olyan tartományt, ami nem rendelkezik tengerparttal. Kirándulásra, túrázásra alkalmas magaslatokban viszont annál gazdagabb: leghíresebb hegye a Marche és Umbria között emelkedő Monte Sibillini.

A hegység mélyébe merészkedve egészen már táj fogadja az utazót, amit  a közeli Toszkána vagy Umbria tartomány más részein megszokott: hatalmas fennsíkok, virágzó mezők, apró kis falvak és farkasok járta rengetegek között barangolhatunk.

A terület megőrizte eredeti állapotát és természetközeli báját: a tájon végig tekintve nem is hinnénk el elsőre, hogy az alapvetően mediterrán Olaszország, inkább hangulatú magashegyi hangulatú vidékén járunk.

A kedvenc kivárosom a festői helyen, a Piano Grande síkság északi szélén épült Castelluccio: félig...

Olvasson tovább! >>>

Látnivalók Rómában: Gyakori kérdések

Mikor utazzunk Rómába? - Éghajlat
Az Örök Város éghajlata meglehetősen enyhe. A nyarak forrók, de a tenger felől érkező szellő enyhítheti a hőséget. Rómába bármikor érdemes elutazni, de számoljunk azzal, hogy a november a legcsapadékosabb, ilyenkor özönvíz szerű esőzések is előfordulnak. A tél szintén enyhe, csapadékos.

Mennyi az idő Rómában? - Időeltolódás
Róma a közép-európai zónaidőhöz tartozik, az órát nem kell átállítanunk.

Szükséges az oltás Rómában? - Egészség
Kötelező és javasolt oltásra nincs szükség. Indulás előtt azonban érdemes betegség- és balesetbiztosítást kötni, illetve váltsuk ki az Európai Egészségbiztosítási Kártyát, ennek birtokában a sürgősségi egészségügyi ellátás Olaszországban ingyenes. 

Milyen valutát...

Olvasson tovább! >>>
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!