Római Barangolások

5 napos buszos városlátogatás az örök városban

Látogatás a Világörökséghez tartozó történelmi városközpontban. Programunkból nem maradhat ki a Piazza di Spagna-n elterülő Spanyol lépcső, a hajót formázó Fontana di Barcacciaval, Róma leghíresebb szökőkútja a Trevi kút, a Piazza Venezia valamint az ókori Róma impozáns hagyatéka a Forum Romanum, mely a város egyik földrajzi központja.
“Mindenkinek látni kell ezeket a csodákat”

Részvételi díj tartalmazza

Az autóbuszos utazást, magyar nyelvű idegenvezetést, szállást megadott ellátással.

Részvételi díj nem tartalmazza

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, idegenforgalmi adót, a helyszíni belépők, fakultatív programok árát és az Audio-guide-ot.

Hossz: 
5 nap

Szállás

2 éj ***szálloda Jesolo környéke, illetve Montecatini Terme, 2 éj **** szálloda Fiano Romano

Program: 

1. nap: Budapest-Velence
Kora reggeli indulás Budapestről. Folyamatos utazás a Székesfehérvár-Nagykanizsa útvonalon, Szlovénián keresztül Olaszországba. Velence közeli szálláshelyünkre a délutáni órákban érkezünk. Szabadprogram vagy kirándulási lehetőség bérelt hajóval Velencébe. Városnézésünk során megtekintjük a Sóhajok hídját, a velencei gótika remekművét a Dózse Palota épületét, majd a híres Szent Márk teret, mely Napóleon szerint Európa legszebb szalonja. A Bazilika, a reneszánsz stílusban épült Óratorony, a Campanile megtekintése után elsétálunk a Rialtóhoz, majd rövid szabadidő (Félpanzió esetén vacsora egy hangulatos vendéglőben). Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban. (Ár: 35 EUR/fő)

2. nap: Róma
Reggeli a szállodában, majd elutazás Róma irányába. Érkezés Lazio tartomány fővárosába, az „Örök városba” a délutáni órákban. Látogatás a Világörökséghez tartozó történelmi városközpontban. Nem maradhat ki programunkból a Piazza Venezia, az ókori Róma impozáns hagyatéka a Forum Romanum, mely a város egyik földrajzi központja és Róma jelképe, a Colosseum sem. (Forum Romanum+Colosseum magyar nyelvű vezetéssel 15.900,-Ft/fő - Jelentkezéskor fizetendő!) Szálláshely elfoglalása Róma közelében az esti órákban.

3. nap: Vatikán-Róma
Látogatás a Vatikánban. Lehetőség a Vatikáni Múzeum számtalan művészeti kincsének és a monumentális Szent Péter Bazilikának a megtekintésére, részletes tárlatvezetéssel.(Vatikán magyar nyelvű tárlatvezetéssel 19.900,-Ft/fő-Jelentkezéskor fizetendő!) Ezen a napon számos látnivaló vár még ránk: a Piazza Spagna-n elterülő Spanyol lépcső a hajót formázó Fontana di Barcacciaval, Róma leghíresebb szökőkútja, a Trevi kút, a Navona tér, ahol három gyönyörű szökőkút található, a Pantheon (Raffaello sírjával) és az Angyalvár, mely Mihály arkangyalról kapta a nevét. Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban.

4. nap: Róma-Orvieto-Montecatini Terme
Folytatjuk római barangolásunkat. Látogatást teszünk a Szt. Pál Bazilikában, majd rövid szabadidő. A déli órákban búcsú Rómától és megkezdjük utazásunkat észak felé. Úti célunk Umbria tartomány festői városa, a tufasziklára épült Orvieto. Séta a varázslatos középkori óvárosban, a hangulatos kis utcákon. Megtekintjük az Itália csodájának nevezett csodás Dómot. Szabadidőben megkóstolhatjuk a híres orvietói borokat, valamint vásárolhatunk is a hangulatos középkori utcákon haladva. Továbbutazás a Firenze környéki szálláshelyre. Érkezés Montecatini Terme városába az esti órákban.

5. nap: Firenze-Budapest
Korai reggeli a szállodában, majd utazás Toszkána tartomány fővárosába, Firenzébe. Rövid gyalogos városnézés az Arno-parti Firenzében: Dóm tér ,Piazza Signoria, Palazzo Vecchio, Loggia dei Lanzi, Ponte Vecchio. Hazautazás rövid pihenőkkel. Érkezés Magyarországra a késő éjszakai órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Vacsora a Dávid-szoborral húszezer euróért - Etédi Alexa, 2013. július. 22
» Képek Velencéből... - Kovács Attila, 2023. december. 01
» Acqua alta Velencében - Kovács Attila, 2023. augusztus. 07
» Róma képekben - Kovács Attila, 2023. február. 26
» Látnivalók Velencében: Murano-sziget - Etédi Alexa, 2023. február. 04
» Velence szépségei - Kovács Attila, 2022. december. 30
» Velence egy gondolából - Kovács Attila, 2022. január. 29
» Négy perc Velence - Kovács Attila, 2022. január. 27

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Colosseum-Forum Romanum magyar nyelvű vezetéssel 15.900,- Ft/fő Jelentkezéskor fizetendő!
Vatikán magyar nyelvű tárlatvezetéssel  19.900,- Ft/fő Jelentkezéskor fizetendő!

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást, magyar nyelvű idegenvezetést, szállást megadott ellátással.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, idegenforgalmi adót, a helyszíni belépők, fakultatív programok árát és az Audio-guide-ot.

Kötelező költségek: 

Idegenforgalmi adó.

Helyszíni költségek leírása: 

Kötelezően fizetendő audio-guide: 2.750,-Ft/fő
 
Colosseum-Forum Romanum magyar nyelvű vezetéssel 15.900,- Ft/fő Jelentkezéskor fizetendő!
Vatikán magyar nyelvű tárlatvezetéssel  19.900,- Ft/fő Jelentkezéskor fizetendő!
 
Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Velence fakultatív kirándulás 35 EUR
Velence / gondolázás kb. 20-25 EUR
Róma / helyi idegenvezető+regisztrációs adó 10 EUR (kötelező)
 Róma / közlekedés 7 EUR/nap
Róma / Pantheon 5 EUR
Orvieto / közlekedés 3 EUR
Orvieto / Dóm  5 EUR
Firenze / helyi idegenvezető +regisztrációs adó 10 EUR (kötelező)
 
Idegenforgalmi adó:1 - 2 EUR/fő/éj

Tisztelt Utasaink!
Ezúton szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy mivel a Szent Péter Bazilika ma is működő keresztény templom, ezért a Vatikán fenntartja a jogot, hogy a szentély látogatását előzetes figyelmeztetés nélkül bármikor korlátozza. Amennyiben a Bazilika nem látogatható, úgy a programkimaradás miatt irodánkat felelősség nem terheli.
Köszönjük megértésüket!

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Utazás: Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video, vagy DVD; büfé.

Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli pu. Koronaőr köz Találkozó 05.00 Indulás 05:30
Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km 06:10
Siófok – Kiliti TABOL benzinkút (Vak Bottyán u. 34.)  06:40
Balatonlelle-Marche 07:00
 Nagykanizsa-TESCO parkoló 08:00
 

Fontos! A vidéki fel- és leszállóhelyek nem minden esetben azonosak, ezért kérjük, feltétlenül érdeklődjön irodánkban az autóbusz pontos útvonalával kapcsolatban!

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Vélemények, értékelések
4.4
32 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.3
Program értékelése
4.4
Szállás értékelése
4.0
Túravezetők értékelése
4.5
Utazás értékelése
4.3
Budapest, XX. kerület
3.5
Feljhettetlen Élmény volt 2018 ban voltam Rómában Karcsi Budapest
Szentgál
4.8
Mindenkinek látni kell ezeket a csodákat
Lábatlan
4.2
Velencébe későn értünk, minden zárva volt ( nem az üzletekre gondolok). Másnap Rómában is rácson keresztül tudtuk az igazság száját megnézni. Az utolsó nap Firenzébe vasárnap érkeztünk. A Dómba nem lehetett bemenni, ide is több idő kellett volna. Valahogy át kellene variálni az indulási és érkezési napokat, meg a programból valamit kivenni. Amit láttunk az nagyon szép volt, az idegenvezetők rengeteg információval láttak el bebbünket. Kriszti, aki éjjel, nappal velünk volt derekasan küzdött a problémákkal. Minden napra jutott valami. Elég problémás csoport voltunk. Mindent összevetve jól éreztem magam köszönöm mindenkinek a segítségét, mert indulás előtt én is kevertem eleget.
Siófok
5.0
Köszönöm az utat! Külön köszönet Krisztinának a jól megszervezett programokért, idegenvezetésért, hihetetlenül türelmes volt egész úton az egész csapattal..:)
Szuper volt a szállás, a buszvezetők is biztonságosan közlekedtek..
Többször jártam már Rómában, maga a csoda a város.. Minden, még engem érdeklő kérdésre megkaptam a választ..Köszönöm mégegyszer..
Hajdúböszörmény
4.8
Igényesen összeállított program. Idegenvezetőnk, Kriszta türelemből, problémamegoldásból kiváló. Barangolásra, élményekre számíts, és csodákat látnivalókra. Nem bevásáró körút, és nem is tudsz mindent megnézni, mert ehhez túl sok a látnivaló ezekben a városokban.
Sarkad
4.6
Hibátlan
Budapest, XV. kerület
5.0
Nagyon jó volt a szervezés
Budaörs
1.4
Folyamatos rohanás volt az egész . Nem hagytak időt semmire. Nem nevezném városnézésnek. Csak végighajtottak minket Velencén. Rómán és Firenzén. A félpanziós ellátás pocsék volt. A Ha így tudjuk akkor étkezésre be se fizetünk. Az hogy Olaszországban semelyik étkezéshez semmilyen salátát még egy paradicsomot sem adnak??? Mindezt hamar hamar mert 7.00.kor van reggeli de 7.30.-kor már mindenki llegyen a buszon mert sietni kell.Fél óra 44 emberre egy svédasztalos reggelinél!!! Nagyon nagy csalódás volt számunkra az egész utazás.
Nyíregyháza
4.4
Csodálatos volt
Érd
4.8
Nagyon jó volt az utazás,idegenvezetönk Zsuzsa nagyon felkészült,türelmes és kedves,aprogramok egy kicsit túl zsufoltak,minden jól meg volt szervezve ,köszönyük
Dunakeszi
3.6
Velencei "hangulatos" vacsoránál a 6 személyes asztalhoz 10 embert zsúfoltak össze.
A 4. nap programjából ki kéne venni a Circus Maximus és az Igazság Szája megtekintését, semmi értelme csak rohantunk. majd kb.30, illetve 45 percet álldogáltunk a buszmegállókban.
Derecske
4.8
Meg vagyunk elégedve. Minden igényt kielégítő volt. Igyekeztek nekünk minden fontos dolgot megmutatni. Az idegenvezetők felkészültek voltak, élvezet volt hallgatni Őket. A kísérőnk Lakatos Zsuzsanna végtelenül segítőkész, megértő, okos intelligens hölgy. Nagyon tetszett a tömegközlekedés használat. Így képet kaphattunk az Olaszok hétköznapi életéről is.
Néhány kritikai észrevétel: a belvárosi közlekedés használatakor jó lenne, ha lenne "B" és "C" terv, hogy amikor egy busz kimarad, akkor ne kelljen túl sokat várakozni. Célszerű lenne pontosabban megadni, már az utazás elején, vagy még előtte, hogy mennyi készpénzre lesz szükség.
Köszönjük, és további sok-sok sikeres utat kívánunk!
Budapest
4.4
+ Az utazás gyors és zökkenőmentes, profi sofőrökkel.
+ A szállások/étkezések kielégítőek, célnak megfelelnek. Talán a hazaúton az utolsó éjszakai szállás volt gyengébb.
+ Az idegenvezetők rendkívül felkészültek és alaposak, türelmesek.
+ Az előzetes tájékoztatás megközelíti a valóságot, fel lehet készülni nagyjából minden plussz költségre, helyzetre belőle.

- A vatikán és az antik Róma egy napon nagyon sok, de az idő szűke miatt nyilván csak így megoldható - mégis jó lenne valami alternatíva.
- Az első napon a félpanzió Velencébe volt szervezve, ami csak a 30 eurós "fakultatív" túrával érhető el - ez így kellemetlen volt és nem volt előre jelezve.

Össz.: Ár-érték arányban megfelelő utazás, szívesen ajánlom bárkinek - de számolni kell azzal hogy a program sűrű és ha mindent látni akarunk az számottevő további költségekkel jár.
Mályi
4.8
A barangolási levezénylő idegenvezető nagyon nagy tudással rendelkezik, melyet megpróbált a legtökéletesebb en átadni.Nagyon ügyesen le vezényelte a földrengés okozta káoszban a városba , azon belul a programokra való eljuthatunkat. Gratulálok az idegenvezető ék.
Miskolc
4.4
Nagyon tartalmas programú utazáson vettem részt, melyet ezúton köszönök az utazási irodának. Az idegenvezető hölgy nagyon okos, felkészült volt, - név nélkül- de nagyon vaskalapos is egyben. Nehezen lehetett vele szót érteni, és legalább egy fél óra szabadidőt kikönyörögni tőle. A tartalmas program mellett jó lett volna egy kicsit "nélküle lógni, és vásárolni. " Emlékszem volt ott egy hölgy a csoportban, aki eldöntötte, hogy egy csodás olasz bőr táska nélkül nem jön haza, de sajnos nem adatott meg neki a lehetőség, hogy egy picit válogasson. Rohantunk öt napon át !
Budapest
4.0
A busz amivel mentünk kicsit lerobbantnak tűnt, kicsi volt a hely és nem volt üléseknél külön lámpa. A túravezető tudása kimagasló, de a csapattal való együttműködése néha kissé nehézkes volt. Maga a kirándulás jól szervezett és a sok látnivaló is belefér, de tény hogy alig van szabadidő az utazások között. Velence például összesen maximum 3 óra volt, ami nem igazán sok a városnézésesre és a szabadprogramra is.
Oroszlány
4.0
A gazdag, jó program összhatását a folyamatos rohanás rontotta, és jjó lett volna több szabadidő.
Nyírbátor
4.8
Nagyon jól éreztük magunkat, köszönjük a csodálatos élményt!
Szarvas
5.0
Nagyszerű 5 napot töltöttünk el a " Római barangolásokon". Az idegenvezetőnkről csak a legekben lehet szólni. Felkészültsége lenyűgöző, nagy mennyiségű ismeretanyagot hallottunk minden egyes helyszínen. Odafigyel minden egyes utasra, figyelmes és segítőkész. Köszönöm családom nevében, hogy ilyen csodában lehetett részünk !
További jó program szervezést!
Budapest, XVIII. kerület
4.0
Egy kellemes utazáson vehettem észt.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!