Garda-tó... Pálmafák és havas hegycsúcsok

Garda-tó... Pálmafák és havas hegycsúcsok

4 napos buszos körutazás a Garda tónál

Utazás a kristálytiszta vizű Garda tó partjára, melynek mentén olajfaültetvények, pálmafák és leanderek burjánzanak. A tó déli csücskében fekvő Sirmione hangulatos óvárosába isellátogatunk. A tóra mélyen benyúló földnyelv végében fekvő kisvárost a Garda tó gyöngyszemeként is emlegetik. Lazise városában járva a venetoi Dogana (Vámház) épületét is megtekintjük, valamint látogatást teszünk az olívaolaj múzeumban.

Alapár tartalmazza

Az utazást autóbusszal, szállást reggelis ellátássalt és a magyar nyelvű idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza

A baleset, betegség, poggyászbiztosítást, a félpanziós ellátást és a fakultatív programokat, az útlemondási biztosítás, valamint az idegenforgalmi adót. Adó-vevő díját. BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel! 

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
szálloda
***
Program: 

1.nap: Budapest-Dolomitok-Misurina tó
Elutazás Ausztrián keresztül Olaszországba, ahol keresztül haladunk a Dolomitok festői tájain. A Dolomitok páratlan szépségű színes hegyvonulatai, az égbe törő 3000 méteres hegycsúcsok és a meredek sziklafalak vidéke 2009 óta része a Világörökségnek. Fotózás a Misurina-tónál, majd utazás a Garda tótól északra található szállásunkra. Itália egyik legszebb taván három régió osztozik Lombardia, Veneto és Trentino-Alto-Adige tartománya. Esti érkezés a szállodába.

2.nap: Saló-Gardone Rriviera-Maderno-Tenno-Riva del Garda
Reggeli a szállodában, majd utazás hajóval Saló városába, ahol belekóstolhatunk a helyiek mindennapjaiba is a heti piacon. (Hajójegy: 20EUR/fő) Rövid szabadidő, majd folytatjuk utunkat Gardone Riviera városába, a Vittoriale megtekintése. Következő megállónk Maderno városa. Séta a festői tóparton, majd folytatjuk utunkat a Garda tó fővárosába, érkezésünk előtt azonban látogatás a Varone vízesésnél. Mai utolsó megállónk Riva del Garda mediterrán hangulatú kisvárosa a Monte Brione által övezett impozáns öbölben, a Garda tó északi részén. Visszaérkezés a szállodába az esti órákban.

3.nap: Sirmione-Lazise-Bardolino-Torri del Benaco
Reggeli a szállodában, majd utazás a kristálytiszta vizű Garda tó partjára, melynek mentén olajfaültetvények, pálmafák és leanderek burjánzanak. A tó déli csücskében fekvő Sirmione hangulatos óvárosába látogatunk. A tóra mélyen benyúló földnyelv végében fekvő kisvárost a Garda tó gyöngyszemeként is emlegetik. Lazise városában járva a venetoi Dogana (Vámház) épületét is megtekintjük, majd délután látogatás az olívaolaj múzeumban, vásárlási lehetőséggel. Következő megállónk Bardolino hangulatos kisvárosa, ahol felkeressük a bormúzeumot is, majd séta a hangulatos promenádon. Utolsó megállónk Torri del Benaco városa, ahol láthatjuk az impozáns Scaligeri várat is, majd visszautazás a szállodába. 

4.nap: Borghetto-Sigurtá park-Budapest 
Olaszország egyik legjellegzetesebb és legromantikusabb kisvárosa Borghetto vár ránk, majd látogatás a Sigurtá parkban. Délelőtt felkeresünk egy sajtüzemet (vásárlási lehetőség) majd megkezdjük utazásunkat Magyarországra. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Cinque Torri, Dolomitok - Kovács Attila, 2013. július. 11
» Velencében, gondolával - Kovács Attila, 2017. június. 08
» Szicília látnivalói - Kovács Attila, 2017. június. 02
» Egy nap Szardínián... - Déri Eszter, 2017. május. 16
» Acqua alta Velencében - Kovács Attila, 2017. március. 16
» Róma képekben - Kovács Attila, 2017. március. 06
» Egy nap Veronában - Kovács Attila, 2016. december. 03
» A Nápolyi-öböl szigetei - Kovács Attila, 2016. október. 19
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az utazást autóbusszal, szállást reggelis ellátássalt és a magyar nyelvű idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza: 

A baleset, betegség, poggyászbiztosítást, a félpanziós ellátást és a fakultatív programokat, az útlemondási biztosítás, valamint az idegenforgalmi adót. Adó-vevő díját. BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel! 

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás.
Idegenforgalmi adó.

Helyszíni költségek leírása: 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Saló hajójegy 20 EUR/fő
Il Vittoriale 8 EUR/fő
Varone vízesés 5,5 EUR/fő
Olivaolaj-múzeum 5 EUR/fő
Bormúzeum 9,8 EUR/fő
Sigurtá park 12 EUR/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video-, vagy DVD, büfé.

​Felszállási lehetőségek:

Budapest-Déli pu., Koronaőr köz

Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km

Balatonakarattya-Lukoil

Siófok-Szekszárdi lehajtó -pálya melletti TESCO

Balatonlelle-Marche

Nagykanizsa-TESCO parkoló

Szállás: 

A szállás a Garda tó környékén található (nem tóparti szálloda) standard 3*-os szállodában. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Felár ellenében félpanzió igényelhető.
A területről: 
A Garda-tó a legnagyobb olasz tó, amely a Dolomitok hegyvonulata és a Pó-síkság között terül el. Akár egy sziget, úgy ékelődik be a mediterrán éghajlatú tó az olasz Alpok nyúlványai közé, ahol a citrusok, az olíva- és a fügefák is megteremnek. A tó nyugati partja meredeken emelkedik ki a vízből, a keleti lankás oldal szőlőültetvényeknek és olívaligeteknek ad otthont. Impozáns várak és kastélyok találhatók Sirmionéban, Bardolinoban, Torri del Benacoban és Malcesineben. Várfalaik és tornyaik karakteres csúcsai a vidék olyan jellegzetességei közé tartoznak, mint a termetes ciprusfák, amelyek már Dantéban is mély benyomást keltettek.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Olaszországba.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!