pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Szállás típusa
Kiutazás
találat
Főoldal Európa Olaszország Toszkána Pisakörutazás
 

Pisa repülőjegy 24.108 Ft/főtől

24.108 Ft/főtől (oda-vissza)

Részletes találati lista

Napsütötte Toszkána

Az Appenninek és a Ligur-tenger által közrefogott Toszkána nem csak Olaszország, de egész Európa egyik legszebb vidéke. A természet bőkezűen bánt Toszkánával, elképesztő esszenciája természeti szépségeknek, kulturális látványosságoknak és a kulináris élvezeteknek.

Fotó: Kovács Attila (utazom.com)

Toszkána zöld lankái, ég felé törő ciprusai, olajfaligetei, szőlős kertjei, pipacsmezői rögtön rabul ejtik az ide érkezőt. A középkori városok zegzugos utcáinak és tereinek ódon falai között sétálva egy évezredes kultúra legcsodálatosabb alkotásaiban gyönyörködhetünk, miközben magunkba szippantjuk egy letűnt kor hangulatát.
Toszkána a reneszánsz és a humanizmus bölcsője évszázadokig az európai kultúra központja volt.

Fotó: Kovács Attila (...

Olvasson tovább! >>>

Pisa és Lucca-Toszkána városai

Pisa a ferde tornyáról, Lucca a Piazzale Amfiteatro-ról híres. Ezt bárki kinézi az internetről. De mit talál az, aki betekint a felszín mögé?

Az egykor oly büszke kis városállam már picinek számít a toszkán városok között, kulturális és építészeti öröksége mégis kiemelkedő.

Az egykori csillogást és hatalmat szimbolizáló Csodák tere mára a kultúristák fő célpontja: mindenki meg akarja támasztani a Ferde Tornyot, vagy hallani szeretné a Keresztelőkápolna hihetetlen akusztikáját. Pisa azonban több ennél: a Medici városrész apró terei, a hajórakomány Szent Föld köré épült temető, a kis tereken élénk társadalmi életet élő egyetemisták ugyanúgy meghatározzák a város életét, mint az építészeti harmóniában tobzódó dóm és a gravitációra fittyet hányó Torre Pedente valószínűtlen épülete. Pisaban jó lenni, ha van jobb dolgunk, mint a...

Olvasson tovább! >>>

Látnivalók Firenzében: a Dóm tér

Firenze központjában magasodik a város jelképének tekinthető hatalmas dóm, melynek lenyűgöző kupolája messze magasan a terrakotta cserepes háztetők felett trónol, mintegy fürkészőn vigyázva a szeretett városra. Ha a környező dombokról tekintünk le Firenzére, akkor is a lágyan kanyarodó Arno-folyó, a rajta átívelő vénséges Ponte Vecchio, a dóm masszív kupolája, mellette a campanile, és a Palazzo Vecchio karcsú tornya tűnik szembe, melyek oly egyedivé és összetéveszthetetlenné teszik a híres panorámát.

Ha az ember Firenzében jár, mintha csak évszázadokat repülne vissza az időben: zegzugos utcái, turistáktól hömpölygő terei, ódon házai mind-mind történelmet mesélnek. A Dóm tér egykor a város egyházi központja volt, legelső épületeit még a IV-V. században kezdték építeni.

A ma is látható épületek közül a szépséges, nyolcszögletű Keresztelő Szent János kápolna, vagy más néven Battistero a legrégibb. Külső megjelenésében, burkolatát tekintve harmonizál a...

Olvasson tovább! >>>

Toszkána

Ha Toszkánáról hallunk, mindannyiunk lelkében felmerül egy kép, amit élményekből vagy álmokból, olvasmányokból vagy filmélményekből raktunk össze apró mozaikokból.

Aki eljut ide megrettenhet: a világ leglátogatottabb turisztikai látványosságai találhatók itt: körülöttük hömpölyög a turisták áradata.

Sokan, ha végigjárták a kötelező helyszíneket, azt mondhatják: láttak már mindent, pedig a kissé elhasználódott felszín alatt igazi csodavilág rejtőzik.

Toszkánában gyönyörű hegyek között etruszk falvak bújnak meg, márványcsúcsú hegyek lábánál pisztrángokkal teli patakok kanyarognak, szelídgesztenye erdőségekben kedves szarvasgomba-vadászok köszönnek ránk, a rengeteg mélyén elhagyott pásztortelepülésekre lelünk, az ormokról pedig nem csak más hegyeket láthatunk, hanem a tenger is felkéklik, tiszta időben Elba és Korzika szigetét is megcsodálhatjuk....

Olvasson tovább! >>>
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!