pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Szállás típusa
Kiutazás
találat
Főoldal Európa Olaszország Pompeikörutazás
Részletes találati lista

Nápoly és nevezetességei

Nápolyt látni és meghalni - tartja a mondás, s talán nem véletlenül. Mert - bár Campania székhelyének kétségtelenül voltak, vannak kellemetlenebb pillanatai is - addig valóban nem érdemes meghalni, amíg e rendkívül színes, pezsgő, hosszú történelemmel és kultúrával bíró várost nem láttuk. A csodálatos természeti környezetben, a Nápolyi-öböl északi partján, a Campaniai-síkság szélén, a Vezúv lábánál elterülő Nápollyal kissé mostohán bánt a sors, hiszen Olaszország számos lenyűgöző tájegysége és városa mellett nehéz lépést tartani a turisták kegyeiért. De aki bizalmat szavaz neki, semmiképpen nem bánja meg, hiszen az ország harmadik legnagyobb települése hálából milliónyi látnivalóval és élménnyel, mennyei gasztronómiai kínálattal, s kellemes mediterrán klímával ajándékozza meg az ősi földjére lépőket.   

Alapítása...

Olvasson tovább! >>>

Magántőkével mentenék meg Pompejit

Az olasz kulturális tárca a magántőke bevonásával mentené meg Pompejit. A tárca azután döntött így, hogy az UNESCO kilátásba helyezte, hogy a dél-olaszországi régészeti helyszíntől visszaveszi a védett világörökség címét. Massimo Bray olasz kulturális miniszter hétfőn azt ígérte, hogy lépéseket tesz a kialakult helyzet megoldására.

Az 1997-ben a világörökség részévé nyilvánított ókori romváros ásatásain dolgozó régészek, restaurátorok és őrök napok óta sztrájkolnak, és a lejárt szerződésük megújítását követelik. A régészeti terület kapuinál a turisták tiltakoznak Pompejinek a sztrájk miatti lezárása ellen. A feszült helyzetben érkezett az UNESCO bejelentése. A szervezet december 31-ig adott időt Olaszországnak arra, hogy megőrizzék a világ egyik páratlan kincsét. Az UNESCO által védett 981 műemlékből 49 Olaszországban van.

...

Olvasson tovább! >>>

Olaszország TOP 15-ös látnivaló-listája

Olaszországot a legszebb, legjobb adottságokkal áldotta meg a Teremtő: vannak hóval borított hegyei, mediterrán tengerpartjai, csodálatos, történelmet mesélő városai, nevezetes műemlékei, és még sorolhatnánk. Ez az ország, amely mindannyiunk bakancslistáján szerepel, de nézzük az utazom.com top 15-ös listáját azokról a helyekről, városokról, régiókról, amelyeket feltétlenül érdemes felkeresni.

15. Aosta-völgy
Olaszország legkisebb és legkevesebb lakossal bíró régiója a svájci, francia határon. Az Európa legmagasabb hegyei által körülölelt Aosta-völgy maga a hegyi paradicsom, de itt található az ország legrégebbi nemzeti parkja is, az 1922-ben alapított Parco Nazionale del Gran Paradiso, ahol olyan védett állatok élnek, mint a hermelin, a kőszáli kecske és a mormota. Az égbeszökő hegyekkel teletűzdelt régiót a Dora Baltea-folyó szeli ketté, mely a Mont Blanc déli lejtőjén ered. A gyönyörű vidéket számtalan tengerszem, ódon várkastélyok, tágas szőlőültetvények és bájos...

Olvasson tovább! >>>

"Itt járt Ting Csin-hao" - Falfirkák és műemlékek

Nemzetközi felháborodást váltott ki egy 15 éves kínai turista falfirkája (Itt járt Ting Csin-hao), melyet néhány évvel ezelőtt hagyott egy luxori templom Nagy Sándort ábrázoló domborművén. A graffitit pár héttel ezelőtt vette észre egyik honfitársa, aki lefényképezte, majd feltöltötte saját blogjába, rámutatva ezzel, hogy milyen szégyen, amit a kínai turisták külföldön művelnek. A tett komoly felháborodást váltott ki, s a fiú a kínai hackerek célpontjává vált. Szülei elismerték, hogy gyermekük valóban ott hagya kéznyomát a műalkotáson, majd sajnálatukat fejezték ki mind az egyiptomi, mind a kínai közvélemény felé.

Az Egyiptomi Régiségek Minisztériuma felmérte a károkat, s megállapította, hogy a firka csak felületi sérüléseket okozott, a graffitit könnyen el lehet távolítani. Azonban, hogy a hasonló eseteketet a jövőben elkerüljék, a turistacsoportok csak archeológusok vezetésével látogathatják a luxori műemlékeket.

...

Olvasson tovább! >>>
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!