pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Szállás típusa
Kiutazás
találat
Főoldal Európa Olaszország Toszkána Sienakörutazás
Részletes találati lista

Siena, Il Campo

Siena, ez a csodás olasz kisváros Toszkána egyedülálló értéke. A Firenze városával évszázados harcban álló település belvárosa mára békés séták színhelye: az UNESCO vilögörökség részét képezi középkori városmagja.

Az év két szakában azonban újra felforr a városlakókban az ősi virtus: a 17. századból származó hagyomány, a Palio izgalmas lóversenyének idején másról sem tudnak beszélni a helyiek, mint hogy melyik contrada nyeri a futamot. Toszkán kerékpártúránk alatt mi is meglátogatjuk ezt a csodálatos helyet.

A képre kattintva megnézheted nagyobb méretben is:

Olvasson tovább! >>>

San Galgano, avagy mit keres az Excalibur Toszkánában?

Toszkána talán a világ egyik legszebb része. És ha ez még nem volna elég, misztikus dolgokban is bővelkedik (gondoljunk csak a volterrai nekropoliszra). Siena varosától délre találunk egy kis templomot, ami a Rotonda di Montesiepi nevet viseli.

Ha az ember belép az épületbe, több csodálatos dologgal is találkozhat. Itt őrzik a templomalapító San Galgano fej ereklyéjét és egy üvegládikában az ördög bal kezét. Mindezek fölött mégis átsiklik az ember figyelme, hiszen elsőként a templom közepén lévő szikla vonja magára a tekintetünket. A sziklából ugyanis egy kard áll ki. Nem is gondoltuk volna, hogy éppen itt botlunk bele az Artúr király történetéből ismert, kőbe zárt kardba.

...

Olvasson tovább! >>>

Siena

Siena nem csak Toszkána, hanem egész Olaszország egyik legszebb városa. Viharos és vérengzésektől, ostromoktól, járványoktól terhelt történelmű városka rengeteg hányattatást élt meg az elmúlt évszázadokban. Többek között olyan válogatott gonoszságok is szerepeltek ezek között, hogy egy ostrom során, középkori biológiai fegyverként, hajítógépekkel szamarakat és emberi ürüléket dobáltak a városfalakon belülre. Az 1348-as pestisjárványban a város lakosságának közel kétharmada a kór áldozatává vált - a középkor nem éppen vidám felvonulás lehetett. A komolyabb csapások egyike talán mégis az volt, hogy a főleg kereskedelemből élő sienaiaknak Cosimo de' Medici megtiltotta, hogy a bankszektorban dolgozzanak: hogy ezzel is növelje a rivális Firenze gazdasági hatalmát.

A kereskedőházak bukása után a város fejlődése szinte megállt...

Olvasson tovább! >>>

A gyönyörű Siena

Siena Olaszország egyik legszebb városa. Viharos és vérengzésektől, ostromoktól, járványoktól terhelt történelmű városka rengeteg hányattatást élt meg az elmúlt évszázadokban, amik között olyan válogatott gonoszságok is szerepeltek, hogy egy ostrom során, középkori biológiai fegyverként, hajítógépekkel szamarakat és emberi ürüléket dobáltak a városfalakon belülre, vagy az 1348-as pestisjárványban a város lakosságának közel kétharmada a kór áldozatává vált- a középkor nem éppen vidám felvonulás volt. A komolyabb csapások egyike talán mégis az volt, hogy a főleg kereskedelemből élő sienaiaknak Cosimo de' Medici megtiltotta, hogy a bankszektorban dolgozzanak: hogy ezzel is növelje a rivális Firenze gazdasági hatalmát.

A kereskedőházak bukása után a város fejlődése szinte megállt, de éppen ez az áldatlan állapot konzerválta...

Olvasson tovább! >>>
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!