pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Szállás típusa
Kiutazás
Akciók, kedvezmények, last minute Firenzében

Firenze térkép
Firenze cikkek

» Látnivalók Firenzében
» Buszos körutazások Olaszországban
» 4 napos utazások
találat
Főoldal Európa Olaszország Toszkána Firenzekörutazás
 

Firenze repülőjegy 18.378 Ft/főtől

18.378 Ft/főtől (oda-vissza)
Részletes találati lista

Firenzei látnivalók

Kevés szebb város létezik a világon, mint a reneszánsz pompában fürdő Firenze. Persze hiábavaló dolog lenne bármelyik várossal is összehasonlítani, hiszen az egyiknek a természeti környezete, másiknak a felhalmozott műalkotásai vagy a fekvése lenyűgöző. Mégis az általános vélekedés szerint Firenze a világ 10 legszebbjében mindig ott van. És ez nem véletlen.

Romantikus, hangulatos, napsütötte, s annyi-annyi szépséggel büszkélkedik, hogy felbecsülni is képtelenség. Firenze hosszú és kalandos történelmének és szerencsés fekvésének köszönheti mindazokat a javakat, amelyek ma világhírének zálogai.

Az ódon város a földi paradicsomnak is beillő Toszkána szívében, az Arno-folyó gyönyörű völgyében terül el. A panorámát is olyannyira meghatározó folyó déli partján buján zöldellő dombok, s rajtuk világszép parkok húzódnak...

Olvasson tovább! >>>

Látnivalók Firenzében: a Ponte Vecchio

Firenze gyönyörű panorámával büszkélkedő folyója, az Arno felett számos értékes és szép híd ível át, amilyen a Ponte alle Grazie, vagy a Ponte Santa Trinita is, de mind közül talán az apró boltocskákkal ékített Öreg híd, a Ponte Vecchio a legismertebb és leglátványosabb.

Helyén már az ókorban is híd állott, melynek alapjai kőből, felépítménye fából készült. Ezt a hidat 1117-ben egy áradás elmosta, újjáépítették, de egy újabb árvíz 1333-ban ismét tönkre tette. Az újabb hidat Taddeo Gaddi tervei alapján 1345-ben építették meg - legalábbis Giorgio Vasari szerint, a modern feltételezések inkább Neri di Fioravantinak tulajdonítják a terveket. 

Egykor a híd mind a négy sarkát egy-egy torony védte, ezek közül mára csak a dél-keleti Torre dei Mannelli maradt épen, annak ellenére is, hogy a Vasari-folyosú megépítésekor...

Olvasson tovább! >>>

Látnivalók Firenzében: a Santa Croce templom

Hallottak már a Stendhal-szindrómáról (más néven Firenze-szindróma, vagy hyperkulturémia)? Nos, a Santa Croce templomban (és úgy általában egész Firenzében) érdemes lesz vele vigyázni. E pszichoszomatikus betegséget az egy helyen, óriási adagban jelen lévő, feldolgozhatatlan mértékű, és lenyűgözően szép művészeti alkotások váltják ki, tünetei pedig a hirtelen gyors szívverés, szédülés, önkívületi állapot, zavarodottság, sírógörcs, bűntudat, esetleg hallucináció és ájulás. A betegség a híres XIX. századi francia szerzőről, Stendhalról kapta a nevét, aki 1817-es firenzei útja során tapasztalta a jelenséget, állítólag a Santa Croce templomban tett látogatása során. Az elkövetkező csaknem kétszáz évben további ájulásos esetekről számoltak be a firenzei látnivalókat megcsodáló, művészetkedvelő turisták körében, de az orvostudomány csak 1979-ben ismerte el hivatalosan a betegséget, miután az olasz pszichiáter, Graziella Magherini több mint 100 turista között mutatta ki a tüneteket.

...Olvasson tovább! >>>

Látnivalók Firenzében: az Uffizi képtár

A világ egyik leghíresebb képtárát szintén Firenzében találjuk. A Mediciek gyűjteményeként született intézményt 1581-ben alapította I. Francesco de’ Medici, aki a művészetek igazi pártfogója volt, a képtár mellett ugyanis fiatal művészek számára iskolát is létesített.

Magát az Arno-folyó partján álló palotát még Cosimo nagyherceg udvari építésze, Giorgio Vasari tervezte, építése 1560-80 között zajlott. Az Uffizi nevének jelentése “hivatal”, minthogy eredetileg a kormányzati és közigazgatási hivatal közös épületének épült, melynek emeletein a művészeti gyűjtemény is helyet kapott. Az U alakú, árkádsoros épület két szárnyát összekötő tömbje a folyóra és a Ponte Vecchiora néz, míg az 1565-ben megépült Corridoio Vasarino, vagyis Vasari-folyosó az Uffizin és a Ponte Vecchion keresztül a Pitti-palotát és a Palazzo Vecchiot...

Olvasson tovább! >>>
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!