Toszkán barangolások

4 napos buszos körutazás Toszkánában

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

Az autóbuszos utazást, magyar nyelvű idegenvezetést, szállást reggelis ellátással.

Részvételi díj nem tartalmazza

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, idegenforgalmi adót, a helyszíni belépők, fakultatív programok árát és az Audio-guide-ot.

Hossz: 
4 nap

Szállás

3*-os szállodában, 2 ágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető!

Program: 

1. nap: Budapest-Scarperia-Borgo San Lorenzo
Elutazás Budapestről a kora reggeli órákban a Székesfehérvár-Siófok-Nagykanizsa útvonalon a magasba törő ciprusok, középkori kisvárosok festői tájaira. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Szlovénián keresztül Olaszországba, ahol Itália egyik legfestőibb régiója vár ránk. Toszkánát említve először szinte biztosan a jellegzetes toszkán dombok, finom borok, elbűvölő kisvárosok képe ötlik fel mindenkinek a szeme előtt, hiszen a festői régió számtalan látnivalót rejt. Utazásunk alkalmával a régió legszebb városait keressük fel, és már a délután folyamán ízelítőt kaphatunk a hamisítatlan toszkán hangulatból. Első látnivalónk a Firenzétől körülbelül 30 km-re, dombok között fekvő Scarperia falu lesz, amelyet érdekes művészeti és történelmi öröksége miatt Olaszország egyik legszebb falucskájának választottak. (Borghi piú Belli d’Italia) Megtekintjük a Palazzo dei Vicari épületét, mely szinte tökéletes mása a firenzei Palazzo Vecchio épületének, majd látogatás egy helyi kézműves műhelyben. Scarperia gazdaságában nemcsak a múltban volt meghatározó a kések, pengék készítése, de még ma is sokan foglalkoznak ezzel.  A régi műhely és a mai üzlet különleges varázsának köszönhetően, kicsit visszautazunk az időben, és bepillantást nyerünk a kovácsolás hagyományaiba is. A kora esti órákban érkezünk meg a Borgo San Lorenzo városának közelében található szállodába. Szálláshely elfoglalása, félpanzió esetén vacsora a szállodában. (3 éjszakai szállás a Mugello-völgy dombvidékén elhelyezkedő 172 szobás szállodakomplexumban. A szobák egy része a főépületben, a többi bungaló jellegű épületekben, valamint különálló villaházakban helyezkedik el. Elhelyezés egyszerűen berendezett kétágyas, pótágyazható, fürdőszobás szobákban.)

2. nap: Firenze, a reneszánsz bölcsője
Reggeli a szállodában, majd vonatra szállunk és a toszkán fővárosba, az Arno folyó partján fekvő festői Firenzébe utazunk. A városról talán először a festői toszkán táj, a híres Ponte Vecchio, a Medici család vagy egyszerűen a reneszánsz jut eszünkbe. Az Itáliai-félsziget csaknem közepén elhelyezkedő Firenze, közel 383 ezer lakosával, Olaszország legszebb nagyvárosai közé tartozik. A város tekintélyes múltra tekint vissza, hiszen évszázadokon át a Medici-család uralta, 1865-70 között az Olasz Királyság fővárosaként működött. Látnivalói között számtalan művészeti és történelmi emlék található, így érthető, hogy a város központját 1982-ben az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította. Belvárosi séta a város legjelentősebb műemlékeinek megtekintésével (Santa Croce templom, Ponte Vecchio, Palazzo Vecchio, Dóm, Harangtorony…), majd szabadidő, vásárlási lehetőség vagy lehetőség az Uffizi Képtár gyűjteményének megtekintésére részletes tárlatvezetéssel. (Uffizi Képtár látogatása magyar nyelvű tárlatvezetéssel 22.900,-Ft/fő*-Jelentkezéskor fizetendő!) Szabadidőben vásárolhatunk Firenze központi piacán, vagy megkóstolhatjuk a régió specialitásait is. A lapredotto, a ribollita, a burgonyás tortelli és a „pappa al pomodoro” paradicsomleves, valamint a panforte és a cantucci, mind a vidék tradicionális ételei. Visszaérkezés a szállodába az esti órákban.

3. nap: Arezzo-Siena
Reggeli  a szállodában, majd utazás a dombtetőre épült Arezzo hangulatos városába. A Corso Italia vezet a város legszebb részéhez, mely a belváros középkori hangulatú főtere, a Piazza Grande. Itt található a város híres szülöttéről a híres író, festő és építész Giorgio Vasari-ról elnevezett kávézó is, valamint gyönyörű paloták és a XII. századi, homlokzatán három oszlopos galériasorral ékesített Santa Maria della Pieve templom is. Városnézésünkből nem maradhat ki a Szent Ferenc templom sem, ahol megnézzük 'Piero della Francesca' híres freskósorozatát is a Szent Kereszt történetéről. (Szent Ferenc Bazilika 5.900,-Ft/fő – Jelentkezéskor fizetendő!) A városban játszódott az Élet szép című film, amit II. János Pál pápa kedvenc filmjeként tartottak számon, Toszkána szülötte Roberto Benigni filmrendező főszereplésével.  Rövid szabadidő, majd folytatjuk utazásunkat. Ciprusokkal körülölelt domboldalak festői vidékén keresztül ellátogatunk Siena városába, melynek belvárosát az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította. Városnézés a lovasversenyéről (Palio), és kagyló alakú főteréről ismert, három összefüggő dombon fekvő gyönyörű gótikus városban. Ismerkedés a város legfontosabb látnivalóival : Palazzo Pubblico, Il Campo, Torre del Mangia, Fontana Gaia. Felkeressük a belváros egyik legjelentősebb építészeti alkotását, a Dómot, majd válogathatunk a hagyományaikat féltve őrző sienai kézművesek remekműveiből is.  Visszaérkezés a szállásra az esti órákban. 

4. nap: Vicchio-Budapest
Reggeli a szállodában, majd utazás Beato Angelico, Benvenuto Cellini és Giotto városába, Vicchio-ba. Látogatásunk alkalmával Giotto szülőházát is megtekintjük, majd megkezdjük utazásunkat Magyarországra. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

(Uffizi Képtár látogatása magyar nyelvű tárlatvezetéssel 22.900,-Ft/fő*-Jelentkezéskor fizetendő!)
(Szent Ferenc Bazilika 5.900,-Ft/fő – Jelentkezéskor fizetendő!) 

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást, magyar nyelvű idegenvezetést, szállást reggelis ellátással.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, idegenforgalmi adót, a helyszíni belépők, fakultatív programok árát és az Audio-guide-ot.

Kötelező költségek: 

Kötelezően fizetendő audio-guide: 2.200,-Ft/fő
Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő

Helyszíni költségek leírása: 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Firenze / helyi idegenvezető + regisztrációs adó + vonatjegy 15 EUR  (kötelező)
Firenze / Santa Croce templom 8 EUR
Siena / helyi idegenvezető 10 EUR (kötelező)
Siena / Dóm 5/8 EUR
Siena / Dóm + Keresztelőkápolna 15 EUR
 
Idegenforgalmi adó a helyszínen fizetendő!

 

 

 

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Idegenforgalmi adó, Audio-guide.
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő

Kiutazási forma: 
busz
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az utazás emelt szintű autóbusszal történik, - video, vagy DVD; büfé.


​Felszállási lehetőségek:
Budapest-Déli pu., Koronaőr köz  Találkozó  05:00  Indulás  05:30
Székesfehérvár-Shell kút-M7 59 km  06:10
Siófok – Kiliti TABOL benzinkút (Vak Bottyán u. 34.)  06:40
Balatonlelle-Marche  07:00
Nagykanizsa-TESCO parkoló  08:00

Fontos! A vidéki fel- és leszállóhelyek nem minden esetben azonosak, ezért kérjük, feltétlenül érdeklődjön irodánkban az autóbusz pontos útvonalával kapcsolatban!

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Félpanzió felár ellenében igényelhető.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!