pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Szállás típusa
Kiutazás
találat
Főoldal Európa Olaszország San Gimignanokörutazás
Részletes találati lista

San Gimignano, a középkori felhőkarcolók városa

Az elbűvölő középkori toszkán városka - mely Sienától északnyugatra, Firenzétől délnyugatra található - egy tágas szőlőföldekkel körbeölelt dombon nyújtózik el, sziluettje, az égbe törő tornyok, már távolról jól felismerhetőek. Számtalan fotót láttam róla korábban is, de amikor valóban ott álltam, szó szerint elérzékenyültem.

San Gimignano tagadhatatlanul Toszkána, de akár egész Olaszország egyik gyöngyszeme. Égbe törő középkori lakótornyai, terrakotta színű, mediterrán háztetői, ódon terei, utcácskái, sikátorai, mind-mind évszázados történelemről mesélnek, s hogy a turisták soha szűnni nem akaró áradata továbbra is San Gimignanoba irányuljon, arról a romantikus díszletek mellett a toszkán finomságokat kínáló apró üzletek, művészeti galériák és az évről évre megrendezett történelmi játékok, fesztiválok és művészeti...

Olvasson tovább! >>>

Olaszország TOP 15-ös látnivaló-listája

Olaszországot a legszebb, legjobb adottságokkal áldotta meg a Teremtő: vannak hóval borított hegyei, mediterrán tengerpartjai, csodálatos, történelmet mesélő városai, nevezetes műemlékei, és még sorolhatnánk. Ez az ország, amely mindannyiunk bakancslistáján szerepel, de nézzük az utazom.com top 15-ös listáját azokról a helyekről, városokról, régiókról, amelyeket feltétlenül érdemes felkeresni.

15. Aosta-völgy
Olaszország legkisebb és legkevesebb lakossal bíró régiója a svájci, francia határon. Az Európa legmagasabb hegyei által körülölelt Aosta-völgy maga a hegyi paradicsom, de itt található az ország legrégebbi nemzeti parkja is, az 1922-ben alapított Parco Nazionale del Gran Paradiso, ahol olyan védett állatok élnek, mint a hermelin, a kőszáli kecske és a mormota. Az égbeszökő hegyekkel teletűzdelt régiót a Dora Baltea-folyó szeli ketté, mely a Mont Blanc déli lejtőjén ered. A gyönyörű vidéket számtalan tengerszem, ódon várkastélyok, tágas szőlőültetvények és bájos...

Olvasson tovább! >>>

Toszkána varázslatos tájain

Toszkána: már a szó hallatán is kellemes érzések támadnak bennünk... Olaszország egyik legszebb tartományában járva gyakran elgondolkodom: ébren vagyok, vagy csak álmodom ezt a sok szépséget?

A hangulatos kisvárosok, dombok tetejére épült, etruszk alapítású falvak, erdők és szőlőtőkék sormintájával díszített dombok között utazgatva egy romantikus regény díszletei között érezhetjük magunkat.

A toszkán szállás egyik legkellemesebb módja, ha nem egyszerű hotelben alszunk, hanem egy kényelmes, medencés agriturismo-t bérelünk arra az időre, mígy bejárjuk Montepulciano, Pienza, Siena vagy éppen San Gimignano környékét.

Volterra a római romok és a középkori hangulatú utcák és terek miatt érdekes, Siena lenyűgöző székesegyházát és az Il Campo legyező alakú terét...

Olvasson tovább! >>>

Napsütötte Toszkána

Az Appenninek és a Ligur-tenger által közrefogott Toszkána nem csak Olaszország, de egész Európa egyik legszebb vidéke. A természet bőkezűen bánt Toszkánával, elképesztő esszenciája természeti szépségeknek, kulturális látványosságoknak és a kulináris élvezeteknek.

Fotó: Kovács Attila (utazom.com)

Toszkána zöld lankái, ég felé törő ciprusai, olajfaligetei, szőlős kertjei, pipacsmezői rögtön rabul ejtik az ide érkezőt. A középkori városok zegzugos utcáinak és tereinek ódon falai között sétálva egy évezredes kultúra legcsodálatosabb alkotásaiban gyönyörködhetünk, miközben magunkba szippantjuk egy letűnt kor hangulatát.
Toszkána a reneszánsz és a humanizmus bölcsője évszázadokig az európai kultúra központja volt.

Fotó: Kovács Attila (...

Olvasson tovább! >>>
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!