pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Szállás típusa
Kiutazás
találat
Főoldal Európa Olaszország Toszkána Luccakörutazás
Részletes találati lista

Pisa és Lucca-Toszkána városai

Pisa a ferde tornyáról, Lucca a Piazzale Amfiteatro-ról híres. Ezt bárki kinézi az internetről. De mit talál az, aki betekint a felszín mögé?

Az egykor oly büszke kis városállam már picinek számít a toszkán városok között, kulturális és építészeti öröksége mégis kiemelkedő.

Az egykori csillogást és hatalmat szimbolizáló Csodák tere mára a kultúristák fő célpontja: mindenki meg akarja támasztani a Ferde Tornyot, vagy hallani szeretné a Keresztelőkápolna hihetetlen akusztikáját. Pisa azonban több ennél: a Medici városrész apró terei, a hajórakomány Szent Föld köré épült temető, a kis tereken élénk társadalmi életet élő egyetemisták ugyanúgy meghatározzák a város életét, mint az építészeti harmóniában tobzódó dóm és a gravitációra fittyet hányó Torre Pedente valószínűtlen épülete. Pisaban jó lenni, ha van jobb dolgunk, mint a...

Olvasson tovább! >>>

Napsütötte Toszkána

Az Appenninek és a Ligur-tenger által közrefogott Toszkána nem csak Olaszország, de egész Európa egyik legszebb vidéke. A természet bőkezűen bánt Toszkánával, elképesztő esszenciája természeti szépségeknek, kulturális látványosságoknak és a kulináris élvezeteknek.

Fotó: Kovács Attila (utazom.com)

Toszkána zöld lankái, ég felé törő ciprusai, olajfaligetei, szőlős kertjei, pipacsmezői rögtön rabul ejtik az ide érkezőt. A középkori városok zegzugos utcáinak és tereinek ódon falai között sétálva egy évezredes kultúra legcsodálatosabb alkotásaiban gyönyörködhetünk, miközben magunkba szippantjuk egy letűnt kor hangulatát.
Toszkána a reneszánsz és a humanizmus bölcsője évszázadokig az európai kultúra központja volt.

Fotó: Kovács Attila (...

Olvasson tovább! >>>

Lucca, Toszkána

Lucca az egyik legérdekesebb város Toszkána tartományban, mégsem annyira zsúfolt, mint Olaszország e vidékének hasonló méretű települései.

Pedig Lucca is rengeteg érdekességet tartogat - itt született Puccini, az egykori római fórum helyén ma is tér és egy gyönyörű, Szent Mihály arkangyalnak szentelt templom áll, az ókorból származó amfiteátrum alapjaira épült lakóházak pedig különleges látványt kínálva fogják körül az ovális teret.

A várost védő vastag falakat akár körbe is bringázhatjuk, a Torre di Giuniniből pedig a város gyönyörű panorámájában gyönyörködhetünk.

Olvasson tovább! >>>

Toszkána

Ha Toszkánáról hallunk, mindannyiunk lelkében felmerül egy kép, amit élményekből vagy álmokból, olvasmányokból vagy filmélményekből raktunk össze apró mozaikokból.

Aki eljut ide megrettenhet: a világ leglátogatottabb turisztikai látványosságai találhatók itt: körülöttük hömpölyög a turisták áradata.

Sokan, ha végigjárták a kötelező helyszíneket, azt mondhatják: láttak már mindent, pedig a kissé elhasználódott felszín alatt igazi csodavilág rejtőzik.

Toszkánában gyönyörű hegyek között etruszk falvak bújnak meg, márványcsúcsú hegyek lábánál pisztrángokkal teli patakok kanyarognak, szelídgesztenye erdőségekben kedves szarvasgomba-vadászok köszönnek ránk, a rengeteg mélyén elhagyott pásztortelepülésekre lelünk, az ormokról pedig nem csak más hegyeket láthatunk, hanem a tenger is felkéklik, tiszta időben Elba és Korzika szigetét is megcsodálhatjuk....

Olvasson tovább! >>>
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!