pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Szállás típusa
Kiutazás
Akciók, kedvezmények, last minute Rómában

Róma térkép
Róma cikkek

» Hosszú hétvége Rómában
» Látnivalók Rómában
» Buszos körutazások Olaszországban
» 4 napos utazások
» Hosszú hétvége
találat
Főoldal Európa Olaszország Rómakörutazás

Róma repülőjegy 15.898 Ft/főtől

15.898 Ft/főtől (oda-vissza)
Részletes találati lista

Róma látnivalói

Ha Rómában egyetlen ókori romot, világhírű múzeumot, vagy ismert nevezetességet sem láthatnánk, akkor is érdemes lenne ellátogatni az Örök Városba utánozhatatlan hangulatáért. Az évszázados, ütött-kopott vakolatú épületek, a tetőteraszokra telepített buja kertecskék, a méregzöld zsalugáterek, a látóhatár fölött őrködő kupolák, a Tevere álmosan kanyargó vonala, mely felett ódon hidak ívelnek keresztül, az utakat övező tányérlombú pineák, vagy az ég felé törő ciprusok, az utakon moszkitóként száguldozó kismotorok – maradjunk stílusosak: Vespák – berregő hada mára védjegyévé váltak Rómának, mely épp ettől az eklektikus egyvelegtől oly menthetetlenül romantikus.  Az alábbiakban összeszedük a 10 leghíresebb látnivalót, amit Rómában járva kötelező megnézni!

Kihagyhatatlan élmény megkóstolni a Város leghíresebb fagylaltját vagy a Trastevere negyed egyik hangulatos trattoriájában meginni egy cappuccinót (a gasztronómiai kínálat lépten-nyomon kísértésbe ejti a...

Olvasson tovább! >>>

Látnivalók Rómában: A Svájci Gárda

Róma – azon belül is a Vatikán – egyik leggyakrabban fotózott, legérdekesebb történettel rendelkező és leglátványosabb „nevezetessége” a Svájci Gárda. A Vatikán kapuinál szolgálatot teljesítő, színes, középkori hangulatú egyenruhát viselő, jó kiállású katonák a Szentatya személyes védelmét látják el, immár 500 esztendeje. Jelmondatuk: „bátorság és hűség”.

1506. január 22-én este Kaspar von Silenen luzerni nemes vezetésével 150 svájci zsoldos vonult be Rómába a Porta del Popolón át, hogy felajánlják szolgálataikat a Szentatyának. A régi Szent Péter-bazilika loggiájáról maga II. Gyula pápa áldotta meg őket. A jelenetet a pápai udvar akkori krónikása, Johannes Burckhardus jegyezte fel, mint a Svájci Gárda megszületésének pillanatát. Persze a pápák által felfogadott svájci zsoldosok alkalmazásának már a XV. században is voltak előzményei...

Olvasson tovább! >>>

Látnivalók Rómában: A Forum Romanum

Róma és az ókori világ központjaként funkcionált évszázadokon keresztül a Capitolium és a Palatinus dombok között elterülő 2700 éves monumentális köztér, a Forum Romanum. A rómaiak „Kossuth terét” piacként, gyülekezési helyszínként, szakrális és politikai életnek otthont adó területként is használták, itt látható többek között az antik világbirodalom „Parlamentje” (a szenátusi Curia), Vesta istennő híres kör alakú temploma, továbbá két győzelmi diadalív is. Olyan világhírű személyiségek lépkedtek az ódon kövek között napi rendszerességgel, mint a történelem legnagyobb szónoka, Cicero, a zseniális hadvezér, Julius Caesar, az első római császár, Augustus (Kr. e. 27–Kr. u. 14), vagy az anyagyilkos uralkodó, Nero (54-68). A rómaiak több fórumot is építettek, a jelentősebb császároknak egyaránt elkészült a maguk köztere, azonban mindvégig a legrégebbi, a Forum Romanum maradt a legjelentősebb közülük, ezért gyakran Forum Magnumnak, „Nagy Köztérnek” is nevezték az ókorban.

...

Olvasson tovább! >>>

Látnivalók Rómában: Gyakori kérdések

Mikor utazzunk Rómába? - Éghajlat
Az Örök Város éghajlata meglehetősen enyhe. A nyarak forrók, de a tenger felől érkező szellő enyhítheti a hőséget. Rómába bármikor érdemes elutazni, de számoljunk azzal, hogy a november a legcsapadékosabb, ilyenkor özönvíz szerű esőzések is előfordulnak. A tél szintén enyhe, csapadékos.

Mennyi az idő Rómában? - Időeltolódás
Róma a közép-európai zónaidőhöz tartozik, az órát nem kell átállítanunk.

Szükséges az oltás Rómában? - Egészség
Kötelező és javasolt oltásra nincs szükség. Indulás előtt azonban érdemes betegség- és balesetbiztosítást kötni, illetve váltsuk ki az Európai Egészségbiztosítási Kártyát, ennek birtokában a sürgősségi egészségügyi ellátás Olaszországban ingyenes. 

Milyen valutát...

Olvasson tovább! >>>
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!