Nyaralás Szardínián és ízelítő a szárd kultúrából

5 napos utazás repülővel Szardíniára

A Smaragd-part által, az egész Földközi-tenger talán legszebb partszakasza a szárdoké. Az itt élők ugyanis, nem olaszok. Saját kultúrájuk, egyedi történelmük van, melyet meg kell ismerni!
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

FLEXI PLUS OPCIÓ – EXTRA RUGALMASSÁG
Tudjuk, hogy nehéz előre tervezni, és manapság különösen fontos az extra rugalmasság. Ezért fejlesztettük ki a Flexi Plus opciónkat, amit, ha megrendel, foglalása lemondása vagy módosítása jóval könnyebbé válhat. A kizárólag foglaláskor megrendelhető Flexi Plus opció tartalma:

 • Az út indulása előtti 30. napig, a névre szóló jegyeken kívüli szolgáltatásoknál külön bánatpénz megfizetése nélkül elállhat az utazási szerződéstől, és az opció, valamint a megkötött útlemondási biztosítás díján felüli teljes befizetését visszakapja, ha bármi közbejönne az út előtt egy hónappal. Nem szükséges hozzá indoklás, nem kérünk orvosi igazolást.
 • Buszos utazásoknál ingyenes átjelentkezési lehetőséget biztosítunk az indulás előtti 30. napig, vagyis egy későbbi vagy más típusú utazásra is átfoglalhat.
 • Buszos utazásoknál ingyenes névmódosítási lehetőséget biztosítunk indulás előtti 72. óráig. A névmódosítást eddig kell írásban jelezni a Proko Travel központi elérhetőségén.
 • Mivel egyes szolgáltatók, mint például a légitársaságok sajnos nem olyan rugalmasak, mint mi, így a megvásárolt repülőjegyekre, névre szóló belépőkre nem tudjuk kiterjeszteni a szolgáltatást, ezeknél az elemeknél a módosítás, lemondás a normál lemondás feltételei szerint működnek.

Egy repülős utazásnál tehát a repülőjegy lemondási díja továbbra is fizetendő tételként merül fel az utazó számára. Az extra rugalmasságot kínáló Flexi Plus opció nem minősül biztosításnak, továbbá díja nem tartozik az útlemondási biztosítás által fedezett szolgáltatások közé, így lemondás esetén a biztosító nem téríti ennek díját. A teljes leírást és a feltételeket az ÁSZF-ünkben olvashatja.

Részvételi díj tartalmazza

 • A teljes alapprogramot
 • Szállást 4 csillagos szállodában
 • Reggelis ellátást
 • Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
 • A retúr repülőjegy alapárát
 • Egy max. 10 kg-os feladható poggyászt
 • Egy kézipoggyászt
 • Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (ha igényét foglaláskor jelzi, szabad kapacitás függvénye)
 • Fix ülőhelyet a kinti autóbuszon, amely foglalás előtt kiválasztható telefonon, ennek hiányában automatikusan kerül kiosztásra a szabad helyek függvényében
 • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Részvételi díj nem tartalmazza

 • Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást 
 • a helyszínen fizetendő belépőjegyeket és idegenforgalmi adót
 • fakultatív programokat
 • egyéb személyes kiadásokat
Hossz: 
7 nap

Szállás

4 csillagos szállodában

Program: 

1. NAP: BUDAPEST – ALGHERO
Budapestről indulás, előreláthatólag a reggeli órákban. Algheróba érkezés. Transzfer a Hotel Soleado****, szállodánkba (4 éjszaka) mely, közvetlen tengerparti és a Lido San Giovanni partsza­kaszon fekszik. A szállodában étterem, úszómedence, emeleti napozóterasz, ingyenes wifi és számos egyéb szolgáltatás várja a vendégeket. Ha a hotelből valaki a homokos tengerpartra akar lemenni, akkor csak egy úttesten kell átkelnie. Alghero történelmi központja is csupán 15 perc séta. A szobák légkondicionáltak, síkképernyős TV-vel felszereltek, a többségük kis terasszal is ren­delkezik. Lepakoljuk csomagunkat, majd, aki szeretne, maradhat fürdeni, de javasoljuk, inkább, hogy sétáljanak velünk, ismerjék meg Kelet-Szardínia legnagyobb városát. A 44.000 fős Alghero óvárosa a genovaiak által épített védmű mögött rejtőzik, zegzu­gos mediterrán utcácskái, hangulatos éttermei és korall ékszere­ket árusító boltjai csalogatják a turistákat. A város egyik legősibb emléke a XVI. századi Szűz Mária Katedrális, melynek harangtor­nyai a katalán gótika stílusában épültek. Ugyancsak nevezetes a Marco Polo nevét viselő tengerparti várfal, ahol szép fényképe­ket készíthetünk a napsütésben táncoló tengerről. Erre az estére nem kötöttünk le fakultatív vacsorát a szállodában, hanem a bel­városi sétánk végén, a szabadprogram során, kényelmesen meg lehet vacsorázni egy választott hangulatos étteremben, ahol dön­tés szerint, akár a helyi tenger gyümölcseit is ki lehet próbálni. Így nem vagyunk időhöz kötve, a belvárosi program végén min­denki akkor sétál vissza a szállodába, amikor szeretne.

2. NAP: ALGHERO
A mai nap a pihenésé. Élvezzék a finom homokos tengerpartot vagy a szálloda napozóteraszát. Aki szeretne, reggel elsétálhat a közeli halpiacra, vagy folytathatják Alghero bájos üzleteinek, utcácskáinak, megismerését. Erre kiválóan alkalmas a városnéző dotto kisvonat. Este fakultatív vacsora a hotelben.

3. NAP: SMARAGD-PART – SAN PANTALEO – PORTO CERVO – BAJA SARDINIA
Reggeli után, aki szeretne, maradhat a hotelben pihenni, vagy egy fakultatív program során felfedezheti velünk a világhírű fehér homokos Smaragd-partot. Útközben idegenvezetőnk beszél majd a sziget fontos termékét adó fáról, a paratölgyről. Portugália után Olaszországban, azon belül is Szardínián ter­melnek a legtöbb parafát az egész világon. Az ebből készült termékeket a nap folyamán több helyen is láthatjuk.  San Pantaleo városkában kezdjük a programot majd  a Smaragd-part luxus nyaralóhelyére, Porto Cervóra utazunk, előtte azonban Sassarit elhagyva megállunk a Saccargia bazilikánál, a sziget legré­gebbi román kori emlékénél. Porto Cervo kikötőbe érve világ­hírességek jachtjai sorakoznak, így ne lepődjünk meg, ha egy filmcsillag jön esetleg velünk szembe. Megnézzük a városka hófehér templomát is, ami hagyományos szárd és modernebb építészeti elemek kombinációjából épült, és világít a szikrázó napsütésben. Továbbutazunk Baja Sardiniára, ahonnan tiszta idő esetén a Maddelena-szigetek is jól látszanak. Délután, a Smaragd-part egyik káprázatos fehérhomokos strandjára láto­gatunk el, ahol fürdési lehetőség is lesz (fürdőruhát, töröl­közőt hozni kell). Ezt követően, látogatást teszünk a sziget különleges építményeinek egyikébe. A Prisgiona Nuraghenál idegenvezetőnk mesél a kőépítmények történetéről. Esti órák­ban térünk vissza hotelünkbe. Smaragd-part kirándulás: 75 €. Fakultatív vacsora.

4. NAP: HAJÓKIRÁNDULÁS / PIHENÉS
A mai napon szabadprogram és strandolás a szálloda medencé­jénél vagy a tengerparton, de aki szeretne egy hajókiránduláson is részt vehet. Aki hajózni szeretne, idegenvezetőnkkel elsétál a kikötőbe. A félnapos kirándulás egy 40 fős kirándulóhajóval tör­ténik. Programunk során gyönyörködhetünk Alghero-öblében és varázslatos partszakaszában, fürdőzhetünk és egy aperitiv italt is elfogyaszthatunk a hajó fedélzetén. Hajókirándulás: 50 €. Visszaérkezésünk után szabadprogram, strandolás.

5. NAP: ALGHERO – CAPO CACCIA – CASTELSARDO – BUDAPEST
Reggeli után kicsekkolunk a szállodából és különleges helyeken veszünk búcsút Szardíniától. Castelsardo, a domboldalra épített romantikus kis falu az első megállónk, ahol a sikátorokban vásá­rolhatunk a helyi asszonyok színes, fonott kosaraiból. Ezt köve­tően a Sant Antonio késő gótikus katedrálisától csodás kilátás nyílik a közeli Stintino-félszigetre. Harangtornya színes majo­lika csempével kirakott. Innen néhány kilométerre található a vulkanikus kőzetből formálódott Elefántszikla, mely egy üreges belsejű „tündérház”, sírhely, belsejében vallási falfestmények­kel. A közeli helyi étteremben ebédelünk. Délután az Algherótól kb. 25 km-re lévő Capo Caccia hegyfokhoz buszozunk. A partnál halásszák a városban később ékszerként megvásárolható korallo­kat, és itt található a Grotto di Nettuno, vagyis a Neptun-barlang, mely Európa egyik legszebb cseppkőbarlangja. Csodás kilátás nyílik a szikláról. Ezzel a panorámával köszönünk el a szigettől, a menetrend függvényében várhatóan a kora esti órákban transz­fer a repülőtérre és hazautazás Budapestre.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Az út kiemelt értékei:

 • A világhírű Smaragd-part látnivalói
 • A szárd konyha és borok megismerése
 • Lenyűgöző panoráma a Capo Caccia szikláról 
 • Négycsillagos, közvetlen tengerparti szálloda

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 
 • A teljes alapprogramot
 • Szállást 4 csillagos szállodában
 • Reggelis ellátást
 • Magyar nyelvű idegenvezetést Budapesttől Budapestig
 • A retúr repülőjegy alapárát
 • Egy max. 10 kg-os feladható poggyászt
 • Egy kézipoggyászt
 • Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára (ha igényét foglaláskor jelzi, szabad kapacitás függvénye)
 • Fix ülőhelyet a kinti autóbuszon, amely foglalás előtt kiválasztható telefonon, ennek hiányában automatikusan kerül kiosztásra a szabad helyek függvényében
 • Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)
Részvételi díj nem tartalmazza: 
 • Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást 
 • a helyszínen fizetendő belépőjegyeket és idegenforgalmi adót
 • fakultatív programokat
 • egyéb személyes kiadásokat
Helyszíni költségek leírása: 
Neptun barlang 10 €
Helyi és idegenforgalmi adók 8 €
Belépők ára: kb.: 18 € + 125 € fakultatív kirándulások
 
Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a szolgáltatók előzetes értesítés nélkül is megváltoztathatják a belépők árait. A fizetős látványosságok megtekintése nem kötelező, aki nem szándékozik igénybe venni, a program idejére szabadidőt kap.
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. Indulástól számított egy hónapon belül foglaláskor már a teljes ár fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

 Utazás Budapestről menetrend szerinti repülővel, helyben autóbusszal. 

Étkezés: 

Reggeli+3 fakultatív vacsora

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!