Közel-Kelet térkép

Nyaralás

» Atana Hotel **** Dubai (Emirates járattal) 324.379 Ft/főtől - Közel-Kelet / Dubai / Egyesült Arab Emirátusok
» Hotel Millennium Place Marina **** Dubai (Emirates járattal) 364.939 Ft/főtől - Közel-Kelet / Dubai / Egyesült Arab Emirátusok
» Hotel Signature 1 Tecom **** Dubai (közvetlen Emirates járattal) 395.359 Ft/főtől - Közel-Kelet / Dubai / Egyesült Arab Emirátusok
» Hotel JA Beach ***** Dubai (Emirates járattal) 648.859 Ft/főtől - Közel-Kelet / Dubai / Egyesült Arab Emirátusok
» Hotel Jumeirah Beach ***** Dubai (Emirates járattal) 740.119 Ft/főtől - Közel-Kelet / Dubai / Egyesült Arab Emirátusok

Körutazás

» Egyesült Arab Emirátusok - 6 napos körutazás az Emirátusokban
» Körutazás Jordániában - 8 napos körutazás Jordániában
» Izrael közelről - 8 napos utazás Izraelbe: Évezredek történelme, vallásai, kultúrája
» Petrától a Holt-tengerig - 5 napos körutazás Jordániában
» Látogatás a Szentföldre - 5 napos körutazás Izraelben

Városlátogatás

» Izrael - Ezt látnia kell! - 7 napos körutazás Izraelben
» Egyesült Arab Emirátusok - 6 napos körutazás az Emirátusokban
» Körutazás Jordániában - 8 napos körutazás Jordániában
» Izrael közelről - 8 napos utazás Izraelbe: Évezredek történelme, vallásai, kultúrája
» Petrától a Holt-tengerig - 5 napos körutazás Jordániában

Élmények, beszámolók, látványosságok, látnivalók ...

Dubai látképe

Természeti szépségeinek, homokdűnéinek, oázisainak és ma is élő arab hagyományainak köszönhetően az idelátogató az Ezeregyéjszaka meséiben érezheti magát. Ugyanakkor a kristálytiszta tengerparton épült luxusszállodák, ultramodern felhőkarcolók, már a 21. század és a fényűző csillogás jelképei.

"Itt járt Ting Csin-hao" - Falfirkák és műemlékek

Nemzetközi felháborodást váltott ki egy 15 éves kínai turista falfirkája (Itt járt Ting Csin-hao), melyet néhány évvel ezelőtt hagyott egy luxori templom Nagy Sándort ábrázoló domborművén. A graffitit pár héttel ezelőtt vette észre egyik honfitársa, aki lefényképezte, majd feltöltötte saját blogjába, rámutatva ezzel, hogy milyen szégyen, amit a kínai turisták külföldön művelnek. A tett komoly felháborodást váltott ki, s a fiú a kínai hackerek célpontjává vált.

Dubai csodái

DUBAI: Az egykor a gyöngyhalászok és a beduin törzsek lakhelyéül szolgáló emirátus a számtalan innovatív, nagyszabású építészeti és egyéb beruházásaival vált ismertté, ma már jövedelmének egyik legnagyobb részét a turizmus adja. A sivatag közepén lévő lenyűgöző város a Jumeirah Beach finomhomokos tengerpartjával, lélegzetelállító szállodái pedig a modern keleti pompa minden kényelmével várják a vendégeket. Utazások Dubaiba...

Libanon: a Kelet kapuja, a Nyugat ablaka

Mielőtt még a nyilászárók végtelen világába süllyedne gondolati szinten a kedves olvasó, kísérletet teszek megmagyarázni a fenti korántsem frappáns, de annál találóbbnak ható kijelentést.

Perzsaszőnyeg 7 MILLIÁRD forintért?

34 millió dollárt fizettek egy New York-i árverésen egy négyszáz éves szőnyegért. A washingtoni Corcoran Gallery of Art bocsátotta árverésre a szőnyeget, amely 1926-ban került a múzeumhoz egy gazdag műgyűjtőtől.

Tel-Aviv és nevezetességei

Tel-Aviv bár messze nem olyan régi városa Izraelnek, mint a többi történelmi, bibliai település, mégis egy színes, pörgő és kellemes város, ahová mindenképpen érdemes ellátogatni. A várost zsidó bevándorlók alapították 1880-ban, a szomszédos, többségében arabok lakta Jaffa mellett, mellyel 1950-ben egyesítették, így mára a neve is Tel-Aviv-Yafo lett. A kozmopolita nagyváros fiatalos, európaias hangulatával, keleties gasztronómiájával, mediterrán klímájával, napsütötte tengerpartjával és igényes kulturális programjaival igazán kellemes úti cél lehet mindenki számára.

Egy útinapló kezdete: Avagy utazás, mint függőség.

Biztos nem én vagyok az egyetlen, aki úgy érzi, az utazás egy drog. Egy komoly függőséget okozó „szer”. De más anyagokkal szemben ez fölébreszti az embert, nem eltompítja. Felébreszt a beidegződött rutinból. Ráébreszt a világ, és önmagad sokszínűségére. 
Criteo engedélyezve: 
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!