Közel-Kelet térkép

Nyaralás

» Citymax Bur Dubai Hotel *** Dubai (Wizzair járattal Budapestről) 204.775 Ft/főtől - Közel-Kelet / Dubai / Egyesült Arab Emirátusok
» Golden Tulip Media Hotel **** Dubai (Wizzair járattal Budapestről) 206.734 Ft/főtől - Közel-Kelet / Dubai / Egyesült Arab Emirátusok
» Hotel Millennium Place Marina **** Dubai (Wizzair járattal) 233.857 Ft/főtől - Közel-Kelet / Dubai / Egyesült Arab Emirátusok
» Dukes The Palm, a Royal Hideaway Hotel***** Dubai (közvetlen Wizzair járattal Budapestről) 302.108 Ft/főtől - Közel-Kelet / Dubai / Egyesült Arab Emirátusok
» Golden Tulip Media Hotel **** Dubai (Emirates járattal) 323.503 Ft/főtől - Közel-Kelet / Dubai / Egyesült Arab Emirátusok

Körutazás

» Hétvége Dubai-ban - 5 napos városlátogatás Dubai-ban
» Izrael - csoportos körutazás magyar idegenvezetővel a október 23-i hétvégén 2022.10.20-24. - 5 napos körutazás Izraelbe.
» Izrael - csoportos körutazás magyar idegenvezetővel az őszi szünetben 2022.10.28-11.01. - 5 napos körutazás Izraelbe.
» Körutazás Jordániában - 8 napos körutazás Jordániában
» Körutazás Libanonban - 8 napos körutazás Libanonban

Városlátogatás

» Izrael - Ezt látnia kell! - 7 napos körutazás Izraelben
» Hétvége Dubai-ban - 5 napos városlátogatás Dubai-ban
» Izrael - csoportos körutazás magyar idegenvezetővel az őszi szünetben 2022.10.28-11.01. - 5 napos körutazás Izraelbe.
» Körutazás Jordániában - 8 napos körutazás Jordániában
» Őszi szünet Dubajban 1. - csoportos utazás magyar idegenvezetéssel 2022.10.24-29. - 6 napos városlátogatás Dubaiban

Élmények, beszámolók, látványosságok, látnivalók ...

"Itt járt Ting Csin-hao" - Falfirkák és műemlékek

Nemzetközi felháborodást váltott ki egy 15 éves kínai turista falfirkája (Itt járt Ting Csin-hao), melyet néhány évvel ezelőtt hagyott egy luxori templom Nagy Sándort ábrázoló domborművén. A graffitit pár héttel ezelőtt vette észre egyik honfitársa, aki lefényképezte, majd feltöltötte saját blogjába, rámutatva ezzel, hogy milyen szégyen, amit a kínai turisták külföldön művelnek. A tett komoly felháborodást váltott ki, s a fiú a kínai hackerek célpontjává vált.

Dubai látképe

Természeti szépségeinek, homokdűnéinek, oázisainak és ma is élő arab hagyományainak köszönhetően az idelátogató az Ezeregyéjszaka meséiben érezheti magát. Ugyanakkor a kristálytiszta tengerparton épült luxusszállodák, ultramodern felhőkarcolók, már a 21. század és a fényűző csillogás jelképei.

Perzsaszőnyeg 7 MILLIÁRD forintért?

34 millió dollárt fizettek egy New York-i árverésen egy négyszáz éves szőnyegért. A washingtoni Corcoran Gallery of Art bocsátotta árverésre a szőnyeget, amely 1926-ban került a múzeumhoz egy gazdag műgyűjtőtől.

Tel-Aviv és nevezetességei

Tel-Aviv bár messze nem olyan régi városa Izraelnek, mint a többi történelmi, bibliai település, mégis egy színes, pörgő és kellemes város, ahová mindenképpen érdemes ellátogatni. A várost zsidó bevándorlók alapították 1880-ban, a szomszédos, többségében arabok lakta Jaffa mellett, mellyel 1950-ben egyesítették, így mára a neve is Tel-Aviv-Yafo lett. A kozmopolita nagyváros fiatalos, európaias hangulatával, keleties gasztronómiájával, mediterrán klímájával, napsütötte tengerpartjával és igényes kulturális programjaival igazán kellemes úti cél lehet mindenki számára.

Egy útinapló kezdete: Avagy utazás, mint függőség.

Biztos nem én vagyok az egyetlen, aki úgy érzi, az utazás egy drog. Egy komoly függőséget okozó „szer”. De más anyagokkal szemben ez fölébreszti az embert, nem eltompítja. Felébreszt a beidegződött rutinból. Ráébreszt a világ, és önmagad sokszínűségére. 

Iráni képeslapok II.

Az Irán északi vidékein, illetve Teheránban tett látogatásunk után elindultunk az ország délebbi vidékei, a történelmi Perzsia szíve felé. Sivatagok, oázisvárosok és mesés régi települések vártak, ahol szemem elé tárult az Ezeregy éjszaka meséinek keleties hangulata. Teherán után nem sokkal már tágas sósivatagok tarkítják a vidéket, melyeken legfeljebb a kiváló autóutak vágnak keresztül, gyalog azonban hamar feladná itt a ember.

Iráni képeslapok I.

Irán hatalmas, gyönyörű és elképzelhetetlen kultúrával és történelemmel megáldott ország, szerencsétlen módon mégis az elmúlt század politikai manőverei, és azok hatásai határozzák meg mai megítélését. Sokan alig tudnak többet róla, mint amit a híradásokban hallanak: korábban az irak-iráni háborúk, az 1979-es Iszlám Forradalom, a Khomeini-féle rendszerváltás, aztán a választások, majd a vélt, vagy valós atomprogram.
Criteo engedélyezve: 
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!