vélemények, olvasnivalók, élménybeszámolók, látnivalók, fényképek

A titokzatos Petra, Jordánia

Jordánia egyik legszebb látványossága az évszázadokig feledésbe merült romváros - Petra. A nabateusok karavánok találkozási pontjánál épült városa gyönyörű és nehezen megközelíthető helyen fekszik. A sziklából kifaragott sírtemplomokhoz és palotákhoz a 60-90 méter magas falakkal határolt keskeny, néhol csak két méter széles Szik-szurdok vezet: ezért a turisták gyalogszerrel vagy teveháton közelítik meg a mesebeli hangulatú romokat. A most következő kisfilm ide kalauzol el bennünket: Experience Petra from Jermaine Gebhardt on Vimeo.  

A nyüzsgő Dubai képekben

Dubai nem tartozik a szokványos úti célok közé - nem évezredes építészeti emlékei vagy kulturális hagyományai miatt keresik fel a turisták - mégis nagyon népszerű célpont manapság.  Ezen az egyedi hangulatú kisfilmen Dubai gyors fejlődése is tetten érhető: Utazások Dubaiba: [utazom:search:25:regio/dubai/rendezes/ar_szerint]

Az Erő Háza - Irán tradicionális nemzeti sportja

A perzsa/kurd eredetű Zurkhaneh (Zorkhana, Zourkhaneh) jelentése az Erő Háza. Ez az ősi perzsa sport egyszerre foglalja magában az értékek megbecsülését: az erőfeszítés, a nagylelkűség, a lovagias szellem és a hazaszeretet örömét, melyet a vallás, a művészet és az irodalom (költészet) is kiegészít. Az iráni férfiak e tradicionális sportja a fizikai állóképességet, a közösségi érzést, az összhang erejét és harmóniáját hivatott erősíteni.

Dubai nyaralások kedvezményekkel!

Dubai - az örök napsütés, a homokos tengerpartok és a féktelen csillogás hazája. Most különlegesen kedvező árú nyaralásokat kínálunk a fergeteges vízi vidámparkokkal és a világ legmagasabb épültével csábító modern városba: [utazom:teaser:49169]   [utazom:teaser:22067] Tudnivalók a kedvezményes ajánlatokról: - Utazás a Wizzair közvetlen járatával
- magyar nyelvű reptéri transzfer és asszisztencia
- a helyszínen magyar nyelvű fakultatív programok
- 5, 7 éjszakás programok - hosszabbítás lehetséges! [utazom:search:25:regio/dubai/akcios] További utazások Dubaiba...

Dubai bevásárlási lehetőségei

Dubai emberfeletti építményei után talán a mérhetetlen bevásárlási lehetőségek jutnak az ember eszébe azonnal, ha az Öböl-menti metropolisz kerül szóba. Másik bejegyzésünkben már említettük a város (és a régió) tradicionális termékeit és hagyományos vásárlási helyeket (aranybazár, fűszerbazár), ebben az ismertetőben most Dubai hatalmas bevásárló centrumairól, a mallokról lesz szó, melyek méretüknél, árukínálatuknál, építészeti megoldásaiknál fogva már önmagukban is megérnek egy látogatást, még akkor is, ha nem áll szándékunkban vásárolni.

Dubai legérdekesebb múzeumai

Aki komolyabban is megismerkedne Dubai és környékének történelmével, múltjával, művészetével és tradícióival, az számos múzeum közül választhat. A város történetének bemutatására nem is lehetne megfelelőbb komplexumot választani, mint Dubai legrégebbi épületét, az 1787-ben épült Al Fahidi erődöt, melyben 1971, az államszövetség megalakulása óta a Dubai Múzeum működik. 1995-ben egy további, földalatti múzeumot is létesítettek, melyet szintén a régi erődhöz kapcsoltak. Mivel Dubai történelme nem nyúlik különösen a régmúltba (illetve mégis, csak a fejlődés a XX.

Dubai öröksége: a Heritage & Diving Village

Aki kicsit jobban megismerné Dubai múltját, az vegye az irányt az Al Shindagha (Bur Dubai) történelmi negyed felé, a Dubai Creek mellett. Itt található ugyanis az 1997-ben alapított Heritage & Diving Village (szabad fordításban Örökség és Búvár Falu), mely – egyfajta szabadtéri múzeumként, skanzenként – a régió autentikus kézművességét, illetve tengerrel kapcsolatos örökségét, a hal- és gyöngyhalászat, a hajózás, hajóépítés és más hagyományos tengeri foglalkozások történetét mutatja be.

Dubai leghíresebb alkotásai, a mesterséges szigetek

Mivel Dubai hosszú történelem híján régi épületeket, alkotásokat nem tud felmutatni, „kénytelen” újakkal felhívni magára a figyelmet. A város összes lélegzetelállító építménye közül talán a part mentén sorakozó mesterséges szigetek – The World, Palm Jumeirah, Palm Jebel Ali, Deira-szigetek, illetve a még csak tervasztalon létező The Universe – a legnevezetesebbek, melyek amellett, hogy puszta létük is az emberi teljesítőképesség határát súrolja, előnyösek is, hiszen kibővítik a lakhatás szempontjából hasznos területeket. [utazom:repjegy:regio/dubai]

Dubai hírneves aranybazárja

A Dubai Creek deirai oldalán, nem messze a fűszerpiactól, Al Dhagayában található a város másik híres bazárja, az arany souk. Az emírség eleve híres arról, hogy igen olcsón lehet aranyat, ezüstöt, platinát, gyémántot és más nemesfémeket vásárolni. A fedett utcácskáktól keresztbe-kasul átszőtt bazár nem csak azok számára emlékezetes élmény, akik vásárolni szeretnének, hanem akár bolyongani és kirakatokat nézegetni is izgalmas itt.

Dubai vízi útjai, a Dubai Creek és az Arab-csatorna

A száraz, sivatagos arab város egyelőre egy jelentős vízi útvonallal rendelkezik, de terveznek egy másikat is, mely szintén fontos lesz Dubai történetében, gazdaságában és infrastruktúrájában. A már meglévő vízi útvonal a sós vizű, természetes kikötő, a Dubai Creek, mely már az ókorban is ismert földrajzi képződmény volt, a görög földrajztudósok Zara-folyó néven emlegették, míg a másik, az emberkéz által megvalósítandó, 75 kilométer hosszú Arab-csatorna.

Dubai fűszerbazárja, a Deira spice souq

Dubai az a város, melynek fejlődése szinte napról napra szemmel látható; aki tavaly, vagy tavalyelőtt járt itt, nem biztos, hogy ugyanazt a Dubait látta, mint aki idén, vagy jövőre utazik a metropolisba. Dubaiban minden a legekről szól, így vásárlás terén is válogathatunk a legnagyobb, leggazdagabb, leglátványosabb épületek, bevásárló központok választékából és persze az árubőségből. Itt sorakoznak a világ legnagyobb, leghíresebb és legcsillogóbb malljai, üzletházai, ahol tényleg, szó szerint minden megtalálható.

Dubai kedvenc vízi vidámparkja, a Wild Wadi Water Park

A Burj al Arab ikonikus vitorlás és a Jumeirah Beach Hotel hullám formájú tömbjével szemben terül el a híres Wild Wadi Water Park, mely a világ egyik legnevesebb tematikus vízi vidámparkja. Témáját tekintve az arab folklór jól ismert alakja, Juha kalandjai köré épül. Juha, egy a VIII. századból fennmaradt, népmesékből ismert perzsa legény, akinek „unokatestvérei” további szájhagyomány útján terjedő, népi motívumokkal tűzdelt közel-keleti történetekből ismertek.

Ingyenes útmegszakítás, ha Dubaion keresztül repül

Tudták, hogy az Emirates több mint 140 úti célt kínál világszerte Dubaion keresztül? És azt tudták, hogy ha az Emirates járataira vásárolnak repülőjegyet, meg is szakíthatják hosszú útjukat egyszer, akár oda-, akár visszafelé, s a stopover szolgáltatásnak köszönhetően eltölthetnek néhány napot Dubaiban, anélkül, hogy repülőjegyük érvényét veszítené?

Dubai ikonikus épületei

Dubai elsősorban futurisztikus építészetéről, extrém épülettípusairól, azok magas szintű, luxus kivitelezéséről lett híres. Túlzás nélkül állíthatjuk, itt található a világ legtöbb legje, ami az építészetet illeti.

Dubai, a jövő városa

Dubai nem tartozik a „szokványos”, régi műemlékektől, történelmi negyedektől, évszázados építészeti csodáktól hemzsegő városok közé, ahová „szokványos” városnéző túrákat lehetne szervezni. Dubaiban nincsenek klasszikus értelemben vett építészettörténeti műremekek, melyek a világ művészettörténetének evolúcióját vonultatnák fel, mégis Dubai maga az a csoda, ahol a XXI. század (sőt, a jövő) gyakran még a legvadabb képzeletet is felülmúló építészeti gyöngyszemei sorakoznak.

Oldalak

Vélemények, értékelések
4.8
20 értékelés alapján

Három tenger partjai közt, nagy körutazás Izraelben

Budapest, II. kerület
4.8
<szöveg nélkül>

Körutazás Jordániában, Holt-tengeri pihenéssel

Budapest, VIII. kerület
4.8
<szöveg nélkül>

IZRAEL - Ezt látnia kell!

Budapest
4.0
Nagyon jól megszervezett utazás volt, rengeteg programmal, nagyszerű, csupa szív és lélek helyi idegenvezetővel, Mirivel és egy csodás, mindenhol parkolni képes, nyugodt és türelmes sofőrrel. A szállások hagytak maguk után kivetnivalót, nem voltak túl igényesek a kategóriához képest, de tiszták voltak.

Iráni körutazás - Az ősi Perzsia: Kelet lenyűgöző csodái

5.0
<szöveg nélkül>

Iráni körutazás - Az ősi Perzsia: Kelet lenyűgöző csodái

5.0
<szöveg nélkül>

IZRAEL - Ezt látnia kell!

Nyiregyhaza
5.0
A zarándok úton férjemmel vettünk részt. Nagyon kedves, előzékeny és bőséges témabeli ismerettel rendelkező idegenvezetőt ismertünk meg a Miri személyében. Még egyszer köszönjük szépen odaadó munkáját. A szervezéssel is meg voltunk elégedve, ha bármilyen gondunk adódott az utazás során azt az utazási iroda képviselője azonnal tudta kezelni, köszönet neki is! Ha hiányosságot említhetnék, akkor az lenne, hogy Tel Avivot egyáltalán nem láttuk. Máskor is szívesen fogunk utazni az utazom.com-mal.

IZRAEL - Ezt látnia kell!

Budapest, III. kerület
4.6
<szöveg nélkül>

IZRAEL - Ezt látnia kell!

Budapest, XVI. kerület
5.0
Köszönöm az előző utazásokon részt vevő ismeretlenek véleményét, mert ők segítettek dönteni abban, hogy ezt az utazási irodát válasszam. Nem csalódtam. Csodálatos izraeli úton vettünk részt a férjemmel október 24-től október 30-ig, akinek meglepetésként szántam az utat a nyugdíjba vonulásom alkalmából (Meg is lepődött rendesen, amikor már mindent lelevelezve bementem vele az irodába lekötni az utat). Életében most először vett részt csoportos utazásban. Erre az útra az utazási iroda utazás szervezője, Dózsa Tamás is elkísért, az Izraelben született magyar-zsidó származású idegenvezetőnk Mirjam pedig több volt, mint idegenvezető: pótanyánk, tanárunk, tyúkanyónk, aki óvott, terelt, tanított, mindenben segített, vigyázott ránk. A szívét-lelkét beleadta, hogy azok is maradandó élményhez jussanak, akiknek kevés információjuk volt erről a különleges országról, a zsidó nép múltjáról, jelenéről, és hogy jól és kényelmesen érezzük magunkat az igencsak intenzív programok során. A Magyarországról velünk utazó kísérőnk, Tamás is minden dicséretet megérdemel. Mirjam vezette a sort, Tamás volt a "hátvéd". Ketten együtt kimondottan családias hangulatot varázsoltak az 50 főből álló, igen csak eklektikus csoportban, pedig 50 embert nem könnyű csoporttá szervezni. 1-2 nap közös élmény után mégis sikerült. Működött. Kialakultak ismeretségek, barátságok, a csoportkohézió. Együtt tudtunk működni, összetartottunk. Időben érkeztünk, senkire sem kellett várni. Jó csapat voltunk. Ezt az utazási irodát bátran merem mindenkinek ajánlani, mert abszolút korrekt minden vonatkozásban. Több is annál, mert személyesen törődik a résztvevők igényeivel.
S hogy az élmények még teljesebbek legyenek, szeretetre méltó barátokra is szert tettünk, akiknek kedvessége és humora még emlékezetesebbé tette az utazásunkat. Ez olyan őszinte egymásra ismerés volt, hogy nem fog elmúlni a közös utazás friss emlékével, mert annál többet jelentett. Köszönöm Utazom. com, és utazunk mi még együtt!!!

IZRAEL - Ezt látnia kell!

Budapest
5.0
Életreszóló élmény! Csodálatos helyeken rendkívül jól szervezett út, felejthetetlen idegenvezetés! Miri és Tamás! Köszönjük! Salom

IZRAEL - Ezt látnia kell!

Budapest, XIV. kerület
5.0
Nagyon jól szervezett utazás volt, az idegenvezetőnkről csak felsőfokban lehet beszélni, nagyon felkészült, széles körű ismeretekkel rendelkezik,
a felmerült kérdésekre rögtön válaszolt, jól összefogta a nagy számú csoportot ami nem kis feladat. Mindig közvetlen, mindenben segítőkész,
ha a csoport elpilledt valamivel fel tudta rázni a társaságot, történetek, helyi szokások ismertetése, éneklés, fontosabb zsidó szavak tanítása.
A program jól összeállított, a fontos bibliai helyeken kívül Izrael jelenével is megismerkedhettünk.
Az utazási iroda szlogenje nagyon találó, EZT TÉNYLEG LÁTNI KELL, LEGALÁBB EGYSZER! Köszönet az élményekért, lesz mire emlékezni, miről
mesélni.

IZRAEL - Ezt látnia kell!

Budapest, XVI. kerület
5.0
Tegnap jöttünk haza és máris indulnánk vissza... Tökéletesen szervezett és kivitelezett utazás volt. Már kint - a programok alatt és után - is nagy hálával emlegettük Tamást (utazás-szervező) és Mirit (helyi idegenvezető). Tudást, ismeretet és szeretetet, ezeket kaptuk. Hat napot töltöttünk kint és ezalatt a rövid idő alatt nagyon átfogó és mély utazást tettünk a Szentföldön és önmagunkban is.
És persze tudom, hogy a csoport összetételét nem lehet mesterségesen irányítani, de Tamás és Miri mellett hálás vagyok még a 49 utastársamnak, akik nélkül nem lett volna ilyen csodálatos ez a pár nap!

Citymax Hotel Bur Dubai *** Dubai (Wizzair járattal Budapestről)

Budapest
5.0
Rendkivul profi szervezes. Kedves, figyelmes idegenvezetok. A szalloda szolgaltatasai rendben voltak,az etelek finomak es bosegesek. A fakultativ programok jol szervezettek. A repulouton oda es visszafele is nagyon kedves , figyelmes szemelyzet volt. Koszonjuk szepen ! Nagyon szep elmenyekkel gazdagodtunk! Jo szivvel ajanljuk masoknak is.

Hotel Marina Byblos **** Dubai (Wizzair járattal Budapestről)

Miskolc
4.9
Nagyon jó volt az út, kiváló szervezés, minden pontosan a leírtak szerint történt.

Citymax Hotel Bur Dubai *** Dubai (Emirates járattal)

Sümeg
4.5
A szálloda mellett építkezés volt, így nem tudtunk olyan jól aludni, de ezt leszámítva kiváló volt a hotel. Mindenben a rendelkezésünkre álltak, segítettek, a hotel nagyon jó helyen van, minden nagyon könnyen elérhető, közel van a metró is.
Összességében nagyon jól éreztük magunkat, csak ajánlani tudom mindenkinek.

Hotel Marina Byblos **** Dubai (Wizzair járattal Budapestről)

Budapest
4.0
Érkezéskor nem olyan szobát kaptunk, mint ami meg lett beszélve. Marinára néző szobát kértünk, de végül utcára nézőt kaptunk. A személyzet másnap kicserélte a szobát. 4 csillagos kategóriához képest picitt szebb szobákra számítottunk, de a célnak végülis megfelelt. Én nehezményeztem, hogy a reggeli kínálata nagyon egyhangú volt, és csak americanot lehetett kérni kávénak. Teából is csak az volt a reggelinél, amit ők előre lefőztek. A takarítással nem volt gond, minden nap takarítottak a szobánkban. A személyzet nagyon figyelmes volt végig.

Hotel Marina Byblos **** Dubai (Wizzair járattal Budapestről)

Debrecen
4.9
Nagyon jó volt, megéri

IZRAEL - Ezt látnia kell!

Sarasota, Florida, USA
4.6
Túra vezető, Miri, nagyszerű volt, remekül ismeri az országot és nagyon érdekessé tette az utat. A busz vezető is nagyon jó volt.
A szállodák és az koszt közepes volt, de mivel csak aludni mentünk oda, és nagyon fáradtan, így minsen megfelelt.

IZRAEL - Ezt látnia kell!

Budapest, IV. kerület
4.6
Az egész utazás jol szervezett volt a sürü program enélkül nem is lett volna teljesíthető. Miri mindenhová elvitt bennünket ami a tervben szerepelt. A busz kiváló állapotú a sofőr jó vezető volt!
A jeruzsálemi szállás színvonala elmaradt az egész utazásra jellemző profizmustól.

Dubai körutazás

7084. Pincehely,
4.8
Tisztelt Utazási Iroda!
Ezuton szeretném megköszönni a segítséget, a gyermekeink nászajándékba kapták tőlünk meglepetésként ezt az utazást. A lányunk régi nagy álma vált valóra, hogy eljutott Dubaiba, nagyon sok szép élménnyel gazdagodva tértek haza, minden szuper volt. Bármikor visszamennének. Köszönöm.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!