vélemények, olvasnivalók, élménybeszámolók, látnivalók, fényképek

COVID-19 információk Dubai

Ki és beutazási:   Általános szabályok: Maszk viselése mindenhol kötelező: utcán, üzletekben, bevásárlóközpontokban. Ugyanígy kötelező a másoktól való 2 méteres távolság tartása is. A szabályok megszegése esetén akár 3000 AED büntetésre is lehet számítani. A fenti szabályok a strandokra is érvényesek. Bevásárlóközpontokat 12 éven aluliak, és 60 éven felüliek nem látogathatják. A szórakoztató attrakciókat jelenleg 12 éven aluliak nem vehetik igénybe. Üzletekbe, bevásárlóközpontokba történő belépéskor kötelező testhőmérséklet mérést vezettek be.

A titokzatos Petra, Jordánia

Jordánia egyik legszebb látványossága az évszázadokig feledésbe merült romváros - Petra. A nabateusok karavánok találkozási pontjánál épült városa gyönyörű és nehezen megközelíthető helyen fekszik. A sziklából kifaragott sírtemplomokhoz és palotákhoz a 60-90 méter magas falakkal határolt keskeny, néhol csak két méter széles Szik-szurdok vezet: ezért a turisták gyalogszerrel vagy teveháton közelítik meg a mesebeli hangulatú romokat. A most következő kisfilm ide kalauzol el bennünket: Experience Petra from Jermaine Gebhardt on Vimeo.  

A nyüzsgő Dubai képekben

Dubai nem tartozik a szokványos úti célok közé - nem évezredes építészeti emlékei vagy kulturális hagyományai miatt keresik fel a turisták - mégis nagyon népszerű célpont manapság.  Ezen az egyedi hangulatú kisfilmen Dubai gyors fejlődése is tetten érhető: Utazások Dubaiba: [utazom:search:25:regio/dubai/rendezes/ar_szerint]

Az Erő Háza - Irán tradicionális nemzeti sportja

A perzsa/kurd eredetű Zurkhaneh (Zorkhana, Zourkhaneh) jelentése az Erő Háza. Ez az ősi perzsa sport egyszerre foglalja magában az értékek megbecsülését: az erőfeszítés, a nagylelkűség, a lovagias szellem és a hazaszeretet örömét, melyet a vallás, a művészet és az irodalom (költészet) is kiegészít. Az iráni férfiak e tradicionális sportja a fizikai állóképességet, a közösségi érzést, az összhang erejét és harmóniáját hivatott erősíteni.

Dubai nyaralások kedvezményekkel!

Dubai - az örök napsütés, a homokos tengerpartok és a féktelen csillogás hazája. Most különlegesen kedvező árú nyaralásokat kínálunk a fergeteges vízi vidámparkokkal és a világ legmagasabb épültével csábító modern városba: [utazom:teaser:49169]   [utazom:teaser:22067] Tudnivalók a kedvezményes ajánlatokról: - Utazás a Wizzair közvetlen járatával
- magyar nyelvű reptéri transzfer és asszisztencia
- a helyszínen magyar nyelvű fakultatív programok
- 5, 7 éjszakás programok - hosszabbítás lehetséges! [utazom:search:25:regio/dubai/akcios] További utazások Dubaiba...

Dubai bevásárlási lehetőségei

Dubai emberfeletti építményei után talán a mérhetetlen bevásárlási lehetőségek jutnak az ember eszébe azonnal, ha az Öböl-menti metropolisz kerül szóba. Másik bejegyzésünkben már említettük a város (és a régió) tradicionális termékeit és hagyományos vásárlási helyeket (aranybazár, fűszerbazár), ebben az ismertetőben most Dubai hatalmas bevásárló centrumairól, a mallokról lesz szó, melyek méretüknél, árukínálatuknál, építészeti megoldásaiknál fogva már önmagukban is megérnek egy látogatást, még akkor is, ha nem áll szándékunkban vásárolni.

Dubai legérdekesebb múzeumai

Aki komolyabban is megismerkedne Dubai és környékének történelmével, múltjával, művészetével és tradícióival, az számos múzeum közül választhat. A város történetének bemutatására nem is lehetne megfelelőbb komplexumot választani, mint Dubai legrégebbi épületét, az 1787-ben épült Al Fahidi erődöt, melyben 1971, az államszövetség megalakulása óta a Dubai Múzeum működik. 1995-ben egy további, földalatti múzeumot is létesítettek, melyet szintén a régi erődhöz kapcsoltak. Mivel Dubai történelme nem nyúlik különösen a régmúltba (illetve mégis, csak a fejlődés a XX.

Dubai öröksége: a Heritage & Diving Village

Aki kicsit jobban megismerné Dubai múltját, az vegye az irányt az Al Shindagha (Bur Dubai) történelmi negyed felé, a Dubai Creek mellett. Itt található ugyanis az 1997-ben alapított Heritage & Diving Village (szabad fordításban Örökség és Búvár Falu), mely – egyfajta szabadtéri múzeumként, skanzenként – a régió autentikus kézművességét, illetve tengerrel kapcsolatos örökségét, a hal- és gyöngyhalászat, a hajózás, hajóépítés és más hagyományos tengeri foglalkozások történetét mutatja be.

Dubai leghíresebb alkotásai, a mesterséges szigetek

Mivel Dubai hosszú történelem híján régi épületeket, alkotásokat nem tud felmutatni, „kénytelen” újakkal felhívni magára a figyelmet. A város összes lélegzetelállító építménye közül talán a part mentén sorakozó mesterséges szigetek – The World, Palm Jumeirah, Palm Jebel Ali, Deira-szigetek, illetve a még csak tervasztalon létező The Universe – a legnevezetesebbek, melyek amellett, hogy puszta létük is az emberi teljesítőképesség határát súrolja, előnyösek is, hiszen kibővítik a lakhatás szempontjából hasznos területeket. [utazom:repjegy:regio/dubai]

Dubai hírneves aranybazárja

A Dubai Creek deirai oldalán, nem messze a fűszerpiactól, Al Dhagayában található a város másik híres bazárja, az arany souk. Az emírség eleve híres arról, hogy igen olcsón lehet aranyat, ezüstöt, platinát, gyémántot és más nemesfémeket vásárolni. A fedett utcácskáktól keresztbe-kasul átszőtt bazár nem csak azok számára emlékezetes élmény, akik vásárolni szeretnének, hanem akár bolyongani és kirakatokat nézegetni is izgalmas itt.

Dubai vízi útjai, a Dubai Creek és az Arab-csatorna

A száraz, sivatagos arab város egyelőre egy jelentős vízi útvonallal rendelkezik, de terveznek egy másikat is, mely szintén fontos lesz Dubai történetében, gazdaságában és infrastruktúrájában. A már meglévő vízi útvonal a sós vizű, természetes kikötő, a Dubai Creek, mely már az ókorban is ismert földrajzi képződmény volt, a görög földrajztudósok Zara-folyó néven emlegették, míg a másik, az emberkéz által megvalósítandó, 75 kilométer hosszú Arab-csatorna.

Dubai fűszerbazárja, a Deira spice souq

Dubai az a város, melynek fejlődése szinte napról napra szemmel látható; aki tavaly, vagy tavalyelőtt járt itt, nem biztos, hogy ugyanazt a Dubait látta, mint aki idén, vagy jövőre utazik a metropolisba. Dubaiban minden a legekről szól, így vásárlás terén is válogathatunk a legnagyobb, leggazdagabb, leglátványosabb épületek, bevásárló központok választékából és persze az árubőségből. Itt sorakoznak a világ legnagyobb, leghíresebb és legcsillogóbb malljai, üzletházai, ahol tényleg, szó szerint minden megtalálható.

Dubai kedvenc vízi vidámparkja, a Wild Wadi Water Park

A Burj al Arab ikonikus vitorlás és a Jumeirah Beach Hotel hullám formájú tömbjével szemben terül el a híres Wild Wadi Water Park, mely a világ egyik legnevesebb tematikus vízi vidámparkja. Témáját tekintve az arab folklór jól ismert alakja, Juha kalandjai köré épül. Juha, egy a VIII. századból fennmaradt, népmesékből ismert perzsa legény, akinek „unokatestvérei” további szájhagyomány útján terjedő, népi motívumokkal tűzdelt közel-keleti történetekből ismertek.

Ingyenes útmegszakítás, ha Dubaion keresztül repül

Tudták, hogy az Emirates több mint 140 úti célt kínál világszerte Dubaion keresztül? És azt tudták, hogy ha az Emirates járataira vásárolnak repülőjegyet, meg is szakíthatják hosszú útjukat egyszer, akár oda-, akár visszafelé, s a stopover szolgáltatásnak köszönhetően eltölthetnek néhány napot Dubaiban, anélkül, hogy repülőjegyük érvényét veszítené?

Dubai ikonikus épületei

Dubai elsősorban futurisztikus építészetéről, extrém épülettípusairól, azok magas szintű, luxus kivitelezéséről lett híres. Túlzás nélkül állíthatjuk, itt található a világ legtöbb legje, ami az építészetet illeti.

Oldalak

Vélemények, értékelések
4.6
20 értékelés alapján

Körutazás Jordániában

Pécs
5.0
2020. március 11-től Jordániában voltam a Budavár Tours szervezett körutazásán, eredetileg március 18-ig. A kialakult egészségügyi szükséghelyzet miatt -koronavírus- azonban előbb el kellett hagynunk az országot, így a Holt-tengerhez már nem tudtunk eljutni. Abdel Karim Adelnek, az idegenvezetőnknek és a Budavár Toursnak köszönhetően helyette azonban láthattuk az egyiptomi piramisokat és egyedül nekik köszönhetjük azt is, hogy egyáltalán rendben hazajutottunk Magyarországra. Ugyanis pénzt, fáradtságot és időt nem kímélve megszervezték, hogy Egyiptomon keresztül - még az utolsó Magyarországra induló menetrend szerinti járattal - Budapestre repülhessünk. A Budavár Toursnak mélyen a zsebébe kellett nyúlni, de tőlünk semmi további költséget nem kértek. A piramisok látványa pedig kárpótolt bennünket a megrövidült út miatt. Az idegenvezetőnk és a Budavár Tours is kiválóra vizsgázott emberségből és felkészültségből egyaránt. Mindenkinek ilyen idegenvezetőt és utazási irodát kívánok! Álljon itt a nevük még egyszer! Abdel Karim Adel és Budavár Tours. Respect!

Hotel Marina Byblos **** Dubai (Wizzair járattal Budapestről)

Budapest, III. kerület
5.0
Tisztelt Utazási iroda!

Mi a gyerekeinket léptünk meg ezzel a remek utazással!
Így az Ő elmondásuk alapján tudok nyilatkozni erről a programról!
A gyerekek tökéletesen elégedettek voltak MINDENNEL!!!
Ezért aztán csak ajánlani tudom minden kedves leendő Utasuknak , hogy bátran vegyék igénybe az Önök által szervezett utazást mert NEM FOGNAK CSALÓDNI!

Köszönjük szépen , hogy Önök is hozzájárultak egy kerek évforduló emlékezetessé tételéhez!
További jó munkát és sok elégedett Utast kívánok Önöknek

Hotel Isrotel Royal Beach ***** Eilat

5.0
<szöveg nélkül>

Hotel Marina Byblos **** Dubai (Wizzair járattal Budapestről)

3.0
Elég jó helyen lévő szálloda, de a szobák középszerűek, összeségében max. 3*-osnak mondanám, 4-nek biztos nem.
Minden éjjel hajnalig tartó zenei “élmény” a szobában is.
A tetőmedence fűtött (34-35 fokos), az edzőterem jól felszeret, a wellness viszont lepusztult.

Atana Hotel **** Dubai (közvetlen Wizzair járattal)

Szeged
5.0
Végtelenül kedves személyzet, tisztaság, finom, bőséges étkezés. Szuper volt!

Citymax Hotel Bur Dubai *** Dubai (Wizzair járattal Budapestről)

4.0
<szöveg nélkül>

Citymax Hotel Bur Dubai *** Dubai (Wizzair járattal Budapestről)

4.0
<szöveg nélkül>

Citymax Hotel Bur Dubai *** Dubai (Wizzair járattal Budapestről)

Keszthely
3.4
Egyszerű, minden csillogástól mentes, praktikusan berendezett szálloda; fárasztó városnézések után ideális szálláshely kényelmes ággyal, segítőkész, kulturált személyzettel. Naponta takarították a szobákat és cserélték az ágyneműt, pótolták a palackozott vizet. Egyetlen kellemetlenséget az ablakunk alatt éjjel-nappal folyó építkezés okozta, amely állandó zajjal járt. 28 emelet magasságában jár a szomszédos épület szerkezete, amelynek gépei hajnali 1/4 3-kor rendszeresen felébresztettek. A megközelítése az 1200 m-re található metró-megálló révén jónak mondható. A hotel előtti buszváró ellenére autóbusszal nem utaztunk annak kiszámíthatatlan menetrendje miatt. Mivel a drapp taxik kedvező áron, és tisztelettudó sofőrökkel dolgoznak, inkább javasolható igénybevételük - bár az ölemben tartott telefonos navigációval kontroll alatt tartottam őket, hogy véletlenül se akarjanak az indokoltnál hosszabb útvonalon furikáztatni... A reptértől való távoli fekvése miatt érdemes a felajánlott transzfert igénybe venni. Kedvező árai miatt ajánlom a városnézésre érkezőknek, akik nem igényelnek wellness-szállodát és extra szolgáltatásokat.

Szilveszter Dubaiban Signature 1 Hotel Tecom 4*

5.0
<szöveg nélkül>

Izraeli körutazás szilveszterkor

4.8
<szöveg nélkül>

Három tenger partjai közt, nagy körutazás Izraelben

Budapest, II. kerület
4.8
<szöveg nélkül>

Körutazás Jordániában

Budapest, VIII. kerület
4.8
<szöveg nélkül>

IZRAEL - Ezt látnia kell!

Budapest
4.0
Nagyon jól megszervezett utazás volt, rengeteg programmal, nagyszerű, csupa szív és lélek helyi idegenvezetővel, Mirivel és egy csodás, mindenhol parkolni képes, nyugodt és türelmes sofőrrel. A szállások hagytak maguk után kivetnivalót, nem voltak túl igényesek a kategóriához képest, de tiszták voltak.

Iráni körutazás

5.0
<szöveg nélkül>

Iráni körutazás

5.0
<szöveg nélkül>

IZRAEL - Ezt látnia kell!

Nyiregyhaza
5.0
A zarándok úton férjemmel vettünk részt. Nagyon kedves, előzékeny és bőséges témabeli ismerettel rendelkező idegenvezetőt ismertünk meg a Miri személyében. Még egyszer köszönjük szépen odaadó munkáját. A szervezéssel is meg voltunk elégedve, ha bármilyen gondunk adódott az utazás során azt az utazási iroda képviselője azonnal tudta kezelni, köszönet neki is! Ha hiányosságot említhetnék, akkor az lenne, hogy Tel Avivot egyáltalán nem láttuk. Máskor is szívesen fogunk utazni az utazom.com-mal.

IZRAEL - Ezt látnia kell!

Budapest, III. kerület
4.6
<szöveg nélkül>

IZRAEL - Ezt látnia kell!

Budapest, XVI. kerület
5.0
Köszönöm az előző utazásokon részt vevő ismeretlenek véleményét, mert ők segítettek dönteni abban, hogy ezt az utazási irodát válasszam. Nem csalódtam. Csodálatos izraeli úton vettünk részt a férjemmel október 24-től október 30-ig, akinek meglepetésként szántam az utat a nyugdíjba vonulásom alkalmából (Meg is lepődött rendesen, amikor már mindent lelevelezve bementem vele az irodába lekötni az utat). Életében most először vett részt csoportos utazásban. Erre az útra az utazási iroda utazás szervezője, Dózsa Tamás is elkísért, az Izraelben született magyar-zsidó származású idegenvezetőnk Mirjam pedig több volt, mint idegenvezető: pótanyánk, tanárunk, tyúkanyónk, aki óvott, terelt, tanított, mindenben segített, vigyázott ránk. A szívét-lelkét beleadta, hogy azok is maradandó élményhez jussanak, akiknek kevés információjuk volt erről a különleges országról, a zsidó nép múltjáról, jelenéről, és hogy jól és kényelmesen érezzük magunkat az igencsak intenzív programok során. A Magyarországról velünk utazó kísérőnk, Tamás is minden dicséretet megérdemel. Mirjam vezette a sort, Tamás volt a "hátvéd". Ketten együtt kimondottan családias hangulatot varázsoltak az 50 főből álló, igen csak eklektikus csoportban, pedig 50 embert nem könnyű csoporttá szervezni. 1-2 nap közös élmény után mégis sikerült. Működött. Kialakultak ismeretségek, barátságok, a csoportkohézió. Együtt tudtunk működni, összetartottunk. Időben érkeztünk, senkire sem kellett várni. Jó csapat voltunk. Ezt az utazási irodát bátran merem mindenkinek ajánlani, mert abszolút korrekt minden vonatkozásban. Több is annál, mert személyesen törődik a résztvevők igényeivel.
S hogy az élmények még teljesebbek legyenek, szeretetre méltó barátokra is szert tettünk, akiknek kedvessége és humora még emlékezetesebbé tette az utazásunkat. Ez olyan őszinte egymásra ismerés volt, hogy nem fog elmúlni a közös utazás friss emlékével, mert annál többet jelentett. Köszönöm Utazom. com, és utazunk mi még együtt!!!

IZRAEL - Ezt látnia kell!

Budapest
5.0
Életreszóló élmény! Csodálatos helyeken rendkívül jól szervezett út, felejthetetlen idegenvezetés! Miri és Tamás! Köszönjük! Salom

IZRAEL - Ezt látnia kell!

Budapest, XIV. kerület
5.0
Nagyon jól szervezett utazás volt, az idegenvezetőnkről csak felsőfokban lehet beszélni, nagyon felkészült, széles körű ismeretekkel rendelkezik,
a felmerült kérdésekre rögtön válaszolt, jól összefogta a nagy számú csoportot ami nem kis feladat. Mindig közvetlen, mindenben segítőkész,
ha a csoport elpilledt valamivel fel tudta rázni a társaságot, történetek, helyi szokások ismertetése, éneklés, fontosabb zsidó szavak tanítása.
A program jól összeállított, a fontos bibliai helyeken kívül Izrael jelenével is megismerkedhettünk.
Az utazási iroda szlogenje nagyon találó, EZT TÉNYLEG LÁTNI KELL, LEGALÁBB EGYSZER! Köszönet az élményekért, lesz mire emlékezni, miről
mesélni.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!