vélemények, olvasnivalók, élménybeszámolók, látnivalók, fényképek

A titokzatos Petra, Jordánia

Jordánia egyik legszebb látványossága az évszázadokig feledésbe merült romváros - Petra. A nabateusok karavánok találkozási pontjánál épült városa gyönyörű és nehezen megközelíthető helyen fekszik. A sziklából kifaragott sírtemplomokhoz és palotákhoz a 60-90 méter magas falakkal határolt keskeny, néhol csak két méter széles Szik-szurdok vezet: ezért a turisták gyalogszerrel vagy teveháton közelítik meg a mesebeli hangulatú romokat. A most következő kisfilm ide kalauzol el bennünket: Experience Petra from Jermaine Gebhardt on Vimeo.  

Elfelejtett ősi városok

Manapság nehéz elképzelni, hogyan válhat lakatlanná egy város, azonban a történelem viharai közt nem egy virágzó település lett eggyé a földdel. Ennek okai szerteágazóak lehetnek: háború, természeti katasztrófa, éghajlatváltozás, fontos kereskedelmi partner elvesztése, hogy csak néhányat említsünk. Azonban bármi is legyen az ok, ezen elfelejtett városok többségének leromlott falaiba a régészek végül csak belebotlottak. Ezekből válogattunk. Karthágó

A világ 10 legcsodálatosabb helyszíne

Az ötvenes évek óta több száz helyszínt véd a UNESCO a természettől és főleg tőlünk, emberektől. Akad köztük természeti csoda és emberi építmény is. Az egész világ szégyenkezett 1954-ben, amikor az egyiptomi kormány az Asszuáni-gát megépítésekor egy cseppet sem törődött azzal, hogy mi lesz saját történelmi örökségével, az Abu Szimbel templommal. S bár a gát megépült, a világ 50 országa összefogott, hogy 80 millió dollárt költsön a templom elköltöztetésére.
Vélemények, értékelések
4.8
10 értékelés alapján

Körutazás Jordániában, Holt-tengeri pihenéssel

Budapest, VIII. kerület
4.8
<szöveg nélkül>

Körutazás Jordániában, Holt-tengeri pihenéssel

Budapest
4.2
Változatos, többségében jól szervezett program, néhány kézen fekvő lehetőség kimaradása mellett (pl. Jézus megkeresztelésének helye, ami pár perc lett volna csupán busszal a Holt-tengeri szállodától). A túravezetők rendesen végezték a munkájukat, bár az éttermek és bazárok látogatásánál némi részre hajlást éreztünk.

Körutazás Jordániában, Holt-tengeri pihenéssel

Sopron
5.0
Tökéletes egy hétben volt részünk. A program nagyon jól van összeállítva, elég idő marad mind az élményekre, mind a pihenésre is.
Az idegenvezetőnknek külön köszönet a maximális kedvességért és felkészültségért, nagyon sokban hozzájárult az út sikeréhez.

Köszönjük szépen!

Körutazás Jordániában, Holt-tengeri pihenéssel

Miskolc
5.0
Szuper út volt ,profi szervezés , kiváló programokkal.

Körutazás Jordániában, Holt-tengeri pihenéssel

Budapest, VII. kerület
5.0
Fantasztikusan éreztük magunkat! A program minden fontos látnivalót érintett, az idegenvezető kedves, odafigyelő és az út során bemutatta az ország történelmi, kultúrális hátterét. A szervezés zökkenőmentes volt. Csodás helyeken jártunk, bármikor visszamennénk.

A mesés Közel-Kelet kincsei: Izrael és Jordánia

Magyarország
4.6
Az izraeli idegenvezető/Éva/ személyisége,felkészültsége,lelkesedése magával ragadó volt.A jordániai idegenvezetés döccenőit Jordánia látnivalói és az élmény feledtette.:)))NAGYON JÓ ÚT.

Körutazás Jordániában, Holt-tengeri pihenéssel

Ipswich
5.0
Minden nagyon jó volt, az idegenvezető pedig SZUPER!!!
Köszönjük:)

Hotel Marina Plaza **** Aqaba

Budapest, XII.
4.6
Az all inclusive szolgáltatás keretében az ivóvíz ellátás és az ebéd minősége ill. a választéka volt a nem megfelelő. A vízet -fogmosáshoz, gyógyszerbevételhez, szobában íváshoz-
a városból kellett behozni. Ez a 6 napra 2x6 db 1,5 l-es vizet jelentett. Étkezési időn kívül a fürdőmedence mellett lévő kis bárban lehetett ásványvízhez -nincs szénsavas egyáltalán-
jutni.
Az ebéd választék: 1 fajta leves, 2 fajta húsétel -ebből 1 az hal-, rizs, burgonya, zöldség köret és gyümölcs. Ez több, 2-2 napon keresztül azonos. Az ételek íze, különösen a hal,
viszont nagyon jó volt.
A reggeli és vacsora választék bőséges és igen jóízű volt.

A szálloda munkatársai hihetetlen udvariasak, kedvesek, mosolygósak voltak.
Az esti élőzene -nagyon jó hangú énekessel- szintén jó volt.

A minőség javításához javaslat: a szállodában befejezetlen építési részek pl. gyerekjátszó előtti rész rendezése, a medencék melletti nyugágyakon a kicsit kopott matracok cseréje,
a szintén kicsit elhasználódott, foszló szélű törülközök cseréje, napközben a medencék mellett zene szolgáltatása, aqua fittnes -min.30 perc- de hozzáértő személlyel (volt, de igen felejthető) és végül a víz ellátásának a megoldása.

Köszönettel és üdvözlettel

Márffy Györgyné

Hotel Marina Plaza **** Aqaba

Budapest, XII.
4.7
Szombaton 2 x küldtem az értékelést, nem ment át. Most próba utána részletes.

Jordán Nyaralás: Hotel Mövenpick Tala Bay ***** Aqaba

Balatonalmádi
4.9
Mivel többször is voltunk ebben a régióban, ezért van összehasonlítási alapunk. A szállodáról csak a legnagyobb jelzőkkel lehetne írni. Személyzet kiváló (nem tolakodó). Az étel mennyisége, minősége kiváló. Ízletes, változatos. Minden nap helyi különlegességek is voltak. A tisztaság a hotel egész területén csodálatos. Érdekessége a szállodának a több helyen is egész nap működő jacuzzi, gyermek medence fantasztikus játékokkal, a nagyobbaknak pedig egy hosszú, magas vízi csúszda. Minden nap a szobabárt feltöltötték alkoholmentes italokkal. Ez természetesen benn volt a félpanzióban. De ha kevésnek tarja a turista, akkor a városban tud vásárolni italokat, amit be lehet vinni. Ezt a szállodát elsősorban a helyi és a környező országok tehetős vendégei élvezik. Ha a tenger élővilágát szeretné a turista megcsodálni, akkor csalódás fogja érni. Igaz van a környéken (a legjobb talán a szaudi határ közelében) is némi korall, de messze nem olyan csodálatos, mint akár Sharm-ban, vagy Hurghadán. A szállodától nem messze van a partközelében egy elsüllyedt tank.. Ide szokták elsősorban elvinni a merülni vágyókat. Az árak a környező országokhoz képest magasak. Ez mindenre vonatkozik: szolgáltatások (taxi, búvárkodás, belépők), zöldség-gyümölcs, italok (az alkoholos italok nagyon drágák). Pénzt váltani Aqaba központjában lévő pénzváltó utcában érdemes. Itt egymás mellett van több is. A szállodákban nagyon rosszul váltják. A boltokban mindenhol elfogadják az euro-t, tisztességes árfolyamon. Az Anubis Travel kinti képviselője korrekt tájékoztatást adott mindenről, segítőkész, szimpatikus fiatalember. Összegezve: nem bántuk meg, nagyon jól éreztük magunkat. Hogy visszamennénk-e? Egyszer csodálatos volt, de az árai, illetve a tenger élővilágának (korall, halak) hiánya miatt nem hiszem, hogy mégegyszer visszamennénk.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!