vélemények, olvasnivalók, élménybeszámolók, látnivalók, fényképek

Elnyeli a sivatag Anakin Skywalker városát

Hamarosan utóléri a végzete Mos Espa városát, mert betemeti a sivatagi homok. A kutatók ennek örülnek, mert meg tudják mérni, milyen gyorsan mozognak a dűnék. Lassan betemeti egy homokdűne Mos Espát, azt a tatooine-i várost, ahol Anakin Skywalker élt gyermekkorában – írja a BBC online kiadása. A valóságban persze Mos Espa csak egy filmes díszlet a tunéziai sivatagban, amit a Csillagok háborúja első részének, a Baljós árnyaknak a forgatásához használtak, de valóban eltűnik lassan a föld színéről.

Elfelejtett ősi városok

Manapság nehéz elképzelni, hogyan válhat lakatlanná egy város, azonban a történelem viharai közt nem egy virágzó település lett eggyé a földdel. Ennek okai szerteágazóak lehetnek: háború, természeti katasztrófa, éghajlatváltozás, fontos kereskedelmi partner elvesztése, hogy csak néhányat említsünk. Azonban bármi is legyen az ok, ezen elfelejtett városok többségének leromlott falaiba a régészek végül csak belebotlottak. Ezekből válogattunk. Karthágó
Vélemények, értékelések
3.5
20 értékelés alapján

Hotel El Mouradi Palace ***** Port El Kantaoui

Szombathely
4.5
Nagyon szép hetet töltöttem el a hotelben, csak javasolni tudom másoknak is.

Tengerparti Nyaralás: Hotel El Mouradi Club Selima *** Port El Kantaoui

Debrecen
4.0
Több alkalommal is jártunk már itt,- mondhatni visszajáró vendégek vagyunk! Nem véletlen.... Csodás tengerpart, kedves alkalmazottak. A magyarokat különösen szeretik. A legjobb taktika az, ha kiválasztunk egy pincért akinek minden nap a zsebébe csúsztatunk 1-2 dínár baksist,- megéri! Különösen jó a hotelben, hogy különálló házakban laknak a vendégek és emiatt kevesebb "szomszédunk" van... Gyermekes családok számára is kiváló pihenést nyújt.

Tunéziában Nyaralás: Hotel Jinene Resort *** Sousse

Sousse
2.8
Hello!
I hotel elfogadhato. All inclusive: mindennap ugyanazok azok az etelek nemi valtoztatassal. A reggeli vegig ugyanaz volt. Az alvasminoseget nagyban befolyasolta az hogy akinek az ablaka a zenei teraszra vagy szorakoztato teraszra nyilt az nem tudott aludni kb ejjel 2-ig. Magyar utastarsainkat megkerdezve (akik kozelebb laktak a varos centrumahoz es dragabb hotelekben laktak), ok is hasonlo problemakat eltek at az ellatast illetoleg.

Az egyetlen amit meg megjegyeznek, hogy az idegenvezeto Mucsa Petra egy nagyon kivalo vezeto volt es mindenben segitett mindenkit.

Nyaralás Tunézia Tengerpartján: Hotel LTI El Ksar Resort & Thalassa **** Sousse

2100
3.3
Az ételek ízetlenek,nem változatosak a gyümölcsválaszték egysíkú és minden nap egyforma. A pincérek elvárják a jattot. A medencék és a tengerpart jó és tiszta.2015 okt . 16 án voltunk.

Nyaralás Tunézia Tengerpartján: Hotel LTI El Ksar Resort & Thalassa **** Sousse

2100
3.4
Az ételek ízetlenek,a pincérek elvárják a borravalót,gyümölcsválaszték gyenge. A tenger jó a part tiszta.Okt 16 án voltunk.

Hotel Jinene ***+ Sousse

Budapest, XX. kerület
4.1
Neküknk jól mefelelt és jól éreztük Magunkat.Mindenkivel megtaláltuk a közös hangot

Hotel Golf Residence *** Port El Kantaoui

Budapest, XVIII. kerület
4.6
Jól éreztük magunkat,szívesen ajánlom másoknak is.

Hotel Kantaoui Center **** Port El Kantaoui

Üllő
4.0
Minden nagyon jó volt,mindenki aranyos.Mindenki segítő kész.Aranyos volt,a londiner,takarító,animátor fiúk/Rómeó,Joseph/,strandon lévő fiú vigyázott rám.
Kivéve,a portás/nő/ váltásnál nem adott bizonylatot,nem adta oda az aprót,megjegyzéseket tett.Remélem még eljövök ide.A hotel szép.
Az utazási irodával nagyon meg vagyok elégedve, máskor is velük utazom.

Utazás Tunéziába: Hotel El Mouradi Skanes **** Monastir Tuznézia

Mezőtür
5.0
Nagyon szuper volt. Már mennék vissza

Tunézia Tengerpartján: Caribbean World Venus Beach **** Hammamet

Budapest, XVIII. kerület
2.0
2014.szeptember 16-án indultunk,mikor este megérkeztünk földszinti szobát kaptunk,ami a sportpályákra nézett,ahol egy héten keresztül nem történt semmi. Este sötét és kihalt volt. Nagyon meleg volt a légkondi nem működött,az erkélyajtót nyitva hagyni nem lehetett, így rémálom volt az 1 hét- A colát 1dl-es műanyag pohárba adták és kettőnél többet nem adott, így ha szomjasak voltunk többször kellett menni. Az ebédlőben az étel minden nap ugyan az volt,időnként 1-1 új étel jelent meg. 4 csillagos szállodát kerestem mert nem akartam csalódni. De nagyon nagyot csalódtam. Voltam régebben Port El Kantauban 3csillagos szállodában de ott többet kaptam mint itt.
Nem mennék még egyszer ide vissza.

Utazás Tunéziába: Hotel El Mouradi Skanes **** Monastir Tuznézia

Mosonmagyaróvár
3.8
A fürdőszobàban lakó svàbbogàrtól eltekintve -room No 7777-minden OK volt :)

Hotel Caribbean World Borj Cedria ***+ Tunis

Budapest, X. kerület
1.3
Borzasztó volt a szálloda tisztasága mocskos szobák fogadtak és a kiszolgálás is színvonal alatti volt. Remélem,hogy ezentúl senki nem fogja igénybe venni ezt a szállodát!

Hotel Caribbean World Borj Cedria ***+ Tunis

Budapest, III. kerület
1.0
Csak rosszat tudok mondani róla.

Hotel Houda Yasmine **** Hammamet

Budapest
3.7
Jó volt a szálloda, bár voltam már jobb 4 csillagos szállodában is.

Nyaralás Sousse-on: Hotel Karawan Beach Resort *** Tunézia

Mosonmagyaróvár
4.4
Nagyon jól éreztük magunkat, a szoba tiszta volt a személyzet nagyon kedves ! Köszönjük!

Sousse Tunézia: Hotel Soviva Resort **** Sousse

Budapest, XVIII. kerület
1.9
Borzalmas körülmények, lepukkant, csöves, koszos, mocskos szobák. A klíma víze a szekrénybe fojt. Csótányok. Az all inculise itt mást jelent, mint máshol. Egy fő csak 2x2dl (vizet, üdítőt) kérhet, és újra sorba kell állni, ha többet innál, mivel nagyon meleg volt és hosszú a sor, szinte állandóan ott kellett lennie valakinek. Viccesen kevés a napágy a vendégek számához képest, hajnali 5kor már küzdés van érte. Az étteremben az italfelszolgálás szinte nincs is, volt, hogy megettük az ebédet és még mindig nem kaptuk meg az üdítőnket. 1 hét alatt 3 karton ásványvizet vettünk, h ne szomjazzunk. Viszont az ételek finomak, csak sajnos nem épp változatosak, ennyi idő alatt nagyon rá lehet unni. A szálloda egyetlen pozitívuma az animációs műsorok, azok mind szuperek voltak. Mi úgy jöttünk haza, hogy ha fizetnének érte, hogy odamenjünk, akkor sem mennénk.

Sousse Nyaralás: Hotel Riadh Palms **** Tunézia

Budapest, XVIII. kerület
4.3
Helyi idegenvezető (Mohammed) kiváló volt.

Hotel Kantaoui Center **** Port El Kantaoui

Hódmezővásárhely
5.0
Fantasztikus egy hetet töltöttem Tunéziában, minden rendben volt a szállodában, a személyzet nagyon kedves (bár nem árt, ha a kötelező baksis megfizeti az ember, mert akkor különösen kedvesek az emberrel:). A szálloda tengerparti részén minden rendezett volt, érdemes kora reggel kimenni, hogy legyen napágy. A tenger szinte mindig hullámzik, mivel állandóan fúj a szél, ezért kicsit hűvösebb a víz és kihozzák a hullámok a tengeri növényzetet, de a víz egyébként tiszta. Az emberek nagyon közvetlenek, barátságosak, DE ha vásárolni, nézelődni indulunk nagyon legyünk résen, mert itt tényleg minden eladó és ebből következően mindennek megvan az ára (állatokkal való fotózkodás, tengerparti gyümölcskóstolás, stb. - mindenért utólag kérik meg a pénzt, úgyhogy ha nem szeretnénk nagyon sokat fizetni ezekért, udvariasan utasítsuk el)!!!! A bazárokban nagyon olcsón tudunk vásárolni ajándéktárgyakat, alkudozni érdemes, mert sokat spórolhatunk. Ha nem szeretünk alkudozni, akkor keressük a fix áras boltokat. Tunézia nagyon ellentmondásos ország, a szállodák és környékei rendezettek, de elég szemetes az ország egyébként. CSAK az menjen ide, aki nem európai kultúrára vágyik, hanem egy igazán más kultúra megismerését tűzte ki célul és eléggé nyitott elméjű, különben nagyot fog csalódni! A magyar nőket nagyon szeretik a tunéziai férfiak, könnyen beszédbe elegyednek, akár elhívnak italozni is, egyedül azért nem ajánlott, de abszolút nem erőszakosak, egy beszélgetés azért abszolút belefér. :) A két napos Szahara túra kötelező, ami bár nagyon fárasztó, hisz 1100 km-t jár be, de életre szóló élményeket ad, ha jó az idegenvezetőnk, akkor teljesen meg tudjuk ismerni az ország szokásait, kultúráját!!! Szóval, én egyáltalán nem bántam meg, I LOVE TUNISIA!!!! :D

Hotel Kantaoui Center **** Port El Kantaoui

Hódmezővásárhely
5.0
Fantasztikus egy hetet töltöttem Tunéziában, minden rendben volt a szállodában, a személyzet nagyon kedves (bár nem árt, ha a kötelező baksis megfizeti az ember, mert akkor különösen kedvesek az emberrel:). A szálloda tengerparti részén minden rendezett volt, érdemes kora reggel kimenni, hogy legyen napágy. A tenger szinte mindig hullámzik, mivel állandóan fúj a szél, ezért kicsit hűvösebb a víz és kihozzák a hullámok a tengeri növényzetet, de a víz egyébként tiszta. Az emberek nagyon közvetlenek, barátságosak, DE ha vásárolni, nézelődni indulunk nagyon legyünk résen, mert itt tényleg minden eladó és ebből következően mindennek megvan az ára (állatokkal való fotózkodás, tengerparti gyümölcskóstolás, stb. - mindenért utólag kérik meg a pénzt, úgyhogy ha nem szeretnénk nagyon sokat fizetni ezekért, udvariasan utasítsuk el)!!!! A bazárokban nagyon olcsón tudunk vásárolni ajándéktárgyakat, alkudozni érdemes, mert sokat spórolhatunk. Ha nem szeretünk alkudozni, akkor keressük a fix áras boltokat. Tunézia nagyon ellentmondásos ország, a szállodák és környékei rendezettek, de elég szemetes az ország egyébként. CSAK az menjen ide, aki nem európai kultúrára vágyik, hanem egy igazán más kultúra megismerését tűzte ki célul és eléggé nyitott elméjű, különben nagyot fog csalódni! A magyar nőket nagyon szeretik a tunéziai férfiak, könnyen beszédbe elegyednek, akár elhívnak italozni is, egyedül azért nem ajánlott, de abszolút nem erőszakosak, egy beszélgetés azért abszolút belefér. :) A két napos Szahara túra kötelező, ami bár nagyon fárasztó, hisz 1100 km-t jár be, de életre szóló élményeket ad, ha jó az idegenvezetőnk, akkor teljesen meg tudjuk ismerni az ország szokásait, kultúráját!!! Szóval, én egyáltalán nem bántam meg, I LOVE TUNISIA!!!! :D

Hotel Dreams Beach *** Sousse

Esztergom
2.6
Az étterem kritikán aluli,valami mindig hiányzott( pohár,szalvéta,tányér,üdítő,gyümölcs,hús stb. Italt a vacsoránál fel sem ajánlották.A személyzet lassú életunt . A szobában a klima nem vagy rosszul műkődőtt. Az utolsó nap pedig bogárinvázió árasztota elszobánkat ( 12-15 db töcsökhöz hasonlító bogarak ).A tenger és a strand viszont tökéletes volt. A fakultatív kirándulások jók voltak.Az idegenvezető kedves segítőkész volt.A transzferek pontossak voltak.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!