vélemények, olvasnivalók, élménybeszámolók, látnivalók, fényképek

A nyüzsgő Dubai képekben

Dubai nem tartozik a szokványos úti célok közé - nem évezredes építészeti emlékei vagy kulturális hagyományai miatt keresik fel a turisták - mégis nagyon népszerű célpont manapság.  Ezen az egyedi hangulatú kisfilmen Dubai gyors fejlődése is tetten érhető: Utazások Dubaiba: [utazom:search:25:regio/dubai/rendezes/ar_szerint]

Dubai nyaralások kedvezményekkel!

Dubai - az örök napsütés, a homokos tengerpartok és a féktelen csillogás hazája. Most különlegesen kedvező árú nyaralásokat kínálunk a fergeteges vízi vidámparkokkal és a világ legmagasabb épültével csábító modern városba: [utazom:teaser:49169]   [utazom:teaser:22067] Tudnivalók a kedvezményes ajánlatokról: - Utazás a Wizzair közvetlen járatával
- magyar nyelvű reptéri transzfer és asszisztencia
- a helyszínen magyar nyelvű fakultatív programok
- 5, 7 éjszakás programok - hosszabbítás lehetséges! [utazom:search:25:regio/dubai/akcios] További utazások Dubaiba...

Dubai bevásárlási lehetőségei

Dubai emberfeletti építményei után talán a mérhetetlen bevásárlási lehetőségek jutnak az ember eszébe azonnal, ha az Öböl-menti metropolisz kerül szóba. Másik bejegyzésünkben már említettük a város (és a régió) tradicionális termékeit és hagyományos vásárlási helyeket (aranybazár, fűszerbazár), ebben az ismertetőben most Dubai hatalmas bevásárló centrumairól, a mallokról lesz szó, melyek méretüknél, árukínálatuknál, építészeti megoldásaiknál fogva már önmagukban is megérnek egy látogatást, még akkor is, ha nem áll szándékunkban vásárolni.

Dubai legérdekesebb múzeumai

Aki komolyabban is megismerkedne Dubai és környékének történelmével, múltjával, művészetével és tradícióival, az számos múzeum közül választhat. A város történetének bemutatására nem is lehetne megfelelőbb komplexumot választani, mint Dubai legrégebbi épületét, az 1787-ben épült Al Fahidi erődöt, melyben 1971, az államszövetség megalakulása óta a Dubai Múzeum működik. 1995-ben egy további, földalatti múzeumot is létesítettek, melyet szintén a régi erődhöz kapcsoltak. Mivel Dubai történelme nem nyúlik különösen a régmúltba (illetve mégis, csak a fejlődés a XX.

Dubai öröksége: a Heritage & Diving Village

Aki kicsit jobban megismerné Dubai múltját, az vegye az irányt az Al Shindagha (Bur Dubai) történelmi negyed felé, a Dubai Creek mellett. Itt található ugyanis az 1997-ben alapított Heritage & Diving Village (szabad fordításban Örökség és Búvár Falu), mely – egyfajta szabadtéri múzeumként, skanzenként – a régió autentikus kézművességét, illetve tengerrel kapcsolatos örökségét, a hal- és gyöngyhalászat, a hajózás, hajóépítés és más hagyományos tengeri foglalkozások történetét mutatja be.

Dubai leghíresebb alkotásai, a mesterséges szigetek

Mivel Dubai hosszú történelem híján régi épületeket, alkotásokat nem tud felmutatni, „kénytelen” újakkal felhívni magára a figyelmet. A város összes lélegzetelállító építménye közül talán a part mentén sorakozó mesterséges szigetek – The World, Palm Jumeirah, Palm Jebel Ali, Deira-szigetek, illetve a még csak tervasztalon létező The Universe – a legnevezetesebbek, melyek amellett, hogy puszta létük is az emberi teljesítőképesség határát súrolja, előnyösek is, hiszen kibővítik a lakhatás szempontjából hasznos területeket. [utazom:repjegy:regio/dubai]

Dubai hírneves aranybazárja

A Dubai Creek deirai oldalán, nem messze a fűszerpiactól, Al Dhagayában található a város másik híres bazárja, az arany souk. Az emírség eleve híres arról, hogy igen olcsón lehet aranyat, ezüstöt, platinát, gyémántot és más nemesfémeket vásárolni. A fedett utcácskáktól keresztbe-kasul átszőtt bazár nem csak azok számára emlékezetes élmény, akik vásárolni szeretnének, hanem akár bolyongani és kirakatokat nézegetni is izgalmas itt.

Dubai vízi útjai, a Dubai Creek és az Arab-csatorna

A száraz, sivatagos arab város egyelőre egy jelentős vízi útvonallal rendelkezik, de terveznek egy másikat is, mely szintén fontos lesz Dubai történetében, gazdaságában és infrastruktúrájában. A már meglévő vízi útvonal a sós vizű, természetes kikötő, a Dubai Creek, mely már az ókorban is ismert földrajzi képződmény volt, a görög földrajztudósok Zara-folyó néven emlegették, míg a másik, az emberkéz által megvalósítandó, 75 kilométer hosszú Arab-csatorna.

Dubai fűszerbazárja, a Deira spice souq

Dubai az a város, melynek fejlődése szinte napról napra szemmel látható; aki tavaly, vagy tavalyelőtt járt itt, nem biztos, hogy ugyanazt a Dubait látta, mint aki idén, vagy jövőre utazik a metropolisba. Dubaiban minden a legekről szól, így vásárlás terén is válogathatunk a legnagyobb, leggazdagabb, leglátványosabb épületek, bevásárló központok választékából és persze az árubőségből. Itt sorakoznak a világ legnagyobb, leghíresebb és legcsillogóbb malljai, üzletházai, ahol tényleg, szó szerint minden megtalálható.

Dubai kedvenc vízi vidámparkja, a Wild Wadi Water Park

A Burj al Arab ikonikus vitorlás és a Jumeirah Beach Hotel hullám formájú tömbjével szemben terül el a híres Wild Wadi Water Park, mely a világ egyik legnevesebb tematikus vízi vidámparkja. Témáját tekintve az arab folklór jól ismert alakja, Juha kalandjai köré épül. Juha, egy a VIII. századból fennmaradt, népmesékből ismert perzsa legény, akinek „unokatestvérei” további szájhagyomány útján terjedő, népi motívumokkal tűzdelt közel-keleti történetekből ismertek.

Ingyenes útmegszakítás, ha Dubaion keresztül repül

Tudták, hogy az Emirates több mint 140 úti célt kínál világszerte Dubaion keresztül? És azt tudták, hogy ha az Emirates járataira vásárolnak repülőjegyet, meg is szakíthatják hosszú útjukat egyszer, akár oda-, akár visszafelé, s a stopover szolgáltatásnak köszönhetően eltölthetnek néhány napot Dubaiban, anélkül, hogy repülőjegyük érvényét veszítené?

Dubai ikonikus épületei

Dubai elsősorban futurisztikus építészetéről, extrém épülettípusairól, azok magas szintű, luxus kivitelezéséről lett híres. Túlzás nélkül állíthatjuk, itt található a világ legtöbb legje, ami az építészetet illeti.

Dubai, a jövő városa

Dubai nem tartozik a „szokványos”, régi műemlékektől, történelmi negyedektől, évszázados építészeti csodáktól hemzsegő városok közé, ahová „szokványos” városnéző túrákat lehetne szervezni. Dubaiban nincsenek klasszikus értelemben vett építészettörténeti műremekek, melyek a világ művészettörténetének evolúcióját vonultatnák fel, mégis Dubai maga az a csoda, ahol a XXI. század (sőt, a jövő) gyakran még a legvadabb képzeletet is felülmúló építészeti gyöngyszemei sorakoznak.

Dubai este

Dubai, a csillogó öböl menti emirátus a modren világ csillogásának és pazarlásának ragyogó emlékműve. A sivatagban épült toronyházak látképe különösen éjjel lenyűgöző. A kivilágított Dubai döbbenetes és túlvilági látvány: mintha egy űrbázis ragyogna a sivatagi éjszakában:

Dubai csodái

DUBAI: Az egykor a gyöngyhalászok és a beduin törzsek lakhelyéül szolgáló emirátus a számtalan innovatív, nagyszabású építészeti és egyéb beruházásaival vált ismertté, ma már jövedelmének egyik legnagyobb részét a turizmus adja. A sivatag közepén lévő lenyűgöző város a Jumeirah Beach finomhomokos tengerpartjával, lélegzetelállító szállodái pedig a modern keleti pompa minden kényelmével várják a vendégeket. Utazások Dubaiba...
Vélemények, értékelések
4.5
20 értékelés alapján

Hotel Marina Byblos **** Dubai (Wizzair járattal Budapestről)

Budapest, III. kerület
5.0
Tisztelt Utazási iroda!

Mi a gyerekeinket léptünk meg ezzel a remek utazással!
Így az Ő elmondásuk alapján tudok nyilatkozni erről a programról!
A gyerekek tökéletesen elégedettek voltak MINDENNEL!!!
Ezért aztán csak ajánlani tudom minden kedves leendő Utasuknak , hogy bátran vegyék igénybe az Önök által szervezett utazást mert NEM FOGNAK CSALÓDNI!

Köszönjük szépen , hogy Önök is hozzájárultak egy kerek évforduló emlékezetessé tételéhez!
További jó munkát és sok elégedett Utast kívánok Önöknek

Hotel Marina Byblos **** Dubai (Wizzair járattal Budapestről)

3.0
Elég jó helyen lévő szálloda, de a szobák középszerűek, összeségében max. 3*-osnak mondanám, 4-nek biztos nem.
Minden éjjel hajnalig tartó zenei “élmény” a szobában is.
A tetőmedence fűtött (34-35 fokos), az edzőterem jól felszeret, a wellness viszont lepusztult.

Atana Hotel **** Dubai (közvetlen Wizzair járattal)

Szeged
5.0
Végtelenül kedves személyzet, tisztaság, finom, bőséges étkezés. Szuper volt!

Citymax Hotel Bur Dubai *** Dubai (Wizzair járattal Budapestről)

4.0
<szöveg nélkül>

Citymax Hotel Bur Dubai *** Dubai (Wizzair járattal Budapestről)

4.0
<szöveg nélkül>

Citymax Hotel Bur Dubai *** Dubai (Wizzair járattal Budapestről)

Keszthely
3.4
Egyszerű, minden csillogástól mentes, praktikusan berendezett szálloda; fárasztó városnézések után ideális szálláshely kényelmes ággyal, segítőkész, kulturált személyzettel. Naponta takarították a szobákat és cserélték az ágyneműt, pótolták a palackozott vizet. Egyetlen kellemetlenséget az ablakunk alatt éjjel-nappal folyó építkezés okozta, amely állandó zajjal járt. 28 emelet magasságában jár a szomszédos épület szerkezete, amelynek gépei hajnali 1/4 3-kor rendszeresen felébresztettek. A megközelítése az 1200 m-re található metró-megálló révén jónak mondható. A hotel előtti buszváró ellenére autóbusszal nem utaztunk annak kiszámíthatatlan menetrendje miatt. Mivel a drapp taxik kedvező áron, és tisztelettudó sofőrökkel dolgoznak, inkább javasolható igénybevételük - bár az ölemben tartott telefonos navigációval kontroll alatt tartottam őket, hogy véletlenül se akarjanak az indokoltnál hosszabb útvonalon furikáztatni... A reptértől való távoli fekvése miatt érdemes a felajánlott transzfert igénybe venni. Kedvező árai miatt ajánlom a városnézésre érkezőknek, akik nem igényelnek wellness-szállodát és extra szolgáltatásokat.

Szilveszter Dubaiban Signature 1 Hotel Tecom 4*

5.0
<szöveg nélkül>

Őszi nyaralás Dubajban - 2020.10.20-25.

5.0
<szöveg nélkül>

Atana Hotel **** Dubai (Emirates járattal)

4.0
<szöveg nélkül>

Citymax Hotel Bur Dubai *** Dubai (Wizzair járattal Budapestről)

Budapest
5.0
Rendkivul profi szervezes. Kedves, figyelmes idegenvezetok. A szalloda szolgaltatasai rendben voltak,az etelek finomak es bosegesek. A fakultativ programok jol szervezettek. A repulouton oda es visszafele is nagyon kedves , figyelmes szemelyzet volt. Koszonjuk szepen ! Nagyon szep elmenyekkel gazdagodtunk! Jo szivvel ajanljuk masoknak is.

Hotel Marina Byblos **** Dubai (Wizzair járattal Budapestről)

Miskolc
4.9
Nagyon jó volt az út, kiváló szervezés, minden pontosan a leírtak szerint történt.

Citymax Hotel Bur Dubai *** Dubai (közvetlen Emirates járattal)

Sümeg
4.5
A szálloda mellett építkezés volt, így nem tudtunk olyan jól aludni, de ezt leszámítva kiváló volt a hotel. Mindenben a rendelkezésünkre álltak, segítettek, a hotel nagyon jó helyen van, minden nagyon könnyen elérhető, közel van a metró is.
Összességében nagyon jól éreztük magunkat, csak ajánlani tudom mindenkinek.

Hotel Marina Byblos **** Dubai (Wizzair járattal Budapestről)

Budapest
4.0
Érkezéskor nem olyan szobát kaptunk, mint ami meg lett beszélve. Marinára néző szobát kértünk, de végül utcára nézőt kaptunk. A személyzet másnap kicserélte a szobát. 4 csillagos kategóriához képest picitt szebb szobákra számítottunk, de a célnak végülis megfelelt. Én nehezményeztem, hogy a reggeli kínálata nagyon egyhangú volt, és csak americanot lehetett kérni kávénak. Teából is csak az volt a reggelinél, amit ők előre lefőztek. A takarítással nem volt gond, minden nap takarítottak a szobánkban. A személyzet nagyon figyelmes volt végig.

Hotel Marina Byblos **** Dubai (Wizzair járattal Budapestről)

Debrecen
4.9
Nagyon jó volt, megéri

Dubai körutazás

7084. Pincehely,
4.8
Tisztelt Utazási Iroda!
Ezuton szeretném megköszönni a segítséget, a gyermekeink nászajándékba kapták tőlünk meglepetésként ezt az utazást. A lányunk régi nagy álma vált valóra, hogy eljutott Dubaiba, nagyon sok szép élménnyel gazdagodva tértek haza, minden szuper volt. Bármikor visszamennének. Köszönöm.

Atana Hotel **** Dubai (közvetlen Wizzair járattal)

Kaposvár
4.8
Utazásukat E-Mail-eken és telefonon keresztül szerveztük! Köszönjük az Utazom.com-nak, minden tökéletes volt!

Hotel Marina Byblos **** Dubai (Wizzair járattal Budapestről)

Budapest, XIII. kerület
4.6
Jó szervezés és idegenvezetés, kellemes szálloda.

Citymax Hotel Bur Dubai *** Dubai (közvetlen Emirates járattal)

Hajdúbagos
5.0
Negyedik alkalommal szállunk meg itt. Teljesen belezúgtunk Dubajba, ez a hotel pedig a legjobb helyen van. Minden elérhető közelségben, jó a tömegközlekedés és elérhető áron lehet foglalni. A reggeli és a vacsora finom és változatos, nagyon kedves a személyzet, és kellemes a medence. Dubajban olyan meleg a tenger a strandokon, hogy jobban jár az ember, ha a szálloda medencéjében hűti le magát. Mindenkinek ajánlani tudom.

Dubai 2/3 éj **** és Phuket 7 éj Graceland Resort ****

Vác
5.0
Mindent köszönünk, szenzációsan éreztük magunkat. Hibátlan utazás, hibátlan szállás, hibátlan szervezés, tökéletes idegenvezetés.

Dubai 2/3 éj **** és 7 éj Andaman Beach Suites **** Phuket

Budapest, II. kerület
4.9
Minden rendben volt, a szalloda szép, szóba tiszta, strand közel.
Köszönöm.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!