Ázsia térkép

Nyaralás

» Hotel Lavitas *** Side 312.279 Ft/főtől - Ázsia / Törökország / Side
» Euphoria Palm Beach Resort Hotel ***** Side 412.772 Ft/főtől - Törökország / Side
» White City Resort Hotel ***** Alanya 452.442 Ft/főtől - Ázsia / Törökország / Alanya
» Side Stella Elite Resort & Spa Hotel ***** Side (16+) 608.372 Ft/főtől - Törökország / Side
» Crystal Centro Resort Hotel ***** Lara 577.953 Ft/főtől - Törökország / Antalya (város)

Utazás ajánló

» Everest alaptábor Gokyo-völgy gyalogtúra - Aktív kirándulás kulturális programokkal, Chitwan Nemzeti Park hosszabítással

Körutazás

» Thai kiskörút üdüléssel Phuketen - 11 napos körutazás Thaiföldön üdüléssel Phuketen
» Thai nagykörút üdüléssel Phuketen - 11 napos körutazás Thaiföldön üdüléssel Phuketen
» Kína - Ezt látnia kell! - 12 napos körutazás Kínában
» Thai kiskörút üdüléssel Krabin - 5 éj üdülés Krabin + 4 éj körutazás
» Mesés Vietnám - 11 napos körutazás Vietnámban

Városlátogatás

» Kína - Ezt látnia kell! - 12 napos körutazás Kínában
» Everest alaptábor Gokyo-völgy gyalogtúra - Aktív kirándulás kulturális programokkal, Chitwan Nemzeti Park hosszabítással
» 4 napos városlátogatás Isztambulban - Hotel **** (Wizzair járattal) - egyéni városnézés repülővel
» 5 napos városlátogatás Isztambulban - Hotel **** (Wizzair járattal) - egyéni városnézés repülővel
» 4 napos városlátogatás Isztambulban - Hotel **** (Turkish Airlines járattal) - egyéni városnézés repülővel

Élmények, beszámolók, látványosságok, látnivalók ...

India és Nepál - élmények Ázsiából

Tíz ember tízfélét mondott arról, hogy milyennek látta Nepált vagy Indiát elsőre, másodikra. "Koszos, zajos, színes, misztikus, orrfacsaró, zsúfolt, mesebeli, kibírhatatlan, feledhetetlen" - csak néhány a leggyakrabban reá aggatott jelzők közül.

Azerbajdzsán UNESCO világörökségi „Holdbéli tája” – a Gobusztán

Az itteni fotók láttán még azt is nehéz eldönteni a szemlélőnek, hogy egyáltalán a Földön készültek-e, vagy valamilyen űrszonda továbbította őket, egy idegen planétáról. Gobusztán szinte növénytelen vonulatai, az éles sziklák ásványi anyagoktól rikító színei és a meghökkentő méretű, pöfögő sárvulkánok minduntalan azt juttatják a tájat járó ember eszébe – ilyen lehet egy Holdséta.

Látnivalók Isztambulban: A Nagy Bazár és a Fűszerbazár

A keleti kézműves áruk, illatok és kelmék különleges világával csábít az isztambuli Nagy, vagy más néven Fedett Bazár, mely a világ legnagyobb ilyen jellegű intézménye. Már maga az épület is varázslatos; a hatvan fedett utcácskára tagolódó épületkomplexum csaknem ötezer üzletet rejt, melyekben ékszereket, aranyat, antik bútorokat, szőnyeget, bőrárut és ruhaneműt, kerámiákat, és fűszereket kínálnak áru fajtánként csoportosítva. A Nagy Bazárban mintegy 250-400 ezer látogató fordul meg naponta.

Látnivalók Isztambulban: a Dolmabahce palota

A Boszporusz nyugati, európai partján fekvő leglátványosabb palota a Dolmabahce sarayi, mely 1843-1856 között, I. Abdul-Medzsid szultán rendeletére épült, felváltva ezzel a Topkapi palota szultáni rezidencia jogkörét. 1856-1923 között a Dolmabahce palota volt az Oszmán Birodalom adminisztratív központja. 

Elátkozott város: Bhangarh, ami minden éjjel eltűnik

Az indiai Bhangarh-t éjszaka egy ősi átok miatt máig tilos megközelíteni. Nézd meg a kísértetvárost! India történelme és kultúrája máig az egyik legegzotikusabb és legnépszerűbb úti céllá teszi az ázsiai országot, csakúgy, mint sajátos hitvilága, mely sokkal elevenebben járja át az itteni tájakat, mint bármelyik nyugati társadalomban. Az elátkozott Bhangarh kiváló példa minderre - egyesíti magában az ősi hiedelmeket, a páratlan építészeti hagyományokat, valamint egy letűnt korszak titkait.   Mára csak elhagyatott romok maradtak

Socotra, a földi paradicsom

Számomra már a távoli Jemen is egy valóságos csodaföld a maga lenyűgöző egzotikus világával, díszes, középkori felhőkarcolóival, büszke, ősi származású, tradícióikhoz ragaszkodó lakosságával, és vadregényes vidékeivel, de még nála is távolibb szigete, Socotra valóban maga a földi paradicsom. Az aprócska földdarab - illetve szigetcsoport - az Indiai-óceánban, Jemen és Szomália között található, s elszigeteltségének köszönhetően egészen egyedi, sehol másutt nem található flóra és fauna alakult ki ezen a cseppnyi szigeten.

A mogul India: A Tadzs Mahal, az örök, múlhatatlan szerelem jelképe

Minden bizonnyal a világ egyik leghíresebb és leglenyűgözőbb épülete az indiai Agrában található Tadzs Mahal, melyet Sah Dzsahan mogul uralkodó építtetett szeretett felesége, Mumtaz Mahal emlékére. A fehér márvány mauzóleum a mogul építészet legkimagaslóbb példája, mely egyaránt magában hordozza az iszlám, a perzsa, az ottomán török és az indiai építészet stílusjegyeit. A Tadzs Mahal 1983 óta az UNESCO Világörökségi listáján szerepel, míg 2007-ben a világ hét új csodája közé is beválasztották.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!