India térkép

Körutazás

» Nepál-Tibet-Bhután körutazás - 13 napos körutazás Nepál-Tibet-Bhután
» India aranyháromszög - 8 napos körutazás
» Doha - Mumbai - Goa - 10 napos körutazás
» India - Nepál körutazás - 14 napos körutazás Indiában és Nepálban
» Dél-India és Sri Lanka körutazás - 15 napos körutazás Dél-Indiában és Sri Lankában

Városlátogatás

» Pandzsáb - Kasmír - Ladakh - Nyugat-Himalája - 13 napos körutazás
» India-Arany háromszög a színek ünnepén, Dubai és Abu Dhabi - 11 napos körutazás Indiában
» India - Arany háromszög, Diwalikor + Dubai - 11 napos körutazás Indiában és Dubaiban
» Nepál - Bhután - Szikkim - Dardzsiling körutazás - 14 napos körutazás
» Kõrösi Csoma Sándor emlékutazás, Indus-völgyi kolostoroktól, Kőrösi Csoma Sándor szobájáig - 14 napos emlékutazás Indiában

Élmények, beszámolók, látványosságok, látnivalók ...

Egy ashram mindennapjai, Dél-India

Kozma Dániel: Az ashram földi paradicsomnak bizonyult. A mester testi távolléte ellenére személyisége és bölcsessége hatását mindenütt tetten érhettük. Az egész terület gyakorlatilag egy vékony kerítésnyire és egy bozótosnyira volt a szent hegytől, azaz, majdhogynem az Arunachalán épült.

India - Holi, a Színek Ünnepe

A „holi” minden kétséget kizáróan a legnépszerűbb indiai ünnep, a színek fesztiválja. Mivel Indiában az ünnepek időpontja holdnaptárhoz kötődik, a holi minden évben máskor van: február utolsó és március első hete körül, amikor éppen telihold van.

A kilenc legszennyezettebb hely a Földön

Ólom, kadmium, higany, piszkos levegő és radioaktivitás: vannak helyek a Földön, ahol az emberek pokollá tették saját környezetüket – és egyúttal beteggé saját magukat. A Blacksmith Institute nevű amerikai környezetvédő szervezet nemrég összeállított egy listát, melyen a világ legszennyezettebb helyszíneit rangsorolták.

A mogul India: Sah Dzsahan, az ötödik mogul sah

Sah Dzsahan nevéhez a világ egyik leghíresebb, de minden bizonnyal legszebb épületének, az agrai Tadzs Mahalnak a megépítése fűződik. Persze nem csak ez, hisz neki köszönhetjük Delhi óvárosi részét, Sahdzsahanabadot, a lenyűgöző Pávatrónt (mely elveszett, egy későbbi másolata azonban Teheránban látható), valamint számos más delhi, agrai és lahori épületet. Uralkodása a Mogul Birodalom aranykora volt. Sah Dzsahan 1592-ben  Khurram Shihab-ud-din Muhammad herceg néven látta meg a napvilágot Lahorban, az uralkodó, Dzsahangir harmadik, és egyben legkedveltebb fiaként.

A mogul India

India építészetileg talán leglátványosabb kora a mogulokhoz kötődik. Legnevesebb látnivalói, legszebb, legszínesebb, legdíszesebb épületei, és hatalmának fénypontja is erre a korra, 1526-1858 közé esik. De vajon kik voltak ezek a mogulok, és mitől ennyire lenyűgöző a művészetük, azon belül is elsősorban az építészetük, melynek csúcspontja az örök, halhatatlan szerelemnek emléket állító Tadzs Mahal?

Papok, pávák, pillangók - India másképp

Kozma Dániel: Vannak, akik szeretik a vezetett utakat. Ők azok, akik bejárják az ismert ösvényeket és eljutnak a híres helyekre. Vannak azonban olyanok is, akik szeretnek letérni a bejárt utakról a felfedezés, a kaland, a valódi találkozások érdekében.

A világ 10 leglátogatottabb látványossága

A világ leglátogatottabb látványosságaiból állított össze toplistát a Tourism Review. Az éves vendégadatok alapján készült összeállításban négy európai műemlék is található. 10. Taj Mahal, Agra, India (évi 2,5 millió látogató)
Építészeti értéke mellett a Taj Mahal a szerelem jelképe is. Shah Jahan uralkodó felesége, Mumtaz Mahal emlékére állítatta a palotát halála után. Aki akkor vesztette életét, mikor világra hozta 14. gyermeküket. 9. Gízai Piramisok, Kairó, Egyiptom (évi 3 millió látogató)
Criteo engedélyezve: 
Criteo szöveg: 
Körutazások Indiában!
Criteo kép: 
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!