Németország - Utazási lehetőségek repülővel - Beutazási szabályok

Németország a pandémia előtt és a pandémiát követően is nagyon népszerű úticél a magyar utazók körében. Idén a magyar túristák által a 4. leglátogatottabb uticél, Ausztriát. Horvátországot, Olaszországot követve.Népszerűek a német városlátogatások hisz a Németország rengeteg kulturális élmény nyújt az oda utazóknak és köszönhetően annak, hogy egyre több városba juthatunk el ismét közvetlen repülő járatokkal.

 

Németországba közlekedő közvetlen járatok: 

Berlinbe közvetlen járatot két fapados légitársaság a Ryanair, a  Wizzair és az Easyjet is üzemeltet, szuper áron foglalhatóak repülőjegyek a járatokra.

Dortmundba a Wizzair járataival juthatunk el hetente 4 alkalommal. Nyáron viszont már Hévízről is elérhető hetente kétszer, a Wizzair járataival.

Kölnbe újdonság, hogy már Ryanair járatokkal is ejuthatunk, és ismét üzemelnek a Eurowings járatai is

Nürnberg az Ír fapados légitársaság a Ryanair járataival juthatunk el közvetlen járatokka.

Stuttgartba is van már közvetlen járat az Eurowings légitársaság üzemelteti

Düsseldorfba Hamburgba az Eurowings légitársaság közvetlen járatait ajánljuk.

Frankfurt napi 4-5 járattal és München napi 3 közvetlen járattal a Lufthansa légitársasággal érhető el.

Sőt Debrecenből ismét  München is elérhető követlen járattal.

Természetesen átszállással további városok is elérhetőek Németországban. Főként a Lufthansa, de akár az Eurowings járataival.

 

COVID19 világjárvány okozta pandémia után egy kivétellel megszűntek a beutazási korlátozások Németországba utazók számára

Mielőtt rátérnénk a beutazási feltételekre, a járványt követően több városban, régióban megkövetelhetik a maszk viselését, a távolságtartást, kézfertőtlenítés és pár higéniai szabály betartását.

Repülővel történő utazás esetén érdemes megnézni a légitársaság szabályzását is, hisz jelenleg is érvényben lehetnek olyan intézkedések, szabályok, melyeket be kell tartani a repülőút során. Ilyen például a Lufthansa járatokon a maszk viselése.

Az illetékes német hatóságok 2021. május 30. 00:00 órai hatállyal megszüntették Magyarország rizikóterületi besorolását. Ennek eredményeképp, egy kivételével, megszűntek a Magyarországról Németországba beutazó személyek számára a német beutazási korlátozások (pl. előzetes regisztráció és karantén kötelezettsége).

Egyedüli kivétel a repülőgépen történő beutazás, ebben az esetben továbbra is fennáll az előre meghatározott három igazolás valamelyikének bemutatási kötelezettsége a repülőgépre történő felszállás előtt

 

Valamennyi Németországba légi úton utazó 6 évnél idősebb személynek az alábbiak valamelyikével kell rendelkeznie:

  • A beutazás időpontjában 48 óránál nem régebbi in-vitro antigénteszt (tehát öntesztet nem fogadnak el), vagy nukleinsav kimutatásán alapuló teszt
  • Igazolás oltottsági védelemről. Oltottsági védelemmel az a személy rendelkezik, akit a német PEI intézet által jóváhagyott oltóanyagok (jelenleg: Biontech/Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson) valamelyikéből az előírások szerinti mennyiségű dózissal (akár ugyanazon vakcinával, akár többféle vakcina kombinációjával) beoltottak és az utolsó dózis beoltását követően eltelt legalább 14 nap  Emellett az is beoltottnak számít, aki átesett a betegségen és egyszer beoltották a fent említett oltóanyagok valamelyikével.
  • Európai Uniós digitális Covid-igazolvány. Az igazolványt Németországban az EU által engedélyezett oltóanyagokkal (jelenleg: Biontech/Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Johnson & Johnson) történt oltást követően adják ki. Oltottsági védelemmel az a személy rendelkezik, akinél az előírt utolsó dózis beoltását követően eltelt legalább 14 nap. Emellett megkaphatja az Uniós igazolványt a negatívan tesztelt személy (max. 72 órás PCR-teszt, vagy max. 48 órás antigén gyorsteszt, öntesztet nem fogadnak el), továbbá a betegségből felgyógyult személy (28 napnál régebbi, de 180 napnál nem régebbi pozitív PCR-teszt, továbbá igazolás felgyógyultságról és egyszeri oltásról)
  • Igazolás arról, hogy a beutazó felgyógyult a betegségből. A betegségből történt felgyógyulást egy 28 napnál régebbi, de hat hónapnál nem régebbi pozitív PCR-teszttel lehet igazolni.

A fentebb felsorolt igazolás lehet papíralapon, vagy digitálisan kiállított német, angol, francia, olasz vagy spanyol nyelvű dokumentum.  (forrás: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?nemetorszag)

Aktuális, pontos szabályzásért utazása tervezése, illetve utazása előtt keresse fel a Konzuli szolgálatok oldalt. A fenti információk tájékoztató jellegűek, és naponta változhatnak.

 

Hasznosnak találta ezt az oldalt?
Miben javítaná ezt az oldalt?


Online repülőjegy foglalás

Hírek, amelyek érdekelhetik Önt