Repülőjegy foglalás - 1.500 Ft kedvezménykuponnal

Repülőjegy foglalás - 1.500 Ft kedvezménykuponnal

Több száz fapados és hagyományos légitársaság árai, hogy a legjobban dönthessen utazásáról
Szakértő magyar ügyfélszolgálat és törődés az utazás végéig
Egyszerű repülőjegy keresés és foglalás, akciós árakon

Légitársasági információk

Kézipoggyász

A Ryanair repülőjegyekkel ingyenesen kisméretű táska (laptop táska, kameratáska, stb) kapcsolódik.

A 1 db 55x40x20cm / fő | 10kg  méretű kézipoggyász szállításáért 2018. november 1-ét követő utazásokon minden esetben fizetni kell. Ez a kézipoggyász méret sztandard kézipoggyász csomag méretnek felel meg.

A poggyászok méretét szigorúan ellenőrizhetik, a megadott méretet és súlyt meghaladó poggyász esetén pótdíjat kell fizetni a beszálláskor.

Fontos! Ha nem vásárolt elsőbbségi beszállást Ryanair repülőjegye mellé, akkor kézipoggyászát a repülőre beszálláskor le kell adnia, és amelyet a megérkekezéskor a repülőtéri terminál csomagszalagjáról vehet fel ismét. Ha bármely okból fontos önnek, hogy kézipoggyászát magával vigyel a Ryanair repülőgép fedélzetére, repülőjegye mellé vásároljon Elsőbbségi beszállást is. Az elsőbbségi beszállás szolgáltatás egyik előnye, hogy kézipoggyászát így (különleges helyzeteket leszámítva) magával viheti a fedélzetre.

 

Feladott poggyász

Ryanair repülőjegye alaphelyzetben nem tartalmaz feladott poggyász-szállítási lehetőséget.

A Ryanair járatokra (kivételek lehetnek) általában 3 db max 20 kg-os poggyász vásárolható meg.

A feladott poggász szállításának díja a legtöbb esetben függ a megvásárlásábak időpontjától. Az utolsó pillanatban, a repülőtéren megvásárolt feladott poggyász díja minden esetben a legdrágább. Ha már repülőjegye lefoglalásakor tudja, hogy szükséges lesz poggyász szállításra, az a legjobb, ha akkor rögtön meg is vásárolja.

Ülőhely foglalás

A Ryanair repülőjegyek megvásárlásakor alaphelyzetben nem jár lehetőség, hogy az utazó válassza ki a járatra bejelentkezés során (check-in), hogy hova szeretne ülni, az ülőhelyek kiosztását a Ryanair rendszere végzi el. Ez akkor jelenthet kisebb gondot, ha többen utaznának együtt, mert a mai gyakorlat alapján szinte biztos, hogy Ryanair rendszere nem ülteti egymás mellé az utazókat.

Ahhoz, hogy egymás mellett üljenek, előre le kell foglalni az ülőhelyeket. Többféle árú ülőhely közül lehet választani.

A legdrágább ülőhelyek (ezek korlátozott számban állnak rendelkezésre) a nagyobb lábtérrel rendelkező ülőhelyek, melyek az első sorban illetve a vészkijáratoknál helyezkednek el.

A legolcsóbb ülőhelyek a gép hátsóbb részében találhatóak, mert tapasztalat alapján a kiszállításkor innen lehet legkésőbb elhagyni a repülőgépet.

Speciális szabályok érvényesek a Ryanair járatain gyermekekkel utazókra. 12 éves kor alatt gyermekkel együtt utazó felnőttek közül legyelább egy főnek kell ülőhelyet vásárolnia, hogy a gyermek mellé ülhessen. 12 év felett a gyermek külön ülhet, és a tapasztalatok alapján a Ryanair rendszerek külön is fogja ültetni, ha nem rendeleznek előzetes helyfoglalással.

Check-in

A Ryanair repülőutak esetén az indulást megelőző 48 órával nyílik meg a járatra bejelentkezés (check-in) lehetősége. Az online check-in a Ryanair weboldalán ingyenes, 2 órával a menetrend szerinti indulás előtt zárul az online check-in lehetősége. Ezután már csak díj ellenében, a repülőtéren lehetséges a kötelező check-in elvégzése.

Az otthon elvégzett chek-in után ki kell nyomtatni vagy telefonjára letölteni a beszállókártyát (boarding pass), ez minden esetben szükséges már a repülőtérre érkezéskor is.

Fontos tudnia, hogy ha oda-vissza útra szóló repülőjegye van, a check-in-t repülésenként el kell végeznie, így a visszaúti check-in-re is csak 48 órával a tervezett repülési időpont előtt lesz lehetősége.

Ha azonban előre megvásárolt ülőhellyel rendelkezik, a check-in lehetőség már 60 nappal az indulás előtt megnyílik. Ez nagyon jelentős könnyebbséget jelent.

Étkezés

A Ryanair repülőjegyek nem tartalmaznak fedélzeti étkezést vagy ital fogyasztást.

A repülés során a légiutas kíséről szolgálnak fel italokat, kávét/teát és egyszerű ételeket, de ezekért minden esetben fizetni kell.

Kiegészítő szolgáltatások

A legtöbb fapados légitársasághoz hasonlóan a Ryanair repülőjegyei sem tartalmaznak számos megszokott szolgáltatást.
Ezen szolgáltatások megvásárolhatók a foglaláskor, de utólag is hozzá lehet adni a repülőjegyhez.
A kiegészítő szolgáltatásokat lehetséges útirányonként megvásárolni.

A repülőjegyhez vásárolható legnépszerűbb kiegészítő szolgáltatások:
- poggyász. A repülőjegyhez alaphelyeztben kis táska (laptop, kamera, női táska) tartozik. Kézipoggyász, nagyobb méretű, feladott poggyász vagy poggyászok
vásárlása szükséges lehet, ha például italokat szeretne szállítani.

- úlőhely választás. Az ülőhelyek egy részre nagyobb kényelmet biztosít (extra lábtérrel rendelkező ülések, első sor ülései),
de akkor is javasoljuk az ülőhely választást, ha fontos Önnek, hova ül a gépen (ablak- vagy éppen folyosó mellé).
Ha többen utaznak együtt, a Ryanair rendszere külön ülteti az utazókat. Ülőhely választással, felár ellenében, biztosítani
tudják, hogy együtt utazhassanak.

- elsőbbségi beszállás. Az elsőbbségi beszállás biztosítja, hogy kevesebbet kelljen várakozni és az elsők között foglalhassa
el ülőhelyét. A másik jelentős előny az elsőbbségi beszállás megvásárlásának, hogy a Ryanair a kézipoggyász fedélzetre vitelét csak
azon ügyfeleinek garantálja, akik megvásárolták ezt a szolgáltatást.

Kiemelt úti célok

A legnépszerűbb Budapestről elérhető célpontok: London, Róma, Barcelona, Berlin

Néhány olyan úticél, amelyre a Ryanair közvetlenül repülő Budapestről, és ahova más légitársasággal csak átszállással lehet eljutni: Nürnberg, Santander, Gran Canaria, 

Utazom.com megjegyzése, javaslata

Amit az utazók leginkább kedvelnek a Ryanair repülőjegyeinél és repülésnél: az olcsó ár. A Ryanair működése során törekszik, hogy mindenkor a lehető legalacsonabban tartsa működési költségeit és így repülőjegy árait is. Az alacsony repülőjegy árak miatt azonban nagyon vonzóak a Ryanair repülőjegyei.

Amit az utazók nem szeretnek a Ryanairben: a Ryanair által magas szinten űzött fapados modell hátulütője, hogy a repülés során nagyon kevés figyelemet kap az utas. Ez különösen akkor ütközik ki, az utazónak valamilyen speciális odafigyelésre van szüksége. Ugyancsak sokan panaszkodnak arra, hogy ha valamilyen késés, járattörlés következik be, kevés információt kapnak az utazók.

 

 

Utasaink értékelései a légitársaságról

A légitársaság átlagos értékelése

4.1 613 értékelés alapján
Pontosság
3.9
Fedélzeti kiszolgálás
4.2
Ülőhely
3.9
Légiutas-kísérők
4.4

Utasaink értékelése

3.3
György Fót - 2018. június
Kedves Utastársam! Az elmúlt években szinte minden évben többször is utaztam repülővel. Elsősroban az ár miatt a "fapados" társaságokkal utaztam. Az elmúlt héten ért "élmény" az eddigi utazásaim során soha nem tapsztaltam szerencsére. Londoba utaztam a családommal. Az oda úton a kijelölt reptértől közel 300 km-es különbséggel tettek le minket. A megérkezés után a repülőgépen adott információkkal ellentétben nem volt busz ami a célálomásra vitt volna tovább minket. Senki nem segített, minden utas magára hagyva folytatta a célhoz jutást. A visszaúton törölték a járatot. A Rayanair információs pultnál várakozó utasokkal hangosbemondón közölték, hogy hagyják el a repülőtér épületét és oldja meg mindenki maga a hazajutását!!! Ezekhez nincs mit hozzátenni, ezek a szörnyű tények! Csak annyit lehet ajánalni minden utazó számára, hogy ne válassza a Rayanairt, mert azon kívül, hogy "nettó hazugságokkal" vezetik félre az utasaikat, embertelenül bánnak az utasokkal. (mindegy, hogy idős, fiatal, v állapotos kismama, otthagynak az útszélén!!!)
 
  • Tetszik (3)
  • Nem tetszik (0)
5.0
Horváth Edit Kaposvár - 2019. április
A gép pontosan indult, és 20 perccel előbb érkezett meg Málta szigetére. A légiutas-kísérők kedvesek voltak. Mivel a repölőjegyünk nem egymás melletti helyre szólt, segítettek, hogy egymás mellé kerüljünk. Sima, szép utunk volt oda-vissza.
 
  • Tetszik (1)
  • Nem tetszik (0)
4.5
KOSZTOLNIK KÁROLY SALGÓTARJÁN - 2018. július
Négyen utaztunk, előre nem igényeltünk helyjegyet, ezért a gép indulása előtt 48 órával volt lehetőségünk a beszállókártyánkat megigényelni és kinyomtatni odafelé. Visszafelé ugyanez volt az eljárás menete, amit okostelefonon el is végeztünk, de nehézséget okozott a beszállókártya kinyomtatása, amit Charleroiban a repülőtéren a Ryanair ügyfélszolgálatánál fejenként 15 euróért akartak kinyomtatni. Egy telefonra természetesen letöltöttük a beszállókártyákat, de így négyünknek mindig együtt kellett volna mozogni a repülőtéren, mert minden fizetésnél szükség volt rá. Szerencsésebb lenne, ha itthon az utazás előtt a visszaútra is lehetőség lenne a beszállókártyák kinyomtatására, hogy már idegen országban erre ne legyen gond.
 
  • Tetszik (1)
  • Nem tetszik (0)
2.8
Tamas Herczeg Budapest - 2018. június
Az indulás előtti 4-napos becsekkolási lehetőség túlságosan rövid, legalább a dupláját kellene adni az utasoknak. Ráadásul a Ryanairnél nincs lehetőség repülőtéri helyszíni becsekkolásra, ez több utasnál is gondot okozott. Emiatt az egyébként is késéssel tervezett indulás további csúszást szenvedett.
 
  • Tetszik (1)
  • Nem tetszik (0)
5.0
S. László Fehérvárcsurgó - 2019. november
A légitársaság minden szempontból jól működött, kedvesek, ügyesek, gyorsak, figyelmesek. Minden a legnagyobb rendben ment, tájékoztatás, felszolgálás.
 
  • Tetszik (0)
  • Nem tetszik (0)
Előző

A légitársaságról

 

A Ryanair repülőjegyeit budapesti irodánkban és foglalási központunkban személyesen is megvásárolhatja.

Az 1985-ben alapított ír Ryanair Európa egyik legjelentősebb és legnagyobb forgalmat bonyolító diszkont légitársasága. Központja a Dublin melletti Sword, míg legfontosabb bázisrepterei a Dublin Airport és a londoni Stansted Airport. 303 gépből álló flottáját Boeing 737-800 típusú repülőgépek alkotják, s további 175-re adtak le megrendelést. A légitársaság 29 ország 57 bázisáról 180 úti célt köt össze 9 ezer fős személyzettel, akik 81,5 millió utast szolgálnak ki minden alkalommal, első sorban Európába és Észak-Afrikába. 2012 óta a budapesti bázisról 20 európai városba indulnak gépei. A Ryanair üzletpolitikájának legfontosabb jelmondata: a legolcsóbb árak és a legpontosabb járatok.

 

 

Hasznosnak találta ezt az oldalt?
Miben javítaná ezt az oldalt?


Kezdje el utazása megtervezését nálunk

Keressen olcsó repülőjegyeket

Légitársaság hírek