Dubai: a Wizzair és Emirates repülőjegyeinek összehasonlítása

Vannak azok a turisták, akiket elsősorban a világ szépsége, sokszínűsége, nevezetes látnivalói érdekelnek, és kevésbé tartják fontosnak az utazás és a szállás milyenségét, kényelmét, megint mások pedig abból űznek sportot, hogy a lehető legalacsonyabb költségvetéssel lássanak világot, lehetőség szerint minél többször és minél távolabb. Ez egyéni habitus kérdése, ezúttal azonban azt vesszük górcső alá, hogy minden más esetben miért éri meg mégis a „drágább” opciót választani. Nagy valószínűséggel a számolgatás végén összességében ugyanis ez lesz a kedvezőbb ajánlat. De lássuk akkor részleteiben, hogy miként alakulnak a szolgáltatások, ha az Emirates, vagy jelen esetben a Wizz Air járatával szeretnénk utazni Dubaiba.

Időt spórolva, kényelmesen

Először is, az Emirates minden nap indít járatot Budapest és Dubai között, míg a Wizz Air csak kedd, csütörtök és szombati napokon (melynek jelentősége egy esetleges járattörlés esetén történő átfoglalásnál is fontos lehet, de erről bővebben kicsit később). Egy 5 és fél órás repülőút – esetünkben ennyiről van szó ugyanis, a teljes, földi közlekedéssel együtt csaknem 8 óra – már kényelmetlen és fárasztó lehet, nem mindegy hát, hogy milyen körülmények között utazunk. A reptérre utazás, majd várakozás már önmagában megerőltető dolog, így az olyan apróságok is felértékelődnek, mint hogy ezt az időt a reptér épületében, kényelmes székeken töltjük-e (ahogy az Emirates járatok esetében van), avagy a Wizz Air számára fenntartott, üres hangárban, télen fűtés nélkül. Ez esetben még plusz ruházat is elkél, hiszen a reptér terminálja és a repülőgép között gyalogolni kell a hidegben, míg az Emirates járatai csövön keresztül kapcsolódnak a repülőtér épületéhez, nem kell felöltözni és levetkőzni. Dubaiból Budapestre történő hazautazáskor a Wizz Air éjszakai járatot üzemeltet, melyen az értékesítés felkapcsolt világítás mellett folyik, viszonylag hangos, így nincs lehetőség alvásra, pihenésre, reggel kimerülten érkezik az ember, ezzel szemben az Emirates reggel induló járatánál elkerülhető ez a kellemetlenség.  

A két légitársaság által üzemeltetett repülőgépek mérete között számos kényelmi különbség adódik; a Wizz Air keskenytörzsű Airbus 320-as gépekkel közlekedik ezen az útvonalon, melyek minimális komforttal vannak felszerelve, míg az Emirates gépek széles törzsű Boeing 777-ek a legmagasabb komfortfokozattal. A repülőgépek méretéből adódóan az ülések adottságai is eltérőek: a Wizz Air repülői székei nem dönthetőek, lábterük pedig jóval szűkebb, míg az Emirates kényelmes, dönthető ülései, nagy lábtérrel. Az Emirates gépeinek fedélzetén út közben ezer szórakoztató csatorna, gyermekek számára 25 Disney csatorna és több online játék kínálatából lehet választani, a Wizz Air járatokon azonban nincsen ilyen lehetőség, maximum az otthonról hozott keresztrejtvény. A Wizz Air kisebb Airbusain 180 utasra csupán három mosdó jut, míg az Emirates Boeingjain 364 utasra tizenkét mosdó jut, azaz átlagosan 30 fő/toalett.

wizz vagy emirates

Utazás gyerekekkel

Családi utazás esetében talán még fontosabbak azok a kényelmi szolgáltatások, melyeket az Emirates nyújt a Wizz Air olcsóbb alapárú repülőjegyeivel szemben. Eleve az Emirates-nél a repülőjegy árából lejön 25% gyermek kedvezmény, amely opció a Wizz Air-nél nincsen, ahogyan a kicsik számára kínált ajándékok, játékok, táskák sem. Az Emirates több funkciós plüssállatokkal örvendezteti meg a gyerekeket, emellett puzzlek, színes ceruzák, mágneses állatfigurák várják a piciket, valamint a legkisebbek számára baby-csomag – benne nedves törlőkendőkkel, előkékkel, pelenkákkal és más hasznos holmikkal. Aki repült már csecsemővel, az tudja, milyen kényelmetlen egy babával az ölben utazni, de a felnőtt ülés sem ideális egy kisgyereknek. A Wizz Air – hely szűke miatt – jelenleg csak ezt a megoldást kínálja, míg az Emirates járatain úti mózeskosár is rendelkezésre áll a kisbabával utazó szülők számára. Dubaiban a repülőtéren a babakocsi az Emirates-szel utazóknak ingyenes, a Wizz Air utasainak nincs ilyen lehetőség.

Hasonló problémát jelent a bébiétel is; a fapados járatokon legfeljebb arra van lehetőség, hogy a magunkkal hozott anyatejet, tápot vagy babaételt megmelegíttessük, de kimondottan kisgyermekek számára készült gyermekétel nincs és nem is kapható a Wizz Air gépein. Az Emirates járatain azonban ingyenesen rendelhetők a gyermekételek is. De a felnőttek számára is jelentős különbségek vannak az étkezések esetében is. Márpedig öt és fél óra alatt az ember megéhezik, megszomjazik; a Wizz Air járatokon egy szendvics 5 euróba kerül, az alkoholmentes italok közül a víz, illetve a jeges tea 3 euróba, míg az alkoholos italok (sör, vagy whisky) 4 illetve 5 euróba kerülnek. Mindez az Emirates járatain ingyenes: teljes étkezés meleg ételekkel, bőséges alkoholmentes illetve alkoholos italválasztékkal. Ez az étkezések esetében 3.400 forint különbözetet jelent oda-vissza, egy-egy szendviccsel számolva, míg az italok esetében ez az összeg 2.500-3.800 forint között van, alkoholmentes vagy alkoholos italtól függően. Ne felejtse el, hogy a szigorú reptéri szabályok miatt az sem lehetséges, hogy otthonról vigyen magával italt a fedélzetre, a Wizzair esetében alternatíva a repülőtéren megvásárolt drága duty free ital.

Közlekedés a reptérről

Az Emirates gépei az Emirátusok első számú légikikötőjének számító, a centrumtól 16 kilométerre fekvő Dubai Nemzetközi Repülőteret (Dubai International Airport – DXB) használják, míg a Wizz Air a belvárostól jóval távolabb, 60 kilométerre található Al Maktoum Nemzetközi Repülőteret (Al Maktoum International Airport – DWC). Ez utóbbi egy egészen új reptér, 2010 júniusának végén nyílt meg, sokáig csak teherszállító gépek használták, majd 2011 eleje óta utasszállító repülőgépeket, elsősorban fapados légitársaságok járatait fogadja. A reptér és a város közti tömegközlekedési lehetőségek még fejlesztés alatt állnak, ebből adódóan korlátozott a lehetőség Dubai belvárosa és a reptér közötti közlekedésre. Jelenleg az egyetlen megoldást a taxi nyújtja, mely 140 AED-ba (kb 11.000 Ft) kerül irányonként. Ez az összeg a Dubai International Airport és Dubai belvárosa közötti táv esetében (tehát ha az Emiretes-t választjuk) csupán 60 AED (kb. 4.500 Ft), azaz a különbözet már 13.000 forint oda-vissza. Mint már említettem, az Al Maktoum repülőtér esetében (amennyiben Wizz Air-rel mennénk) más tömegközlekedési alternatíva nincsen, míg a Dubai Nemzetközi Reptér esetében a metró is választható, mely 5 AED-ba (kb. 375 Ft) kerül egy útra.

 

Sok kicsi sokra megy

Bosszantó, de előfordul, hogy egy-egy járat késik. Ebben az esetben a Wizz Air csupán minimális összeget fizet kártérítésként, míg az Emirates 4000, 6000, illetve 8000 forintos vouchereket ad a károsultaknak. Járattörlés esetén az átfoglalás szintén kényelmesebb az Emirates-el repülő utasok számára (ahogy ezt már korábban említettem), ugyanis mivel a Wizz Air csak minden másnap indít Budapest és Dubai között gépeket, így az átfoglalás értelemszerűen csak 2-3 nap múlva induló Wizz Air járatra megoldható. Az Emirates esetében legkésőbb másnapi járatra foglalnak, foglaltságtól függően ugyanaznap Bécsből vagy más légitársaság gépére is megoldható.

 És van itt még egy problémás kérdés, ez pedig a poggyász, amely szintén elvész, vagy késik, ha „lehetősége” van rá, és esetenként még drága is, pedig az ember nyilván nem utazik csomag nélkül. A Wizz Air szabályzata szerint oda-vissza felárat kell fizetni a poggyászért (max. 23 kg-ig utasonként, járatonként 7.950-15.250 Ft), ráadásul minden további plusz centiméter esetében komoly bírságot kell fizetni, míg azEmirates járatain még a turistaosztályon is 23 kilogrammig ingyenesen feladhatók a csomagok. Ugyanakkor a Wizz Air által használt Airbus 320-as – melyet nem erre a távolságra terveztek – limitált felszállási súlya miatt esetenként lemaradhat néhány poggyász, melyeket csak 2-3 nap késéssel kaphat meg a tulajdonosa. Az Emirates által üzemeltetett Boeing 777-es – melyet ilyen távolságokra terveztek – esetében biztosan nincsen felszállási súlyprobléma. Késés esetén az Emirates utasainak tárgynapon szállítják ki a lemaradt poggyászt, akár vidékre is. Ami pedig a poggyászok utáni kártérítést illeti, a Wizz Air-nél ez a procedúra hivatalos és hosszadalmas, míg az Emirates sérült csomagnál helyszíni kártérítést fizet, ha pedig a csomag késik, számlák bemutatása nélkül a reptéren ideiglenes intézkedéssel járó kifizetésre van lehetőség.

 
 

Wizz Air

 

Emirates

 

étel a gépen                      egy szendvics 5 euró ingyenes teljes étkezés, meleg étellel 
ital a gépen alkoholmentes 3 euró, alkoholos 4-5 euró bőséges ingyenes választék

taxi a reptérről a városba

kb 11.000 Ft irányonként kb 4.500 Ft irányonként

alternatíva a reptérről a városba

nincs metró , kb 375 Ft

reptér távolsága a városközponttól

60 km 16 km

gyermekkedvezmény a repülőjegy árából          

nincs 25%

csecsemő elhelyezés

felnőtt ülés vagy ölben mózeskosár lehetőség

mosdók

mosdó 180 utasra 12 mosdó 364 utasra

ülések

nem dönthetők, minimális lábtérrel kényelmes dönthető ülés, nagyobb lábtérrel

fedélzeti szórakozás

a hozott keresztrejtvény díjnyertes szórakoztató rendszer filmekkel, zenével, játékokkal

menetrend / rugalmasság

hetente háromszor minden nap

poggyász

23 kg 24.200 Ft ingyenes, 30 kg feladható

 Az aktuális repülőjegy árakról itt tájékozódhat.

Hasznosnak találta ezt az oldalt?
Miben javítaná ezt az oldalt?


Online repülőjegy foglalás