Easyjet online utasfelvétel útmutató

Az Easyjet esetében az online utasfevlétel elkészítése már az indulás napjától számított 30 napon belül lehetséges, és az indulás előtti napig érdemes elvégezni a procedurát. (Az Easyjet pontos szabályzata szerint indulás előtti 2. óráig lehetséges, de a biztonság kedvéért korábban végezzük el.)

Az alábbi pontok szerint tudjuk elkészíteni a beszállókártyákat:

1. Belépés

Az internetes utasfelvételt a www.easyjet.com olalon tudjuk elkészítneni. A légitársaság honlapját át lehet állítani magyar nyelvre. Az oldal jobb felső sarkában az "Online utasfelvétel" gombra kell kattintani.

 

Ezt követően feugrik a belejentkező ablak. Meg kell adunk az utas családnevét, a foglalási azonosítót, és a kis négyzetecskét be kell pipálni a "Jelölje be a jelölőnégyzetet és erősítse meg hogy rendelkezik engedéllyel további utasok beljelentetéséhez, vagy Ön az egyetlen utas" szöveg meletti kis négyzetet. Ezt követően a "Tovább" gombra kell kattintani.

 

2. Utasfelvétel

Az "Utasfelvétel állapota” oldalon kell megadnia az utas adatait, és / vagy ezen az oldalon nyomtathatja ki a beszállókártyáját is.

1. A schengeni övezeten kívüli utazás esetében kattintson az utas neve mellett található „Előzetes utasinformációt igényel” linkre, és adja meg a szükséges adatokat.

 

elozetes adatok

 

Bal oldalon megjelenik az alábbi sáv, melyben az adatokat be kell írni.

Az alábbiakre ügyeljen: 

 - Annak az okmánynak az adatait adja meg amivel utazni fog. 
 - Az okmány számának beírásakor csak latin betűket és a számokat használjon. 
 - Az "Okmány száma” mezőbe ne írjon különleges karaktereket, vagy ékezetes betűket.

Minden adatot meg kell adni, és le kell ellenőrizni.

okmanyadatok

 

2. Ha a schengeni övezeten belül utazik, nem kell megadnia az utas és az úti okmány adataitKattintson az „Kötelezően megadandő elérhetőségek” gombra és adja meg elérhetőségeit. 

elérhetőség

 

3. Beszállókártya nyomtatása

Eldönthetjük, mely beszállókártyákat szeretnénk kinyomtatni. Akár egy egy utasét, akár csak az odaútét, de akár az összeset is egyszerre.

nyomtatas

 

A beszállókártya az alábbik aszerint néz ki:

boarding

 

Hasznosnak találta ezt az oldalt?
Miben javítaná ezt az oldalt?


Online repülőjegy foglalás