Gyakran Ismételt Kérdések

Repülőjegy foglalás előtt felmerülő kérdések

Milyen repülőjegyeket tudok az oldalon foglalni?
Mikor kell lefoglalni a repülőjegyet?
Mely fizetési módot válasszam a repülőjegy megvásárlásakor?
Átutalás esetén mikor kell utalnom?
Kapok számlát a repülőjegy vásárlásról?
Hogy vehetem át a repülőjegyemet?
Miért itt vegyem meg a repülőjegyet?

Repülőjegy foglalás során felmerülő kérdések

Mire figyeljek a nevek megadásakor?
Mire kell figyelni átszállásos repülőjegyek foglalásánál?
Milyen átszállási időt válasszak?
A repülőjegyen szereplő indulási és érkezési idő megváltozhat?
Módosíthatok a repülőjegyemen?
A repülőjegyem egy részét nem használtam, a további járatokra érvényes?
Miért lett drágább a repülőjegy ára a korábbiakhoz képest?
A repülőjegy ára mit tartalmaz?
Melyik repülőtérre érkezik a járatom?
Hogyan tudom a nekem megfelelő utazási időpontot kiválasztani?
Nem találom a nekem megfelelő ajánlatot. Mit tegyek?
A feltüntetett időpontok helyi idő szerint vannak feltüntetve?
A foglalás során hibaüzenetet kapok, nem tudok továbblépni. Mi a teendő?
Milyen elérhetőségeket adjak meg a foglalás során?
Mit jelent a fizetési határidő? 
Sikeres volt a foglalásom?
Nem érkezett meg az e-mailes visszaigazolás, mit tegyek?
Elutasította a bankkártyámat fizetésnél a rendszer, mit tegyek?
Hol ellenőrizhetem le az elektronikus repülőjegyemet?

Repülőjegy foglalás után felmerülő kérdések

Mikor jelenjek meg a repülőtéren?
Melyik terminálról indul a járatom?
Mit pakoljak a feladott poggyászomba?

Mi a teendő, ha sérülten érkezik meg a poggyászom, illetve ha nem érkezik meg?
Mi lehet a kézipoggyászban?

Repülőjegy foglalás előtt felmerülő kérdések

Milyen repülőjegyeket tudok az oldalon foglalni?
A repülőjegy foglalási motor tartalmazza a hagyományos és a fapados légitársaságok ajánlatait. A budapesti, bécsi vagy más városból induló járatok is elérhetők.

Mikor kell lefoglalni a repülőjegyet?

Néhány hüvelykujj szabály, amit mi is követünk:

 • ha kötött az időpont és célállomás, ahova utazik, ne nagyon várjon a foglalása elkészítésével, mert nem lehet garantálni, hogy a következő napokban, hetekben is a most látott árak elérhetőek lesznek, illetve előfordulhat, hogy a kinézett járatra már csak nagyon magas áron lesz szabad hely.
 • vannak olyan célállomások, ahova sok légitársaság járatával lehet eljutni, ezeket érdemes összehasonlítani. Ma már a légitársaságok nagyon hasonló módon képezik az árakat, így kevés esetben fordul elő, hogy hirtelen jelentősen olcsóbb lesz egy-egy ár
 • ha az elképzelésének megfelelő árszintet lát, akkor nem érdemes várni a foglalással. Lehet ugyan, hogy néhány ezer Ft-tal mehet lejjebb az ár, de az is előfordulhat, hogy másnapra egy csoport foglalása miatt jelentősen megnövekszik az árszint.
 • ha viszont rugalmas az időpont tekintetében, akkor nézzen meg több időpontot, esetleg egy-két héttel eltolva is, mert a szezon változása jelentősen befolyásolhatja az árakat is

Mely fizetési módot válasszam a repülőjegy megvásárlásakor?
A foglalás során visszaigazolt repülőjegy árakat csak az azonnal kifizetett repülőjegyeknél tudjuk garantálni. Kevés esetben előfordulhat, hogy a légitársaság a repülőjegy árait visszavonja és ebben az esetben új foglalást szükséges elkészíteni. A légitársaságnak sajnos szabad keze van abban, hogy akár az előzetes foglalások árát is megváltoztassa. Egy kifizetett és kiállított repülőjegy esetében viszont az ár már nem változhat.

A bankkártyás online fizetési felületünket a PayU lengyel fizetési szolgáltató, Magyarország egyik vezető online fizetési rendszere biztosítja és üzemelteti, mely cég garantálja a biztonságos és egyszerű fizetés lehetőségét.

A fizetés során a kártyaadatok megadásának módjáról bővebben a fizetési oldal nyújt tájékoztatást.

Átutalás esetén mikor kell utalnom?
A foglalás során a légitársaság meghatároz egy fizetési – jegykiállítási - határidőt, amely határidőig az összegnek meg kell érkeznie a bankszámlánkra. Amennyiben a repülőjegy nem kerül kiállításra a fizetési határidőig, a légitársaság automatikusan törli a foglalást és ezt követően nem garantált, hogy az eredeti áron tud jegyet foglalni a kívánt járatokra.

A légitársaságnak lehetősége van arra, hogy a repülőjegy foglalása után az eredetileg meghatározottól eltérő, korábbi fizetési határidőt állapítson meg. Erre értesítést mi kapunk, amiről azonnal tájékoztatni fogjuk, hogy intézkedni tudjon az átutalás elindításáról.

A fizetési határidő megváltoztatásának oka általában az, ha egy-egy járatra befoglalt helyek száma növekszik, így a légitársaság meg szeretne arról bizonyosodni, hogy az előzetesen foglalt helyek mögött valódi vásárlási szándék áll.

Fontos tudni, hogy a repülőjegyet csak abban az esetben tudjuk kiállítani, ha a repülőjegy teljes összege megérkezett a számlánkra a fizetési határidőn belül.

Kapok számlát a repülőjegy vásárlásról?
Igen, minden nálunk foglalt repülőjegyről, a magyar jogszabályoknak megfelelő számlát állítunk ki, a fapados légitársaságok jegyeire is. Amennyiben cégnévre szeretné kérni a számlát, azt a foglalási folyamat során tudja megtenni. Az elkészült számlát e-mailen, kérés esetén postán küldjük el Önnek.

A hagyományos és fapados repülőjegyekkel kapcsolatosan bővebb információ

Hogy vehetem át a repülőjegyemet?
2008. június 1-étől a IATA (Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség) szabályai szerint kizárólag elektronikus repülőjegyek állíthatóak ki, így annak kézbesítése is egyszerűbbé vált..

Amennyiben oldalunkon a bankkártyás fizetési módot választja, akkor a visszaigazolásával együtt az elektronikus repülőjegyét is elküldjük Önnek. Átutalásos fizetés esetén a repülőjegy kiállítását követően külön e-mailben juttatjuk el Önnek az utazáshoz szükséges repülőjegyét.

Miért itt vegyem meg a repülőjegyet?

 • oldalunkon a összehasonlíthatja az összes légitársasági ajánlatot és egyszerűen választhatja ki, foglalhatja le az Önnek megfelelő jegyeket
 • szakértő ügyfélszolgálatunk segítséget nyújt a teljes foglalási folyamatban, a visszaigazolásokat, foglalásokat ellenőrizzük, szüksége esetén plusz információval szolgálunk.
 • a repülőjegy megvásárlásával nem ér véget a munkánk, menetrendváltozás, sztrájk, nem várt események miatti járatváltozás esetén Ügyfeleinket értesítjük a lehetőségekről, teendőkről. Kéréseivel Ön is bármikor fordulhat Ügyfélszolgálatunkhoz.

Repülőjegy foglalás során felmerülő kérdések

Mire figyeljek a nevek megadásakor?
Az Utas nevek hosszát a légitársaságok korlátozzák, hosszabb név megadása esetenként nem lehetséges. Amennyiben ennél hosszabb névvel rendelkezik, kérjük vegye fel a kapcsolatot Ügyfélszolgálatunkkal, munkatársaink segítenek elkészíteni foglalását.

Kérjük, hogy az utas neveknél ne használjon speciális karaktereket (kötőjel, pont, vessző stb) és minden esetben az utazási okmányában szereplő névvel megegyezően adja meg az utazók nevét.

Mire kell figyelni átszállásos repülőjegyek foglalásánál?
Sok esetben átszállással kedvezőbb áron foglalhatunk magunknak repülőjegyet, mint a közvetlen lehetőségeknél. Átszállásnál mindig tájékozódni kell, hogy mennyi az átszállási idő, szükséges-e egy éjszakát eltölteni az átszállási ponton, illetve szükséges-e repülőteret váltani.

Milyen átszállási időt válasszak?
A légitársaságok minden útvonalra, csatlakozásra megadnak egy minimum átszállási időt, amit a rendszerek automatikusan kezelnek és garantálnak. Tengerentúli csatlakozás esetén nem ajánljuk az egy óránál rövidebb átszállást abban az esetben sem, ha a rendszer engedi a foglalást, mivel járatunk késése miatt, egy nagy repülőtéren könnyen lekéshetjük a csatlakozó járatunkat.

Repülőtérváltás ritka esetben előfordulhat, azonban ezt foglalási rendszerünk minden esetben különjelzi az átszállási pontnál. Amennyiben mégis lenne reptérváltás, kérjük, mindenképpen kalkulálja bele azt az átszállási időbe!

A repülőjegyen szereplő indulási és érkezési idő megváltozhat?
A légitársaságok által meghatározott menetrendi időpontok változhatnak az indulás napjáig. Szerencsére ez viszonylag ritkán fordul elő, azonban mégis ajánlott az utazás előtt 2 nappal leellenőrizni az indulási időpontokat. Ezt megteheti a www.viewtrip.com oldalon. Foglalásának megtekintéséhez az utas vezetéknevét, illetve 6 jegyű foglalási azonosítóját szükséges megadnia.
A légitársaságok előre nem várt események is módosíthatják a menetrendet (pl. rossz időjárás, technikai problémák). Ilyenkor mindenesetben a lehető legkevesebb kényelmetlenséggel próbálják a légitársaságok eljuttatni utasaikat a célállomásra, anyagi felelősséget azonban nem vállalnak a késésből eredő egyéb károkért. Amennyiben a légitársaság bármilyen módon okolható a késésért, kártérítésre kötelezhető az Európai Uniós jogszabályok szerint, amiről az alábbi linken találhat bővebb információt:

europa.eu/youreurope/citizens/travel/passenger-rights/air/index_hu.htm

Módosíthatok a repülőjegyemen?
A repülőjegy módosításának lehetőségéről ajánlatos a megvásárlás előtt érdeklődni az Ügyfélszolgálatnál. Alapvető szabály, hogy a repülőjegy útvonalát, illetve a fuvarozó légitársaságot nem lehet módosítni. A hagyományos légitársaságok repülőjegyei időpontjának módosítása függ a díjtételhez tartozó szabályoktól, míg a fapados légitársaság jegyei minden esetben módosíthatóak és a dátumon kívül a nevet is lehet módosítani. A módosításért a legtöbb esetben díjat számítanak fel a légitársaságok.
Amennyiben lehetséges, hogy programja megváltozik és emiatt repülőjegyét módosítani kell majd, vásárlás előtt egyeztessen Ügyfélszolgálatunkkal, hogy repülőjegye biztosan módosítható legyen.

A repülőjegyem egy részét nem használtam, a további járatokra érvényes?
Sajnos nem, mivel ha valamelyik szakaszt nem használja fel, akkor a további szakaszok érvénytelenné válnak és nem tudja felhasználni.

Miért lett drágább a repülőjegy ára a korábbiakhoz képest?
A repülőjegy ára a járatokon rendelkezésre álló szabad helyek függvényében változhatnak. A turista osztályon belül is több díjtétel létezik, általában szolgáltatási különbség nélkül. A légitársaság először az alacsonyabb díjtételű repülőjegyeket értékesítik, majd nő a járat telítettsége ezeket lezárják és a magasabb árkategóriát teszik elérhetővé. Amennyiben kifizette a repülőjegyét és az kiállításra került, az ára nem változhat.

A repülőjegy ára mit tartalmaz?
A repülőjegy ára tartalmazza a a repülőútért a légitársaság által felszámított díjon túl a repülőtéri illetékeket, kerozin díjakat, felárakat, adókat. Ezenkívül a vásárlási folyamaton belül az opcionális díjak adódnak a végösszeghez: poggyászdíjak, hitelkártya díj, biztosítási díj.

Melyik repülőtérre érkezik a járatom?
A repülőtér pontos neve a találati listán a célállomás városa alatt található.
Előfordul, hogy egy város több repülőtérrel rendelkezik, amelyek között nagy távolságok vannak. A pontos repülőtér elnevezést a város elnevezése alatt találja.

Hogyan tudom a nekem megfelelő utazási időpontot kiválasztani?
A találati lista bal oldalán található egy szűrő, melyre napszakra lehet szűkíteni a találatokat, amely nagyban segíti az utazási időpont kiválasztását.

Nem találom a nekem megfelelő ajánlatot. Mit tegyek?
Érdemes egyes városok oldalait megnézni, mivel ezen oldalakon grafikonon mutatjuk meg az átlagárak változását, tippet adva, hogy mikor érdemes utazni. Amennyiben az utazási időpontban rugalmas és nem időponthoz kötött, akkor érdemes megnézni a környező napok lehetőségeit a +/- 3 napos funkcióval.

A feltüntetett időpontok helyi idő szerint vannak feltüntetve?
Az indulási és érkezési időpontok az adott reptérhez tartozó helyi időben vannak megadva. Ezért is van, hogy amennyiben a repülése több időzónát ölel fel, akkor az odaút és visszaút repülési ideje jelentősen eltérőnek tűnik.

A foglalás során hibaüzenetet kapok, nem tudok továbblépni. Mi a teendő?
A hibaüzenet minden esetben tájékoztatást ad a további teendőkről, amennyiben huzamosan áll fenn a probléma, kérjük vegye fel a kapcsolatot Ügyfélszolgálatunkkal

Milyen elérhetőségeket adjak meg a foglalás során?
Kérjük ügyeljen arra, hogy a megadott telefonszámon, e-mailen akár az utazás során el tudjuk Önt érni, egy esetleges járatváltozás vagy bármely, az utazását befolyásoló esetben így gyorsan fel tudjuk venni a kapcsolatot.

Mit jelent a fizetési határidő? 
A légitársaság a foglalás során minden esetben meghatározza azt a pontos dátumot, mely időpontig a foglalását komoly szándéknak veszik, eddig a helyeket blokkolják Önnek. Amennyiben a fizetési határidőig a repülőjegy ellenértéke nem érkezik meg hozzánk és a repülőjegy nem kerül kiállításra, akkor a rendszer automatikusan törli azt, hogy mások tudjanak foglalni ezekre a helyekre. A foglalás törlése után már nem garantált, hogy az eredeti áron tud jegyet foglalni a kívánt járatokra.

Sikeres volt a foglalásom?
Sikeres foglalás esetén a böngészőjében megjelenik a vásárlás részleteit tartalmazó oldal, amely már tartalmazza a 6 karakterből álló foglalási kódot is. Ezzel egy időben rendszerünk automatikusan küld egy visszaigazoló e-mailt, illetve bankkártyás fizetés esetén a repülőjegyet is. Amennyiben egyik sem történik meg, akkor foglalása sikertelen volt.

Nem érkezett meg az e-mailes visszaigazolás, mit tegyek?
Amennyiben az e-mail a sikeres repülőjegy foglalás ellenére nem érkezik meg, kérjük vegye fel a kapcsolatot Ügyfélszolgálatunkkal telefonon, vagy e-mailen. A legtöbb ilyen esetben az e-mail cím nem helyesen került megadásra, de a foglalás sikeresen elkészült.

Elutasította a bankkártyámat fizetésnél a rendszer, mit tegyek?
Előfordulhat, hogy a kártyaadatok megadását követően a fizetés és a repülőjegy vásárlás sikertelen volt. Ennek leggyakoribb okai az alábbiak:

 • nem megfelelő a bank-/hitelkártya típusa (az elfogadott kártyatípusokról a fizetési oldalon található tájékoztatóban olvashat)
 • nincs elegendő fedezet a kártyán
 • a kártyához tartozó vásárlási limit alacsonyabb, mint a megvásárolandó szolgáltatások összege
 • napi tranzakció limit miatt hiúsult meg a vásárlás

A fentiek megoldásában kérjük vegye fel a kapcsolatot a bankkártya kibocsájtó bankkal.

Hol ellenőrizhetem le az elektronikus repülőjegyemet?
Hagyományos légitársaságokra szóló foglalását megtekintheti, kiállított repülőjegyét letöltheti, vagy kinyomtathatja, továbbá utazásával kapcsolatban információhoz juthat a www.viewtrip.com oldalon. Foglalásának megtekintéséhez az utas vezetéknevét, illetve 6 jegyű foglalási azonosítóját szükséges megadnia.
Diszkont légitársaságokra szóló foglalását a légitársaság saját oldalán, a kért adatok megadását követően éri el.

Repülőjegy foglalás után felmerülő kérdések

Mikor jelenjek meg a repülőtéren?
A szigorodó biztonsági előírások miatt, illetve az egyes időszakokban megnövekedett utasforgalom miatt kérjük, hogy a repülőjegyén szereplő indulási idő előtt legalább 2 órával jelenjen meg a repülőtéren. Ügyeljen arra, hogy a check-in pultok az adott járatra – úti céltól függően – 30-40 perccel a menetrend szerinti indulás előtt zárnak és ezt követően nem engedik a járatra való bejelentkezést.

Melyik terminálról indul a járatom?
Hagyományos légitársaságokra szóló foglalását megtekintheti, továbbá utazásával kapcsolatban információhoz juthat – többek között a terminál számáról is – a www.viewtrip.com oldalon. Foglalásának megtekintéséhez az utas vezetéknevét, illetve 6 jegyű foglalási azonosítóját szükséges megadnia.
Előfordulhat, hogy a repülőjegyen lévő járatszám szerinti légitársaság nem ugyanaz, mint az adott járatot üzemeltető társaság. A járatot üzemeltető légitársaságot a foglalás során, a visszaigazolásban és a repülőjegyen is feltüntetjük.

Mit pakoljak a feladott poggyászomba?
A poggyász feladása előtt gondolja végig, hogy mire lehet szüksége utazása során, mivel a feladott poggyász végcélja elérése előtt nem fogja viszontlátni. Amennyiben van olyan gyógyszere, amire az utazás során szüksége lehet, érdemes a kézipoggyászba tenni. Ne feledkezzen meg arról, hogy a repülőtéren a csomagokat nem kímélve rakják a gép belsejébe, illetve veszik ki onnan, így törékeny dolgot a feladott poggyászba csak jól becsomagolva tegyen. 

Mi a teendő, ha sérülten érkezik meg a poggyász, illetve ha nem érkezik meg?
Amennyiben nem érkezik meg, vagy sérülten érkezik meg a poggyásza a repülőtérre, haladéktalanul forduljon az elveszett poggyász pult személyzetéhez és vetessen fel jegyzőkönyvet. Sérült, vagy elveszett poggyászok esetében a biztosító is csak ezen dokumentummal tud eljárni.

Mi lehet a kézipoggyászban?
A repülőtereken a terrorcselekmények növekvő veszélye miatt nagyban korlátozzák a felvihető tárgyak listáját; továbbra sem vihetők fel a repülőgépre szúró-, vágóeszközök, spray-k, tűzgyújtásra alkalmas eszközök, valamint szigorúan korlátozzák a gépre felvihető folyadék mennyiségét és annak kiszerelését: maximum 100 ml, zárható kiszerelésű folyadék lehet nálunk, egy visszazárható, átlátszó műanyag zacskóban. Ez minden repülőtéren szigorúan betartatják és a szabályzat minden folyadékra - pl. ivóvízre és üdítőitalokra - érvényes, ugyanakkor gélekre, kenőcsökre, tonikokra és aeroszolokra is kiterjed.

Szállíthat egynél több 100 ml-es kiszerelést meg nem haladó folyadékot, azonban ezek össztérfogata nem haladhatja meg az 1 litert;

Minden utas csupán egy ilyen műanyag zacskót szállíthat, mely megtalálható a repülőtéri biztonsági ellenőrzést végző személyzetnél.

A szabályzat alól két kivétel lehetséges:

 • a repülés ideje alatt igényelt csecsemő-tápszer;
 • a repülés ideje alatt igényelt gyógyszer.

A tranziton belül, illetve a repülőgép fedélzetén vásárolhat ennél nagyobb kiszerelésű termékeket, melyeket a nyugtával együtt, egy zárható zacskóba becsomagolják, így amennyiben átszállással utazunk, ezen termékeket az átvizsgálásnál át fogják engedni.

Biztonsági ellenőrzéskor a folyadékon kívül a fémtárgyakat (öv, óra, stb.), illetve az elektronikus készülékeket (laptop, tablet) külön elő kell készíteni.
Jó tanács: A biztonsági ellenőrzés előtt zsebe tartalmát pakolja kézipoggyászáb, hogy biztosan ne maradjon semmi fémtárgy Önnél.

Hasznosnak találta ezt az oldalt?
Miben javítaná ezt az oldalt?


Online repülőjegy foglalás