Német városok és a természet fenntartható élvezete

Németország nagyvárosainak környékei a pandémia idején is számtalan lehetőséget kínálnak arra, hogy összekössük a fenntartható üdülést a városi utazás élményével. A Németország városaiba látogatók a kultúrtörténet és a lüktető élet mellett nagy kiterjedésű parkokat és zöldfelületeket is élvezhetnek, valamint közvetlenül a város kapui előtt üdülőövezetek várják a pihenni vágyókat. A városi központok és a vidéki régiók összefonódása – a kényelmes ajánlatoknak is köszönhetően a mobilitás terén – az üdülési élmények új minőségének nyit utat: szállás a városban és természeti élmények a környező vidéken vagy pihenés az üdülőrégiókban városi élményekkel fűszerezve. Ízelítőül egy kisfilm, majd néhány ötlet, amit érdemes lehet megnézni ha Németországba járunk.

 

 

Pihenés és kaland a németországi erdőkben

Németország Európa egyik erdőben leggazdagabb országa: területének majd egy harmada erdővel borított. A Ruhr-vidékről a Sauerland régióba, a kölni részről az Eifel-hegységbe vagy a Rajna-Majna-vidékről a Taunus-hegységbe – minden közel van egymáshoz. A zöld élettér sok lehetőséggel kecsegteti az ide látogatókat: aki pihenésre vágyik, új erőt meríthet például az erdőfürdőzésből, míg a kalandra nyitottak a fakorona útvonalakon vagy a mászóerdőkben fedezhetik fel a fák felsőbb emeleteit. Az erdő- és erdészmúzeumokban vagy a nemzeti parkok központjaiban érdekes információkat is megtudhatunk, míg a különböző erődrégiókban rangerek kalauzolják el a vendégeket az erdők titokzatos világában, hogy testközelből is felfedezhessék az itteni élet szépségét.


Erőmerítés folyók és sziklák között

Németország szárazföldi felületének egy harmada nemzeti természeti tájként különleges védelem alatt áll. A természet gazdagságával való felelősségteljes bánásmód és az odafigyelés eredményeként az utazókra eredeti, természetközeli élmények várnak. Így például számos földrajzilag markáns helyszínhez, mint folyópartokhoz vagy sziklákhoz gyakran mítoszok és mondák kötődnek: sok ember számára ezek a helyek egyet jelentenek a pozitív energiákkal. Ilyen többek között a Westfalenben található Externsteine sziklaformáció vagy a Nebránál fekvő Himmelsweg – a világhíres Nebrai korong lelőhelye a bronzkorszakból – vagy a kőkorszakból származó kősírok (Großsteingräber) az Everstorfer Forst erdőben Mecklenburgban. A Szász-Svájc Nemzeti Parkban Drezda közelében található homokkősziklák szintén sokakat ihlettek meg az idők során: itt, a saját erőmerítő helyén fejleszti tovább a bio-úttörő Sven-Erik Hitzer Schmilkát fenntartható üdülőfaluvá.

 

Mezítláb a Watt-tengerben

Az Északi-tenger nagy kiterjedésű Watt-tenger része a Föld legnagyobb összefüggő árapálysíkságja. Amikor apálykor visszahúzódik a víz, szakemberekkel mezítlábas túrára indulhatunk ezen a különleges tájon, hogy megismerjük lakóit: nagy tarisznyarákok, homokgiliszták és szívkagylók, illetve számtalan madárfaj vár itt ránk. De szintén felfedezésre várnak a Halligen-szigetek, azok a kicsiny, lakott szigetek, amelyeket ár idején részben ellep a víz. Az észak-német metropolisok régiójából a városállamok Hamburg és Bréma környékén rövid idő alatt elérhetjük a tengerpartot.

 

Néhány "Zöld" látnivaló:

Baden-Württemberg

A Fekete-erdő lábánál csodás tájba ágyazva az elegáns fürdőváros és nemzetközi művészeti- és kulturális metropolis Baden-Baden még a legigényesebb vendégeket is elvarázsolja.

Bajorország

A Kneipp-fürdőmester Angela Hofer Bad Wörishofenben tanácsadással várja a vendégeket a kolostorban található gyógyoázisban, ahol egykoron Sebastian Kneipp is készítette gyógyító pakolásait.

 

Berlin

A legendás repülőtér Tempelhof a város közepén – amely a ‚Luftbrücke‘ által vált híressé – ma egy óriási kalandjátszótér. Klassz helyszín a tombolásra és Berlin igazi arcának felfedezésére.

 

Brandenburg

A tartományi fővárostól, Potsdamtól nem messze a vendégek átélhetik egy energia-önállátó falu életét - Feldheim / Treuenbrietzen im Fläming.

 

Bréma

A Speckenbüttel egészségpark Bremerhaven északi részén 70 hektárnyi pihenőterületet kínál: Kneipp-kúrával, motorika-parkkal, fitnessz-részleggel, futópályával, pétanque-pályával, füves területekkel és egy szökőkutas csónakázó tóval várja a felüdülésre vágyókat.

 

Hamburg

Az Oevelgönne Elba-strandon a városi turisták a metropolis szívében ejtőzhetnek a nyugágyakban, sörözhetnek a strandon vagy röplabdázhatnak is.

 

Hessen

Hessen legmagasabb hegyén a Rhön-hegységben messze távolba van a horizont. Az itteni új üdülőfalu különösen fenntartható módon gazdálkodik.

 

Mecklenburg–Elő-Pomeránia

Az Ozeanum Stralsund – a tengeri történelem, jelen és jövő egy modern múzeuma a történelmi Hanza-városban. A Rügendamm gát közvetlenül összeköti a várost Németország legnagyobb szigetével.

 

Alsó-Szászország

Celle, az uralkodói város Európa legnagyobb összefüggő fagerendás-házegyüttesével büszkélkedhet; a TourCert „Fenntartható úticél” kitűntetése már csak hab a tortán.

 

Észak-Rajna–Vesztfália

A Siebengebirge középhegység Bonn mellett a Drachenfels-sziklával & Drachenburg-várral mindenképp megér egy látogatást.

 

Rajna-vidék–Pfalz

Rajna-kerékpárút keresztülvisz a legfontosabb nagyvárosokon, mint Speyer, Ludwigshafen, Worms, Mainz vagy Koblenz. A kisebb helységekben jellemző borozók, az ú.n. Straußwirtschaftok kínálnak kellemes és finom pihenő-lehetőséget.

 

Saar-vidék

Világos erdők, eldugott tavacskák, érintetlen útvonalak, duruzsoló patakok, páfránnyal teli mezők és kalandos sziklák – a Saar-vidéken túrázók a természet mellett a kiváló regionális konyhát is élvezhetik az úgynevezett „Tafeltouren” gasztrotúrákon.

 

Szászország

Az Elba-völgy a természet és a kultúra egyedülálló kombinációja, amelyet tömegközlekedéssel, biciklivel, túrázva vagy vízen és természetesen motorral rendelkező eszközökkel is felfedezhetünk – itt a Szász-Svájc, számos kastély és vár, csodás városok (Pirna, Drezda, Radebeul, Meißen), szőlőhegyek és pompás épületek várnak ránk.

 

Szász-Anhalt

Dessau kapui előtt – egykoron a Junkers repülőgyár és a Bauhaus otthona – található a történelmi kertbirodalom (Gartenreich), amelyet kerékpárral vagy csónakkal tudunk leginkább felfedezni.

 

Schleswig-Holstein

A Schlei Balti-tengeri régiója fenntartható úticél tanúsítvánnyal rendelkezik. Aki felfedezi a régiót, azt olyan varázslatos kisvárosok várják, mint Schleswig, Kappeln vagy Arnis.

 

Türingia

A Wartburg-Hainich világörökségi régióban Unstrut és Werratal között található a Németországban egyedülálló vadmacskafalu Hütscherodában, a fakorona-útvonal a Hainich csúcsai fölött és az UNESCO-világörökség, a Wartburg – mindegyik csak egy (macska)ugrásnyira egymástól.

 

 

 

 

Hasznosnak találta ezt az oldalt?
Miben javítaná ezt az oldalt?


Online repülőjegy foglalás

Hírek, amelyek érdekelhetik Önt