Wizz Air repülőjegy foglalás 11.470 Ft-tól

Több száz fapados és hagyományos légitársaság árai, hogy a legjobban dönthessen utazásáról
Szakértő magyar ügyfélszolgálat és törődés az utazás végéig
Egyszerű repülőjegy keresés és foglalás, akciós árakon

Wizz Air információk

Kézipoggyász

A megvásárolt repülőjegy csak egy kis táska (40x30x20 cm) szállítását tartalmazza. Elsőbbségi beszállás megvásárlása esetén ezt kiegészíti egy 5x40x23cm-es normál kézipoggyásszal is.

A poggyászok méretét szigorúan ellenőrizhetik, a megadott méretet és súlyt meghaladó poggyász esetén pótdíjat kell fizetni a beszálláskor.

A fenti kézipoggyász méret nem sztandard kézipoggyász csomag méretnek felel meg, érdemes saját kézipoggyászát méreteit ellenőrizni az indulás előtt!

Fontos! Ha bármely okból fontos önnek, hogy kézipoggyászát magával vigyel a Wizzair repülőgép fedélzetére, repülőjegye mellé vásároljon Elsőbbségi beszállást is. Az elsőbbségi beszállás szolgáltatás egyik előnye, hogy kézipoggyászát így (különleges helyzeteket leszámítva) magával viheti a fedélzetre. Elsőbbségi beszállás megvásárlása esetén egy kisebb táska (laptop táska, kamera táska, stb) fedélzetre vitete is engedélyezett.

 

Feladott poggyász

Wizzair repülőjegye alaphelyzetben nem tartalmaz feladott poggyász-szállítási lehetőséget.

A Wizzair járataira (kivételek lehetnek) általában maximum 6 datab poggyász feladása lehetséges.

A feladott poggász szállításának díja a legtöbb esetben függ a megvásárlásábak időpontjától. Az utolsó pillanatban, a repülőtéren megvásárolt feladott poggyász díja minden esetben a legdrágább. Ha már Wizzair repülőjegye lefoglalásakor tudja, hogy szükséges lesz poggyász szállításra, az a legjobb, ha akkor rögtön meg is vásárolja.

Ülőhely foglalás

A Wizzair repülőjegyek megvásárlásakor alaphelyzetben nem jár lehetőség, hogy az utazó válassza ki a járatra bejelentkezés során (check-in), hogy hova szeretne ülni, az ülőhelyek kiosztását a Wizzair rendszere végzi el. Ez akkor jelenthet kisebb gondot, ha többen utaznának együtt, mert a mai gyakorlat alapján szinte biztos, hogy a Wizzair rendszere nem ülteti egymás mellé az utazókat.

Ahhoz, hogy egymás mellett üljenek, előre le kell foglalni az ülőhelyeket. Többféle árú ülőhely közül lehet választani.

A legdrágább ülőhelyek (ezek korlátozott számban állnak rendelkezésre) a nagyobb lábtérrel rendelkező ülőhelyek, melyek az első sorban illetve a vészkijáratoknál helyezkednek el.

A legolcsóbb ülőhelyek a gép hátsóbb részében találhatóak, mert tapasztalat alapján a kiszállításkor innen lehet legkésőbb elhagyni a repülőgépet.

Ha gyermekkel utaznak együtt, speciális szabályok érvényesek. 14 évnél fiatalabb gyermek nem utazhat egyedül, így részükre biztosítja a Wizzair, hogy legalább egy együtt utazó felnőtt mellé ülhessen. A 14 évnél idősebb gyermekeket azonban nagy valószínűséggel külön fogja ültetni a Wizzair rendszere.

Check-in

A Wizzair repülőutak esetén az indulást megelőző 48 órával nyílik meg a járatra bejelentkezés (check-in) lehetősége. Az online check-in a Wizzair weboldalán ingyenes, 3 órával a menetrend szerinti indulás előtt zárul az online check-in lehetősége. Ezután már csak díj ellenében, a repülőtéren lehetséges a kötelező check-in elvégzése.

Az otthon elvégzett chek-in után ki kell nyomtatni vagy telefonjára letölteni a beszállókártyát (boarding pass), ez minden esetben szükséges már a repülőtérre érkezéskor is.

Fontos tudnia, hogy ha oda-vissza útra szóló repülőjegye van, a check-in-t repülésenként el kell végeznie, így a visszaúti check-in-re is csak 48 órával a tervezett repülési időpont előtt lesz lehetősége (a visszaútra 15 nappal az indulás előtt).

Ha azonban előre megvásárolt ülőhellyel rendelkezik, a check-in lehetőség már 30 nappal az indulás előtt megnyílik. Ez nagyon jelentős könnyebbséget jelent.

Étkezés

A Wizzair repülőjegyek nem tartalmaznak fedélzeti étkezést vagy ital fogyasztást.

A repülés során a légiutas kíséről szolgálnak fel italokat, kávét/teát és egyszerű ételeket, de ezekért minden esetben fizetni kell.

Fő átszálló repülőterek

A Wizzair minden úticélját közvetlen járattal repüli. Ha valamelyik célállomásról továbbrepülést tervez, külön repülőjegyben kell megvásárolni a következő szakszokat.

Kiemelt úti célok

A legnépszerűbb Budapestről elérhető célpontok: London, Róma, Barcelona, Berlin.

Néhány olyan úticél, amelyre a Wizzair közvetlenül repülő Budapestről, és ahova más légitársasággal csak átszállással lehet eljutni: Tenerife, néhány görög sziget a nyári időszakban, Tel-Aviv, Szentpétervár és balkáni nagyvárosok. 

Utasaink értékelései a(z) Wizz Air légitársaságról

A(z) Wizz Air légitársaság átlagos értékelése

4.3 470 értékelés alapján
Pontosság
4.1
Fedélzeti kiszolgálás
4.5
Ülőhely
4.1
Légiutas-kísérők
4.6

Utasaink értékelése

5.0
Molnárné Farkas Irén Balatonszőlős - 2018. szeptember
Minden rendben volt az utazásom során, kivéve, hogy a visszaúton mindkét repülőgépben elhelyezett bőröndömnek letörték a lábát illetve 2 kerekét. Ez nagyon bosszantó volt, mert személyesen is láttam, hogy a bőrönd lezuhan a futószalagról, és hogy hogyan dobálják azokat. :( :(
 
4.3
Bóna Ferencné Érd - 2018. szeptember
A gép nem pontos indulásán kívül, minden rendben volt, a személyzet nagyon kedves, barátságos. Annyi volt még, hogy a kifizetett helyjegy helyett, a nagyobb gép küldése miatt, nagyon hátra raktak minket!
 
5.0
Skonda Mária Budapest - 2018. szeptember
Pontos, korrekt kiszolgálás, zavartalan repülés, kényelmesek voltak az ülések.Mivel nem vettünk előre ülőhely kiválasztást, ezért az együtt utazó családtagokat direkt egymástól távol, a gép két ellentétes végébe helyezte el az így beállított rendszer. Ez nem túl barátságos...A gép nem volt tele, így aztán mégis sikerült egymás közelébe kerülnünk a fedélzeten!
 
4.0
Berthier Frederic Dunaújváros - 2018. szeptember
ODA VISSZA EZZEL A LÉGITÁRSASÁGGAL UTAZTAM .NÉMI KÉSÉS VOLT AZON KÍVÜL MINDENNEL ELÉGEDETT VOLTAM ,LEGKÖZELEBB IS ŐKET VÁLASZTOM .ÁR ÉRTÉK ARÁNYBAN JELES
 
3.8
Zoltán Szentes - 2018. július
Az ut szuper volt. Az indulas csuszott 30 percet. A kiszolgalas gyors es szakszeru. A fel es leszalas hibatlan de az idojarasi viszonyok is kedvezok voltak.
 
Előző

A Wizz Air online utasfelvételről szóló összefoglaló anyagunkat itt találja

A Wizz Air repülőjegyeit budapesti irodánkban és foglalási központunkban személyesen is megvásárolhatja. A Wizz Air repülőjegy árai oldalunkon naprakészek, azonnal lefoglalhatóak.

A Wizz Air fapados légitársaság, elsődleges célja, hogy újításai segítségével megfizethetőbbé varázsolja az repülést. Modern légiforgalmi és utas kezelési technológiák alkalmazásával a Wizz Air ár-érték arány tekintetében kiemelkedik. A leegyszerűsített szolgáltatást nyújt, amely modell lényege, hogy megszűntette a kinyomtatott repülőjegyet, másodlagos, de így olcsóbb repülőtereket használ.

A fedélzeten nincs külön turista és business osztály, egyforma bőrülésekkel vannak a gépek felszerelve. Ételt és italt csak külön térítés ellenében, igény szerint szolgálnak fel. A repülőjegyek árában csak egy kis méretű kézipoggyász van, a nagyobb kézipoggyászért és a feladott bőröndökért is annak megfelelően kell fizetni, hogy mennyi csomagot fog az utazó magával vinni.

Az egyik légiközlekedési magazin a 2016-os év diszkont légitársaságának választotta a Wizz Airt.

A Wizz Air folyamatosan bővíti útvonalhálózatát mind Budapestről, mind kelet-európai bázisairól. jelenleg összesen 420 útvonalat kínál Európában és néhány Európán kívüli célállomásra. A hálózat folyamatosan bővül új úti célok hozzáadásával, legutóbb a spanyol Kanári-szigetekhez tartozó Fuerteventura és Lanzarote járatokat jelentette be a Wizz Air. A Wizz Air vegyesen elsődleges, másodlagos és regionális repülőtereket vesz igénybe, így törekszik gyors ki- és beszállításra és jó repülőtéri díjtételekre.
A Wizz Air flottája kizárólag fiatal Airbus A320-as gépcsaládjának tagjaiból áll – ilyen az A320s és az A321ceo. A Wizz Air 2015 novemberében vette át az első A321ceo repülőgépet, és még több, mint 20 gépet vár a típusból 2018-ig.

Kezdje el utazása megtervezését nálunk

Keressen olcsó repülőjegyeket

Légitársaság hírek