Wizz Air repülőjegy foglalás 11.812 Ft-tól

Több száz fapados és hagyományos légitársaság árai, hogy a legjobban dönthessen utazásáról
Szakértő magyar ügyfélszolgálat és törődés az utazás végéig
Egyszerű repülőjegy keresés és foglalás, akciós árakon

Wizz Air információk

Kézipoggyász

A megvásárolt repülőjegy 1 db 55x40x23cm / fő | 10kg méretű kézipiggyász szállítását tartalmazza. Elsőbbségi beszállás megvásárlása esetén ezt kiegészíti egy kisebb táska (laptop-, kameratáska, stb.) is.

A poggyászok méretét szigorúan ellenőrizhetik, a megadott méretet és súlyt meghaladó poggyász esetén pótdíjat kell fizetni a beszálláskor.

A fenti kézipoggyász méret nem sztandard kézipoggyász csomag méretnek felel meg, érdemes saját kézipoggyászát méreteit ellenőrizni az indulás előtt!

Fontos! Ha nem vásárolt elsőbbségi beszállást Wizzair repülőjegye mellé, akkor kézipoggyászát a repülőre beszálláskor le kell adnia, és amelyet a megérkekezéskor a repülőtéri terminál csomagszalagjáról vehet fel ismét. Ha bármely okból fontos önnek, hogy kézipoggyászát magával vigyel a Wizzair repülőgép fedélzetére, repülőjegye mellé vásároljon Elsőbbségi beszállást is. Az elsőbbségi beszállás szolgáltatás egyik előnye, hogy kézipoggyászát így (különleges helyzeteket leszámítva) magával viheti a fedélzetre. Elsőbbségi beszállás megvásárlása esetén egy kisebb táska (laptop táska, kamera táska, stb) fedélzetre vitete is engedélyezett.

 

Feladott poggyász

Wizzair repülőjegye alaphelyzetben nem tartalmaz feladott poggyász-szállítási lehetőséget.

A Wizzair járataira (kivételek lehetnek) általában maximum 6 datab poggyász feladása lehetséges.

A feladott poggász szállításának díja a legtöbb esetben függ a megvásárlásábak időpontjától. Az utolsó pillanatban, a repülőtéren megvásárolt feladott poggyász díja minden esetben a legdrágább. Ha már Wizzair repülőjegye lefoglalásakor tudja, hogy szükséges lesz poggyász szállításra, az a legjobb, ha akkor rögtön meg is vásárolja.

Ülőhely foglalás

A Wizzair repülőjegyek megvásárlásakor alaphelyzetben nem jár lehetőség, hogy az utazó válassza ki a járatra bejelentkezés során (check-in), hogy hova szeretne ülni, az ülőhelyek kiosztását a Wizzair rendszere végzi el. Ez akkor jelenthet kisebb gondot, ha többen utaznának együtt, mert a mai gyakorlat alapján szinte biztos, hogy a Wizzair rendszere nem ülteti egymás mellé az utazókat.

Ahhoz, hogy egymás mellett üljenek, előre le kell foglalni az ülőhelyeket. Többféle árú ülőhely közül lehet választani.

A legdrágább ülőhelyek (ezek korlátozott számban állnak rendelkezésre) a nagyobb lábtérrel rendelkező ülőhelyek, melyek az első sorban illetve a vészkijáratoknál helyezkednek el.

A legolcsóbb ülőhelyek a gép hátsóbb részében találhatóak, mert tapasztalat alapján a kiszállításkor innen lehet legkésőbb elhagyni a repülőgépet.

Ha gyermekkel utaznak együtt, speciális szabályok érvényesek. 14 évnél fiatalabb gyermek nem utazhat egyedül, így részükre biztosítja a Wizzair, hogy legalább egy együtt utazó felnőtt mellé ülhessen. A 14 évnél idősebb gyermekeket azonban nagy valószínűséggel külön fogja ültetni a Wizzair rendszere.

Check-in

A Wizzair repülőutak esetén az indulást megelőző 48 órával nyílik meg a járatra bejelentkezés (check-in) lehetősége. Az online check-in a Wizzair weboldalán ingyenes, 3 órával a menetrend szerinti indulás előtt zárul az online check-in lehetősége. Ezután már csak díj ellenében, a repülőtéren lehetséges a kötelező check-in elvégzése.

Az otthon elvégzett chek-in után ki kell nyomtatni vagy telefonjára letölteni a beszállókártyát (boarding pass), ez minden esetben szükséges már a repülőtérre érkezéskor is.

Fontos tudnia, hogy ha oda-vissza útra szóló repülőjegye van, a check-in-t repülésenként el kell végeznie, így a visszaúti check-in-re is csak 48 órával a tervezett repülési időpont előtt lesz lehetősége (a visszaútra 15 nappal az indulás előtt).

Ha azonban előre megvásárolt ülőhellyel rendelkezik, a check-in lehetőség már 30 nappal az indulás előtt megnyílik. Ez nagyon jelentős könnyebbséget jelent.

Étkezés

A Wizzair repülőjegyek nem tartalmaznak fedélzeti étkezést vagy ital fogyasztást.

A repülés során a légiutas kíséről szolgálnak fel italokat, kávét/teát és egyszerű ételeket, de ezekért minden esetben fizetni kell.

Fő átszálló repülőterek

A Wizzair minden úticélját közvetlen járattal repüli. Ha valamelyik célállomásról továbbrepülést tervez, külön repülőjegyben kell megvásárolni a következő szakszokat.

Kiemelt úti célok

A legnépszerűbb Budapestről elérhető célpontok: London, Róma, Barcelona, Berlin.

Néhány olyan úticél, amelyre a Wizzair közvetlenül repülő Budapestről, és ahova más légitársasággal csak átszállással lehet eljutni: Tenerife, néhány görög sziget a nyári időszakban, Tel-Aviv, Szentpétervár és balkáni nagyvárosok. 

Utasaink értékelései a(z) Wizz Air légitársaságról

A(z) Wizz Air légitársaság átlagos értékelése

4.4 455 értékelés alapján
Pontosság
4.1
Fedélzeti kiszolgálás
4.5
Ülőhely
4.1
Légiutas-kísérők
4.6

Utasaink értékelése

3.8
Zoltán Szentes - 2018. július
Az ut szuper volt. Az indulas csuszott 30 percet. A kiszolgalas gyors es szakszeru. A fel es leszalas hibatlan de az idojarasi viszonyok is kedvezok voltak.
 
2.8
LiptakneOlah Fot - 2018. július
a gép egy órával később indult mint ahogy azt a menetrend írta, a fémfedelű garázsszerű felszálóban kellett várakozni. Szinte levegő is alig volt, felháborító eljárásnak tartom ezt.
 
1.0
B.Barbara Szolnok - 2018. július
Ezzel a légitársassággal biztos, hogy soha többet nem utazunk. Rengeteget utaztunk már, de ilyen minősíthetetlen, nívón aluli légitársasàggal még nem találkoztunk!:( 2 héten belül vtoztatták a csomag feladasi szabályokat( persze utazasunk napján és nyaralásunk alatt) amiről persze értesítést nem kaptunk!!;( Ennek köszönhetően a hazafele utunkon, nem adhattuk fel a chekingnél A szabályos méretű bőröndeinket (senki màs sem), melynek köszönhetően a későbbi kézipoggyász ellenorzesnél kb 30 .000 ft összegben szabadítottak meg minket tulajdonainktol, valamint az egesz repteren keresztul cipelhettük taskàinkat 2 kisgyerek mellett!!????????szóval hanyinger es nagy 0 a legitarsasag????????????????????
 
4.3
Domonkos Zsolt 8200 Veszprém - 2018. július
Elégedett voltam a légitársasággal. A személyzet profi módon végezte a dolgát. Igaz, szerencsére, vészhelyzet nem volt. Az ülések tényleg "fapadosak", kényelmetlenek, nincs elég hely a lábaknak. Amit még kifogásolnék, hogy a jegyárak föl, le ugrálnak, nem értem, milyen logika szerint. Nehéz eltalálni, mely időszakban a legkedvezőbb vásárolni. Ennek ellenére, legközelebb is őket fogom választani.
 
3.5
Kutasi Kálmán Kiskunfélegyháza - 2018. július
Odafelé 10perc, visszafelé 30perc késéssel indultunk és érkeztünk. A személyzet nagyon kedves volt, a mikrofonba lassabban és érthetőbben kellene beszélni. Az ülés kiosztásnál figyelembe kellene venni, hogy négyen együtt vagyunk, mert egyébként üres is volt a hely a három mellett és oda is ült a negyedik!
 
Előző

A Wizz Air online utasfelvételről szóló összefoglaló anyagunkat itt találja

A Wizz Air repülőjegyeit budapesti irodánkban és foglalási központunkban személyesen is megvásárolhatja. A Wizz Air repülőjegy árai oldalunkon naprakészek, azonnal lefoglalhatóak.

A Wizz Air fapados légitársaság, elsődleges célja, hogy újításai segítségével megfizethetőbbé varázsolja az repülést. Modern légiforgalmi és utas kezelési technológiák alkalmazásával a Wizz Air ár-érték arány tekintetében kiemelkedik. A leegyszerűsített szolgáltatást nyújt, amely modell lényege, hogy megszűntette a kinyomtatott repülőjegyet, másodlagos, de így olcsóbb repülőtereket használ.

A fedélzeten nincs külön turista és business osztály, egyforma bőrülésekkel vannak a gépek felszerelve. Ételt és italt csak külön térítés ellenében, igény szerint szolgálnak fel. A repülőjegyek árában csak egy kis méretű kézipoggyász van, a nagyobb kézipoggyászért és a feladott bőröndökért is annak megfelelően kell fizetni, hogy mennyi csomagot fog az utazó magával vinni.

Az egyik légiközlekedési magazin a 2016-os év diszkont légitársaságának választotta a Wizz Airt.

A Wizz Air folyamatosan bővíti útvonalhálózatát mind Budapestről, mind kelet-európai bázisairól. jelenleg összesen 420 útvonalat kínál Európában és néhány Európán kívüli célállomásra. A hálózat folyamatosan bővül új úti célok hozzáadásával, legutóbb a spanyol Kanári-szigetekhez tartozó Fuerteventura és Lanzarote járatokat jelentette be a Wizz Air. A Wizz Air vegyesen elsődleges, másodlagos és regionális repülőtereket vesz igénybe, így törekszik gyors ki- és beszállításra és jó repülőtéri díjtételekre.
A Wizz Air flottája kizárólag fiatal Airbus A320-as gépcsaládjának tagjaiból áll – ilyen az A320s és az A321ceo. A Wizz Air 2015 novemberében vette át az első A321ceo repülőgépet, és még több, mint 20 gépet vár a típusból 2018-ig.

Kezdje el utazása megtervezését nálunk

Keressen olcsó repülőjegyeket

Légitársaság hírek