sasasa
utazom.com
utazási iroda & magazin
wizzaircheckin

Wizz Air online utasfelvétel útmutató

A WizzAir repülőjegyek esetén is szükség van az online utasfelvétel (check in) elkészítésére, ha nem szeretnénk a repülőtéren magas díjakat fizetni a reptéri check-in szolgáltatásért. A Wizzair repülőjegy utazásra nem jogosít, a beszállókártyával tudnak felszállni a repülőgépre.

A folyamat nem bonyolult, de rengeteg időt, és pénzt sporolhatunk meg vele.

A Wizz Air esetében az online utasfevlétel elkészítése már az indulás napjától számított 30 napon belül lehetséges, és az indulás előtti napig érdemes elvégezni a procedurát. (A Wizz Air pontos szabályzata szerint indulás előtti 3. óráig lehetséges, de a biztonság kedvéért korábban végezzük el.)

Az tanácsoljuk, hogy úgy készítse el az online utasfelvételt, hogy a visszaút dátuma is beleesik a 30 napba, így nem kell kétszer belépni a rendszerbe, és elkerülhetjük külföldön internet és nyomtatási lehetőség utáni futkosást.

Az alábbi pontok szerint végezhető el az online utasfelvétel:

 

1. Bejelentkezés:

Az online utasfelvételi folyamat elkezdéséhez fel kell keresni a légitársaság oldalát, a www.wizzair.com oldalt, és rá kell kattintani a kezdőlap felső sarkában taláható UTASFELVÉTEL gomdra.

wizzaircheckin1

 

 Az utasfelvételhez nem kell bejelentkezni a profiljába, anélkül is elvégezhető.

Írja be a foglalási azonosítót a "Visszaigazolási szám" mezőbe. Ezt az általunk küldött repülőjegyen vagy a visszaigazoláson is megtalálja.

A foglalási azonosító 6 karakterből áll, melyek számok és betűk is lehetnek egyaránt.

Írja be a vezetéknevet az "Utas vezetékneve" mezőbe.

 - Mindig úgy adja meg a vezetéknevét, ahogyan az a foglalásában szerepel. Nézze meg a Wizzair repülőjegyet, és pontosan úgy adja meg ahogy azon szerepel.

 - Ne használjon különleges karaktereket.

 - Csak a latin ábécé betűit használja.

 - Ékezetek nélkül adja meg a nevet.

A repülés nyelve az angol, mely nem tartalmaz speciális karaktereket, ékezetes betűket, ezért a repülőjegyén is így találja a neveket.

 

wizzaircheckin2

 

 

2. Foglalt adatok ellenőrzése

 

Amikor beléptünk a foglalásba akkor az összes megrendelt szolgáltatást, az utazók nevét  ellenőrizni tudjuk.

tovabbHa mindent rendben találtunk, akkor a "TOVÁBB AZ INTERNETES UTASFELVÉTELHEZ" gombra kell kattintani. Plusz szolgáltatás megrendeléséhez kérem vegye fel a kapcslatot velünk, Ön nem tudja befoglalni azokat.

Több oldalon sorolja a rendszer az igényelhető szolgáltatásokat, ezért mindig a TOVÁBB gombra kell kattintani. 

A rendszer automatikusan beültette az utazókat, ha üléshelyen szeretne változtatni akkor is kérem vegy fel a kapcsolatot irodánkkal. Csak a rendszer által előzetesen kiosztot ülések díjmentesek.3. Utas adatainak megadása - Utasfelvétel

Az "Utasfelvétel” oldalon kell megadnia az utas adatait, és ezen az oldalon nyomtathatja ki a beszállókártyáját is.

1. A schengeni övezeten kívüli utazás esetében kattintson az utas neve mellett található „Utas adatainak beírása” linkre, és adja meg a szükséges adatokat.


utasvelvetelnon

Az alábbiakre ügyeljen:

 - Annak az okmánynak az adatait adja meg amivel utazni fog.
 - Az okmány számának beírásakor csak latin betűket és a számokat használjon.
 - Az "Okmány száma” mezőbe ne írjon különleges karaktereket, vagy ékezetes betűket.

Minden adatot meg kell adni, és le kell ellenőrizni.

 

adatmegadas

 


2. Ha a schengeni övezeten belül utazik, nem kell megadnia az utas és az úti okmány adataitKattintson az „Utasfelvétel” gombra.

 utasfelvétel

 

Ezt követően felugrik egy ablak, melyben található leírás kérjük olvasson el, és utána kattintson az "UTASFELVÉTEL" gombra, így megjelenik a egy újabb szöveg, és itt is meg kell erősíteni az "IGEN MEGERŐSÍTEM" gomb megnyomásával az olvasottakat. 

 

megerosites

 

 

4. Beszállókártya kinyomtatása.

Utolsó lépés a beszállókártyák kinyomtatása. Két lehetőségünk van:

1. Egyszerűen rákattint a "Beszállókártya nyomtatása" gombra. Egy új ablakban megjelenik a beszállókártya, és már tudja is nyomtatni azt.

2. Kattinson a "PDF beszállókártya nyomtatása" gombra. Megjelenik a beszállókártya melyet le tudunk menteni a számítógépre, akár később e-mailben is tudjuk küldeni, ha esetleg máshol szeretnénk kinyomtatni azt.

 

nyomtatas1 

 

Sikeresen elkészült a beszállókártya, melyet nyomtatás után az utazóknak magukkal kell vinniük utazásukhoz, és a reptéren fel kell mutatni a személyzet tagjainak a poggyász feladáskor, az átvizsgálás előtt, a beszálláskor. Ha nincs az utazónál a beszállókártya, akkor sajnos az olyan mintha el se készítették volna, és a repülőtéren külön díj ellenében tudják csak pótolni azt.

Ha minden helyesen készítettünk, akkor a beszállókártya hasonlóan néz majd ki (a közepén található reklámok mindig változnak):

beszallokartya1

Utazom.com - Utazási Iroda

Utazom.com Kft. utazási iroda

1052 Budapest, Károly körút 6. (Astoria)

Tel./fax: +36 1 800 9255, 

Repülőjegy: +36 1 800 9255

repulojegy@utazom.com

 

Nyitva tartás:

Hétfőtől péntekig: 09:00-18:00
Szombat, Vasárnap: zárva

MKEH engedélyszám: U-001218

 

 

Facebook

Wizz Air
Odaút
Budapest (BUD)
2015-04-17 06:00
Visszaút
Budapest (BUD)
2015-04-17 06:00
58.500