Német ízélmények

Bemutatjuk a vendéglátók és a szakácsok egy fiatal generációját, akik a hagyományos konyhaművészet újragondolását kínálják. A német gasztronómiához szorosan kapcsolódnak jobbnál jobb borok a 13 német bortermelő vidék valamelyikéről vagy a sörök a több mint 1500 sörfőzde valamelyikéből.

Ezt tükrözi a vendéglátók és a hotelesek hozzáállása is a Covid 19-pandémia különleges kihívásaihoz is: a szolgáltatás koncepcióinak természetes részévé váltak a megnövekedett higiéniai intézkedések, a szabadtéri gasztronómiai egységek bővítése, az innovatív ültetési koncepciók, illetve a nagy távolság mellett a kapcsolatok minimalizálása. Az alábbi videóval szeretnénk érzékeltetni ezt az érzést, majd alább néhány ötlet, hogy Németországban milyen ízeket hol tudnak megtapasztalni.

 

 

Fiatal gasztronómia: vendégszeretet és a szakma iránti rajongás

A mesterség iránti szenvedély és a termékek iráni szeretet – sok fiatal éttermes és szakács Németországban ezt a mottót követi, és ezt vendégeik is érzik. Ezen belül a „Fiatal vadak” (Jungen Wilden) az aktuális trendeket egy meglepő kontextusban prezentálják a tányérunkon – a regionális termékek nemzetközi ízekre találnak, a kézműves művészet pedig a street fooddal keveredik. Az eredmény egy olyan modern tájkonyha, amely a regionalitásra, a fenntarthatóságra, a minőségre és a vendégszeretetre épül.

Németország legjobb borszimata: képzett sommelier-k

Aki szeretne elmerülni Németország borvilágában, megteheti azt közvetlenül a borászoknál is. Számos borászatban szeretettel látják a vendégeket, akik szakmai felügyelettel részt vehetnek a szüretelésnél. Vagy a sommelier-k tudására hagyatkozunk, akik sok étteremben segítenek kiválasztani a menühöz illő borokat és más italokat. Ha pedig még mélyebb tudásra vágyunk: nézzük meg a borkóstolók vagy a szenzorikus-szemináriumok kínálatát, ahol képzett borszakértőktől tanulhatunk.

Borkészítés Németországban: hagyományos és szokatlan

Németországban a borkultúrát a kelták és a rómaiak korától kezdve ápolják: ma több mint 11 ezer gazdaság létezik a 13 németországi borvidéken. A borászatok nagy szenvedéllyel és sok kreativitással végzik a munkájukat – így például Rheinhessen régióban, ahol a borászok egy fiatal generációja fenntartható módszerekkel új utakon jár a bortermelésben. Fáradozásukat pedig siker koronázza: azok a borok, ahol kiérezhető, hogy ipari módszerek nélkül készültek, rendszeresen magas nemzetközi díjakat kapnak.

 

Baden-Württemberg

Heilbronn Baden-Württemberg legrégebbi borvárosa – borvillával, Neckar-parti borpavilonnal és wartbergi söntéssel várja a vendégeket.

 

Bajorország

Vendéglő-konyha csillagos szinten: Jockl Kaiser csillagos séf a Mayers Keller étteremben Nördlingenben a „Nördlinger Ries” kultúrtájat varázsolja a tányérokra.

 

Berlin

A különböző kulináris városnéző túrák teljesen új látószögből mutatják be a németországi fővárost – a fűszeres ételektől a street foodon át az ínyenc helyekig és a gourmet-manufaktúrákig.

 

Brandenburg

Finom alternatív kézműves termékek, amelyek Brandenburg városához közel készülnek a Havel-folyónál: a „Heisse Havel” a klasszikus forralt bor helyettese, és körteléből, valamint borból készül. A „Havler” egy kellemes gyógynövényes likőr körtével és a „Havelwasser” pedig az „Alsterwasser” konkurenciája – bor körtelével a sör-limonádé Németországban kedvelt keveréke helyett.

Bréma

Hanza-város kulináris sokszínűségét a vendégek a különböző piacokon fedezhetik fel leginkább – nem csak a legendás halpiacon, amely már több mint 300 éve minden vasárnap vonzza az ittenieket és a turistákat egyaránt.

 

Hessen

Az „Ahle Wurscht” egy észak-hesseni őskülönlegesség: aki igazán jól akarja elkészíteni, annak sok szorgalomra, kézügyességre és mindenekelőtt türelemre lesz szüksége.

 

Mecklenburg–Elő-Pomeránia

Mindegy, hogy füstölt, sült vagy panírozott változatban – az északi-tengerből vagy a számos beltengerből származó friss hal mindenképpen hozzátartozik Mecklenburg konyhájához.

 

Alsó-Szászország

Hann. Münden, a fagerendás kisváros közelében található a Flux bio-hotel a Werra-völgyben, amely egy fenntarthatósági tanúsítvánnyal rendelkező vállalkozás bio-étteremmel.

Észak-Rajna–Vesztfália

Sörkülönlegességek és sörfőzde-konyha: a központban a kis sörfőzdék állnak, mint például a Mühlen Kölsch vagy a Gulasch Bräu mint legfiatalabb „Altbier” sör, amely Oberkasselben és nem pedig Düsseldorf óvárosában készül.

 

Szászország

Az „Auerbachs Keller” Lipcsében sok évszázada már intézménnyé vált, hiszen Goethe Faustjának helyszíneként a nemzetközi vendégek látnivaló-listáján előkelő helyet foglal el.

Szász-Anhalt

Lübeck nem csak a marcipán miatt ér meg egy látogatást. A kulináris vezetett városnéző túrákon még sok minden más érdekesség vár ránk.

 

Türingia

Goethe-likőr és Bauhaus-gin: a Wiegand-manufaktúra Weimarban egy palackban egyesíti a klasszikus ízeket és a modern dizájnt.

Hasznosnak találta ezt az oldalt?
Miben javítaná ezt az oldalt?


Online repülőjegy foglalás

Hírek, amelyek érdekelhetik Önt