Németország - Álmodj most, tervezz most, látogasd meg később

Ebben a pandémiás időszakban, amikor minden olyan távoli és elérhetetlen, ami eddig természetes volt, az most csak az álmainkban létezik.

De az álmainkat nem szabad feladni, mert ha a pandémia miatti korlátozásokat feloldják, akkor lehetőségünk lehet ellátogatni ismét csodaszép helyekre.

Sokan nem is tudják, hogy Németország mennyire sok érdekes, csodálatos kincset rejteget. Most ebben az időszakban érdemes kicsit utánnanézni, jól megtervezni akár a németországi utazásunkat.

Egy kis segítség az alábbi videóval, és összegyűjtöttök azokat az információkat, oldalakat, melyek segíthetnek az uticél kiválasztásában, kis kedvcsináló Németországhoz:

 

 

 

Németország TOP 15 látnivaló

Németország valamilyen rejtélyes oknál fogva kevésbé „felkapott” a hazai utazóközönség számára, pedig számos csodálatos hellyel büszkélkedik, amit mi sem bizonyít jobban, mint 38 UNESCO Világörökségi helyszíne. Nehéz is közülük választani, mi azonban megpróbáltuk. Íme az utazom.com top 15-ös listája az ország legszebb, legizgalmasabb bakancslistás helyszíneiről. Részletek itt.

Családi utazás Berlinbe

Berlin tökéletes hely családok számára: sok minden, amit közösen meg lehet nézni, rengeteg hely, ahol a kicsik kiadhatják magukból a felesleges energiát. Az unalomnak itt esélye sincs, hiszen Németország fővárosa minden korosztály számára nyújt valami felejthetetlent. Több mint 1850 játszótér, Európa legmodernebb planetáriuma, Németország legnagyobb trambulinkomplexuma, egy állatkert, mely a világ összes többi állatkertjét megelőzi a fajok számát illetően és még sok más látnivaló, melyek közül mindenki megtalálja a neki tetszőt. Nem meglepő tehát, hogy Berlin az egyik “legcsaládbarátabb” város Európában. Részletek itt.

 

Berlin a kultúra fővárosa

Berlin a vágyakozás városa - a német főváros művészeket, kultúraszerető és kreatív egyéniségeket és a színház szerelmeseit is magához vonzza nemcsak Németországból, hanem távoli földekről is. A sokszínű kulturális kínálat és az örökmozgó város közösen különleges atmoszférát teremtenek. A színházi és operaelőadások, művészeti kiállítások, koncertek és fesztiválok mindennapiak Berlinben. Több mint 200 múzeummal, gyűjteménnyel és emlékművel, 400 galériával, három operaházzal, nyolc jelentős szimfonikus zenekarral, több mint 90 mozival és körülbelül 150 színházzal és színpaddal Berlin megunhatatlan. Részletek itt.

 

5 látnivaló amit ki ne hagyjon ha Berlinben jár

Berlin esetében nehéz egy, maximum két napba belesűríteni minden fontos látnivaló felkeresését, ilyen esetben érdemes tematikusan csoportosítani azokat a nevezetességeket, melyek elsősorban érdekelnek bennünket. Másik megoldás lehet, ha – a város két-három ikonikus épületének érintésével – inkább csak egy hangulati képet szeretnénk kapni Berlinről. Részletek itt.

 

Köln a stílusok palettája

A Rajna-parti Köln hiába Németország legrégebbi települése (Kr. u. 50-ben alapították a rómaiak), bohém, vidám hangulata a fiatalok kedvencévé teszi. Egyike azon városoknak, melyekben élvezet csavarogni, hisz városképe, építészeti stílusa valamennyi kort képviseli; harmóniában találjuk itt egymás mellett a román kori építészetet, vagy éppen a futurisztikus XXI. századi architektúrát. Részletek itt.

 

Hamburg a kikötőváros

Németország második legnagyobb városa, az Elba-parti Hamburg tökéletes választás lehet egy pár nappal megtoldott hosszúhétvégére. Ez az az úti cél, ahol bármit is keressen az ember egy utazás alkalmával, biztosan megtalálja: 1200 éves történelem, kulturális látnivalók, izgalmas éjszakai szórakozóhelyek, multikulturális gasztronómia, jó hangulat, a luxus és az alternatív bohémság keveréke – s mindezt egy elbűvölő fekvésű város nyújtja. Mivel Hamburg egész történelmét, gazdagságát, stílusát meghatározza a víz, a kikötő, a tengeri kereskedelem, így bármerre is induljunk, bármit csináljunk a városban, előbb-utóbb kapcsolatba kerülünk vele. Részletek itt.

 

Nürnberg a történelmi meseváros

A bajorországi Nürnberg neve és múltja olyannyira összeforrott a történelemmel, hogy ha az ember erre jár, úgy érzi magát, mintha egy felcsapott színes történelemkönyv lapjai közé került volna, ahonnan nem ereszti a múlt. De a város hangulata, látnivalói, ízei, illatai, a nürnbergi emberek vendégszeretete olyannyira elbűvölő, hogy nem is nagyon akar onnan szabadulni. Nürnberg azon városok közé tartozik, ahol fiatalok, idősebbek, de még akár a gyerekek is megtalálják az érdeklődési körüknek megfelelő lehetőségeket, jóllehet szinte valamennyi nevezetesség, érdekesség a történelemhez kapcsolódik. Nürnberg egy hosszú hétvége ideális helyszíne, ahol nem lehet unatkozni.  Részletek itt.

 

Frankfurt repülős hétvége

 Németország ötödik legnagyobb települése, Európa egyik leggazdagabb nagyvárosa, Frankfurt am Main egy pezsgő, nyitott, lüktető, modern metropolisz; pontosan olyan, amilyennek egy pénzügyi, kereskedelmi és kulturális központnak lennie kell. Mivel a kontinens egyik legnagyobb nemzetközi repülőtere is itt van, turisztikai kínálatban sem vallhat szégyent. Nézzük hát, mi az, amit Frankfurtban járva semmiképp ne hagyjunk ki! Részletek itt.

Repülőjegyek Németroszágba

Németországba jelenleg kevesebb járat közlekedik, mint a pandémia előtti időben, de a nagyon jó belső repülőjárat hálózatnak köszönhetően nagyon sok városba el lehet jutni, és a pandémia után biztosan újra sok város közvetlen járattal is elérhető lesz majd. Ha repülőjegyet foglalna akkor repülőjegy keresőnkben minden járatot megtalál mely németországba jár. Ezek közül néhány fontosabb (a városok nevére kattintva megnézheti az árakat is): Frankfurt, München, Köln, Düsseldorf, Hamburg, Hannover, Berlin,

Városlátogatások Németországban

Ezen az oldalon komplett utazását lefoglahatja, ha városlátogatást tervez Németországba. Részletek itt.

Körutazás Németországban

Ha nem csak egy várost látogatna meg, hanem több nevezetességre is kíváncsi Németországban, akkor Önnek ajánljuk a körutazásokat. Részletek itt.

Biciklitúrák Németországban

Drezda-Prága biciklitúra - 5 napos kerékpártúra az Elba- és a Moldva-folyó partján: Biciklitúra Szászország fővárosából a cseh fővárosig. Bájos kisvárosok, virágos rétek, ódon várkastélyok és ízletes cseh sörök kísérik utunk. A kultúra és a természet megnyugtató harmóniája. Részletek itt

 

 

 

Hasznosnak találta ezt az oldalt?
Miben javítaná ezt az oldalt?


Online repülőjegy foglalás

Hírek, amelyek érdekelhetik Önt