Családi utazás Berlinbe

Berlin felfedezése gyerekekkel

Még a legkisebb látogatók is izgatottan várhatják a berlini nyaralást

Berlin tökéletes hely családok számára: sok minden, amit közösen meg lehet nézni, rengeteg hely, ahol a kicsik kiadhatják magukból a felesleges energiát. Az unalomnak itt esélye sincs, hiszen Németország fővárosa minden korosztály számára nyújt valami felejthetetlent. Több mint 1850 játszótér, Európa legmodernebb planetáriuma, Németország legnagyobb trambulinkomplexuma, egy állatkert, mely a világ összes többi állatkertjét megelőzi a fajok számát illetően és még sok más látnivaló, melyek közül mindenki megtalálja a neki tetszőt. Nem meglepő tehát, hogy Berlin az egyik “legcsaládbarátabb” város Európában.

Ezt olvassa el: Berlin WelcomeCard, a hivatalos városnéző bérlet

Állatok a világ minden szegletéből

Két állatkertjével, melyek együtt több mint 26000 állatnak adnak otthont, Berlin egy különleges helyszín az állatbarátok számára. A gyerekek itt rengeteget tanulhatnak a Föld élővilágáról és még azt is megfigyelhetik, hogyan etetnek egyes állatokat. A berlini állatkertben találunk állatsimogatót és egy hatalmas játszóteret is, mely rengeteg kalandot rejt. Kihagyhatatlan látnivaló a frissen felújított kifutóba tavaly beköltöző és ott megtekinthető két panda. A közeli akváriumban 9000 exotikus hal, kétéltű és hüllő él, az Alexanderplatzon található AquaDomban pedig szintén bepillantást nyerhetünk a lenyűgöző vízalatti életbe. Ha a gyerekek inkább állatokat simogatni szeretnének, sok gyerekbarát farm található Berlinben. A reinickendorfi Alte Fasanerie Lübars autentikus képét mutatja a farmon való életnek.

Berlin egy igazi játszótér

Az olyan kreatív játszóterek, mint a Forcki és a tündérmese témájú “Charlottenburg für Kids” remek szórakozást biztosítanak a szabad levegőn. A JUMP House egy trambulinpark Reinickendorfban, mely 120 trambulinnyi szórakozást kínál. A mászás rajongói imádni fogják Berlin legnagyobb kötélpályáját - az erdő közepén, de a várostól nem messze 13 különböző pálya várja az érdeklődőket. Ha pedig esne az eső, a kis kalandorok beltéri játszótereket is meglátogathatnak, mint például a Jolo’s Kinderweltet.

Tanulás? Nem gond! Berlinben a tanulás nem unalom - több mint 180 múzeummal a városban az unalom ismeretlen fogalom. Számos kifejezetten gyerekeknek szóló múzeum és interaktív kiállítás gondoskodik arról, hogy a legfiatalabbak is jól érezzék magukat. Például a Labyrinth Kindermuseum Berlin a Fabrik Osloer Straßén az egyik legnépszerűbb gyerekeknek szóló múzeum egész Németországban - egy régi összeszerelő üzem épületében fedezhetik fel a világot a gyerekek. A Prenzlauer Bergben található MACHmit múzeum neve (“Csináld te is!”) mindent elmond: 5 éven felüli gyerekek művészeti foglalkozásokon vehetnek részt, meglátogathatják a tükrök csarnokát és egy egy szappanboltot, ráadásul akár saját nevüket is kinyomtathatják a nyomtatóműhelyben. A Computerspielemuseumban az egész család közösen fedezheti fel a számítógépes játékok világát, míg a Természettudományi Múzeum is biztosít mindenki számára valami érdekeset - itt található például 12 méter hosszúságú Tristan Otto pedig az egyetlen európai T-Rex csontváz.

Színház az egész világ

Berlin színházai széles választékot kínálnak az ifjú látogatóknak. Gyerekműsorok és vendégelőadók lenyűgöző jelmezekben, táncműsorok és akrobatikus előadások - mindez rendszeresen megtalálható a Friedrichstadt-Palastban. Az Atze Musiktheaterben olyan klasszikus darabok kerülnek műsorra, mint A kis hableány és Astrid Lindgren Ronja, a rabló lánya c. műve, a Junge Deutsche Oper Berlin pedig az egész család számára emlékezetes operaélményt nyújt gyerekkoncertekkel, családi előadásokkal, műhelymunkával és vezetett túrákkal.

A nagyobb étvágyúak és édesszájúak számára jó hír, hogy Berlinben több mint 11200 étterem, kávézó és fagyizó működik, így mindig találni fognak valami harapnivalót a közelben. A Charlottchen egy népszerű gyermekszínház egy nagy, játszóházzá alakított résszel, míg a Café Olé az ufaFabrikban felügyelettel együtt ajánl programokat gyerekeknek. Az édesszájúak igazi paradicsoma a színes Ritter Sport Schokowelt és a Berliner Bonbonmacherei lesk svácji bicskájaz, mindkettő a Mitte kerületben található Berlin központjában. Megalkothatjuk saját tábla csokinkat a csokiműhelyben és több mint 30 csoki régi kiadását is megtekinthetjük. A Currywurst Museum Berlin a hozzácsatolt büfével szintén kihagyhatatlan az ínyenceknek.

Berlin felfedezéséhez az egyik legnagyobb segítség a hivatalos berlini városnéző bérlet, a Welcome Card. A Welcome Card ingyenes utazási bérlet és emellett kedvezményeket vagy éppen ingyenes belépést biztosít 200 berlini látnivalóhoz. Itt gyűjtöttük össze a legfontosabb tudnivalókat.

 

Hivatalos Berlin oldalak:

Berlin gyerekekkel

A berlini turisztikai hitatal honlapja

A berlini turisztikai hivatal blogja

A berlini turisztikai hivatal Facebook oldala

A berlini turisztikai hivatal Instagram oldala

A berlini turisztikai hivatal Twitter oldala

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Kelet-német nosztalgia - 5 nap
» Hanza városok és Dánia - 7 nap
» Fehér éjszakák - 9 nap
» Hanza városok és Dánia - repülővel - 5 nap
» Salzkammergut, Ausztria ékszerdoboza - 5 nap

Információs oldalak

» Buszos körutazások Németországban
» 4 napos utazások
» Advent - Karácsonyi vásárok forgatagában
» Húsvéti utazások

Cikkeink

» Berlin a kultúra fővárosa - utazom.com
» Berlin Welcome Card a hivatalos berlini városnéző bérlet - utazom.com
» Képek Szász-Svájcból - Kovács Attila
» Németország TOP 15-ös látnivaló-listája - Etédi Alexa
» Berlin paddling - városnézés a vízről a német fővárosban - Kovács Attila
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!