Berlin paddling - városnézés a vízről a német fővárosban

Berlin Európa egyik kulturális fővárosa - pezsgő művészvilága, színvonalas rendezvényei, izgalmas építészeti értékei és világhírű fesztiváljai messze földről vonzzák az igényes turistákat. De a megszokott vároképi elemeket új, izgalmas szemszögből is meglátogathatjuk - nem sétálva, hanem vízitúrázva is fel lehet fedezni a német fővárost!

 

Berlin folyója a Spree, de ezen a vízfolyáson kívül is számtalan csatorna szeli keresztül a várost. Az egyes negyedek építésekor olyan nagy mennyiségű alapanyagot, fát, követ, sziklát kellett megmozgatniuk az egykori várostervezőknek, hogy nem csak úton hanem vízi úton is meg kellett oldani ezek szállítását. Az így kialakult csatornarendszer most egy új perspektívát kínál Berlin legzöldebb arcának megismeréséhez. Szinte hihetetlen, milyen vízben gazdag és természetközeli állapotban megmaradt sarkokat találunk a nyüzsgő metropolisz közvetlen közelében. 

Repülőjegy Németországba       Városlátogatások Németországban     Körutazások Németországban

A városban alternatív túraszervezők sokasága kínál ilyen jellegű kalandokat - többen a város egykori megosztottságát a híres Fal két oldalán található két külön világ bemutatását tűzi ki célul - ezen a túrán, kerékpározással összekötve a retró-hangulat átélése is cél a fizikai aktivitás mellett. A szocialista időkből származó relikviák, díszesen rendbe hozott Trabantok és kipingált Wartburgok mellett erős kontraszt a jelenlegi városközpont futurisztikus üvegpalotái, illetve a folyóba épült kortárs szobrok között lapátolás. Repülőjegy Németországba       Városlátogatások Németországban     Körutazások Németországban

A város legzöldebb, délkeleti régióit is megismerhetjük a “vízen-járó” túrákon, a kisvárosi hangulatú, a csatornák partjára épült, mesebeli kis házakkal szegélyezett csatornákon evezve nagyon klassz élményeket gyűjthetünk, például megfürödhetünk a Spree-ben úszó Schiffbad folyami medencéjében. A császári időkben kiépült Köpenick városrész palotái egyedülálló látványt nyújtanak a vízben tükröződve. A különleges, a történelmi városmagot a vízről bemutató túrát egy baráti hangulatú sütögetéssel, tábortűzzel, sörözéssel egybekötött piknikkel zárjuk a folyó egyik zöldellő szigetén. 

Ha egy hosszú hétvégére tervezünk elmerülni Berlin sodró lendületében akkor mindenképp iktassunk be egy fél napos vizes kalandot - minden bizonnyal emlékezetes és különleges élményekben lesz részünk.

Repülőjegy Németországba       Városlátogatások Németországban     Körutazások Németországban

A képek forrása: www.berlin-canoeing.com

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Vendégségben az Esterházyaknál - 3 nap
» Drezda, Meissen, Szász-Svájc - csillagtúra Szászországban - 4 nap
» Szászország varázslata: Drezda-Meissen és Lipcse - 4 nap
» Advent Bajorországban - 3 nap
» A salzkammerguti tavaktól a Königsee-ig - 4 nap

Információs oldalak

» Advent - Karácsonyi vásárok forgatagában
» Húsvéti utazások
» Buszos körutazások Németországban
» 4 napos utazások

Cikkeink

» Németország TOP 15-ös látnivaló-listája - Etédi Alexa
» Berlin a kultúra fővárosa - utazom.com
» Családi utazás Berlinbe - utazom.com
» Berlin Welcome Card a hivatalos berlini városnéző bérlet - utazom.com
» Képek Szász-Svájcból - Kovács Attila
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!