A 10 legjobb hótalpas túra az Alpokban

A havasok felfedezésének legjobb módja az, ha hótalppal vágunk neki a vastag hópaplannal borított fenyveseknek. Az idei tél gyönyörű hótalpas túrákat tartogat, és már most is rengeteg hó esett az Alpokban - ez jó jel a havas túrák szerelmesei számára. Hogy mi is az a hótalpas túra, azt az alábbi cikkben olvashatod el:

Hótalpas túrák: a havasok csendjének mélyén

Ha hatalmas havazások borítják el a környező hegyeket, indulhatunk a legjobb téli elfoglaltságra, a hótalpas túrákra. Nem kíván különösebb előképzettséget, bátran belevághatunk ebbe a mókába,  csak hótalp, helyismeret, elszántság és erőnlét szükségeltetik hozzá: mindből egy jó nagy adaggal...

Az Alpok hótalpas útvonalainak legjavát szedtük össze az alábbi felsorolásban:

Seckau:

Seckau hegyeiben teljes nyugalomban túrázhatuk a gyönyörű tájon át: a terület nem túl ismert, de annál varázslatosabb erődőkkel csábít a havasok felfedezésére. A kis házban nagyon jól érezheti magát a csapat, kiváló konyha és szauna is található itt:

Hinteralm:

Ajánljuk ezt az egy napos túrát mindazoknak akik szeretnék megismerni a téli túrázás szépségeit, és szeretnének eltölteni egy csodálatos napot havas alpesi környezetben.

Göller:

Ezen a túrán  nagyobb  szintemelkedést teszünk meg (750 méter), ezért az átlagnál kicsit jobb erőnlét szükséges teljesítéséhez. Ajánljuk mindenkinek, aki szeretné kipróbálni a téli hótalpas túrázás élményeit, egy igazán kihívást jelentő csúcsra!

Schneeberg:

A kora délelőtti órákban érkezünk az ausztriai Losenheim falucskába ahonnan napi felszerelésünket magunkhoz véve egy felvonóval  érjük el az Edelweß menedékházat (1248 m.) majd innen továbbindulva a  Fadenweg csodálatos erdei ösvényén haladunk egyre feljebb. Fantasztikus behavazott fenyveseken keresztül érjük el az 1561 méter magasan álló Krempel hüttét ahonnan már láthatjuk Schneeberg csúcsát.

Rövid erőgyűjtés után nekivágunk  egy meredek, szeles emelkedőnek amely a Fisher menedékházhoz (2049 m.) vezet. Innen egy lenyűgöző panorámájú  lankás, rövid gerincen érjük el a 2076 méteres Klosterwappen jégbe burkolt csúcskeresztjét ahonnan csodálatos kilátás  nyílik az Alpok végtelenbe nyúló havas csúcsaira,  beláthatjuk a Rax-fennsíkot és az alant elterülő Höllental völgyet. További információ:

Dürre Wand:

Az egyik kedvenc hótalpas túrám. Nézd meg az itt készült képeket! Ezen a túrán nincsenek nagy szintemelkedések, fizikailag sem megerőltető, ajánljuk mindenkinek, aki szeretné kipróbálni a téli hótalpas túrázás élményeit.

Rax-Alpok:

Tiszta időben láthatjuk a Schneeberg 2076 méter magas, fehéren szikrázó csúcsát, a Rax lenyűgöző sziklafalait és a lábunk alatt elterülő völgyek téli hangulatú, pöfékelő kéményű falvait.

Egy lélegzetelállító panorámát nyújtó hegygerincen túrázva érjük el a Preiner Wand (1738 méter) csúcskeresztjét, majd innen leereszkedve megpihenünk egy menedékháznál. További részletek:

Mikulás túra Seckauban:

Hogy miért jó ez a túra?

- Garantáltan kis csoportos utazás Önálló menedékház a csoport részére Ingyenes szauna használat Ajándék vacsora a második estén Meglepetés a Mikulástól. További infó:

Dachstein:

Gyönyörű hótalpas hosszú hétvégét töltünk a Dachstein masszívum lenyűgöző hegyei között. Egyedülálló élményben lesz része annak, aki velünk tart ezen a gyönyörű túrán:

Hótalpazás és bányabringa Szlovéniában:

Különleges kaland az extrém élmények kedvelőinek! A szlovén Peca hegy gyomrában bringázunk, majd másnap egy varázslatos hegyvidéket szelünk át hótalpaink segítségével. Nézd meg az itt készült képeket, és gyere el:

 

 

pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Alacsony-Tátra: Csúcstúra a Király-hegyre (1946 méter) - 1 napos túra
» Magas-Tátra, Magisztrále út - 1 nap
» Alacsony - Tátra főgerinc, Gyömbér - Chopok - Dereše - 1 nap
» Magas-Tátra hágótúrák Vörös-torony-hágó (2352 m) - 1 nap
» Magas-Tátra gyalogtúra: Kapor csúcs 2367 méter - 1 nap

Szállás ajánlatok

» Olaszország - Residence I Pungenti - Castiglioncello, Toszkána 1.238 Ft/főtől - Toszkána / Olaszország / Európa / Castiglioncello
» Dubravka Apartman *** Pisak (Omis) 8.023 Ft/főtől - Horvátország / Omis / Dalmácia / Európa
» Magánapartmanok *** Novi Vinodolski 10.135 Ft/főtől - Horvátország / Kvarner-öböl / Novi Vinodolski / Európa
» Iva Apartman *** Banjol (Rab) 11.000 Ft/főtől - Horvátország / Rab / Kvarner-öböl / Európa / Rab-sziget / Banjol
» Villa Pavica Apartman **** Palit 11.249 Ft/főtől - Horvátország / Rab / Kvarner-öböl / Európa / Rab-sziget

Információs oldalak

» Kalandtúra, aktív utazás
» Akciós városlátogatások!
» Látnivalók Amszterdamban
» Látnivalók Firenzében
» Látnivalók Párizsban
» Látnivalók Londonban
» 4 napos utazások

Cikkeink

» Kiváló síszállás Ausztriában - Dorfhotel Seeleitn - Kovács Attila
» Nyaralás és tengeri kajak - irány a Sporádok! - Kovács Attila
» Last Great Climb egy egy antarktiszi nagyfal első megmászása - Kovács Attila
» Kajakkal Kaprijén - Hudanik Zsolt
» Bringatúra a Balatonon - Keszthelyi-öböl kerülés - Kovács Attila

Utazások

» Kalandtúra 2015
» Kalandtúra, aktív utazás
» Aktív nyaralás
» Szilveszter az Alpokban - 4 nap
» Szádelői-völgy: Téli túra Szlovákia Grand Canyonjában - 1 nap (új)
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!