vélemények, olvasnivalók, élménybeszámolók, látnivalók, fényképek

Alpok-kerékpártúra élménybeszámoló

Alpok. Itália. Kérékpáron. 600 km. Fantasztikus(an) Kemény. Életreszóló. Élmény. Az idén is, mint minden évben Olaszországot választottuk nyaralási úticélunknak. Szeretünk kis szigetünkről – Teneriféről – így júniusban Európa gyönyörűen zöldellő része felé elutazni. Bár sokan néznek furcsán ránk és kérdezik, hogy: “a Kanári-szigetekről eljárni nyaralni?!” Hát persze, kimozdulni a megszokott környezetből mindenki szeret és mindenkinek szüksége van, nem igaz?!

A Monte Rosa lábánál - Alagna

A Monte Rosa egy hatalmas masszívum Olaszország és Svájc határán. Míg a svájci oldal Zermatt festői városkájával büszkélkedik, a napsütötte déli oldal egyik legkedvesebb települése a csodás hegyekkel körülvett Alagna Valseisa. A hegymászók és túrázók itt töltik fel készleteiket, mielőtt több napra a hegyek zord világába vetnék magukat és magasba vivő felvonók, sípályák is találhatóak itt - mégsem olyan felkapott és zsúfolt a város, mint Chamonix vagy Schladming.

Az Alpok legszebb hegyei - Monte Rosa, Olaszország

Olaszország elképesztő változatosságú tájakat rejt - Szicília mediterrán szigetétől Toszkána hullámzó dombjain át egészen az Olasz Alpok felhőket ostromló vonulatainak vad vidékéig. A Svájccal határos hegyvidék, a Monte Rosa négyezer méter fölé nyúló csúcsok és örök jég borította fennsíkok, gleccserek tömegével rendelkezik, de jelen cikkünkben egy sokkal szelídebb arcát szeretnénk megmutatni ennek a vidéknek.

Túra a Fassa-völgy felett - Sas de Adam, Dolomitok

A Dolomitok gyönyörű tájait szebbnél szebb túraútvonalak mentén felfedezhetjük fel. A legszebbek azok az ösvények, ahol nem csak a völgy mélyében gyalogolva ámulhatunk a felettünk magasodó sziklaóriásokra, hanem egy gerincet járnak be hosszában, így akár több irányban és magaslati pozícióból élvezhetjük az elénk táruló kilátást.

Kisváros Tirolban - Bressanone(Brixen)

Dél-Tirol egyedülállóan szép tájain, útban Bolzano felé találjuk Bressanone kisvárosát. A várost az Habsburg-birodalom részeként még Brixen-ként ismerték, de már a középkorban is fontos vallási székhelynak számított -  még zsinatot is tartottak itt.  

A mesés Dolomitok - a Rosengarten

A Dolomitok csodás vidékei között is előkelő helyet foglal el a Val di Fassa. A völgy végében magasodik a Dolomitok királynője, a hatalmas Marmolada, szemben vele húzódik a látványos Viel del Pan ösvény. A Val di Fassa völgy délről határolja a lenyűgöző szépségű Rosengarten-csoportot.

Könnyű túra a Dolomitokban - Viel dal Pan

A Dolomitok gyönyörű hegyeit számtalan perspektívából felfedezhetjük. Vagy a völgyekben túrázva, vagy gyönyörű tavak tükrében megcsodálva - mint a Karersee vagy a híres Lago di Braies. De fel is mászhatunk a mesés csúcsok oldalán - via ferrata útvonalak vezetnek a dolomitsziklák taraján, meredek szirtjein. A hegyek legszebb arcát a látványos gerinctúrákon mutatja meg a Dolomitok - az egyik leghíresebb ezek közül a Fedaia és a Pordoi-hágó között húzódó Viel dal Pan, a lenyűgöző természeti szépségekkel rendelkező Fassa-völgy végében.

A csodálatos Dolomitok - a bolzanoi földpiramisok

Dél-Tirol mesebeli vidékei közül is kiemelkedik Bolzano környékének természeti csodákban bővelkedő tartománya. Sokan a Latemar-csoport gyönyörű túrái vagy a Fassa-völgy vagy a Rosengarten Naturpark szépségeinek meglátogatása céljából, esteleg a Schlern(Sciliar) impozáns tömbjének látványáért zarándokolnak el ide.

Meseszép tó a Dolomitokban - a Karersee avagy a Lago di Carezza

A Dolomitok legendás hegyei gyönyörű alpesi tavakat rejtenek. A Lago di Braies mellett a másik csodálatosan szép víztükör Bolzano városától 25 kilométerre található Lago di Carezza, leánykori nevén Karersee. Az 1520 méteres tengerszint feletti magasságban fekvő tó a festői Latemar-csoport sziklatornyait kettőzi meg, a világoskék éggel és a felhőkkel keretezve. A tó partja népszerű kirándulóhely - szerencsére a lacikonyha és az ajándékvására a parkolóban, a Karerpassba vezető út túloldalán ragadt, és a fenyvesek közt teljes nyugalomban sétálhatunk a türkiz színű víz mentén.

Látványos túra a Dolomitok hegyei közt - a Latemar-csoport

A Dolomitok gyönyörű tájai szebbnél szebb mészkőhegyeket rejtenek. A Sella és a Rosengarten-csoport mellett találjuk a magasba törő Latemar-tornyokat, ahol dolomitszikla-óriások között sétálhatunk és magaslati rétek szabadságát élvezhetjük. A kiváló elhelyezkedésű Latemar-csoportból számos híres sziklacsúcs látszik - ha tiszta időben járunk erre, akkor lélegzetelállító panorámát élvezhetünk. A Karersee avagy Lago di Carezza valószínűtlenül kék vizében tükröződő hegycsoport nem csak a tópartról képez gyönyörű látványt.

Tavasz az Alpokban. Helyesebben: felette...

 Az Alpok csodálatos táj. Magas hegyei lenyűgöznek, mély völgyei gyalogtúra ösvényeket rejtenek. Drámai szintkülönbségek között álomszép vidékek rejtőznek. De ebből a nézőpontból nem sokan szemlélik ezt a csodás hegyvidéket...

A Marmolada felülről

A Dolomitok királynőjeként tisztelt Marmolada csodálatosan szép hegy. Felmászni rá vagy túrázni a lábainál egyaránt kiváló időtöltés: válassza mindenki a kalandvágyának és fizikai teljesítőképességének megfelelő kihívást, biztosan életreszóló élményben lesz része. Azok a bátrak, akik nem félnek a levegőbe emelkedni, ilyen elképesztő felvételeket készítenek erről a hegyről. De ha élőben néznéd meg egy kiváló túra keretében, tarts velünk!   Marmolada from robert schwarzenbacher on Vimeo.

Szárnyalás a Dolomitok felett

A Dolomitok csodálatos szépségű, vad hegyvidék - Olaszország egyik legszebb magashegyi tájait találjuk itt. Nyáron mi is rengetget kalandozunk errefelé, gyalogtúra és via ferrata ösvényeket járunk be, a lenyűgöző panorámában gyönyörködve. [utazom:csikkep:458] De ha megmászunk egy magas sziklatornyot, akkor nem ezzel a kétségtelenül hatékony módszerrel ereszkedünk le róla: Dolomites, Italy from CANI.TV on Vimeo.

A lenyűgöző Dolomitok

Az Alpok legszebb hegyeit a Dolomitok fehéren ragyogó csúcsai közt találjuk. A gránitból álló, vagy a gleccserpalásttal fedett csúcsok is méltóságteljesek, de olyan megrázóan drámai sziklaóriásokat, mint a Dolomitok lenyűgöző tájain a felhőket ostromló oszlopokat sehol máshol nem találunk.  Ez a vidék télen és nyáron is megbabonázza a hegyek szerelmeseit - gyalogtúrák és via ferráták vezetnek legszebb sziklaalakzatain, sípályák húzódnak a hallgatag óriások tövében. 

Ötschergraben - az osztrák Grand Canyon

A Mariazell környéki alpesi hegyi világ legszebb tája a jellegzetes alakú Ötscher (1893 m) tömbjét körülölelő mély, vadregényes szurdokok láncolata, melynek legismertebb része az Ötschergraben kanyonja, hivatalosan is egész Ausztria egyik legnépszerűbb kiránduló helye. Túránk végigmegy az Erlauf és az Ötscher-patak lélegzetelállító vízesésekkel tarkított völgyében kiépített, fapallókkal, hidakkal bőven ellátott, kényelmesen bejárható turistaútján. A túra hossza: 20 km A túra időtartama: 6 óra

Oldalak

Vélemények, értékelések
4.9
20 értékelés alapján
Rax-Alpok hótalpas téli túra

Rax-Alpok hótalpas téli túra

Baden bei Wien
4.5
Kellemes túra, jó társaságban :)
Rax-Alpok hótalpas téli túra

Rax-Alpok hótalpas téli túra

Budapest, XIV. kerület
5.0
Szuper volt! :)
Rax-Alpok hótalpas téli túra

Rax-Alpok hótalpas téli túra

Budapest
5.0
Nagyon tetszett a túra, egy élmény volt. Köszönöm :)
Rax-Alpok hótalpas téli túra

Rax-Alpok hótalpas téli túra

Budapest
5.0
Nagyon jó kis túra, szép helyek, jó társaság, nagyon felkészült, segítőkész túravezetőkkel.
Rax-Alpok hótalpas téli túra

Rax-Alpok hótalpas téli túra

Gödöllő
5.0
Egynapos téli élmény, ahol kezdőként a profi túravezetők nyújtotta biztonságban kipróbálhatod magad.
Rax-Alpok hótalpas téli túra

Rax-Alpok hótalpas téli túra

Budapest, VIII. kerület
4.8
Kettesben voltunk a feleségemmel. Profi szervezés, a nem könnyű időjárás (folyamatos havazás, metsző hideg szél, néhol 60-70 km/h-s szél) ellenére kiváló hangulat, jó társaság, a túravezetőktől rengeteg információ, kedvesség, segítőkészség jellemezte az utunkat. Nagyon tetszett a program, mást is ki fogunk próbálni. Szinte kötekedésszámba mehet, de hosszú ember létemre muszáj megírnom, mivel számomra eléggé lényeges: a busz ülései közötti távolság lehetett volna nagyobb; nekem kissé kényelmetlen volt, de ez igazán apróság!
Téli túra a Stuhleck csúcsára (1782 méter)

Téli túra a Stuhleck csúcsára (1782 méter)

Budapest, III. kerület
5.0
Remek idő, kiváló program, rugalmas túravezetők.
Téli túra a Stuhleck csúcsára (1782 méter)

Téli túra a Stuhleck csúcsára (1782 méter)

Budapest, III. kerület
5.0
Nagyon jó volt! Bár mivel nem tudtam elég gyorsan haladni így a csúcsra nem felmenős csapatba kerültem, de ez nyilván a saját problémám. Gyönyörű volt a táj, szép idő volt. A -15 fok ellenére is sokszor melegem volt :). Na és persze a drótkerítéses kalandunk felejthetetlen marad... :D
Téli túra a Stuhleck csúcsára (1782 méter)

Téli túra a Stuhleck csúcsára (1782 méter)

Budapest, IX. kerület
4.8
Szuper volt!
Téli túra a Stuhleck csúcsára (1782 méter)

Téli túra a Stuhleck csúcsára (1782 méter)

Budapest, IX. kerület
5.0
Nagyon jól éreztük magunkat - az út nagyon jól szervezett volt, a túravezetők kedvesek, felkészültek. Igazán szerencsések voltunk az idővel, ugyan a -20 fok körüli hőmérséklet embert próbáló volt, főleg a csúcson a hatalmas szélben, de ennek ellenére és mindezekkel együtt ez egy tökéletes túra volt. A hó mennyisége pedig egyenesen ajándék volt - végig tuduk a hótalpakat használni, élvezni a hatalmas friss hóban. Köszönjük.
Téli túra a Stuhleck csúcsára (1782 méter)

Téli túra a Stuhleck csúcsára (1782 méter)

Budapest, IV. kerület
5.0
A szívem csücske az igazi tél,az összes valójával.Egy ilyen túra pedig csak hab a tortán-egyszerűen qrrrrvajó.Üdv.
Téli túra a Stuhleck csúcsára (1782 méter)

Téli túra a Stuhleck csúcsára (1782 méter)

Szeged
5.0
Nagyon szuper volt! :)
Téli túra a Stuhleck csúcsára (1782 méter)

Téli túra a Stuhleck csúcsára (1782 méter)

Szeged
5.0
Sziasztok,
Túránk során egy igazán jó hangulatú, fergeteges élményben volt részünk. A körülmények tökéletesek voltak a hótalpazáshoz. Szikrázó napsütés, rengeteg hó, no és némi hideg idő :) .Profi, jól összeszokott vezetők, akik semmit nem bíznak a véletlenre. Köszönjük a felejthetetlen élményt. Ptóbáljátok ki ti is :)
Rax-Alpok hótalpas téli túra

Rax-Alpok hótalpas téli túra

Budapest, XVI. kerület
4.8
Remek volt a szervezés és még az időjárásra sem lehetett panasz, hacsak az nem, hogy sajna még nem esett elég hó. :) De akkor is élmény volt! Köszönjük!
Rax-Alpok hótalpas téli túra

Rax-Alpok hótalpas téli túra

Érd
5.0
Ismét egy jól sikerült túra egy jó csapattal!
Ákos és Peti külön köszönet a sok információért és a jó hangulatért!
üdv.-Koma-
Rax-Alpok hótalpas téli túra

Rax-Alpok hótalpas téli túra

Nagykovácsi
5.0
Köszönjük a szuper túrát! :)
Rax-Alpok hótalpas téli túra

Rax-Alpok hótalpas téli túra

Győr
4.8
Nagyon jól éreztem magamat, gyönyörű volt az idő és a táj is! Köszönöm!
2016
Via ferrata túra

Via ferrata túra kezdőknek

Székesfehérvár
4.5
Ez volt az első Via Ferrata túrám. Fantasztikus élmény.
Nagyon jó volt, szép helyen, kedves és segítőkész túravezetőkkel. Tavasszal folytatjuk :)
Kicsit félreérthető volt számunkra a túra és via ferrata összekapcsolása. Úgy értelmeztük, hogy egy csapat túrázni és egy via ferratázni fog. De ettől függetlenül nem vett el az élményből :)

Medve-szurdok túra

Dévaványa
5.0
Köszönöm szépen, nagyon elégedett voltam. Pontosak, kedvesek ,udvariasak voltak túravezetők, a sofőrök. Élmény volt számomra a túra.

Medve-szurdok túra

Győr
4.5
Elégedettek voltunk az utazással, nagyon jól éreztük magunkat. Külön kiemelném a túravezetők szakmai felkészültségét, segítőkészségét, türelmét.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!