vélemények, olvasnivalók, élménybeszámolók, látnivalók, fényképek

A lenyűgöző Dolomitok

Az Alpok legszebb hegyeit a Dolomitok fehéren ragyogó csúcsai közt találjuk. A gránitból álló, vagy a gleccserpalásttal fedett csúcsok is méltóságteljesek, de olyan megrázóan drámai sziklaóriásokat, mint a Dolomitok lenyűgöző tájain a felhőket ostromló oszlopokat sehol máshol nem találunk.  Ez a vidék télen és nyáron is megbabonázza a hegyek szerelmeseit - gyalogtúrák és via ferráták vezetnek legszebb sziklaalakzatain, sípályák húzódnak a hallgatag óriások tövében. 

Tavasz az Alpokban. Helyesebben: felette...

 Az Alpok csodálatos táj. Magas hegyei lenyűgöznek, mély völgyei gyalogtúra ösvényeket rejtenek. Drámai szintkülönbségek között álomszép vidékek rejtőznek. De ebből a nézőpontból nem sokan szemlélik ezt a csodás hegyvidéket...

Alpok-kerékpártúra élménybeszámoló

Alpok. Itália. Kérékpáron. 600 km. Fantasztikus(an) Kemény. Életreszóló. Élmény. Az idén is, mint minden évben Olaszországot választottuk nyaralási úticélunknak. Szeretünk kis szigetünkről – Teneriféről – így júniusban Európa gyönyörűen zöldellő része felé elutazni. Bár sokan néznek furcsán ránk és kérdezik, hogy: “a Kanári-szigetekről eljárni nyaralni?!” Hát persze, kimozdulni a megszokott környezetből mindenki szeret és mindenkinek szüksége van, nem igaz?!

A Marmolada felülről

A Dolomitok királynőjeként tisztelt Marmolada csodálatosan szép hegy. Felmászni rá vagy túrázni a lábainál egyaránt kiváló időtöltés: válassza mindenki a kalandvágyának és fizikai teljesítőképességének megfelelő kihívást, biztosan életreszóló élményben lesz része. Azok a bátrak, akik nem félnek a levegőbe emelkedni, ilyen elképesztő felvételeket készítenek erről a hegyről. De ha élőben néznéd meg egy kiváló túra keretében, tarts velünk!   Marmolada from robert schwarzenbacher on Vimeo.

Gyöngyszem a Dolomitokban - Lago di Braies

Olaszország legszebb tájainak egyike a meseszép Dolomitok. Dél-Tirol hatalmas hegyei között, Bolzano városától 97 kilométerre, meredek mészkőfalak ölelésében található a Lago di Braies, egy igazi gyöngyszem, az Alpok szépséges tavainak egyike. A turisták által kedvelt látványos tó egy hegyomlásnak köszönheti születését: a felette emelkedő hegyoldalból lezúduló kőtörmelék elzárta a völgyet és az így képződött természetes gát mögött gyűlt fel a tó kristálytiszta vize. [utazom:csikkep:590] Barangoljunk egy kicsit ezen a tájon:  Lake Braies - Dolomites Italy from FEB Productions on Vimeo.  

A Dachstein-gleccser és Ausztria felett: hőlégballonnal

Ausztria egyik csodás vidéke a Dachstein masszívum.

Varázslatos völgy a Dolomitokban - Val di Funes

A Dolomitok varázslatos hegyvidéke meseszép tájakat rejt. A Bolzano városától keletre fekvő Val di Funes igazi magashegyi paradicsom - gyönyörű hegyi falvak és alpesi rétek, égbe törő dolomit-csúcsok között sétálhatunk. A csodás magashegyi este fénypontja, mikor vad sziklagerinceket vöröses színűre fest a lenyugvó Nap... DJI S800 Fly Over The Val di Funes in Italy from DJI on Vimeo.  

Egy igazán szép táborhely a Dolomitokban.

Ha a Dolomitokban Cortinában jársz és egy igazán szép ,barátságos sátorhelyet szeretnél magadnak a város szélén található Kemping Roccetta ajánlom!
A Boite folyó partján fekvő árnyas, zöldfüves terület kíváló lehetőséget nyújt a sátrazásra bármerre indulunk reggelenként. Reggel időben nyitó  kisboltjában friss pékárúval tölthetjük fel hátizsákunkat, vagy kezdhetjük a napot egy igazi olasz kávéval a bárban, igazán barátságos kiszolgálás mellett. A vizes blokkokat többször takarítják naponta, találunk hajszárítót is és talán az egyik legkulturáltabb amivel eddig találkoztam.

Szárnyalás a Dolomitok felett

A Dolomitok csodálatos szépségű, vad hegyvidék - Olaszország egyik legszebb magashegyi tájait találjuk itt. Nyáron mi is rengetget kalandozunk errefelé, gyalogtúra és via ferrata ösvényeket járunk be, a lenyűgöző panorámában gyönyörködve. [utazom:csikkep:458] De ha megmászunk egy magas sziklatornyot, akkor nem ezzel a kétségtelenül hatékony módszerrel ereszkedünk le róla: Dolomites, Italy from CANI.TV on Vimeo.

A Dolomitok lenyűgöző vidékei

A Dolomitok csipkés csúcsai, mesebeli tájai Olaszország, de talán az egész Alpok legszebb vidékei közé tartoznak. Az egykor a tenger mélyén összegyűlt, mészvázas egysejtűek vázából álló, organikus hegybirodalom csodálatos, földöntúli látvánnyal szolgál az ezen óriások lábaihoz elzarándokoló, gyalogtúra vagy hegymászás közben a lenyűgöző panorámát csodáló földi halandók számára.

A Dolomitok legszebb túrái - Adolf Munkel Weg

A Dolomitok egész Olaszország és talán az Alpok legszebb hegyei. A kellemes hangulatú Bressanone(Brixen) kisvárosától nem messze találjuk a Val di Funes gyönyörű dolomit-csúcsokkal és zöldellő hegyoldalakkal határolt völgyét. A völgy végében emelkednek a Sass Rigais bércei - az egész terület a Puez Odle természeti park védelme alá tartozik.  [utazom:csikkep:70566] A hegyóriások lábánál vezet a látványos Adolf Munkel Weg túraút, amely a Zanser Alm parkolójától indul, majd szebbnél szebb fenyveseken, kilátópontokon, hegyi réteken vezet át.

A Monte Rosa lábánál - Alagna

A Monte Rosa egy hatalmas masszívum Olaszország és Svájc határán. Míg a svájci oldal Zermatt festői városkájával büszkélkedik, a napsütötte déli oldal egyik legkedvesebb települése a csodás hegyekkel körülvett Alagna Valseisa. A hegymászók és túrázók itt töltik fel készleteiket, mielőtt több napra a hegyek zord világába vetnék magukat és magasba vivő felvonók, sípályák is találhatóak itt - mégsem olyan felkapott és zsúfolt a város, mint Chamonix vagy Schladming.

Az Alpok legszebb hegyei - Monte Rosa, Olaszország

Olaszország elképesztő változatosságú tájakat rejt - Szicília mediterrán szigetétől Toszkána hullámzó dombjain át egészen az Olasz Alpok felhőket ostromló vonulatainak vad vidékéig. A Svájccal határos hegyvidék, a Monte Rosa négyezer méter fölé nyúló csúcsok és örök jég borította fennsíkok, gleccserek tömegével rendelkezik, de jelen cikkünkben egy sokkal szelídebb arcát szeretnénk megmutatni ennek a vidéknek.

Túra a Fassa-völgy felett - Sas de Adam, Dolomitok

A Dolomitok gyönyörű tájait szebbnél szebb túraútvonalak mentén felfedezhetjük fel. A legszebbek azok az ösvények, ahol nem csak a völgy mélyében gyalogolva ámulhatunk a felettünk magasodó sziklaóriásokra, hanem egy gerincet járnak be hosszában, így akár több irányban és magaslati pozícióból élvezhetjük az elénk táruló kilátást.

Kisváros Tirolban - Bressanone(Brixen)

Dél-Tirol egyedülállóan szép tájain, útban Bolzano felé találjuk Bressanone kisvárosát. A várost az Habsburg-birodalom részeként még Brixen-ként ismerték, de már a középkorban is fontos vallási székhelynak számított -  még zsinatot is tartottak itt.  

Oldalak

Vélemények, értékelések
4.9
20 értékelés alapján

Rax-Alpok hótalpas téli túra

5.0
Szuper túravezetők, kiváló szervezés, lenyűgöző kilátás.

Rax-Alpok hótalpas téli túra

Győr
5.0
Kiváló szervezés, korrekt, közvetlen, jól felkészült túravezetőkkel. Mindenkinek ajánlom!

Ausztria legszebb szurdokvölgye

Kistarcsa
5.0
Kellemes,szép napot töltöttünk el.Az időjárás is csoda szép volt.Máskor is szívesen jelentkezem.

Ausztria legszebb szurdokvölgye

5.0
<szöveg nélkül>

Ausztria legszebb szurdokvölgye

5.0
<szöveg nélkül>

Ausztria legszebb szurdokvölgye

Győr
5.0
Nagyon szép környezetben, remek időjárás mellett egy kellemes túra volt. Jól éreztük magunkat!
Köszönjük szépen!

Rax-Alpok gyalogtúra

Bp.
5.0
<szöveg nélkül>

Rax-Alpok gyalogtúra

Budapest
5.0
<szöveg nélkül>

Rax-Alpok gyalogtúra

Budapest
5.0
Minden tekintetben egy felkészült, super csapat.
Maximális odafigyeléssel és segítőkészséggel az extrém helyzeteket is nagyon jól kezelték.
A jó hangulat pedig mindig velünk van :-)

Medve-szurdok túra

Pomáz
5.0
Köszönöm nagy élmény volt.

Medve-szurdok túra

Bercel
4.0
Sajnos a túráról lemaradtam. Eltévedtem Budapesten, nem találtam meg a gyülekező helyet és lekéstem az indulási időt. Az iroda munkatársnője próbált segítséget adni, de idegességembe rossz villamosra szálltam és így már nem tudtak tovább várni rám. Az utazási iroda jól végezte a dolgát, csak saját magamra haragszom. Ha utazni fogok még szívesen választanám újra az Utazom utazási irodát.
Üdvözlettel:Dobrocsi Alexandra

Medve-szurdok túra

Dabas
5.0
Minden nagyon jó volt. Mindent köszönünk.
Via ferrata túra

Via ferrata túra kezdőknek

Kistarcsa
5.0
Nagyon profin megtervezett via ferrata volt. Páran lemondtàk az utat, îgy még némi rugalmasság is belefért a programba (extra séta, falmàszás).

Külön szeretnénk megköszönni Radics Àkos hozzáértő túravezetését. Minden részletre odafigyelt és nagyon igyekezett, hogy mindenkinek jó élmény legyen a fal.

Ákos&Bettina
Via ferrata túra

Via ferrata túra kezdőknek

Kimle
5.0
Nagyon tetszett az egész napi túra. Jól megszervezett túra volt kedves és segítőkész túravezetőkkel.
Dolomitok Gyalogtúra Olaszország

Dolomitok gyalogtúrák

Budapest, XIV. kerület
4.8
Gyönyörű helyeken jártunk! A túravezetők felkészültek, kedvesek voltak. Különösen tetszett, hogy minden nap volt fakultatív része is a programnak.
Via ferrata túra

Via ferrata túra kezdőknek

Budapest, IV. kerület
5.0
Fantasztikus élményekkel gazdagodtunk a program során, ami egyrészt a tökéletes szervezésnek, fantasztikus túravezetőknek, valamint a csodálatos tájnak köszönhető! :)

Köszönjük szépen! :)

Via ferrata a Garda-tó környékén

Budapest
4.8
Csodálatos helyeken jártunk, életem egyik legjobb döntése volt ez a túra. Nagyon jó szervezés és szuper túravezetők! Lesz folytatás!

Gyalogtúra a Garda-tónál

Budapest, VIII. kerület
4.8
Idén is nagyon jól éreztem magam! Hálásan köszönöm a profi szervezést és túravezetést!

Via ferrata a Garda-tó környékén

Székesfehérvár
4.6
Minden remekül sikerült. Jól szervezett út volt, sok érdekes és izgalmas ferrátával. A panoráma pazar, akármerre néz vagy megy az ember. A kis társaság pedig nagyon egymásra hangolódott, mind a túrák, mind az azt követő beszélgetések során.
Csak ajánlani tudom!

Gyalogtúra a Garda-tónál

Budapest, XIX. kerület
4.6
Az Utazom.com-tól megszokott, magas színvonalú szervezés és túravezetés.
Csillagos ötöst adok erre az 5 napra.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!