vélemények, olvasnivalók, élménybeszámolók, látnivalók, fényképek

A Marmolada felülről

A Dolomitok királynőjeként tisztelt Marmolada csodálatosan szép hegy. Felmászni rá vagy túrázni a lábainál egyaránt kiváló időtöltés: válassza mindenki a kalandvágyának és fizikai teljesítőképességének megfelelő kihívást, biztosan életreszóló élményben lesz része. Azok a bátrak, akik nem félnek a levegőbe emelkedni, ilyen elképesztő felvételeket készítenek erről a hegyről. De ha élőben néznéd meg egy kiváló túra keretében, tarts velünk!   Marmolada from robert schwarzenbacher on Vimeo.

Egy igazán szép táborhely a Dolomitokban.

Ha a Dolomitokban Cortinában jársz és egy igazán szép ,barátságos sátorhelyet szeretnél magadnak a város szélén található Kemping Roccetta ajánlom!
A Boite folyó partján fekvő árnyas, zöldfüves terület kíváló lehetőséget nyújt a sátrazásra bármerre indulunk reggelenként. Reggel időben nyitó  kisboltjában friss pékárúval tölthetjük fel hátizsákunkat, vagy kezdhetjük a napot egy igazi olasz kávéval a bárban, igazán barátságos kiszolgálás mellett. A vizes blokkokat többször takarítják naponta, találunk hajszárítót is és talán az egyik legkulturáltabb amivel eddig találkoztam.

A Dachstein-gleccser és Ausztria felett: hőlégballonnal

Ausztria egyik csodás vidéke a Dachstein masszívum.

Szárnyalás a Dolomitok felett

A Dolomitok csodálatos szépségű, vad hegyvidék - Olaszország egyik legszebb magashegyi tájait találjuk itt. Nyáron mi is rengetget kalandozunk errefelé, gyalogtúra és via ferrata ösvényeket járunk be, a lenyűgöző panorámában gyönyörködve. [utazom:csikkep:458] De ha megmászunk egy magas sziklatornyot, akkor nem ezzel a kétségtelenül hatékony módszerrel ereszkedünk le róla: Dolomites, Italy from CANI.TV on Vimeo.

A Dolomitok lenyűgöző vidékei

A Dolomitok csipkés csúcsai, mesebeli tájai Olaszország, de talán az egész Alpok legszebb vidékei közé tartoznak. Az egykor a tenger mélyén összegyűlt, mészvázas egysejtűek vázából álló, organikus hegybirodalom csodálatos, földöntúli látvánnyal szolgál az ezen óriások lábaihoz elzarándokoló, gyalogtúra vagy hegymászás közben a lenyűgöző panorámát csodáló földi halandók számára.

Varázslatos völgy a Dolomitokban - Val di Funes

A Dolomitok varázslatos hegyvidéke meseszép tájakat rejt. A Bolzano városától keletre fekvő Val di Funes igazi magashegyi paradicsom - gyönyörű hegyi falvak és alpesi rétek, égbe törő dolomit-csúcsok között sétálhatunk. A csodás magashegyi este fénypontja, mikor vad sziklagerinceket vöröses színűre fest a lenyugvó Nap... DJI S800 Fly Over The Val di Funes in Italy from DJI on Vimeo.  

A Dolomitok legszebb túrái - Adolf Munkel Weg

A Dolomitok egész Olaszország és talán az Alpok legszebb hegyei. A kellemes hangulatú Bressanone(Brixen) kisvárosától nem messze találjuk a Val di Funes gyönyörű dolomit-csúcsokkal és zöldellő hegyoldalakkal határolt völgyét. A völgy végében emelkednek a Sass Rigais bércei - az egész terület a Puez Odle természeti park védelme alá tartozik.  [utazom:csikkep:70566] A hegyóriások lábánál vezet a látványos Adolf Munkel Weg túraút, amely a Zanser Alm parkolójától indul, majd szebbnél szebb fenyveseken, kilátópontokon, hegyi réteken vezet át.

Alpok-kerékpártúra élménybeszámoló

Alpok. Itália. Kérékpáron. 600 km. Fantasztikus(an) Kemény. Életreszóló. Élmény. Az idén is, mint minden évben Olaszországot választottuk nyaralási úticélunknak. Szeretünk kis szigetünkről – Teneriféről – így júniusban Európa gyönyörűen zöldellő része felé elutazni. Bár sokan néznek furcsán ránk és kérdezik, hogy: “a Kanári-szigetekről eljárni nyaralni?!” Hát persze, kimozdulni a megszokott környezetből mindenki szeret és mindenkinek szüksége van, nem igaz?!

A Monte Rosa lábánál - Alagna

A Monte Rosa egy hatalmas masszívum Olaszország és Svájc határán. Míg a svájci oldal Zermatt festői városkájával büszkélkedik, a napsütötte déli oldal egyik legkedvesebb települése a csodás hegyekkel körülvett Alagna Valseisa. A hegymászók és túrázók itt töltik fel készleteiket, mielőtt több napra a hegyek zord világába vetnék magukat és magasba vivő felvonók, sípályák is találhatóak itt - mégsem olyan felkapott és zsúfolt a város, mint Chamonix vagy Schladming.

Az Alpok legszebb hegyei - Monte Rosa, Olaszország

Olaszország elképesztő változatosságú tájakat rejt - Szicília mediterrán szigetétől Toszkána hullámzó dombjain át egészen az Olasz Alpok felhőket ostromló vonulatainak vad vidékéig. A Svájccal határos hegyvidék, a Monte Rosa négyezer méter fölé nyúló csúcsok és örök jég borította fennsíkok, gleccserek tömegével rendelkezik, de jelen cikkünkben egy sokkal szelídebb arcát szeretnénk megmutatni ennek a vidéknek.

Túra a Fassa-völgy felett - Sas de Adam, Dolomitok

A Dolomitok gyönyörű tájait szebbnél szebb túraútvonalak mentén felfedezhetjük fel. A legszebbek azok az ösvények, ahol nem csak a völgy mélyében gyalogolva ámulhatunk a felettünk magasodó sziklaóriásokra, hanem egy gerincet járnak be hosszában, így akár több irányban és magaslati pozícióból élvezhetjük az elénk táruló kilátást.

Kisváros Tirolban - Bressanone(Brixen)

Dél-Tirol egyedülállóan szép tájain, útban Bolzano felé találjuk Bressanone kisvárosát. A várost az Habsburg-birodalom részeként még Brixen-ként ismerték, de már a középkorban is fontos vallási székhelynak számított -  még zsinatot is tartottak itt.  

A mesés Dolomitok - a Rosengarten

A Dolomitok csodás vidékei között is előkelő helyet foglal el a Val di Fassa. A völgy végében magasodik a Dolomitok királynője, a hatalmas Marmolada, szemben vele húzódik a látványos Viel del Pan ösvény. A Val di Fassa völgy délről határolja a lenyűgöző szépségű Rosengarten-csoportot.

Könnyű túra a Dolomitokban - Viel dal Pan

A Dolomitok gyönyörű hegyeit számtalan perspektívából felfedezhetjük. Vagy a völgyekben túrázva, vagy gyönyörű tavak tükrében megcsodálva - mint a Karersee vagy a híres Lago di Braies. De fel is mászhatunk a mesés csúcsok oldalán - via ferrata útvonalak vezetnek a dolomitsziklák taraján, meredek szirtjein. A hegyek legszebb arcát a látványos gerinctúrákon mutatja meg a Dolomitok - az egyik leghíresebb ezek közül a Fedaia és a Pordoi-hágó között húzódó Viel dal Pan, a lenyűgöző természeti szépségekkel rendelkező Fassa-völgy végében.

A csodálatos Dolomitok - a bolzanoi földpiramisok

Dél-Tirol mesebeli vidékei közül is kiemelkedik Bolzano környékének természeti csodákban bővelkedő tartománya. Sokan a Latemar-csoport gyönyörű túrái vagy a Fassa-völgy vagy a Rosengarten Naturpark szépségeinek meglátogatása céljából, esteleg a Schlern(Sciliar) impozáns tömbjének látványáért zarándokolnak el ide.

Oldalak

Vélemények, értékelések
4.9
20 értékelés alapján
Téli túra a Dürre Wand Alpokban

Téli túra a Dürre Wand Alpokban

Budapest, XX. kerület
5.0
Nagyon jó kis túra volt, mindennel teljes mértékben meg voltam elégedve! Az időjárással is szerencsénk volt, gyönyörű napsütés volt a túra alatt, mindenhol tiszta, szűz hó. Reggel a busz időben indult, kényelmes volt, majd időben is indultunk vissza. A túravezetők nagyon profik és kedvesek voltak, velük is tökéletesen meg voltam elégedve. A táj gyönyörű volt, az Alpok csúcsai minden időben szépek.
Már várom a jövő évi hótalpas túrákat! :)
Téli túra a Dürre Wand Alpokban

Téli túra a Dürre Wand Alpokban

Budapest, XIII. kerület
4.8
Nagyon jól éreztem magam, a társaság és a túravezetők is nagyon kedvesek voltak. Az időjárás is a kegyeibe fogadott minket.
Biztosan megyek legközelebb is.
Téli túra a Dürre Wand Alpokban

Téli túra a Dürre Wand Alpokban

Nyíregyháza
5.0
Minden szuper volt! Az idő, a táj a túravezetők és a meglepi hűtőmágnes! : )
Hótalppal a Schneeberg csúcsára

Hótalppal a Schneeberg csúcsára

Budapest, XIII. kerület
5.0
Nagyon meg vagyok elégedve minden profi !
Hótalppal a Schneeberg csúcsára

Hótalppal a Schneeberg csúcsára

Budapest, XIII. kerület
5.0
Nagyon meg vagyok elégedve minden profi !
Hótalppal a Schneeberg csúcsára

Hótalppal a Schneeberg csúcsára

Budapest
4.8
Nagyon jól szervezett túrán vehettünk részt, a túravezetők végig odafigyeltek mindenkire.
Gyönyörű időben túrázhattunk, nem könnyű túra, de mindenképp megéri, ajánlom mindenkinek, köszönöm még egyszer
Hótalppal a Schneeberg csúcsára

Hótalppal a Schneeberg csúcsára

Pomáz
5.0
Remek túraútvonal, jó csapat, jó hangulat és verőfényes téli idő. A túravezetők kedvesek, rátermettek és figyelmesek. Mi kell még?
Téli túra a Dürre Wand Alpokban

Téli túra a Dürre Wand Alpokban

Budapest, XVII. kerület
5.0
Nagyon szuper volt minden!Csak ajánlani tudom és fogom is!! Köszönöm szépen!
Hótalppal a Schneeberg csúcsára

Hótalppal a Schneeberg csúcsára

Budaörs
5.0
Ismét egy jól szervezett túra.
Szikrázó napsütésben egy jégbe zárt világ várt fent a csúcson-csodálatos látvány volt.
Köszönöm-üdv-koma-
Hótalppal a Schneeberg csúcsára

Hótalppal a Schneeberg csúcsára

Érd
5.0
Felkészült túravezetők! Jól megszervezet és megtervezet túrák! Családias légkör :-)! Mindenkinek ajánlani tudom!

Rax-Alpok hótalpas téli túra

Budapest
5.0
Fantasztikus élmény volt, az idő is csodálatos volt, igazi csodavilág fogadott ott fent minket :)
A túravezetők segítőkészek voltak, külön köszönet Ferinek az utolsó métereken a buzdításért, segítségért :)

Rax-Alpok hótalpas téli túra

Szeged
5.0
Csodálatos idő, nagyszerű túravezetés, felejthetetlen élmény volt a hótalpas túra a Rax-on. Köszönjük!

Rax-Alpok hótalpas téli túra

Budapest
4.8
Nagyon szép volt a túra és eszméletlen szerencsénk volt az idővel! Amit sajnálok, hogy Nekem fogalmam sem volt kb. kik a túravezetők (csak a leírás alapján), mivel Budaörsön szálltunk fel, így lemaradtunk a bemutatkozásokról, és így tudtuk nagyjából kik azok de nem volt teljesen tiszta. Körülbelül a túra közepére sikerült megjegyeznem, hogy kik a túravezetők és hol mennek :) Ettől függetlenül gyönyörű volt a túra, és nagyon tetszett minden.

Rax-Alpok hótalpas téli túra

Budapest
5.0
Minden tokeletes volt, az utazas, a tura vezetok, a felszereles, a hely, az idojaras. Minden igenyt kiszolgaltak, figyeltek mindenkire. A hotalpazas fun :))
Téli túra a Dürre Wand Alpokban

Téli túra a Dürre Wand Alpokban

Budapest, XIX. kerület
5.0
Szuper kis túra volt, meseszép környezetben! Minden percet élveztem, óriàsi élmény. :) Az biztos hogy megyek még hasonló túràkra. :)
Hótalppal a Schneeberg csúcsára

Hótalppal a Schneeberg csúcsára

Hatvan
5.0
Egy csodálatos élménnyel lettünk gazdagabbak!
Köszönet a szervezőknek és túravezetőknek, hogy minden a legnagyobb rendben zajlott.
Téli túra a Dürre Wand Alpokban

Téli túra a Dürre Wand Alpokban

Budapest, XXII. kerület
5.0
Minden tetszett, klassz túra volt, szuper túravezetőkkel. Máskor is szívesen megyünk általuk szervezett kirándulásra ;-).
Téli túra a Dürre Wand Alpokban

Téli túra a Dürre Wand Alpokban

Budapest, I. kerület
5.0
Minden flottul ment, a túravezetők is nagyon szimpatikusak voltak.
A Schoberre felmászás megadta a kaland-faktort is! :)
A táv is megfelelő volt, pont elfáradtunk a végére.
Téli túra a Dürre Wand Alpokban

Téli túra a Dürre Wand Alpokban

Budapest
4.5
Minden rendben volt a túrán. Nagyon kedves és felkészült volt a túravezető (Dürre Wand túra). Minden belefért az időbe.
Sokszor voltam már veletek, és még fogok is menni :)
Köszönöm az élményt!
Hótalppal a Schneeberg csúcsára

Hótalppal a Schneeberg csúcsára

Budapest, XII. kerület
5.0
Köszönjük a professzionális túravezetést! Nagyon nagy élmény volt a behavazott fenyvesek közt hótalpazni. A túra végére rendesen elfáradtunk, de minden perce megérte. :)
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!