vélemények, olvasnivalók, élménybeszámolók, látnivalók, fényképek

Varázslatos völgy a Dolomitokban - Val di Funes

A Dolomitok varázslatos hegyvidéke meseszép tájakat rejt. A Bolzano városától keletre fekvő Val di Funes igazi magashegyi paradicsom - gyönyörű hegyi falvak és alpesi rétek, égbe törő dolomit-csúcsok között sétálhatunk. A csodás magashegyi este fénypontja, mikor vad sziklagerinceket vöröses színűre fest a lenyugvó Nap... DJI S800 Fly Over The Val di Funes in Italy from DJI on Vimeo.  

Tavasz az Alpokban. Helyesebben: felette...

 Az Alpok csodálatos táj. Magas hegyei lenyűgöznek, mély völgyei gyalogtúra ösvényeket rejtenek. Drámai szintkülönbségek között álomszép vidékek rejtőznek. De ebből a nézőpontból nem sokan szemlélik ezt a csodás hegyvidéket...

Alpok-kerékpártúra élménybeszámoló

Alpok. Itália. Kérékpáron. 600 km. Fantasztikus(an) Kemény. Életreszóló. Élmény. Az idén is, mint minden évben Olaszországot választottuk nyaralási úticélunknak. Szeretünk kis szigetünkről – Teneriféről – így júniusban Európa gyönyörűen zöldellő része felé elutazni. Bár sokan néznek furcsán ránk és kérdezik, hogy: “a Kanári-szigetekről eljárni nyaralni?!” Hát persze, kimozdulni a megszokott környezetből mindenki szeret és mindenkinek szüksége van, nem igaz?!

A Marmolada felülről

A Dolomitok királynőjeként tisztelt Marmolada csodálatosan szép hegy. Felmászni rá vagy túrázni a lábainál egyaránt kiváló időtöltés: válassza mindenki a kalandvágyának és fizikai teljesítőképességének megfelelő kihívást, biztosan életreszóló élményben lesz része. Azok a bátrak, akik nem félnek a levegőbe emelkedni, ilyen elképesztő felvételeket készítenek erről a hegyről. De ha élőben néznéd meg egy kiváló túra keretében, tarts velünk!   Marmolada from robert schwarzenbacher on Vimeo.

Egy igazán szép táborhely a Dolomitokban.

Ha a Dolomitokban Cortinában jársz és egy igazán szép ,barátságos sátorhelyet szeretnél magadnak a város szélén található Kemping Roccetta ajánlom!
A Boite folyó partján fekvő árnyas, zöldfüves terület kíváló lehetőséget nyújt a sátrazásra bármerre indulunk reggelenként. Reggel időben nyitó  kisboltjában friss pékárúval tölthetjük fel hátizsákunkat, vagy kezdhetjük a napot egy igazi olasz kávéval a bárban, igazán barátságos kiszolgálás mellett. A vizes blokkokat többször takarítják naponta, találunk hajszárítót is és talán az egyik legkulturáltabb amivel eddig találkoztam.

A Dachstein-gleccser és Ausztria felett: hőlégballonnal

Ausztria egyik csodás vidéke a Dachstein masszívum.

Szárnyalás a Dolomitok felett

A Dolomitok csodálatos szépségű, vad hegyvidék - Olaszország egyik legszebb magashegyi tájait találjuk itt. Nyáron mi is rengetget kalandozunk errefelé, gyalogtúra és via ferrata ösvényeket járunk be, a lenyűgöző panorámában gyönyörködve. [utazom:csikkep:458] De ha megmászunk egy magas sziklatornyot, akkor nem ezzel a kétségtelenül hatékony módszerrel ereszkedünk le róla: Dolomites, Italy from CANI.TV on Vimeo.

A Dolomitok lenyűgöző vidékei

A Dolomitok csipkés csúcsai, mesebeli tájai Olaszország, de talán az egész Alpok legszebb vidékei közé tartoznak. Az egykor a tenger mélyén összegyűlt, mészvázas egysejtűek vázából álló, organikus hegybirodalom csodálatos, földöntúli látvánnyal szolgál az ezen óriások lábaihoz elzarándokoló, gyalogtúra vagy hegymászás közben a lenyűgöző panorámát csodáló földi halandók számára.

A Dolomitok legszebb túrái - Adolf Munkel Weg

A Dolomitok egész Olaszország és talán az Alpok legszebb hegyei. A kellemes hangulatú Bressanone(Brixen) kisvárosától nem messze találjuk a Val di Funes gyönyörű dolomit-csúcsokkal és zöldellő hegyoldalakkal határolt völgyét. A völgy végében emelkednek a Sass Rigais bércei - az egész terület a Puez Odle természeti park védelme alá tartozik.  [utazom:csikkep:70566] A hegyóriások lábánál vezet a látványos Adolf Munkel Weg túraút, amely a Zanser Alm parkolójától indul, majd szebbnél szebb fenyveseken, kilátópontokon, hegyi réteken vezet át.

A Monte Rosa lábánál - Alagna

A Monte Rosa egy hatalmas masszívum Olaszország és Svájc határán. Míg a svájci oldal Zermatt festői városkájával büszkélkedik, a napsütötte déli oldal egyik legkedvesebb települése a csodás hegyekkel körülvett Alagna Valseisa. A hegymászók és túrázók itt töltik fel készleteiket, mielőtt több napra a hegyek zord világába vetnék magukat és magasba vivő felvonók, sípályák is találhatóak itt - mégsem olyan felkapott és zsúfolt a város, mint Chamonix vagy Schladming.

Az Alpok legszebb hegyei - Monte Rosa, Olaszország

Olaszország elképesztő változatosságú tájakat rejt - Szicília mediterrán szigetétől Toszkána hullámzó dombjain át egészen az Olasz Alpok felhőket ostromló vonulatainak vad vidékéig. A Svájccal határos hegyvidék, a Monte Rosa négyezer méter fölé nyúló csúcsok és örök jég borította fennsíkok, gleccserek tömegével rendelkezik, de jelen cikkünkben egy sokkal szelídebb arcát szeretnénk megmutatni ennek a vidéknek.

Túra a Fassa-völgy felett - Sas de Adam, Dolomitok

A Dolomitok gyönyörű tájait szebbnél szebb túraútvonalak mentén felfedezhetjük fel. A legszebbek azok az ösvények, ahol nem csak a völgy mélyében gyalogolva ámulhatunk a felettünk magasodó sziklaóriásokra, hanem egy gerincet járnak be hosszában, így akár több irányban és magaslati pozícióból élvezhetjük az elénk táruló kilátást.

Kisváros Tirolban - Bressanone(Brixen)

Dél-Tirol egyedülállóan szép tájain, útban Bolzano felé találjuk Bressanone kisvárosát. A várost az Habsburg-birodalom részeként még Brixen-ként ismerték, de már a középkorban is fontos vallási székhelynak számított -  még zsinatot is tartottak itt.  

A mesés Dolomitok - a Rosengarten

A Dolomitok csodás vidékei között is előkelő helyet foglal el a Val di Fassa. A völgy végében magasodik a Dolomitok királynője, a hatalmas Marmolada, szemben vele húzódik a látványos Viel del Pan ösvény. A Val di Fassa völgy délről határolja a lenyűgöző szépségű Rosengarten-csoportot.

Könnyű túra a Dolomitokban - Viel dal Pan

A Dolomitok gyönyörű hegyeit számtalan perspektívából felfedezhetjük. Vagy a völgyekben túrázva, vagy gyönyörű tavak tükrében megcsodálva - mint a Karersee vagy a híres Lago di Braies. De fel is mászhatunk a mesés csúcsok oldalán - via ferrata útvonalak vezetnek a dolomitsziklák taraján, meredek szirtjein. A hegyek legszebb arcát a látványos gerinctúrákon mutatja meg a Dolomitok - az egyik leghíresebb ezek közül a Fedaia és a Pordoi-hágó között húzódó Viel dal Pan, a lenyűgöző természeti szépségekkel rendelkező Fassa-völgy végében.

Oldalak

Vélemények, értékelések
4.9
20 értékelés alapján
Téli túra a Dürre Wand Alpokban

Téli túra a Dürre Wand Alpokban

Budapest
4.8
Sziasztok,

Szeretném kiemelni Magdi, a túravezető kedvességét, figyelmét szakértelmét.
Rendkívül jól és gyorsan kialakította a kommunikációt az összes utassal, akik maximálisan megbízhattak döntéseiben.

Máskor is vele szeretnék utazni!

Üdv: Kata
Hótalppal a Schneeberg csúcsára

Hótalppal a Schneeberg csúcsára

Budapest, IX. kerület
5.0
Nagyon élveztük a túrát még úgy is, hogy végül a hegy nem adta meg magát. A meredek, firnes hegyoldal és a hóvihar próbára tette a csapatot, de örülünk, hogy ezt is megtapasztalhattuk. Szépek voltak a sziklákra fagyott jégvirágok és a kuloár is óriási élmény volt. Köszönjük a magabiztos túravezetést és a jó hangulatot!
Téli túra a Dürre Wand Alpokban

Téli túra a Dürre Wand Alpokban

Paks
5.0
A jelentkezés/foglalás menete gördülékeny és gyors volt. A túra során minden nagyon körültekintően meg volt szervezve, a túravezetők kedvesek és nagyon segítőkészek voltak. Köszönjük!
Téli túra a Dürre Wand Alpokban

Téli túra a Dürre Wand Alpokban

Budapest
5.0
Nekem ez első alkalom volt.Örülök,hogy rà talàltam az irodàra ès rèszt vehettem ès vehetek a többi tùràn is.Igaz,hogy az időjàràs nem volt kegyes hozzànk,mert az egèsz ùtvonalat havas,ónos esőben tettük meg,de ez nem tàntorìtott el attòl,hogy ne menjek többet.Nagy igazsàg az,hogy a termèszetnek mindig màs arca van,ugyan azt a kèpet sose làtjuk 2x.!Köszönet a tùra vezetőknek,hogy figyeltek rànk ès nem vègig hajtottak a programon,hanem kènyelmesen mindenkit figyelemve vève haladtunk.

Hótalpas túra Ausztriában, Hinteralm

Deszk
5.0
Remek idő, remek túravezetők és jóleső elfáradás. Köszönöm a figyelmességet és a rugalmas szervezést.. Sok szép hasonló túrát kívánok.
Téli túra a Dürre Wand Alpokban

Téli túra a Dürre Wand Alpokban

Budapest, XI. kerület
4.5
Kicsit megkésve ugyan, de köszönjük a túrát! ;-) Itt már mindent leírtam: http://azenturam.hu/2019/02/09/hotalpas-turank-a-durre-wand-alpokban/

Hótalpas túra Ausztriában, Hinteralm

Budapest, XIV. kerület
5.0
Egy kedves barátnőm vett rá erre a túrára, aki már többször részt vett ilyenen, csak más helyszíneken. Kicsit izgultam, de annál nagyobb lelkesedéssel néztem elébe. A várakozásaimat felülmúlta a program. Szuper és örök élmény volt. Csodás helyeken járva gyönyörű időben és igazán profi szervezéssel. Köszönöm a lehetőséget. Mindenkinek csak ajánlani tudom. :)


A szállás részt azért nem töltöttem ki, mert ez 1 napos túra volt.

Rax-Alpok hótalpas téli túra

Valkó
5.0
Csillagos Ötös mindenre!Egy gyönyörű és élvezetes nap volt!Köszönöm nektek utazom.com.

Rax-Alpok hótalpas téli túra

Valkó
5.0
Gyönyörű táj, hó, napsütés, kék ég, tiszta idő, panoráma ameddig a szem ellát... Jeges erős szél a csúcsokon. Minden ami kell egy jó hótalpas túrához.... Nagyon jó túravezetők...és az elmaradhatatlan ajándék a végére! Köszönöm!

Rax-Alpok hótalpas téli túra

Kemenesmagasi
5.0
Minden szuper volt! Ajánlom mindenkinek a programot! :)

Rax-Alpok hótalpas téli túra

Göd
5.0
Felejthetetlen élményekben volt részünk!A túravezetők nagyon magas hozzáértéssel viselték gondunkat az egész út során!Szívből köszönjük az egész napot!

Rax-Alpok hótalpas téli túra

Budapest, XVI. kerület
4.8
Kedves Utazom.com Iroda Munkatársai!

Már másodszorra voltam családommal az Iroda szervezésében túrázni, nagyon elégedett voltam mindennel amit biztosítottak számunkra. Nagyon profi és korrekt a túravezető csapat és az autóbuszvezetők előtt is le a kalappal.
Igaz mi a Fiammal nem tudtuk teljesíteni a túrát, de a jövőben még próbálkozni fogunk.
Köszönettel: Krajcár Klára

Rax-Alpok hótalpas téli túra

Halásztelek
5.0
A Rax-Alpok hótalpas téli túra az első utam volt az utazom-com csapattal - de biztosan nem az utolsó. Jó szervezés, klassz program, hozzáértő, felkészült túravezetőkkel - köszönöm az élményt és gratulálok!

Rax-Alpok hótalpas téli túra

Szentes
5.0
Szuperül éreztem magam! Jó volt a szervezee, mindenről időben tájékoztattak. Tetszett, hogy már az utazás ideje alatt is tajekoztattak, meséltek nekünk, szórakoztattak bennünket :)
Minden kifogástalanul történt! Imádtam
Téli túra a Stuhleck csúcsára (1782 méter)

Téli túra a Stuhleck csúcsára (1782 méter)

Budapest
4.8
Mindenre kiterjedő felkészülés. Hibátlan szervezés. Gondoskodó túravezetők...
Hótalppal a Schneeberg csúcsára

Hótalppal a Schneeberg csúcsára

Budapest
5.0
Nagyon szép túraútvonal! Mindenképpen jó állóképességel rendelkező túrázóknak ajánlanám!
Téli túra a Dürre Wand Alpokban

Téli túra a Dürre Wand Alpokban

Győr
4.0
A szervezés és az idő is csodás volt! A túravezetők kedvesek, segítőkészek és figyelmesek, szavak nélkül is érzékelték, hogy mikor kell egy szusszanásnyira megállni. Tökéletes profizmus és empátia! Köszönjük!
Téli túra a Dürre Wand Alpokban

Téli túra a Dürre Wand Alpokban

Budapest
5.0
Minden rendben volt. Úgy zajlott minden ahogyan a leírásban volt.
A túravezetők nagyon kedvesek, figyelmesek, segítőkészek voltak.
Téli túra a Stuhleck csúcsára (1782 méter)

Téli túra a Stuhleck csúcsára (1782 méter)

Rákóczifalva
5.0
Azért az elején szögezzük le, hogy hótalpakkal túrázni sokkal nehezebb, mint bakanccsal. Valószínűleg nem is jutottam volna fel a csúcsra, ha a túravezetők nem ilyen profik. Jól megválasztották a tempót, a pihenőidőket és amikor már éppen fel akartam adni, mindig volt egy kedves, biztató szavuk. Szerencsénk volt az idővel is, előző nap még 50 km/h-s szél volt, a kirándulás alatt pedig gyönyörűen sütött a nap, persze azért a hegyen már ott voltak a ködfoltok.
Mindenkit biztatok, hogy próbálja ki a hótalpas túrát: átlagos edzettséggel is menni fog, de sokkal jobban elfáradsz majd, mint nyáron. De a téli erdő látványa, a környezet mindenért kárpótol, különleges élmény.
Számomra a szervezés tökéletes volt: pontos, kedves, határozott és vidám. Végig azt éreztem, hogy olyan emberekkel vagyok együtt akik nem dolgoznak, hanem szeretik a természetet, a túrát, a mozgást és a szépet. (szerencsére ez az útitársakra is érvényes volt). Szuper csapat volt, az én értékelésem: csillagos hatos!

Dolomitok sziklaalakzatai

Szentendre
5.0
Életem legjobb élménye volt! A Dolomitok bámulatos, a túravezetők profik és segítőkészek, a kemping szuper, a pizza meg igazi olasz! Erre a túrára mindenkinek el kell mennie egyszer! :)
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!