vélemények, olvasnivalók, élménybeszámolók, látnivalók, fényképek

A Dachstein-gleccser és Ausztria felett: hőlégballonnal

Ausztria egyik csodás vidéke a Dachstein masszívum.

A Dolomitok legszebb túrái - Adolf Munkel Weg

A Dolomitok egész Olaszország és talán az Alpok legszebb hegyei. A kellemes hangulatú Bressanone(Brixen) kisvárosától nem messze találjuk a Val di Funes gyönyörű dolomit-csúcsokkal és zöldellő hegyoldalakkal határolt völgyét. A völgy végében emelkednek a Sass Rigais bércei - az egész terület a Puez Odle természeti park védelme alá tartozik.  [utazom:csikkep:70566] A hegyóriások lábánál vezet a látványos Adolf Munkel Weg túraút, amely a Zanser Alm parkolójától indul, majd szebbnél szebb fenyveseken, kilátópontokon, hegyi réteken vezet át.

Alpok-kerékpártúra élménybeszámoló

Alpok. Itália. Kérékpáron. 600 km. Fantasztikus(an) Kemény. Életreszóló. Élmény. Az idén is, mint minden évben Olaszországot választottuk nyaralási úticélunknak. Szeretünk kis szigetünkről – Teneriféről – így júniusban Európa gyönyörűen zöldellő része felé elutazni. Bár sokan néznek furcsán ránk és kérdezik, hogy: “a Kanári-szigetekről eljárni nyaralni?!” Hát persze, kimozdulni a megszokott környezetből mindenki szeret és mindenkinek szüksége van, nem igaz?!

A Monte Rosa lábánál - Alagna

A Monte Rosa egy hatalmas masszívum Olaszország és Svájc határán. Míg a svájci oldal Zermatt festői városkájával büszkélkedik, a napsütötte déli oldal egyik legkedvesebb települése a csodás hegyekkel körülvett Alagna Valseisa. A hegymászók és túrázók itt töltik fel készleteiket, mielőtt több napra a hegyek zord világába vetnék magukat és magasba vivő felvonók, sípályák is találhatóak itt - mégsem olyan felkapott és zsúfolt a város, mint Chamonix vagy Schladming.

Az Alpok legszebb hegyei - Monte Rosa, Olaszország

Olaszország elképesztő változatosságú tájakat rejt - Szicília mediterrán szigetétől Toszkána hullámzó dombjain át egészen az Olasz Alpok felhőket ostromló vonulatainak vad vidékéig. A Svájccal határos hegyvidék, a Monte Rosa négyezer méter fölé nyúló csúcsok és örök jég borította fennsíkok, gleccserek tömegével rendelkezik, de jelen cikkünkben egy sokkal szelídebb arcát szeretnénk megmutatni ennek a vidéknek.

Túra a Fassa-völgy felett - Sas de Adam, Dolomitok

A Dolomitok gyönyörű tájait szebbnél szebb túraútvonalak mentén felfedezhetjük fel. A legszebbek azok az ösvények, ahol nem csak a völgy mélyében gyalogolva ámulhatunk a felettünk magasodó sziklaóriásokra, hanem egy gerincet járnak be hosszában, így akár több irányban és magaslati pozícióból élvezhetjük az elénk táruló kilátást.

Kisváros Tirolban - Bressanone(Brixen)

Dél-Tirol egyedülállóan szép tájain, útban Bolzano felé találjuk Bressanone kisvárosát. A várost az Habsburg-birodalom részeként még Brixen-ként ismerték, de már a középkorban is fontos vallási székhelynak számított -  még zsinatot is tartottak itt.  

A mesés Dolomitok - a Rosengarten

A Dolomitok csodás vidékei között is előkelő helyet foglal el a Val di Fassa. A völgy végében magasodik a Dolomitok királynője, a hatalmas Marmolada, szemben vele húzódik a látványos Viel del Pan ösvény. A Val di Fassa völgy délről határolja a lenyűgöző szépségű Rosengarten-csoportot.

Könnyű túra a Dolomitokban - Viel dal Pan

A Dolomitok gyönyörű hegyeit számtalan perspektívából felfedezhetjük. Vagy a völgyekben túrázva, vagy gyönyörű tavak tükrében megcsodálva - mint a Karersee vagy a híres Lago di Braies. De fel is mászhatunk a mesés csúcsok oldalán - via ferrata útvonalak vezetnek a dolomitsziklák taraján, meredek szirtjein. A hegyek legszebb arcát a látványos gerinctúrákon mutatja meg a Dolomitok - az egyik leghíresebb ezek közül a Fedaia és a Pordoi-hágó között húzódó Viel dal Pan, a lenyűgöző természeti szépségekkel rendelkező Fassa-völgy végében.

A csodálatos Dolomitok - a bolzanoi földpiramisok

Dél-Tirol mesebeli vidékei közül is kiemelkedik Bolzano környékének természeti csodákban bővelkedő tartománya. Sokan a Latemar-csoport gyönyörű túrái vagy a Fassa-völgy vagy a Rosengarten Naturpark szépségeinek meglátogatása céljából, esteleg a Schlern(Sciliar) impozáns tömbjének látványáért zarándokolnak el ide.

Meseszép tó a Dolomitokban - a Karersee avagy a Lago di Carezza

A Dolomitok legendás hegyei gyönyörű alpesi tavakat rejtenek. A Lago di Braies mellett a másik csodálatosan szép víztükör Bolzano városától 25 kilométerre található Lago di Carezza, leánykori nevén Karersee. Az 1520 méteres tengerszint feletti magasságban fekvő tó a festői Latemar-csoport sziklatornyait kettőzi meg, a világoskék éggel és a felhőkkel keretezve. A tó partja népszerű kirándulóhely - szerencsére a lacikonyha és az ajándékvására a parkolóban, a Karerpassba vezető út túloldalán ragadt, és a fenyvesek közt teljes nyugalomban sétálhatunk a türkiz színű víz mentén.

Látványos túra a Dolomitok hegyei közt - a Latemar-csoport

A Dolomitok gyönyörű tájai szebbnél szebb mészkőhegyeket rejtenek. A Sella és a Rosengarten-csoport mellett találjuk a magasba törő Latemar-tornyokat, ahol dolomitszikla-óriások között sétálhatunk és magaslati rétek szabadságát élvezhetjük. A kiváló elhelyezkedésű Latemar-csoportból számos híres sziklacsúcs látszik - ha tiszta időben járunk erre, akkor lélegzetelállító panorámát élvezhetünk. A Karersee avagy Lago di Carezza valószínűtlenül kék vizében tükröződő hegycsoport nem csak a tópartról képez gyönyörű látványt.

Tavasz az Alpokban. Helyesebben: felette...

 Az Alpok csodálatos táj. Magas hegyei lenyűgöznek, mély völgyei gyalogtúra ösvényeket rejtenek. Drámai szintkülönbségek között álomszép vidékek rejtőznek. De ebből a nézőpontból nem sokan szemlélik ezt a csodás hegyvidéket...

A Marmolada felülről

A Dolomitok királynőjeként tisztelt Marmolada csodálatosan szép hegy. Felmászni rá vagy túrázni a lábainál egyaránt kiváló időtöltés: válassza mindenki a kalandvágyának és fizikai teljesítőképességének megfelelő kihívást, biztosan életreszóló élményben lesz része. Azok a bátrak, akik nem félnek a levegőbe emelkedni, ilyen elképesztő felvételeket készítenek erről a hegyről. De ha élőben néznéd meg egy kiváló túra keretében, tarts velünk!   Marmolada from robert schwarzenbacher on Vimeo.

Szárnyalás a Dolomitok felett

A Dolomitok csodálatos szépségű, vad hegyvidék - Olaszország egyik legszebb magashegyi tájait találjuk itt. Nyáron mi is rengetget kalandozunk errefelé, gyalogtúra és via ferrata ösvényeket járunk be, a lenyűgöző panorámában gyönyörködve. [utazom:csikkep:458] De ha megmászunk egy magas sziklatornyot, akkor nem ezzel a kétségtelenül hatékony módszerrel ereszkedünk le róla: Dolomites, Italy from CANI.TV on Vimeo.

Oldalak

Vélemények, értékelések
4.9
20 értékelés alapján
Via ferrata túra

Via ferrata túra kezdőknek

Écs
5.0
Mindennel nagyon elégedettek voltunk. A rossz idő ellenére is hatalmas élményt jelentett a túra, főleg a Via ferrata része. Még egyszer köszönjük!
Via ferrata túra

Via ferrata túra kezdőknek

Kazincbarcika
5.0
Nagyon jól éreztem magam.
Via ferrata túra

Via ferrata túra kezdőknek

Budapest, VIII. kerület
5.0
Rendben volt minden.
Via ferrata túra

Via ferrata túra kezdőknek

Kecskemét
5.0
Jól éreztük magunkat.

Gyalogtúra a Garda-tónál

Ölbő
4.8
Nagyon tetszett ez a tartalmas és igen csodálatos út.
A túravezetők felkészültek, készségesek és nagyon segítőkészek voltak.
Kedvességük, hozzáértésük azt hiszem minden utas számára igen emlékezetessé teszi az utazást.
Én még egyszer nagyon köszönöm a profi szervezést és lebonyolítást és azt, hogy az egész utazom.com-os csapat azon fáradozott, hogy minél szebbé és emlékezetesebbé tegyék az utunkat.
Nagyon hálás vagyok, hogy a csapat tagja lehettem és a jövőben is keresni fogom a lehetőségét, hogy részt vegyek hasonló túrákon.
Üdvözlettel:AÉva

Gyalogtúra a Garda-tónál

Nagykáta
4.4
Nagyon szép ,tartalmas 4 nap volt,jól éreztük magunkat, köszönjük Ákosnak és Anitának.

Gyalogtúra a Garda-tónál

Budapest, I. kerület
4.8
Gyönyörű hétvégét tölthettünk el a Garda-tónál. A szervezés és társaság is ismét tökéletes volt.

Via ferrata a Garda-tó környékén

Budapest, IV. kerület
4.8
Hatalmas, életreszóló élmény, a ferrata pedig teljesen "megfertőzött", már nézem is a következő utakat!

Gyalogtúra a Garda-tónál

Budapest, I. kerület
5.0
Már másodszor voltam ezen az úton és megint csak csupa jót tudok mondani róla. Profin ment minden az utazás folyamán. A szállás várakozásomon felüli volt, olasz viszonyban igazán jónak mondható.
Ákos a megszokott magas színvonalon vezette a túrát, Anita is sokat tett hozzá, kedves lényével. Nagyon tetszett, hogy a korábbi utolsó napi Verona helyett egy izgalmas és szép kis túrát kaptunk ezen az úton..
Az előzetes szervezés, tájékoztatás is nagyon profi és körültekintő volt.
A busz is kényelmes volt és a gépkocsivezetőkre sem lehet panasz.
Valószínűleg harmadszor is el fogok menni az utazom.com-al erre a gyönyörű vidékre.
Rax-Alpok hótalpas téli túra

Rax-Alpok hótalpas téli túra

Alsónémedi
5.0
Az időjárás a kegyeibe fogadott bennünket, így a felkészült és a résztvevők igényeihez is igazított túravezetés már csak tovább fokozta a páratlan élményt. Feltöltődve tértünk haza. Köszönjük!
Rax-Alpok hótalpas téli túra

Rax-Alpok hótalpas téli túra

Érd
5.0
Életem első, és nem az utolsó túrája volt. Gyönyörű idő, meseszép táj, friss levegő, jó társaság,profi vezetők. Köszönöm ezt az élményt!
Rax-Alpok hótalpas téli túra

Rax-Alpok hótalpas téli túra

Szentendre
5.0
Többszörösen visszatérő túrázók vagyunk, nagyon élveztük ismét. Ákos profi túravezető, nagyszerűen vezetett, és sok hasznos információt kaptunk tőle. Mindehhez csodálatos idő társult. Köszönjük az élményt, szívből ajánljuk mindenkinek a túrát!
Rax-Alpok hótalpas téli túra

Rax-Alpok hótalpas téli túra

Budapest, IV. kerület
5.0
Szuper túra volt, gyönyörű idővel, a kiselőadások is érdekesek voltak és még az autentikus almás rétes sem maradt le fáradozásaink lezárásaként :-)
Hótalppal a Schneeberg csúcsára

Hótalppal a Schneeberg csúcsára

Budapest, XIV. kerület
4.8
Szuper túra. Bár volt benne kihívás :), de teljesítettük.
Téli túra a Dürre Wand Alpokban

Téli túra a Dürre Wand Alpokban

Budapest, VIII. kerület
4.8
A társaság, a túravezetők, az idő - minden tökéletes volt ezen a napon, köszönöm.
Hótalppal a Schneeberg csúcsára

Hótalppal a Schneeberg csúcsára

Érd
5.0
Ismét egy jól megszervezett-tervezett túra volt!
Sajnos fent a csúcson felhőbe kerültünk de az addigi látvány kárpótolt mindenért.
üdv.-Koma
Téli túra a Dürre Wand Alpokban

Téli túra a Dürre Wand Alpokban

Budapest, IV. kerület
5.0
Szerencsénkre az idő napos, a táj havas volt.
Két túravezetőnk (Laci és Dani) végig figyelmes volt velünk, biztonságban éreztük magunkat a "szárnyaik alatt"! Tanácsokkal láttak el bennünket és a környék látványosságaira is felhívták a figyelmünket.
Köszönjük buszvezetőinknek is, hogy gyorsan a célba "repítettek" minket!
Sajnálatunkra a nap nagyon gyorsan elszállt, de csodálatos élménnyel gazdagodtunk. Kellemesen elfáradtunk, nem volt megerőltető a Dürre Wand-i hótalpas túránk.
Már tervezzük a nyárit!
Hótalppal a Schneeberg csúcsára

Hótalppal a Schneeberg csúcsára

Győrszemere
4.8
Sokadszor voltam hótalppazni velük és nagyon tetszett mindig. Profi túravezetők, kényelmes pontos utazás.
Téli túra a Dürre Wand Alpokban

Téli túra a Dürre Wand Alpokban

Budapest, IV. kerület
5.0
A szervezőknek köszönhetően egy csodálatos napot tölthettünk el, ami egy örök emlék lesz számunkra.
Külön köszönetet szeretnénk mondani túravezetőinknek, Daninak és Lacinak. Kedvesek, segítőkészek, hozzáértőek és türelmesek :-) voltak a végig a túra folyamán.
Ezután szívesen ajánljuk ismerőseinknek , és mi is az "utazom.com"-ot fogjuk választani.

Nagyon jól esett hogy a születésnapom alkalmából felköszöntöttek a túravezetők, a cég nevében :-)
Hótalppal a Schneeberg csúcsára

Hótalppal a Schneeberg csúcsára

Győr
5.0
Remekül éreztem magam a nap folyamán. A busz a rossz idő ellenére is pontosan érkezett (ami nekem nagyon fontos) a győri megállóhoz, így nem kellett be nem tervezett módon fagyoskodnunk. A Túravezetők az oda vezető út során érdekes történeteket, adatokat meséltek az éppen látható tájakról, nem is gondoltam, hogy erre is sor fog kerülni. Nagy szerencsénk volt az ottani időjárással, végig sütött a Nap, 0-5 Celsius fok közötti hőmérséklet volt, jobbat nem is kívánhattunk volna!

Szakszerűen bemutatták a hótalpat és annak használatát, így senkinek sem okozott gondot az ezzel való túrázás. Nekem ugyan kicsit gyors volt a tempó, nem vagyok gyakorlott túrázó, így lassabban tudtam haladni, mint a tapasztaltabbak, erősebbek, de ebből sem volt probléma, mert a Túravezetők egyike az én tempómat tartotta és folyamatosan bíztatott. Mindezek ellenére sajnos nem sikerült felérnem a csúcsig, 1650 méter körül kénytelen voltam megállni, megvártam míg a Túratársaim visszaérnek a hegytetőről. Így volt időm gyönyörködni a tájban, piknikeztem egy jót, ilyen magasan eddig még úgysem csináltam ilyet, jö döntés volt. A nap végére nagyon elfáradtam, aminek örültem, hiszen ezért is mentem, egy felejthetetlen élménnyel gazdagodtam, köszönöm szépen!

A Túravezetők segítőkészek és humorosak voltak, az Irodától kapott kis szuvenír pedig hab volt a tortán. :)
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!