vélemények, olvasnivalók, élménybeszámolók, látnivalók, fényképek

A Marmolada felülről

A Dolomitok királynőjeként tisztelt Marmolada csodálatosan szép hegy. Felmászni rá vagy túrázni a lábainál egyaránt kiváló időtöltés: válassza mindenki a kalandvágyának és fizikai teljesítőképességének megfelelő kihívást, biztosan életreszóló élményben lesz része. Azok a bátrak, akik nem félnek a levegőbe emelkedni, ilyen elképesztő felvételeket készítenek erről a hegyről. De ha élőben néznéd meg egy kiváló túra keretében, tarts velünk!   Marmolada from robert schwarzenbacher on Vimeo.

A Dolomitok lenyűgöző vidékei

A Dolomitok csipkés csúcsai, mesebeli tájai Olaszország, de talán az egész Alpok legszebb vidékei közé tartoznak. Az egykor a tenger mélyén összegyűlt, mészvázas egysejtűek vázából álló, organikus hegybirodalom csodálatos, földöntúli látvánnyal szolgál az ezen óriások lábaihoz elzarándokoló, gyalogtúra vagy hegymászás közben a lenyűgöző panorámát csodáló földi halandók számára.

Varázslatos völgy a Dolomitokban - Val di Funes

A Dolomitok varázslatos hegyvidéke meseszép tájakat rejt. A Bolzano városától keletre fekvő Val di Funes igazi magashegyi paradicsom - gyönyörű hegyi falvak és alpesi rétek, égbe törő dolomit-csúcsok között sétálhatunk. A csodás magashegyi este fénypontja, mikor vad sziklagerinceket vöröses színűre fest a lenyugvó Nap... DJI S800 Fly Over The Val di Funes in Italy from DJI on Vimeo.  

A Dachstein-gleccser és Ausztria felett: hőlégballonnal

Ausztria egyik csodás vidéke a Dachstein masszívum.

A Dolomitok legszebb túrái - Adolf Munkel Weg

A Dolomitok egész Olaszország és talán az Alpok legszebb hegyei. A kellemes hangulatú Bressanone(Brixen) kisvárosától nem messze találjuk a Val di Funes gyönyörű dolomit-csúcsokkal és zöldellő hegyoldalakkal határolt völgyét. A völgy végében emelkednek a Sass Rigais bércei - az egész terület a Puez Odle természeti park védelme alá tartozik.  [utazom:csikkep:70566] A hegyóriások lábánál vezet a látványos Adolf Munkel Weg túraút, amely a Zanser Alm parkolójától indul, majd szebbnél szebb fenyveseken, kilátópontokon, hegyi réteken vezet át.

Alpok-kerékpártúra élménybeszámoló

Alpok. Itália. Kérékpáron. 600 km. Fantasztikus(an) Kemény. Életreszóló. Élmény. Az idén is, mint minden évben Olaszországot választottuk nyaralási úticélunknak. Szeretünk kis szigetünkről – Teneriféről – így júniusban Európa gyönyörűen zöldellő része felé elutazni. Bár sokan néznek furcsán ránk és kérdezik, hogy: “a Kanári-szigetekről eljárni nyaralni?!” Hát persze, kimozdulni a megszokott környezetből mindenki szeret és mindenkinek szüksége van, nem igaz?!

A Monte Rosa lábánál - Alagna

A Monte Rosa egy hatalmas masszívum Olaszország és Svájc határán. Míg a svájci oldal Zermatt festői városkájával büszkélkedik, a napsütötte déli oldal egyik legkedvesebb települése a csodás hegyekkel körülvett Alagna Valseisa. A hegymászók és túrázók itt töltik fel készleteiket, mielőtt több napra a hegyek zord világába vetnék magukat és magasba vivő felvonók, sípályák is találhatóak itt - mégsem olyan felkapott és zsúfolt a város, mint Chamonix vagy Schladming.

Az Alpok legszebb hegyei - Monte Rosa, Olaszország

Olaszország elképesztő változatosságú tájakat rejt - Szicília mediterrán szigetétől Toszkána hullámzó dombjain át egészen az Olasz Alpok felhőket ostromló vonulatainak vad vidékéig. A Svájccal határos hegyvidék, a Monte Rosa négyezer méter fölé nyúló csúcsok és örök jég borította fennsíkok, gleccserek tömegével rendelkezik, de jelen cikkünkben egy sokkal szelídebb arcát szeretnénk megmutatni ennek a vidéknek.

Túra a Fassa-völgy felett - Sas de Adam, Dolomitok

A Dolomitok gyönyörű tájait szebbnél szebb túraútvonalak mentén felfedezhetjük fel. A legszebbek azok az ösvények, ahol nem csak a völgy mélyében gyalogolva ámulhatunk a felettünk magasodó sziklaóriásokra, hanem egy gerincet járnak be hosszában, így akár több irányban és magaslati pozícióból élvezhetjük az elénk táruló kilátást.

Kisváros Tirolban - Bressanone(Brixen)

Dél-Tirol egyedülállóan szép tájain, útban Bolzano felé találjuk Bressanone kisvárosát. A várost az Habsburg-birodalom részeként még Brixen-ként ismerték, de már a középkorban is fontos vallási székhelynak számított -  még zsinatot is tartottak itt.  

A mesés Dolomitok - a Rosengarten

A Dolomitok csodás vidékei között is előkelő helyet foglal el a Val di Fassa. A völgy végében magasodik a Dolomitok királynője, a hatalmas Marmolada, szemben vele húzódik a látványos Viel del Pan ösvény. A Val di Fassa völgy délről határolja a lenyűgöző szépségű Rosengarten-csoportot.

Könnyű túra a Dolomitokban - Viel dal Pan

A Dolomitok gyönyörű hegyeit számtalan perspektívából felfedezhetjük. Vagy a völgyekben túrázva, vagy gyönyörű tavak tükrében megcsodálva - mint a Karersee vagy a híres Lago di Braies. De fel is mászhatunk a mesés csúcsok oldalán - via ferrata útvonalak vezetnek a dolomitsziklák taraján, meredek szirtjein. A hegyek legszebb arcát a látványos gerinctúrákon mutatja meg a Dolomitok - az egyik leghíresebb ezek közül a Fedaia és a Pordoi-hágó között húzódó Viel dal Pan, a lenyűgöző természeti szépségekkel rendelkező Fassa-völgy végében.

A csodálatos Dolomitok - a bolzanoi földpiramisok

Dél-Tirol mesebeli vidékei közül is kiemelkedik Bolzano környékének természeti csodákban bővelkedő tartománya. Sokan a Latemar-csoport gyönyörű túrái vagy a Fassa-völgy vagy a Rosengarten Naturpark szépségeinek meglátogatása céljából, esteleg a Schlern(Sciliar) impozáns tömbjének látványáért zarándokolnak el ide.

Meseszép tó a Dolomitokban - a Karersee avagy a Lago di Carezza

A Dolomitok legendás hegyei gyönyörű alpesi tavakat rejtenek. A Lago di Braies mellett a másik csodálatosan szép víztükör Bolzano városától 25 kilométerre található Lago di Carezza, leánykori nevén Karersee. Az 1520 méteres tengerszint feletti magasságban fekvő tó a festői Latemar-csoport sziklatornyait kettőzi meg, a világoskék éggel és a felhőkkel keretezve. A tó partja népszerű kirándulóhely - szerencsére a lacikonyha és az ajándékvására a parkolóban, a Karerpassba vezető út túloldalán ragadt, és a fenyvesek közt teljes nyugalomban sétálhatunk a türkiz színű víz mentén.

Látványos túra a Dolomitok hegyei közt - a Latemar-csoport

A Dolomitok gyönyörű tájai szebbnél szebb mészkőhegyeket rejtenek. A Sella és a Rosengarten-csoport mellett találjuk a magasba törő Latemar-tornyokat, ahol dolomitszikla-óriások között sétálhatunk és magaslati rétek szabadságát élvezhetjük. A kiváló elhelyezkedésű Latemar-csoportból számos híres sziklacsúcs látszik - ha tiszta időben járunk erre, akkor lélegzetelállító panorámát élvezhetünk. A Karersee avagy Lago di Carezza valószínűtlenül kék vizében tükröződő hegycsoport nem csak a tópartról képez gyönyörű látványt.

Oldalak

Vélemények, értékelések
4.8
20 értékelés alapján

Gyalogtúra a Garda-tónál

Budapest, XVIII. kerület
4.6
Az eső miatt már soha nem tudjuk meg, milyen lett volna az eredeti program, de az időjárás okozta nehézségen gyorsan és frappánsan úrrá lettek a túravezetők, ezért szerintem semmi veszteség nem érte a csoportot, élmény így is volt bőven.

Via ferrata a Garda-tó környékén

Budapest, XXI. kerület
4.4
Örülök, hogy ismét az Utazom. com irodával utaztam! Az időjárás sajnos nem kedvezett az via ferrata csapatának, de ennek ellenére fantasztikus programot találtak ki a Túravazatők!! Nem unatkoztunk, tartalmasan töltöttük ki az időt.
Csak köszönni tudom Ákosnak és Csapatának !!!

Medve-szurdok túra

Budapest, XI. kerület
5.0
Csodálatos időnk volt a szeptemberi túrán, igazi indián nyár. Szuper volt a szervezés, köszönjük az élményt és az apró meglepetést a túra végén :)

Medve-szurdok túra

Budapest
4.8
Szuper jó túra volt! Jó volt az utazás, tökéletes volt a túravezetők tájékoztatása a túráról ill. a túra nehézségeiről. Köszönjük mindezt mindkét túravezetőnknek és az irodának!

Medve-szurdok túra

Budapest, XVII. kerület
4.8
A program nagyon tetszett,bár elég fárasztó,de megéri az élmény miatt.
Köszönöm a túravezetők munkáját, és a sok szép látványt!

Medve-szurdok túra

Kiskőrös
5.0
Maximálisan elégedettek vagyunk a profi szervezéssel és az utaskísérők munkájával.Köszönjük a maradandó élményt.Csak ajánlani tudjuk ezt a csodálatos túrát.

Medve-szurdok túra

Törökbálint
4.5
Szuper volt, köszönjük !

Medve-szurdok túra

Budapest, XXIII. kerület
5.0
Remek túravezetők vannak az utazom.com-nàl!!!köszönjük szépen!

Medve-szurdok túra

Zsámbék
5.0
Kedves Utazom.com csapata!

A nagyon korai kelést kompenzálta a látvány, amiben részünk volt. Nehéz volt az
útvonal, de az élmények feledtették.
Margit és Dani mindent megtettek, hogy jól érezzük magunkat. Nagyon köszönjük nekik is a biztató szavakat az út során. Még vannak számomra ismeretlenhelyek a bakancslistámon......

Legközelebb találkozunk!

Köszönünk mindent.

Berki Ildikó
Dolomitok Gyalogtúra Olaszország

Dolomitok gyalogtúrák

Eger
5.0
Kedves Utazom.com!
Első utam volt ami szervezett volt és nem egyéni.Kicsit féltem tőle mivel gyerkőccel mentem az útra,de már az első nap tudtam hogy jól döntöttem!Nagyon felkészült túravezetőink voltak.Csongor és Erik.Ezúton is köszönjük Nektek!A szállás első nap menedék házban volt,ami nekünk nagyon kalandos élmény volt és nem fáztunk:)A kemping is nagyon jó volt,tiszta jól felszerelt.Csongor és Márk folyamatosan tájékoztattak hogy hol járunk,mire figyeljünk,mit kell tudni a helyről.Jó társaság volt,jó volt velük túrázni. A 10 éves lányom azt mondta hogy jövőre is mindenképpen jövünk.
Köszönjük az élményt! Tündi és Fanni
Dolomitok Gyalogtúra Olaszország

Dolomitok gyalogtúrák

Szank
5.0
Egy tökéletesen megszervezett utazás! Egy nagyon jó fej túravezetővel. Nagyon jól éreztem magam. Program nagyszerű, a hegyek, völgyek, magasságok, mélységek egyszerűen bámulatosak. Egyszóval minden nagyon jó volt, csak ajánlani tudom mindenkinek, aki szereti a hegyeket és a magashegyi túrákat.
Dolomitok via ferrata

Dolomitok sziklaalakzatai

Budapest, XXII. kerület
4.6
Nagyon rendes,nagyon emberi túravezetők voltak,és komolyan veszik a munkájukat.
Dolomitok Gyalogtúra Olaszország

Dolomitok gyalogtúrák

Budapest, II. kerület
4.6
Gyönyörű helyeken jártunk, sok alternatív lehetőség volt a túrák nehézségében, (Vágtatni és szemlélődni egyaránt lehetett). Túravezetönk kedves, türelmes és nagyon jó a humora. Csak ajánlani tudom ezt az utat!
Dolomitok via ferrata

Dolomitok sziklaalakzatai

Érd
5.0
Ez volt az eddigi LEGJOBB túrám !
Az élmény amit a Dolomitok és a profi túravezető csapat nyújtott felejthetetlen.
Jövőre ismétlés!!!!
üdv-Koma-
Dolomitok Gyalogtúra Olaszország

Dolomitok gyalogtúrák

Kiskunhalas
5.0
Immáron harmadik alkalommal, de remélem nem utoljára: Dolomitok. Szuper szervezés, nagyon jó szállás, a Dolomitok önmagáért beszél... A csapat nagyon jó volt, Csongor és Erik is nyugodtan, rutinosan vezették végig a túrákat - az egyéni igényeket is figyelembe véve: 5* . Biztos vagyok benne, hogy a via ferrátás csapat is hasonló jó élményekkel tért haza. Az utazás során a két buszvezető a már megszokott biztonságban, rutinosan közlekedve szállította a csoportot. Köszönöm mindenkinek: mind a szervezőknek, mind a túratársaknak, a túravezetőknek az élménydús napokat.
"Nem az a fontos, hogy milyen magasra jutsz és milyen messzire, az sem fontos, hogy milyen erőfeszítések árán, csak az számít amit hazahozol."
Dolomitok Gyalogtúra Olaszország

Dolomitok gyalogtúrák

Budapest, XIII. kerület
4.8
Csodálatos hely, nagyon kellemes és változatos túrák voltak. Csongor és Erik nagyon felkészült és segítőkész volt és még szórakoztató is:-) Remélem jövőre is lesz hasonló túra a Dolomitokban, mindenkinek csak ajánlani tudom!
Dolomitok via ferrata

Dolomitok sziklaalakzatai

Budapest, VIII. kerület
5.0
A túravezető erején felül megtett mindent, hogy teljesíteni tudjam a túrákat. Nem rajta múlt, ami nem jött össze. Feledhetetlen élmény volt, jövőre újráznék. Köszönöm nektek!
Dolomitok via ferrata

Dolomitok sziklaalakzatai

Budapest, XI. kerület
4.8
Sokadik ferraran vettünk részt, és jövünk még! Bátran ajánlom mindenkinek.
Dolomitok Gyalogtúra Olaszország

Dolomitok gyalogtúrák

Körmend
5.0
Hatalmas élmény volt a túra. A túravezetők kedvesek és segítőkészek voltak, a táj pedig gyönyörű. Jövőre is megyünk! :)
Dolomitok Gyalogtúra Olaszország

Dolomitok gyalogtúrák

Budalest
5.0
Csodàlatos volt! :)
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!