vélemények, olvasnivalók, élménybeszámolók, látnivalók, fényképek

A Marmolada felülről

A Dolomitok királynőjeként tisztelt Marmolada csodálatosan szép hegy. Felmászni rá vagy túrázni a lábainál egyaránt kiváló időtöltés: válassza mindenki a kalandvágyának és fizikai teljesítőképességének megfelelő kihívást, biztosan életreszóló élményben lesz része. Azok a bátrak, akik nem félnek a levegőbe emelkedni, ilyen elképesztő felvételeket készítenek erről a hegyről. De ha élőben néznéd meg egy kiváló túra keretében, tarts velünk!   Marmolada from robert schwarzenbacher on Vimeo.

Egy igazán szép táborhely a Dolomitokban.

Ha a Dolomitokban Cortinában jársz és egy igazán szép ,barátságos sátorhelyet szeretnél magadnak a város szélén található Kemping Roccetta ajánlom!
A Boite folyó partján fekvő árnyas, zöldfüves terület kíváló lehetőséget nyújt a sátrazásra bármerre indulunk reggelenként. Reggel időben nyitó  kisboltjában friss pékárúval tölthetjük fel hátizsákunkat, vagy kezdhetjük a napot egy igazi olasz kávéval a bárban, igazán barátságos kiszolgálás mellett. A vizes blokkokat többször takarítják naponta, találunk hajszárítót is és talán az egyik legkulturáltabb amivel eddig találkoztam.

A Dachstein-gleccser és Ausztria felett: hőlégballonnal

Ausztria egyik csodás vidéke a Dachstein masszívum.

Szárnyalás a Dolomitok felett

A Dolomitok csodálatos szépségű, vad hegyvidék - Olaszország egyik legszebb magashegyi tájait találjuk itt. Nyáron mi is rengetget kalandozunk errefelé, gyalogtúra és via ferrata ösvényeket járunk be, a lenyűgöző panorámában gyönyörködve. [utazom:csikkep:458] De ha megmászunk egy magas sziklatornyot, akkor nem ezzel a kétségtelenül hatékony módszerrel ereszkedünk le róla: Dolomites, Italy from CANI.TV on Vimeo.

A Dolomitok lenyűgöző vidékei

A Dolomitok csipkés csúcsai, mesebeli tájai Olaszország, de talán az egész Alpok legszebb vidékei közé tartoznak. Az egykor a tenger mélyén összegyűlt, mészvázas egysejtűek vázából álló, organikus hegybirodalom csodálatos, földöntúli látvánnyal szolgál az ezen óriások lábaihoz elzarándokoló, gyalogtúra vagy hegymászás közben a lenyűgöző panorámát csodáló földi halandók számára.

Varázslatos völgy a Dolomitokban - Val di Funes

A Dolomitok varázslatos hegyvidéke meseszép tájakat rejt. A Bolzano városától keletre fekvő Val di Funes igazi magashegyi paradicsom - gyönyörű hegyi falvak és alpesi rétek, égbe törő dolomit-csúcsok között sétálhatunk. A csodás magashegyi este fénypontja, mikor vad sziklagerinceket vöröses színűre fest a lenyugvó Nap... DJI S800 Fly Over The Val di Funes in Italy from DJI on Vimeo.  

A Dolomitok legszebb túrái - Adolf Munkel Weg

A Dolomitok egész Olaszország és talán az Alpok legszebb hegyei. A kellemes hangulatú Bressanone(Brixen) kisvárosától nem messze találjuk a Val di Funes gyönyörű dolomit-csúcsokkal és zöldellő hegyoldalakkal határolt völgyét. A völgy végében emelkednek a Sass Rigais bércei - az egész terület a Puez Odle természeti park védelme alá tartozik.  [utazom:csikkep:70566] A hegyóriások lábánál vezet a látványos Adolf Munkel Weg túraút, amely a Zanser Alm parkolójától indul, majd szebbnél szebb fenyveseken, kilátópontokon, hegyi réteken vezet át.

Alpok-kerékpártúra élménybeszámoló

Alpok. Itália. Kérékpáron. 600 km. Fantasztikus(an) Kemény. Életreszóló. Élmény. Az idén is, mint minden évben Olaszországot választottuk nyaralási úticélunknak. Szeretünk kis szigetünkről – Teneriféről – így júniusban Európa gyönyörűen zöldellő része felé elutazni. Bár sokan néznek furcsán ránk és kérdezik, hogy: “a Kanári-szigetekről eljárni nyaralni?!” Hát persze, kimozdulni a megszokott környezetből mindenki szeret és mindenkinek szüksége van, nem igaz?!

A Monte Rosa lábánál - Alagna

A Monte Rosa egy hatalmas masszívum Olaszország és Svájc határán. Míg a svájci oldal Zermatt festői városkájával büszkélkedik, a napsütötte déli oldal egyik legkedvesebb települése a csodás hegyekkel körülvett Alagna Valseisa. A hegymászók és túrázók itt töltik fel készleteiket, mielőtt több napra a hegyek zord világába vetnék magukat és magasba vivő felvonók, sípályák is találhatóak itt - mégsem olyan felkapott és zsúfolt a város, mint Chamonix vagy Schladming.

Az Alpok legszebb hegyei - Monte Rosa, Olaszország

Olaszország elképesztő változatosságú tájakat rejt - Szicília mediterrán szigetétől Toszkána hullámzó dombjain át egészen az Olasz Alpok felhőket ostromló vonulatainak vad vidékéig. A Svájccal határos hegyvidék, a Monte Rosa négyezer méter fölé nyúló csúcsok és örök jég borította fennsíkok, gleccserek tömegével rendelkezik, de jelen cikkünkben egy sokkal szelídebb arcát szeretnénk megmutatni ennek a vidéknek.

Túra a Fassa-völgy felett - Sas de Adam, Dolomitok

A Dolomitok gyönyörű tájait szebbnél szebb túraútvonalak mentén felfedezhetjük fel. A legszebbek azok az ösvények, ahol nem csak a völgy mélyében gyalogolva ámulhatunk a felettünk magasodó sziklaóriásokra, hanem egy gerincet járnak be hosszában, így akár több irányban és magaslati pozícióból élvezhetjük az elénk táruló kilátást.

Kisváros Tirolban - Bressanone(Brixen)

Dél-Tirol egyedülállóan szép tájain, útban Bolzano felé találjuk Bressanone kisvárosát. A várost az Habsburg-birodalom részeként még Brixen-ként ismerték, de már a középkorban is fontos vallási székhelynak számított -  még zsinatot is tartottak itt.  

A mesés Dolomitok - a Rosengarten

A Dolomitok csodás vidékei között is előkelő helyet foglal el a Val di Fassa. A völgy végében magasodik a Dolomitok királynője, a hatalmas Marmolada, szemben vele húzódik a látványos Viel del Pan ösvény. A Val di Fassa völgy délről határolja a lenyűgöző szépségű Rosengarten-csoportot.

Könnyű túra a Dolomitokban - Viel dal Pan

A Dolomitok gyönyörű hegyeit számtalan perspektívából felfedezhetjük. Vagy a völgyekben túrázva, vagy gyönyörű tavak tükrében megcsodálva - mint a Karersee vagy a híres Lago di Braies. De fel is mászhatunk a mesés csúcsok oldalán - via ferrata útvonalak vezetnek a dolomitsziklák taraján, meredek szirtjein. A hegyek legszebb arcát a látványos gerinctúrákon mutatja meg a Dolomitok - az egyik leghíresebb ezek közül a Fedaia és a Pordoi-hágó között húzódó Viel dal Pan, a lenyűgöző természeti szépségekkel rendelkező Fassa-völgy végében.

A csodálatos Dolomitok - a bolzanoi földpiramisok

Dél-Tirol mesebeli vidékei közül is kiemelkedik Bolzano környékének természeti csodákban bővelkedő tartománya. Sokan a Latemar-csoport gyönyörű túrái vagy a Fassa-völgy vagy a Rosengarten Naturpark szépségeinek meglátogatása céljából, esteleg a Schlern(Sciliar) impozáns tömbjének látványáért zarándokolnak el ide.

Oldalak

Vélemények, értékelések
4.9
20 értékelés alapján

Dolomitok, gyalogtúrák kalandvágyóknak

Budapest, XIV. kerület
5.0
Ez az út szerepelt a bakancs listámon így már kihúzhatom. Bár bár mikor mikor lehetőségem lesz rá szívesen vissza térnék. Azért még maradt látni való bőven. A három túravezető és a két buszvezető azon volt hogy Én jól érezzem magam. Köszönöm nekik.

Dolomitok, gyalogtúrák kalandvágyóknak

Kisvårda
4.6
Minden jô volt. Szuperűl éreztem magam!

Dolomitok, gyalogtúrák kalandvágyóknak

Kiskunhalas
5.0
Nem először, s remélem nem utoljára, hisz szívem csücske a Dolomitok, minden apró kavicsával együtt. Szuper túravezetők, kiváló szállás, biztonságosan közlekedő buszsofőrök - a.megszokott 5* színvonal, s ehhez természetesen egy szuper csapat, vagyis mi . Köszönöm a csodás élményeket -- ismét.

Dolomitok, gyalogtúrák kalandvágyóknak

Szolnok
4.6
Tisztelt Iroda! Nagyon elégedett voltam az utazással. A túrák jól szervezettek, állóképességének megfelelően tudott választani mindenki a túratávok között. Gyönyörű útvonalakon jártunk. Az időjárás is megfelelő volt. A túravezetők segítőkészek voltak. Megyek legközelebb is!

Dolomitok, gyalogtúrák kalandvágyóknak

Budapest, VIII. kerület
5.0
Másodszor vettem részt az Önök által szervezett túrán a Dolomitokban. Ez a program jó volt, kicsit nehezebb mint amit vártam, ilyen terepen még nem túráztam. Utólag azonban nem bántam meg, hogy ezt is kipróbáltam. A túravezetők különös gondoskodása, segítség nyújtása különös dicséretet érdemel. Köszönöm szépen a túrát!

Dolomitok, gyalogtúrák kalandvágyóknak

Győr
4.8
Nagyon jól éreztem magam, a szállás és a négy fogásos vacsora tökéletes volt. Külön köszönet Csongornak, Ákosnak és Ferinek a tökéletes és segítőkész túravezetésért! Csak azt sajnálom, hogy a Cinque Torrit nem arról az oldaláról értük el, ahonnan a teljes szépségében láthattuk volna.

Dolomitok, gyalogtúrák kalandvágyóknak

Miske
5.0
Minden nagyon szép és jó volt.

Dolomitok, gyalogtúrák kalandvágyóknak

Budapest, XXII. kerület
5.0
Élményekben gazdag napokat töltöttem ismét a Dolomitokban.
Nagyon jó volt a szálloda és az ellátás.
Izgalmas, kalandos túrákban volt részem.

Medve-szurdok túra

Pilisvörösvár
5.0
Annyira tetszett a túra, hogy hazaérve rögtön kerestem egy másikat és be is jelentkeztem.

Medve-szurdok túra

Budapest
5.0
Nagyon jó élmény volt, köszönjük!! Első túráján résztvevő 10 éves gyerek szavaival élve “csodálatos nap volt”!

Medve-szurdok túra

Budapest
4.8
Köszönöm, kellemes jól szervezett túra volt. :-)

Karintia: az alpesi tavaktól a hegyóriásokig

Budapest
5.0
A program nagyon jól összeállított. A Ragga szurdok, a Wörthi tó/Pyramidelkugel és a Minimundus programpontok voltak a kedvenceim. A sofőrünk nagyon profin vette a hajtűkanyarokat is, szuper jó dolgunk volt mellette. Idegenvezetőnk pedig bámulatos extra dolgokat is varázsolt plusszban a programokhoz, közben úgy figyelt a csoport minden tagjára, mint aki gazdája a csoportnak. Külön tetszett, hogy szinte minden nap valóban volt szabadidőnk is az egyes helyeken, miután minden fontosat megtudtunk a látnivalókról.
Dachstein - via ferrata hétvége

Dachstein - via ferrata hétvége

Szarvas
5.0
Szuper programok, szuper túravezetők!
Dachstein - via ferrata hétvége

Dachstein - via ferrata hétvége

Budapest
4.8
Az időjárás nem volt 100%-os, de megpróbálták ügyesen kezelni a helyzetet, ami sikerült is, csak az első napi várlátogatás kicsit disszonáns emlékeket hagyott bennem és pár utas társamban.
Szállás kiváló és a busz is meglepően kényelmes volt. A túravezetők csodálatosak, mint mindig.
Schneeberg

Schneeberg (2076 méter)

Budapest, III. kerület
4.8
Negyedszerre jártam a Schneebergen. A szél süvített mint mindig és a köd sem lepett meg és a mínusz nyolc fokos hőérzet sem rontotta el a kedvemet. Köszönöm a személyre szabott túrát és a remek túratársat az egyéni edzésemhez. :)
Schneeberg kirándulás

Schneeberg kirándulás

Budapest, XVI. kerület
4.8
Nagyon jó túra volt, tapasztalt, segítőkész túravezetőnkkel Tóth Dániellel! Köszönjük!!
Schneeberg

Schneeberg (2076 méter)

Érd
4.0
A nem mindennapi időjárás ellenére feledhetetlen élményben volt részünk, köszönjük! :)

Rax-Alpok gyalogtúra

Budapest, XIII. kerület
5.0
Időben indultunk, gördülékenyen ment minden az úton. A gyalogtúra tempója, a pihenők, a túravezetők által megosztott plusz infók mind nagyon jók voltak. Szerencsénk volt az idővel is, nagyon szép arcát mutatta az Alpok. Danit és Ákost jó szívvel ajánlom, nagyon felkészült és megbízható túravezetők. Köszönöm az élményt :-)
Garda-tó... Pálmafák és havas hegycsúcsok

Garda-tó... Pálmafák és havas hegycsúcsok

Budapest, XI. kerület
5.0
Köszönjük szépen a szervezést, nagyon jól összerakott út volt, kedves és tájékozott idegenvezetővel.
Rax-Alpok via ferrata: a Haid Steig

Rax-Alpok via ferrata: a Haid Steig

Valkó
5.0
Perfect day_Fantasztikus nap_(egy kis esővel:))_fantasztikus társasággal _humorral_jókedvvel. Ez a kirándulás is bekerül a .....lélekalbumomba.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!