vélemények, olvasnivalók, élménybeszámolók, látnivalók, fényképek

Gyöngyszem a Dolomitokban - Lago di Braies

Olaszország legszebb tájainak egyike a meseszép Dolomitok. Dél-Tirol hatalmas hegyei között, Bolzano városától 97 kilométerre, meredek mészkőfalak ölelésében található a Lago di Braies, egy igazi gyöngyszem, az Alpok szépséges tavainak egyike. A turisták által kedvelt látványos tó egy hegyomlásnak köszönheti születését: a felette emelkedő hegyoldalból lezúduló kőtörmelék elzárta a völgyet és az így képződött természetes gát mögött gyűlt fel a tó kristálytiszta vize. [utazom:csikkep:590] Barangoljunk egy kicsit ezen a tájon:  Lake Braies - Dolomites Italy from FEB Productions on Vimeo.  

A Dachstein-gleccser és Ausztria felett: hőlégballonnal

Ausztria egyik csodás vidéke a Dachstein masszívum.

Alpok-kerékpártúra élménybeszámoló

Alpok. Itália. Kérékpáron. 600 km. Fantasztikus(an) Kemény. Életreszóló. Élmény. Az idén is, mint minden évben Olaszországot választottuk nyaralási úticélunknak. Szeretünk kis szigetünkről – Teneriféről – így júniusban Európa gyönyörűen zöldellő része felé elutazni. Bár sokan néznek furcsán ránk és kérdezik, hogy: “a Kanári-szigetekről eljárni nyaralni?!” Hát persze, kimozdulni a megszokott környezetből mindenki szeret és mindenkinek szüksége van, nem igaz?!

Tavasz az Alpokban. Helyesebben: felette...

 Az Alpok csodálatos táj. Magas hegyei lenyűgöznek, mély völgyei gyalogtúra ösvényeket rejtenek. Drámai szintkülönbségek között álomszép vidékek rejtőznek. De ebből a nézőpontból nem sokan szemlélik ezt a csodás hegyvidéket...

Varázslatos völgy a Dolomitokban - Val di Funes

A Dolomitok varázslatos hegyvidéke meseszép tájakat rejt. A Bolzano városától keletre fekvő Val di Funes igazi magashegyi paradicsom - gyönyörű hegyi falvak és alpesi rétek, égbe törő dolomit-csúcsok között sétálhatunk. A csodás magashegyi este fénypontja, mikor vad sziklagerinceket vöröses színűre fest a lenyugvó Nap... DJI S800 Fly Over The Val di Funes in Italy from DJI on Vimeo.  

A Marmolada felülről

A Dolomitok királynőjeként tisztelt Marmolada csodálatosan szép hegy. Felmászni rá vagy túrázni a lábainál egyaránt kiváló időtöltés: válassza mindenki a kalandvágyának és fizikai teljesítőképességének megfelelő kihívást, biztosan életreszóló élményben lesz része. Azok a bátrak, akik nem félnek a levegőbe emelkedni, ilyen elképesztő felvételeket készítenek erről a hegyről. De ha élőben néznéd meg egy kiváló túra keretében, tarts velünk!   Marmolada from robert schwarzenbacher on Vimeo.

Egy igazán szép táborhely a Dolomitokban.

Ha a Dolomitokban Cortinában jársz és egy igazán szép ,barátságos sátorhelyet szeretnél magadnak a város szélén található Kemping Roccetta ajánlom!
A Boite folyó partján fekvő árnyas, zöldfüves terület kíváló lehetőséget nyújt a sátrazásra bármerre indulunk reggelenként. Reggel időben nyitó  kisboltjában friss pékárúval tölthetjük fel hátizsákunkat, vagy kezdhetjük a napot egy igazi olasz kávéval a bárban, igazán barátságos kiszolgálás mellett. A vizes blokkokat többször takarítják naponta, találunk hajszárítót is és talán az egyik legkulturáltabb amivel eddig találkoztam.

Szárnyalás a Dolomitok felett

A Dolomitok csodálatos szépségű, vad hegyvidék - Olaszország egyik legszebb magashegyi tájait találjuk itt. Nyáron mi is rengetget kalandozunk errefelé, gyalogtúra és via ferrata ösvényeket járunk be, a lenyűgöző panorámában gyönyörködve. [utazom:csikkep:458] De ha megmászunk egy magas sziklatornyot, akkor nem ezzel a kétségtelenül hatékony módszerrel ereszkedünk le róla: Dolomites, Italy from CANI.TV on Vimeo.

A Dolomitok lenyűgöző vidékei

A Dolomitok csipkés csúcsai, mesebeli tájai Olaszország, de talán az egész Alpok legszebb vidékei közé tartoznak. Az egykor a tenger mélyén összegyűlt, mészvázas egysejtűek vázából álló, organikus hegybirodalom csodálatos, földöntúli látvánnyal szolgál az ezen óriások lábaihoz elzarándokoló, gyalogtúra vagy hegymászás közben a lenyűgöző panorámát csodáló földi halandók számára.

A Dolomitok legszebb túrái - Adolf Munkel Weg

A Dolomitok egész Olaszország és talán az Alpok legszebb hegyei. A kellemes hangulatú Bressanone(Brixen) kisvárosától nem messze találjuk a Val di Funes gyönyörű dolomit-csúcsokkal és zöldellő hegyoldalakkal határolt völgyét. A völgy végében emelkednek a Sass Rigais bércei - az egész terület a Puez Odle természeti park védelme alá tartozik.  [utazom:csikkep:70566] A hegyóriások lábánál vezet a látványos Adolf Munkel Weg túraút, amely a Zanser Alm parkolójától indul, majd szebbnél szebb fenyveseken, kilátópontokon, hegyi réteken vezet át.

A Monte Rosa lábánál - Alagna

A Monte Rosa egy hatalmas masszívum Olaszország és Svájc határán. Míg a svájci oldal Zermatt festői városkájával büszkélkedik, a napsütötte déli oldal egyik legkedvesebb települése a csodás hegyekkel körülvett Alagna Valseisa. A hegymászók és túrázók itt töltik fel készleteiket, mielőtt több napra a hegyek zord világába vetnék magukat és magasba vivő felvonók, sípályák is találhatóak itt - mégsem olyan felkapott és zsúfolt a város, mint Chamonix vagy Schladming.

Az Alpok legszebb hegyei - Monte Rosa, Olaszország

Olaszország elképesztő változatosságú tájakat rejt - Szicília mediterrán szigetétől Toszkána hullámzó dombjain át egészen az Olasz Alpok felhőket ostromló vonulatainak vad vidékéig. A Svájccal határos hegyvidék, a Monte Rosa négyezer méter fölé nyúló csúcsok és örök jég borította fennsíkok, gleccserek tömegével rendelkezik, de jelen cikkünkben egy sokkal szelídebb arcát szeretnénk megmutatni ennek a vidéknek.

Túra a Fassa-völgy felett - Sas de Adam, Dolomitok

A Dolomitok gyönyörű tájait szebbnél szebb túraútvonalak mentén felfedezhetjük fel. A legszebbek azok az ösvények, ahol nem csak a völgy mélyében gyalogolva ámulhatunk a felettünk magasodó sziklaóriásokra, hanem egy gerincet járnak be hosszában, így akár több irányban és magaslati pozícióból élvezhetjük az elénk táruló kilátást.

Kisváros Tirolban - Bressanone(Brixen)

Dél-Tirol egyedülállóan szép tájain, útban Bolzano felé találjuk Bressanone kisvárosát. A várost az Habsburg-birodalom részeként még Brixen-ként ismerték, de már a középkorban is fontos vallási székhelynak számított -  még zsinatot is tartottak itt.  

A mesés Dolomitok - a Rosengarten

A Dolomitok csodás vidékei között is előkelő helyet foglal el a Val di Fassa. A völgy végében magasodik a Dolomitok királynője, a hatalmas Marmolada, szemben vele húzódik a látványos Viel del Pan ösvény. A Val di Fassa völgy délről határolja a lenyűgöző szépségű Rosengarten-csoportot.

Oldalak

Vélemények, értékelések
4.9
20 értékelés alapján

Gyalogtúra a Garda-tónál

Budapest, III. kerület
5.0
Nagyon jó szervezés, remek program a már megszokott Utazom.com színvonalon. Külön kiemelném kempingünkben a színvonalas, kényelmes mobilházas szálláshelyeinket. A kora nyárias időjárás végig mellettünk állt, így minden tervezett túránk megvalósulhatott. A kibővített programnak, a Brenta-dolomitokban tett kirándulásnak különösen örültem! Nagyon tetszett továbbá, hogy a napi túrázások után még egy kis városnézésre is maradt időnk. Mindenkinek csak ajánlani tudom! :)

Via ferrata a Garda-tó környékén

Budapest
5.0
Szuper szervezés, kiváló túravezetők, rengeteg élmény. Köszönöm. :)

Gyalogtúra a Garda-tónál

Budapest, XXI. kerület
5.0
Nagyon köszönjük a túravezetők kedvességét, segítőkészségét és az "alternatív útvonal" választása esetén a megértésüket és jótanácsaikat.
Az egész úton a profizmust és a gördülékenységet tapasztaltuk. Csak gratulálni tudunk!
Bár a teljes túrák nekem nehezek, mégis szívesen választom a jövőben is ezt az utazási irodát, mert a programok nagyon különlegesek és olyan útvonalak bejárását teszi lehetővé, amit más irodáknál nem kaphatok meg.

Köszönettel: Pethő-Székely páros

Gyalogtúra a Garda-tónál

Budapest
5.0
Minden tökéletes volt, ahogy lenni szokott :) !

Gyalogtúra a Garda-tónál

Komárom
5.0
Köszönet a szuper szervezésért, a programokért, a túravezetők kitartó és odaadó munkájáért. Remekül éreztük magunkat, csak ajánlani tudom mindenkinek.

Gyalogtúra a Garda-tónál

Komárom
5.0
Ha annyit írok, hogy tervezem a további utazásokat is, azt hiszem magáért beszél. A túravezetőknél a "nagyon jó" megjelölés azt hiszem kevés. Utaztam már más szervezésben, de itt a túravezetők mind vezetőként, mind emberileg messze a legjobbak. Köszönet mindenért, remélem hamarosan ismét találkozunk.

Gyalogtúra a Garda-tónál

Szigetszentmiklós
4.8
Ezúttal is azt kaptam, amit vártam: élményekben gazdag, tartalmas, a lehető legváltozatosabb utazást. Gyönyörű tájakon túráztunk, tökéletesen kitöltöttük a nap minden óráját. Remekül összeállított program , melyet kedves, hozzáértő, emberséges túravezetők bonyolítottak le. Jó veletek utazni!

Via ferrata a Garda-tó környékén

Szeged
4.8
Szép volt.
Garda-tó... Pálmafák és havas hegycsúcsok

Garda-tó... Pálmafák és havas hegycsúcsok

Győr
4.8
Kiváló, pontos szervezés jellemezte az utat. Gazdag program és csodálatos látnivalók tapasztalt, kedves és segítőkész idegenvezetővel, akitől számos hasznos és érdekes információt hallhattunk a látottatkról.

Rax-Alpok gyalogtúra

Pomáz
4.5
Remek túra, remek túravezetőkkel!
Rax-Alpok via ferrata: a Haid Steig

Rax-Alpok via ferrata: a Haid Steig

Budapest, XIX. kerület
5.0
Nagyon jól éreztem magam,nagyon szép az útnonal.Nagy élmény volt számomra.Örülök hogy részt vehettem rajta.

Rax-Alpok gyalogtúra

Budapest
5.0
Ajánlom!

Ausztria legszebb szurdokvölgye

Budapest
4.5
Köszönjük a szervezést!
Nagyon jól éreztük magunkat.

Alpesi kirándulás Ausztriában, Hinteralm

Budapest, III. kerület
5.0
Nagyon tetszett a program, az időjárás is végig mellettünk állt. Bár számítottam rá, mégis meglepően sok hó volt még fenn a hegyen és a védettebb északi lejtőkön is. Ez a körülmény még emelte is a túrázás élményét, még ha kicsit fárasztóbb is volt így. A környék és a csúcsról a panoráma fantasztikus. Ahol a hó már elolvadt, megjelentek már a színes, tavaszi alpesi virágok és a mormoták is ébredeztek, bár csak az éles fütyülésüket hallottuk. :))))

Alpesi kirándulás Ausztriában, Hinteralm

Budapest, XIV. kerület
5.0
Az utazási iroda jóvoltából ismét gyönyörű napot tölthettem el az Alpok havas lejtőin.
Köszönöm a túravezetőknek a segitőkészségét az út teljes szakaszán, illetve a buszvezetőknek, akik szakadó esőben is biztonsággal szállítottak vissza minket utasokat Budapestre.
Az időjárás is kegyes volt, bár a vastag hótakaró kicsit nehezitette a közlekedést. Ennek ellenére csodálatos látvány volt a zöldellő rétek, a nyiló virágok, a fák teljes "levélruhában" és az utakon pedig a hó.
Ismét élményekkel feltöltődve térhettem vissza Budapestre. Mindenkinek csak ajánlani tudom, aki szereti a természetet, a túrázást.

Alpesi kirándulás Ausztriában, Hinteralm

Kiskőrös
4.8
A táj gyönyörű. A túravezetők sik infót adtak át.
Sajnos a tempó nagyon feszített volt, így kevés idő jutott gyönyörködni a tájban és fényképezni.

Alpesi kirándulás Ausztriában, Hinteralm

Budapest XIII.
5.0
Jól szervezett túra, felkészült túravezetőkkel.
Köszönet a túravezetőknek :Csongornak és Magdinak.

Medve-szurdok túra

Csobánka
5.0
Kedves Utazom.com!
Nagy jól érezték magukat a fiatalok. Élményekkel feltöltődve jöttek haza.
Üdvözlettel.: Judit

Medve-szurdok túra

Budapest
5.0
Második alkalom, ez a kirándulás is nagyon jól sikerült!
Köszönet a túra vezetőknek a buszsofőröknek akik vigyáztak biztonságunkra!

A természet csodálatos művész és alkotó, ez alkalommal is egy olyan oldalát ismertük meg amit nem fogunk sose elfeledni, a látványt, az élményt az érzést amit magunkkal hoztunk a fáradtságért cserébe megérni!

Nem bántam meg, hogy ezt a szórakozási lehetőséget választottam szabadidő eltöltéséhez. Bízom benne,hogy még sok hasonló túra útvonalat járhatok be.
Hajnalka.

Medve-szurdok túra

Kiskunhalas
5.0
Ajánlani tudom bárkinek!
Nagyon jó volt!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!