vélemények, olvasnivalók, élménybeszámolók, látnivalók, fényképek

Alpok-kerékpártúra élménybeszámoló

Alpok. Itália. Kérékpáron. 600 km. Fantasztikus(an) Kemény. Életreszóló. Élmény. Az idén is, mint minden évben Olaszországot választottuk nyaralási úticélunknak. Szeretünk kis szigetünkről – Teneriféről – így júniusban Európa gyönyörűen zöldellő része felé elutazni. Bár sokan néznek furcsán ránk és kérdezik, hogy: “a Kanári-szigetekről eljárni nyaralni?!” Hát persze, kimozdulni a megszokott környezetből mindenki szeret és mindenkinek szüksége van, nem igaz?!

Varázslatos völgy a Dolomitokban - Val di Funes

A Dolomitok varázslatos hegyvidéke meseszép tájakat rejt. A Bolzano városától keletre fekvő Val di Funes igazi magashegyi paradicsom - gyönyörű hegyi falvak és alpesi rétek, égbe törő dolomit-csúcsok között sétálhatunk. A csodás magashegyi este fénypontja, mikor vad sziklagerinceket vöröses színűre fest a lenyugvó Nap... DJI S800 Fly Over The Val di Funes in Italy from DJI on Vimeo.  

A Marmolada felülről

A Dolomitok királynőjeként tisztelt Marmolada csodálatosan szép hegy. Felmászni rá vagy túrázni a lábainál egyaránt kiváló időtöltés: válassza mindenki a kalandvágyának és fizikai teljesítőképességének megfelelő kihívást, biztosan életreszóló élményben lesz része. Azok a bátrak, akik nem félnek a levegőbe emelkedni, ilyen elképesztő felvételeket készítenek erről a hegyről. De ha élőben néznéd meg egy kiváló túra keretében, tarts velünk!   Marmolada from robert schwarzenbacher on Vimeo.

Egy igazán szép táborhely a Dolomitokban.

Ha a Dolomitokban Cortinában jársz és egy igazán szép ,barátságos sátorhelyet szeretnél magadnak a város szélén található Kemping Roccetta ajánlom!
A Boite folyó partján fekvő árnyas, zöldfüves terület kíváló lehetőséget nyújt a sátrazásra bármerre indulunk reggelenként. Reggel időben nyitó  kisboltjában friss pékárúval tölthetjük fel hátizsákunkat, vagy kezdhetjük a napot egy igazi olasz kávéval a bárban, igazán barátságos kiszolgálás mellett. A vizes blokkokat többször takarítják naponta, találunk hajszárítót is és talán az egyik legkulturáltabb amivel eddig találkoztam.

A Dachstein-gleccser és Ausztria felett: hőlégballonnal

Ausztria egyik csodás vidéke a Dachstein masszívum.

Szárnyalás a Dolomitok felett

A Dolomitok csodálatos szépségű, vad hegyvidék - Olaszország egyik legszebb magashegyi tájait találjuk itt. Nyáron mi is rengetget kalandozunk errefelé, gyalogtúra és via ferrata ösvényeket járunk be, a lenyűgöző panorámában gyönyörködve. [utazom:csikkep:458] De ha megmászunk egy magas sziklatornyot, akkor nem ezzel a kétségtelenül hatékony módszerrel ereszkedünk le róla: Dolomites, Italy from CANI.TV on Vimeo.

A Dolomitok lenyűgöző vidékei

A Dolomitok csipkés csúcsai, mesebeli tájai Olaszország, de talán az egész Alpok legszebb vidékei közé tartoznak. Az egykor a tenger mélyén összegyűlt, mészvázas egysejtűek vázából álló, organikus hegybirodalom csodálatos, földöntúli látvánnyal szolgál az ezen óriások lábaihoz elzarándokoló, gyalogtúra vagy hegymászás közben a lenyűgöző panorámát csodáló földi halandók számára.

A Dolomitok legszebb túrái - Adolf Munkel Weg

A Dolomitok egész Olaszország és talán az Alpok legszebb hegyei. A kellemes hangulatú Bressanone(Brixen) kisvárosától nem messze találjuk a Val di Funes gyönyörű dolomit-csúcsokkal és zöldellő hegyoldalakkal határolt völgyét. A völgy végében emelkednek a Sass Rigais bércei - az egész terület a Puez Odle természeti park védelme alá tartozik.  [utazom:csikkep:70566] A hegyóriások lábánál vezet a látványos Adolf Munkel Weg túraút, amely a Zanser Alm parkolójától indul, majd szebbnél szebb fenyveseken, kilátópontokon, hegyi réteken vezet át.

A Monte Rosa lábánál - Alagna

A Monte Rosa egy hatalmas masszívum Olaszország és Svájc határán. Míg a svájci oldal Zermatt festői városkájával büszkélkedik, a napsütötte déli oldal egyik legkedvesebb települése a csodás hegyekkel körülvett Alagna Valseisa. A hegymászók és túrázók itt töltik fel készleteiket, mielőtt több napra a hegyek zord világába vetnék magukat és magasba vivő felvonók, sípályák is találhatóak itt - mégsem olyan felkapott és zsúfolt a város, mint Chamonix vagy Schladming.

Az Alpok legszebb hegyei - Monte Rosa, Olaszország

Olaszország elképesztő változatosságú tájakat rejt - Szicília mediterrán szigetétől Toszkána hullámzó dombjain át egészen az Olasz Alpok felhőket ostromló vonulatainak vad vidékéig. A Svájccal határos hegyvidék, a Monte Rosa négyezer méter fölé nyúló csúcsok és örök jég borította fennsíkok, gleccserek tömegével rendelkezik, de jelen cikkünkben egy sokkal szelídebb arcát szeretnénk megmutatni ennek a vidéknek.

Túra a Fassa-völgy felett - Sas de Adam, Dolomitok

A Dolomitok gyönyörű tájait szebbnél szebb túraútvonalak mentén felfedezhetjük fel. A legszebbek azok az ösvények, ahol nem csak a völgy mélyében gyalogolva ámulhatunk a felettünk magasodó sziklaóriásokra, hanem egy gerincet járnak be hosszában, így akár több irányban és magaslati pozícióból élvezhetjük az elénk táruló kilátást.

Kisváros Tirolban - Bressanone(Brixen)

Dél-Tirol egyedülállóan szép tájain, útban Bolzano felé találjuk Bressanone kisvárosát. A várost az Habsburg-birodalom részeként még Brixen-ként ismerték, de már a középkorban is fontos vallási székhelynak számított -  még zsinatot is tartottak itt.  

A mesés Dolomitok - a Rosengarten

A Dolomitok csodás vidékei között is előkelő helyet foglal el a Val di Fassa. A völgy végében magasodik a Dolomitok királynője, a hatalmas Marmolada, szemben vele húzódik a látványos Viel del Pan ösvény. A Val di Fassa völgy délről határolja a lenyűgöző szépségű Rosengarten-csoportot.

Könnyű túra a Dolomitokban - Viel dal Pan

A Dolomitok gyönyörű hegyeit számtalan perspektívából felfedezhetjük. Vagy a völgyekben túrázva, vagy gyönyörű tavak tükrében megcsodálva - mint a Karersee vagy a híres Lago di Braies. De fel is mászhatunk a mesés csúcsok oldalán - via ferrata útvonalak vezetnek a dolomitsziklák taraján, meredek szirtjein. A hegyek legszebb arcát a látványos gerinctúrákon mutatja meg a Dolomitok - az egyik leghíresebb ezek közül a Fedaia és a Pordoi-hágó között húzódó Viel dal Pan, a lenyűgöző természeti szépségekkel rendelkező Fassa-völgy végében.

A csodálatos Dolomitok - a bolzanoi földpiramisok

Dél-Tirol mesebeli vidékei közül is kiemelkedik Bolzano környékének természeti csodákban bővelkedő tartománya. Sokan a Latemar-csoport gyönyörű túrái vagy a Fassa-völgy vagy a Rosengarten Naturpark szépségeinek meglátogatása céljából, esteleg a Schlern(Sciliar) impozáns tömbjének látványáért zarándokolnak el ide.

Oldalak

Vélemények, értékelések
4.8
20 értékelés alapján

Ausztria legszebb szurdokvölgye

Fót
4.5
Kicsit gyors volt a túra menet, nem sok idő volt menet közben szétnézni. Egyébként maximálisan elégedett vagyok!

Ausztria legszebb szurdokvölgye

Budapest
4.8
Az biztos, hogy nem tudtunk volna elveszni a csoporttól, mert az egyik túravezető elől, a másik a sor végén vigyázta minden lépésünket. Mondjuk nekem emiatt az emelkedőn való haladás fárasztó is volt, mert nem tudtam saját tempómban haladni, de túléltem. Mivel autó hiányában nem tudtunk volna eljutni egy nap alatt erre a szép helyre, így maradt ez a megoldás. Köszönjük szépen a szervezést, a sofőrök és az idegenvezetők munkáját is.

A Keleti-Dolomitok és Velence I.

Budapest
4.8
Egy nagyon jó idegenvezetővel csodálatos három napot töltöttünk el Olaszországban. Másoknak is szívből ajánljuk az utat!

Dél-Tirol - Az Alpok szerelmeseinek

Ádánd
5.0
Gyönyörű helyekre vittek bennünket. Minden program nagyon tetszett.A szállások és az ellátás kifogástalan volt. Köszi mindenért! Csak ajánlani tudom mindenkinek. Elmesélni nem lehet. Ezeket látni kell!

Medve-szurdok túra

Budapest
4.8
Mi nagyon jól éreztük magunkat, mégegyszer köszönjük szépen! A szurdok nagyon szép, a túra maga nem megeröltető, de nagyon izgalmas, határozottan olyasmi amit érdemes végig csinálni.
Végül pedig de nem utolsósorban külön köszönet Rékának és Magdinak az alaposságért, a kedvességért, a törődésért, és hogy mindig mindenkire annyira odafigyeltek! :)

Medve-szurdok túra

Budapeset
4.5
Nagyon tetszett, jól éreztem magam, megyek máskor is. Köszönöm szépen a túravezetőknek. :)

Via ferrata a Garda-tó környékén

Pomáz
5.0
Szuper túrák! Felkészült túravezetők ! Csodás helyek ! A szállás pont olyan jó volt, mint a leírásban szerepelt, és a képeken. Szuper túrázók, jó csapat jött össze !! Röviden szuper 4 nap volt !!! :D

Gyalogtúra a Garda-tónál

Dévaványa
4.8
Nagyon kedvesek,segítőkészek voltak a túravezetők.A programok a kiirtaknak megfelelőek voltak.
A szállás kényelmes, teljesen megfelelő volt.
Szívesen megyek velük más alkalommal is.

Via ferrata a Garda-tó környékén

Herceghalom
4.6
A Che Guevara keményebb volt mint gondoltam. 6 óra alatt értünk fel. Az időjárás kegyes volt végig - szikrázó szeptember végi napok. 100% os túra!

Rax-Alpok gyalogtúra

Budapest, XV. kerület
5.0
Igazi élménytúra! Gyönyörű a táj, kellemes a szintkülönbség. Van idő nézelődni sok érdekes és hasznos információt osztott meg velünk Ákos. Ha valaki nem egy kemény sportteljesítményre vágyik hanem élvezni a hegyek szépségét azoknak mindenképp ajánlom!

Rax-Alpok gyalogtúra

Százhalombatta
5.0
Kedves Lányok, Fiúk!
Eddigi utazásaim legjobb túrája volt. Teljesítményileg is talán ez első "húzós" gyalogtúrám. Ákosom és persze a többi munkatárs a max. nyújtották. A háttér információk tudásbeli élménnyel is növelték az utazás értékét.
Fantasztikus idő, fantasztikus utazás, fantasztikus vezetés és fantasztikus túra. Köszi mindenkinek.
További hasonló jó túrákat és sok sikert Mindenkinek.
Üdv Győző

Rax-Alpok gyalogtúra

Győr
5.0
Nagyszerű túrán vettünk részt profi túravezetőkkel csodálatos időben.
Rax-Alpok via ferrata: a Haid Steig

Rax-Alpok via ferrata: a Haid Steig

Halásztelek
5.0
A társaság szuper volt, a túravezetők fantasztikusak, a ferrata látványos és izgalmas. Egyszóval tökéletes volt minden. Amit külön kiemelnék mint pozitívum, hogy kb 5 emberre jutott egy túravezető, így ő maximálisan tudott mindenkire figyelni mászás közben. Biztos megyek veletek máskor is.

Rax-Alpok gyalogtúra

Budapest
5.0
Szuper kis túra volt és nagyon jó volt a túravezetés! :)

Rax-Alpok gyalogtúra

Győr
5.0
I. osztályú vezetés mellett szuper túra, köszönjük.

Hochschwab csoport legizgalmasabb via ferrata útvonalai

Győrújbarát
5.0
Precíz szervezés, kiváló hangulat jellemezte a hétvégénket. Köszönöm az újabb felejthetetlen élményeket! :)
Dolomitok Gyalogtúra Olaszország

Dolomitok gyalogtúrák

Fényeslitke
4.8
Első gyalogtúrám volt, nagyon élveztem. Semmiben nem találtam a hibát. A szervezéssel maximálisan elégedett vagyok, amit leírtak a honlapon az mind meg volt. Biztosan nem utolsó túrám volt.
Dolomitok via ferrata

Dolomitok sziklaalakzatai

Budapest, IX. kerület
4.8
Nagyon jól éreztem magam az utazáson. Olyan élményekkel gazdagodtam, amikre szívesen fogok visszaemlékezni. Köszönet, a túravezetőknek és szervezőknek ezért!
Dolomitok Gyalogtúra Olaszország

Dolomitok gyalogtúrák

Budapest
4.4
Gyönyörű helyeken jártunk, felkészült túravezetőkkel, és a több opciónak köszönhetően mindenki erőnléte, kedve szerint túrázhatott.
Dolomitok Gyalogtúra Olaszország

Dolomitok gyalogtúrák

Budapest
5.0
Nagyon jól összerakott program, remek kemping, Erik nagyon felkészült és profi túravezető. A Dolomitok meg leírhatatlan szépségű.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!