vélemények, olvasnivalók, élménybeszámolók, látnivalók, fényképek

Alpok-kerékpártúra élménybeszámoló

Alpok. Itália. Kérékpáron. 600 km. Fantasztikus(an) Kemény. Életreszóló. Élmény. Az idén is, mint minden évben Olaszországot választottuk nyaralási úticélunknak. Szeretünk kis szigetünkről – Teneriféről – így júniusban Európa gyönyörűen zöldellő része felé elutazni. Bár sokan néznek furcsán ránk és kérdezik, hogy: “a Kanári-szigetekről eljárni nyaralni?!” Hát persze, kimozdulni a megszokott környezetből mindenki szeret és mindenkinek szüksége van, nem igaz?!

A Marmolada felülről

A Dolomitok királynőjeként tisztelt Marmolada csodálatosan szép hegy. Felmászni rá vagy túrázni a lábainál egyaránt kiváló időtöltés: válassza mindenki a kalandvágyának és fizikai teljesítőképességének megfelelő kihívást, biztosan életreszóló élményben lesz része. Azok a bátrak, akik nem félnek a levegőbe emelkedni, ilyen elképesztő felvételeket készítenek erről a hegyről. De ha élőben néznéd meg egy kiváló túra keretében, tarts velünk!   Marmolada from robert schwarzenbacher on Vimeo.

Gyöngyszem a Dolomitokban - Lago di Braies

Olaszország legszebb tájainak egyike a meseszép Dolomitok. Dél-Tirol hatalmas hegyei között, Bolzano városától 97 kilométerre, meredek mészkőfalak ölelésében található a Lago di Braies, egy igazi gyöngyszem, az Alpok szépséges tavainak egyike. A turisták által kedvelt látványos tó egy hegyomlásnak köszönheti születését: a felette emelkedő hegyoldalból lezúduló kőtörmelék elzárta a völgyet és az így képződött természetes gát mögött gyűlt fel a tó kristálytiszta vize. [utazom:csikkep:590] Barangoljunk egy kicsit ezen a tájon:  Lake Braies - Dolomites Italy from FEB Productions on Vimeo.  

A Dachstein-gleccser és Ausztria felett: hőlégballonnal

Ausztria egyik csodás vidéke a Dachstein masszívum.

Tavasz az Alpokban. Helyesebben: felette...

 Az Alpok csodálatos táj. Magas hegyei lenyűgöznek, mély völgyei gyalogtúra ösvényeket rejtenek. Drámai szintkülönbségek között álomszép vidékek rejtőznek. De ebből a nézőpontból nem sokan szemlélik ezt a csodás hegyvidéket...

Varázslatos völgy a Dolomitokban - Val di Funes

A Dolomitok varázslatos hegyvidéke meseszép tájakat rejt. A Bolzano városától keletre fekvő Val di Funes igazi magashegyi paradicsom - gyönyörű hegyi falvak és alpesi rétek, égbe törő dolomit-csúcsok között sétálhatunk. A csodás magashegyi este fénypontja, mikor vad sziklagerinceket vöröses színűre fest a lenyugvó Nap... DJI S800 Fly Over The Val di Funes in Italy from DJI on Vimeo.  

Egy igazán szép táborhely a Dolomitokban.

Ha a Dolomitokban Cortinában jársz és egy igazán szép ,barátságos sátorhelyet szeretnél magadnak a város szélén található Kemping Roccetta ajánlom!
A Boite folyó partján fekvő árnyas, zöldfüves terület kíváló lehetőséget nyújt a sátrazásra bármerre indulunk reggelenként. Reggel időben nyitó  kisboltjában friss pékárúval tölthetjük fel hátizsákunkat, vagy kezdhetjük a napot egy igazi olasz kávéval a bárban, igazán barátságos kiszolgálás mellett. A vizes blokkokat többször takarítják naponta, találunk hajszárítót is és talán az egyik legkulturáltabb amivel eddig találkoztam.

Szárnyalás a Dolomitok felett

A Dolomitok csodálatos szépségű, vad hegyvidék - Olaszország egyik legszebb magashegyi tájait találjuk itt. Nyáron mi is rengetget kalandozunk errefelé, gyalogtúra és via ferrata ösvényeket járunk be, a lenyűgöző panorámában gyönyörködve. [utazom:csikkep:458] De ha megmászunk egy magas sziklatornyot, akkor nem ezzel a kétségtelenül hatékony módszerrel ereszkedünk le róla: Dolomites, Italy from CANI.TV on Vimeo.

A Dolomitok lenyűgöző vidékei

A Dolomitok csipkés csúcsai, mesebeli tájai Olaszország, de talán az egész Alpok legszebb vidékei közé tartoznak. Az egykor a tenger mélyén összegyűlt, mészvázas egysejtűek vázából álló, organikus hegybirodalom csodálatos, földöntúli látvánnyal szolgál az ezen óriások lábaihoz elzarándokoló, gyalogtúra vagy hegymászás közben a lenyűgöző panorámát csodáló földi halandók számára.

A Dolomitok legszebb túrái - Adolf Munkel Weg

A Dolomitok egész Olaszország és talán az Alpok legszebb hegyei. A kellemes hangulatú Bressanone(Brixen) kisvárosától nem messze találjuk a Val di Funes gyönyörű dolomit-csúcsokkal és zöldellő hegyoldalakkal határolt völgyét. A völgy végében emelkednek a Sass Rigais bércei - az egész terület a Puez Odle természeti park védelme alá tartozik.  [utazom:csikkep:70566] A hegyóriások lábánál vezet a látványos Adolf Munkel Weg túraút, amely a Zanser Alm parkolójától indul, majd szebbnél szebb fenyveseken, kilátópontokon, hegyi réteken vezet át.

A Monte Rosa lábánál - Alagna

A Monte Rosa egy hatalmas masszívum Olaszország és Svájc határán. Míg a svájci oldal Zermatt festői városkájával büszkélkedik, a napsütötte déli oldal egyik legkedvesebb települése a csodás hegyekkel körülvett Alagna Valseisa. A hegymászók és túrázók itt töltik fel készleteiket, mielőtt több napra a hegyek zord világába vetnék magukat és magasba vivő felvonók, sípályák is találhatóak itt - mégsem olyan felkapott és zsúfolt a város, mint Chamonix vagy Schladming.

Az Alpok legszebb hegyei - Monte Rosa, Olaszország

Olaszország elképesztő változatosságú tájakat rejt - Szicília mediterrán szigetétől Toszkána hullámzó dombjain át egészen az Olasz Alpok felhőket ostromló vonulatainak vad vidékéig. A Svájccal határos hegyvidék, a Monte Rosa négyezer méter fölé nyúló csúcsok és örök jég borította fennsíkok, gleccserek tömegével rendelkezik, de jelen cikkünkben egy sokkal szelídebb arcát szeretnénk megmutatni ennek a vidéknek.

Túra a Fassa-völgy felett - Sas de Adam, Dolomitok

A Dolomitok gyönyörű tájait szebbnél szebb túraútvonalak mentén felfedezhetjük fel. A legszebbek azok az ösvények, ahol nem csak a völgy mélyében gyalogolva ámulhatunk a felettünk magasodó sziklaóriásokra, hanem egy gerincet járnak be hosszában, így akár több irányban és magaslati pozícióból élvezhetjük az elénk táruló kilátást.

Kisváros Tirolban - Bressanone(Brixen)

Dél-Tirol egyedülállóan szép tájain, útban Bolzano felé találjuk Bressanone kisvárosát. A várost az Habsburg-birodalom részeként még Brixen-ként ismerték, de már a középkorban is fontos vallási székhelynak számított -  még zsinatot is tartottak itt.  

A mesés Dolomitok - a Rosengarten

A Dolomitok csodás vidékei között is előkelő helyet foglal el a Val di Fassa. A völgy végében magasodik a Dolomitok királynője, a hatalmas Marmolada, szemben vele húzódik a látványos Viel del Pan ösvény. A Val di Fassa völgy délről határolja a lenyűgöző szépségű Rosengarten-csoportot.

Oldalak

Vélemények, értékelések
4.7
20 értékelés alapján
Via ferrata túra

Via ferrata túra kezdőknek

Budapest
4.8
Szuper napot töltöttünk Mödlingben, nagyszerű túravezetőkkel, akik remekül bevezettek minket a via ferrata világába. Köszönöm az élményt!

Rax-Alpok gyalogtúra

Budapest
5.0
A párommal vettünk részt a túrán, nagyon összeszedett volt a szervezés, a túravezetők mellett a rossz idő ellenére is végig biztonságban éreztük magunkat. Az időjárás lehetett volna kegyesebb hozzánk, de így is gyönyörű volt a környezet.
Amit hátrányként tudnék említeni, az talán a túra tempója, jobb lett volna kicsit lassabb ütemben menni.
Összességében nagyon pozitív élményben volt részünk, köszönjük!

Rax-Alpok gyalogtúra

Ráckeve
5.0
Nagyon tetszett a túra, bár az időjárás nem volt kegyes hozzánk.
Rax-Alpok via ferrata: a Haid Steig

Rax-Alpok via ferrata: a Haid Steig

Mád
4.8
Sajnos az időjárás keresztbehúzta a programot,
De a beszállóig megtett út során, a látottak alapján
nem kérdés hogy visszamegyek. Ezt a helyet meg kell
mászni. Ami tetszett, hogy a túravezetők felelősségteljes
döntést hoztak, hogy zord időjárásban nem indultunk el,
úgy hogy a beszállónál lévő másik magyar csapat
simán elindult. Visszafordulás után kb fél óra elteltével dörgés
villámlás esô. Szóval köszönöm, hogy épségben leértünk
a hegyről.
A Hochschwab csoport legszebb gyalogtúrái

A Hochschwab csoport legszebb gyalogtúrái

Budapest, XIII. kerület
4.2
Nagyon rendesek, lelkiismeretesek voltak a túravezetők. Profi volt a szervezés.
A Hochschwab csoport legszebb gyalogtúrái

A Hochschwab csoport legszebb gyalogtúrái

Budapest, IV. kerület
4.2
Túráink mese szép helyeken vezettek. A túravezetők felkészültek és nagyon jó fejek voltak. Évek óta túrákat vezetek, tudom, hogy ennyi emberrel biztonságos és jó túrát kivitelezni nem könnyű feladat, de vezetőink remekül megoldották. Nem ez volt az utolsó kalandtúrám az Utazom.com csapatával, máskor is megyek. Tényleg azt kaptuk amit előzetesen megígértek, vártunk.

Tirol és bajor kastélyok

Tápiószecső
5.0
Fantasztikus 5 napban lehetett részünk ! Rengeteg elménnyel gazdagodva tértünk haza ! A csoportvezetőnk Margitaine Erzsike mindig kedvesen iranyította a csoportot korrektül tájékoztatva minket , Bodrog Beáta idevenvezető pedig lelkiismeretesen minden tudását átadva sok sok új ismerettel gazdagítva a csoportot ,példaértékűen vegezte a munkáját ? További jó egészseget es élményekben gazdag utakat kivánunk Nekik ! Köszönjük mindenkinek aki közreműködött ebben az utazásban igazán gyönyörű volt !

Tirol és bajor kastélyok

Budapest, III. kerület
4.0
Az öt nap látnivalói csodálatosak voltak. A szállás és az ellátás hagy némi kívánni valót.
Mind a négy nap ugyan azt a hideg reggelit szolgálták fel, a teához se citrom, se citromlé nem volt, de előfordult, hogy forró víz sem akadt a reggeli megkezdésekor, mert elfelejtették bekapcsolni a vízmelegítőt. Paradicsomot és paprikát sem láttunk a reggelinél. Mint kiderült az idegenvezető erre fel volt készülve és hozott otthonról paradicsomot, de ezt az információt a csoporttal "elfelejtette" megosztani, pedig nem ártott volna, mert akkor előző délután Innsbruckban tudtunk volna vásárolni.
A szállodai szobákban nem volt hűtőszekrény, így nem tudtunk szendvicset készíteni a következő napi kirándulásra. Nekünk kellett felhívni az idegenvezető figyelmét, hogy a 3. napi programba próbáljon beiktatni annyi szünetet, hogy tudjunk magunknak vásárolni némi hideg harapni valót, ha már úgy állították össze a programot, hogy étteremben nem volt lehetőség ebédelni.
A sofőrök kifogástalan munkát végeztek.

Hochschwab csoport legizgalmasabb via ferrata útvonalai

Budapest, XIII. kerület
4.4
Jó csapat volt.
A Hochschwab csoport legszebb gyalogtúrái

A Hochschwab csoport legszebb gyalogtúrái

Oroszlány
5.0
Minden úgy volt, ahogy ígérték. Kitűnő túravezetők volta, akik valóban figyelembe vették az egyéni teherbírását, az életkort. Nagy élmény volt. Köszönjük!
A Hochschwab csoport legszebb gyalogtúrái

A Hochschwab csoport legszebb gyalogtúrái

Budapest, III. kerület
4.8
Nagyon köszönöm a tartalmas három napot ! Valamennyi túravezető jelest illetve csillagos jelest érdemel. :-) ! Remélem lesz még módom élvezni a jövőben is megnyugtató, gondoskodó s egyben vidám , humoros társaságukat.
Szívélyes üdvözlettel: Gy.Beáta
A Hochschwab csoport legszebb gyalogtúrái

A Hochschwab csoport legszebb gyalogtúrái

Budapest, XIV. kerület
4.8
Csodálatos helyeken jártunk. A programok változatosak voltak, a túravezetőink jól felkészültek, türelmesek, segítőkészek voltak. Rengeteg élménnyel lettünk gazdagabbak.

Hochschwab csoport legizgalmasabb via ferrata útvonalai

Budapest, XIX. kerület
4.8
...
Schneeberg kirándulás

Schneeberg kirándulás

Budapest, XVIII. kerület
5.0
Nagyon jò éreztük magunkat,bár az időjárás nem volt kegyes hozzánk.A csúcsra feljutás kicsìt nehézkes volt,a szeles idő miatt,de a túravezetők nagyon szuperek voltak.Sajnos a táj szépségét nem láthattuk,dehàt ez főleg a hegyekben kiszámíthatatlan.Ùjra elindulnánk, túraöltözettel ,váltóruházattal,sapkával kesztyűvel,még nyáron is!Jó szervezés!Köszönet az irodának.

Medve-szurdok túra

Felsögöd
4.8
Tisztelt utazási jroda nagyon jol éreztem magam nagyon széplyen jártam és a vezetés nagyon jo volt nagyon rendesek voltak a tura vezetök

Dolomitok, gyalogtúrák kalandvágyóknak

Budapest, XVII. kerület
5.0
Minden tökéletes volt: szállás, étkezés, busz, sofőrök, program, túravezetők, társaság, és még az időjárás is kedvezett nekünk. Köszönjük!
Schneeberg

Schneeberg (2076 méter)

Kalocsa
4.3
Az extrém időjárás (erős szél, folyamatos esőzés) egyéb kihívások elé állított bennünket, ennek ellenére pozítív emlékek maradnak csak meg bennem.
Schneeberg

Schneeberg (2076 méter)

Budapest, IX. kerület
5.0
Kihívásokkal teli, kalandos mászás volt. Az alapból nehéznek számító túrát az időjárás tovább nehezítette: volt nagy köd, az embert a lábáról majd ledöntő szél, és eső. De megcsináltuk. És ez nagyon jó érzés. Köszi Ákos, hogy a 4 legkitartóbb emberrel felmentél a csúcskereszthez!
Schneeberg kirándulás

Schneeberg kirándulás

Szigetcsép
4.8
Felejthetetlen napot töltöttünk a hegyi túrával. A szervezés tökéletes, az idegenvezető nagyszerű volt, a kisvonatról a kilátás pompás, egyedül a hegytetőről a kilátás nem jött össze, mivel felhős, ködös időt fogtunk ki. Mindenki kipróbálhatta az állóképességét a szeles, esős időben. A kirándulás fénypontja a menedékházba betérés volt...
Schneeberg kirándulás

Schneeberg kirándulás

Budapest, VI. kerület
4.5
Sajnos a rendkívül rossz idő elvette tőlünk a túrázás örömét, de mindenkit biztosíthatunk, hogy erről nem az iroda tehet.
Ami viszont nagy öröm volt: gyönyörűséges vadvirágokat tudtunk fotózni.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!