vélemények, olvasnivalók, élménybeszámolók, látnivalók, fényképek

A Dachstein-gleccser és Ausztria felett: hőlégballonnal

Ausztria egyik csodás vidéke a Dachstein masszívum.

Szárnyalás a Dolomitok felett

A Dolomitok csodálatos szépségű, vad hegyvidék - Olaszország egyik legszebb magashegyi tájait találjuk itt. Nyáron mi is rengetget kalandozunk errefelé, gyalogtúra és via ferrata ösvényeket járunk be, a lenyűgöző panorámában gyönyörködve. [utazom:csikkep:458] De ha megmászunk egy magas sziklatornyot, akkor nem ezzel a kétségtelenül hatékony módszerrel ereszkedünk le róla: Dolomites, Italy from CANI.TV on Vimeo.

A Marmolada felülről

A Dolomitok királynőjeként tisztelt Marmolada csodálatosan szép hegy. Felmászni rá vagy túrázni a lábainál egyaránt kiváló időtöltés: válassza mindenki a kalandvágyának és fizikai teljesítőképességének megfelelő kihívást, biztosan életreszóló élményben lesz része. Azok a bátrak, akik nem félnek a levegőbe emelkedni, ilyen elképesztő felvételeket készítenek erről a hegyről. De ha élőben néznéd meg egy kiváló túra keretében, tarts velünk!   Marmolada from robert schwarzenbacher on Vimeo.

A Dolomitok lenyűgöző vidékei

A Dolomitok csipkés csúcsai, mesebeli tájai Olaszország, de talán az egész Alpok legszebb vidékei közé tartoznak. Az egykor a tenger mélyén összegyűlt, mészvázas egysejtűek vázából álló, organikus hegybirodalom csodálatos, földöntúli látvánnyal szolgál az ezen óriások lábaihoz elzarándokoló, gyalogtúra vagy hegymászás közben a lenyűgöző panorámát csodáló földi halandók számára.

Varázslatos völgy a Dolomitokban - Val di Funes

A Dolomitok varázslatos hegyvidéke meseszép tájakat rejt. A Bolzano városától keletre fekvő Val di Funes igazi magashegyi paradicsom - gyönyörű hegyi falvak és alpesi rétek, égbe törő dolomit-csúcsok között sétálhatunk. A csodás magashegyi este fénypontja, mikor vad sziklagerinceket vöröses színűre fest a lenyugvó Nap... DJI S800 Fly Over The Val di Funes in Italy from DJI on Vimeo.  

A Dolomitok legszebb túrái - Adolf Munkel Weg

A Dolomitok egész Olaszország és talán az Alpok legszebb hegyei. A kellemes hangulatú Bressanone(Brixen) kisvárosától nem messze találjuk a Val di Funes gyönyörű dolomit-csúcsokkal és zöldellő hegyoldalakkal határolt völgyét. A völgy végében emelkednek a Sass Rigais bércei - az egész terület a Puez Odle természeti park védelme alá tartozik.  [utazom:csikkep:70566] A hegyóriások lábánál vezet a látványos Adolf Munkel Weg túraút, amely a Zanser Alm parkolójától indul, majd szebbnél szebb fenyveseken, kilátópontokon, hegyi réteken vezet át.

Alpok-kerékpártúra élménybeszámoló

Alpok. Itália. Kérékpáron. 600 km. Fantasztikus(an) Kemény. Életreszóló. Élmény. Az idén is, mint minden évben Olaszországot választottuk nyaralási úticélunknak. Szeretünk kis szigetünkről – Teneriféről – így júniusban Európa gyönyörűen zöldellő része felé elutazni. Bár sokan néznek furcsán ránk és kérdezik, hogy: “a Kanári-szigetekről eljárni nyaralni?!” Hát persze, kimozdulni a megszokott környezetből mindenki szeret és mindenkinek szüksége van, nem igaz?!

A Monte Rosa lábánál - Alagna

A Monte Rosa egy hatalmas masszívum Olaszország és Svájc határán. Míg a svájci oldal Zermatt festői városkájával büszkélkedik, a napsütötte déli oldal egyik legkedvesebb települése a csodás hegyekkel körülvett Alagna Valseisa. A hegymászók és túrázók itt töltik fel készleteiket, mielőtt több napra a hegyek zord világába vetnék magukat és magasba vivő felvonók, sípályák is találhatóak itt - mégsem olyan felkapott és zsúfolt a város, mint Chamonix vagy Schladming.

Az Alpok legszebb hegyei - Monte Rosa, Olaszország

Olaszország elképesztő változatosságú tájakat rejt - Szicília mediterrán szigetétől Toszkána hullámzó dombjain át egészen az Olasz Alpok felhőket ostromló vonulatainak vad vidékéig. A Svájccal határos hegyvidék, a Monte Rosa négyezer méter fölé nyúló csúcsok és örök jég borította fennsíkok, gleccserek tömegével rendelkezik, de jelen cikkünkben egy sokkal szelídebb arcát szeretnénk megmutatni ennek a vidéknek.

Túra a Fassa-völgy felett - Sas de Adam, Dolomitok

A Dolomitok gyönyörű tájait szebbnél szebb túraútvonalak mentén felfedezhetjük fel. A legszebbek azok az ösvények, ahol nem csak a völgy mélyében gyalogolva ámulhatunk a felettünk magasodó sziklaóriásokra, hanem egy gerincet járnak be hosszában, így akár több irányban és magaslati pozícióból élvezhetjük az elénk táruló kilátást.

Kisváros Tirolban - Bressanone(Brixen)

Dél-Tirol egyedülállóan szép tájain, útban Bolzano felé találjuk Bressanone kisvárosát. A várost az Habsburg-birodalom részeként még Brixen-ként ismerték, de már a középkorban is fontos vallási székhelynak számított -  még zsinatot is tartottak itt.  

A mesés Dolomitok - a Rosengarten

A Dolomitok csodás vidékei között is előkelő helyet foglal el a Val di Fassa. A völgy végében magasodik a Dolomitok királynője, a hatalmas Marmolada, szemben vele húzódik a látványos Viel del Pan ösvény. A Val di Fassa völgy délről határolja a lenyűgöző szépségű Rosengarten-csoportot.

Könnyű túra a Dolomitokban - Viel dal Pan

A Dolomitok gyönyörű hegyeit számtalan perspektívából felfedezhetjük. Vagy a völgyekben túrázva, vagy gyönyörű tavak tükrében megcsodálva - mint a Karersee vagy a híres Lago di Braies. De fel is mászhatunk a mesés csúcsok oldalán - via ferrata útvonalak vezetnek a dolomitsziklák taraján, meredek szirtjein. A hegyek legszebb arcát a látványos gerinctúrákon mutatja meg a Dolomitok - az egyik leghíresebb ezek közül a Fedaia és a Pordoi-hágó között húzódó Viel dal Pan, a lenyűgöző természeti szépségekkel rendelkező Fassa-völgy végében.

A csodálatos Dolomitok - a bolzanoi földpiramisok

Dél-Tirol mesebeli vidékei közül is kiemelkedik Bolzano környékének természeti csodákban bővelkedő tartománya. Sokan a Latemar-csoport gyönyörű túrái vagy a Fassa-völgy vagy a Rosengarten Naturpark szépségeinek meglátogatása céljából, esteleg a Schlern(Sciliar) impozáns tömbjének látványáért zarándokolnak el ide.

Meseszép tó a Dolomitokban - a Karersee avagy a Lago di Carezza

A Dolomitok legendás hegyei gyönyörű alpesi tavakat rejtenek. A Lago di Braies mellett a másik csodálatosan szép víztükör Bolzano városától 25 kilométerre található Lago di Carezza, leánykori nevén Karersee. Az 1520 méteres tengerszint feletti magasságban fekvő tó a festői Latemar-csoport sziklatornyait kettőzi meg, a világoskék éggel és a felhőkkel keretezve. A tó partja népszerű kirándulóhely - szerencsére a lacikonyha és az ajándékvására a parkolóban, a Karerpassba vezető út túloldalán ragadt, és a fenyvesek közt teljes nyugalomban sétálhatunk a türkiz színű víz mentén.

Oldalak

Vélemények, értékelések
4.8
20 értékelés alapján
Téli túra a Stuhleck csúcsára (1782 méter)

Téli túra a Stuhleck csúcsára (1782 méter)

Budapest, VIII. kerület
4.8
Jó ötlet volt az alternatív túra azoknak, akik gyorsan elhasználták az erejüket. Én most ezt választottam, és jól döntöttem. Jól szórakoztunk, miközben azért dolgoztunk is. (Izomláz még 2 nappal később is.)
Téli túra a Stuhleck csúcsára (1782 méter)

Téli túra a Stuhleck csúcsára (1782 méter)

Győr
5.0
Nagyon szuper volt!Köszönet mindenkinek!
Rax-Alpok hótalpas téli túra

Rax-Alpok hótalpas téli túra

Szentendre
5.0
Először hótalpat viselni nem leányálom! De a látvány, az élmény, a túravezetők profizmusa, a társaság kárpótol mindenért. Nagyszerű, különleges élmény. Nem "úri sport", mint pl. a síelés. Itt keményen meg kell dolgozni az élményért. MEGÉRTE!! Várom a következő alkalmat. csak javasolni tudom azoknak, akik még nem próbálták ki. Köszönöm a utazom Stábnak, hogy tudásukat megosztva gazdagították miénket. is.
Köszönöm!
Rax-Alpok hótalpas téli túra

Rax-Alpok hótalpas téli túra

Dunaharaszti
5.0
Minden a lehető legjobb volt!
Rax-Alpok hótalpas téli túra

Rax-Alpok hótalpas téli túra

Dunaharaszti
5.0
Nagyon kedves, profi túravezetők, gyönyörű táj, tiszta, kényelmes busz, és jó sofőrök!
Nekünk az utazom.com a legjobb, rendszeresen veletek megyünk túrázni, mászni!
Köszönjük ismét ezt a szuper utat, gyönyörű volt! Találkozunk a következőn!
Rax-Alpok hótalpas téli túra

Rax-Alpok hótalpas téli túra

Nagykőrös
4.8
Nagyon klassz volt a túra, jó volt havat látni :)
Rax-Alpok hótalpas téli túra

Rax-Alpok hótalpas téli túra

Szentendre
5.0
Ez volt az első hótalpas túrám, már évek óta ki akartam próbálni, nem csalódtam :) Professzionális, kedves és segítőkész túravezetők, jó társaság, jó hangulat, mesebeli táj, kegyes időjárás. Többet kívánni sem lehetett volna (kevesebbet igen, pl egy picivel kisebb ködöt) :) Nagyon tetszett, hogy a túrát időközönként kiegészítették hasznos infokkal, tudnivalókkal, sztorikkal. Köszönöm az élményt, hamarosan újra találkozunk! :)
Rax-Alpok hótalpas téli túra

Rax-Alpok hótalpas téli túra

Százhalombatta
5.0
Mint mindig, most is egy nagyszerű túrán vehettem részt. Felejthetetlen hatalmas élménnyel lettem ismét gazdagabb. gyönyörű táj, jó társaság..mi kell még?
Rax-Alpok hótalpas téli túra

Rax-Alpok hótalpas téli túra

Budapest, III. kerület
4.0
Szep helyen jartunk. Az idojaras reszben kevezett nekunk a ho minosegevel, viszont a kod miatt a taj kevesbe volt elvezheto.
A tura kulonos fizikai felkeszulest nem igenyelt es az utvonal valtozatos volt.
A szervezes jo volt, megfelelo mennyisegu es minosegu eszkoz allt rendelkezesre.
Rax-Alpok hótalpas téli túra

Rax-Alpok hótalpas téli túra

Budapest, IV. kerület
5.0
Nagyon jó túra volt nekünk ez volt az első hótalpas túránk de nagyon tetszett.
Rax-Alpok hótalpas téli túra

Rax-Alpok hótalpas téli túra

Budaörs
5.0
Ismét egy jól megszervezett túra-jó társasággal!!
Köszi-üdv-koma.
Rax-Alpok hótalpas téli túra

Rax-Alpok hótalpas téli túra

Budapest
5.0
Mindennel meg voltam elégedve.
Via ferrata túra

Via ferrata túra kezdőknek

Budapest, IV. kerület
4.5
Szép napunk volt, köszönjük!
Via ferrata túra

Via ferrata túra kezdőknek

Budapest, XVI. kerület
4.3
Ismét szép élménnyel gazdagodva jöttem haza.
Köszönöm

Tirol, Bajor kastélyok és a Dolomitok I.

Siófok
5.0
Nagyon jól sikerült kirándulás volt! Nagyon sok gyönyörű helyen fordultunk meg üresjáratok nélkül, mégsem erőltetett menetben. Megnyerő volt az idegenvezetőnk szakmai tudása, előzékenysége, segítőkészsége.
Köszönjük a professzionális szervezést!

A Keleti-Dolomitok és Velence I.

Budapest, IV. kerület
4.4
Fárasztó, de a látvány mindent feledtető.

Via ferrata a Garda-tó környékén

Békéscsaba
4.4
Bár az időjárás átszervezte a programot, ennek ellenére jól éreztük magunkat. Köszönjük a túravezetőknek ezt a szép kirándulást!
Tavaszi kirándulás Hohe Wandon

Kirándulás a Hohe Wandon

Budapest
5.0
Remek kirándulás volt egy csodálatos helyen.

https://photos.app.goo.gl/EjE1Q3NuW8RE0nTW2

Gyalogtúra a Garda-tónál

Veszprém
4.6
Az időjárás sajnos a három túrából csak egyet engedett ( Monte Baldo),de az lenyűgözően szép volt.A túravezetők igyekeztek így is mindent megtenni,hogy szép és tartalmas legyen a program, a városkák hangulatos ékszerdobozok,különösen Limone. A szállás csodás helyen van,kicsit szűkös a házikó,de makulátlanul tiszta,a célra tökéletes.Az alaprajztól eltérően minden szobához van fürdőszoba.Összességében a sok eső mellett is felejthetetlen utazás volt, és külön köszönet, bogy a túravezetők még a névnapunkról sem feledkeztek meg!

Via ferrata a Garda-tó környékén

Szentendre
4.6
Szuper túravezetők, akik gondoskodtak rólam és teljes mértékben kikapcsolódtam.
Regi, Ákos, Magdi, CinóBá, Erik...... szóval MINDENKI, aki nagyon sok energiát, türelmet, szakmai tudást fektetett ebbe a négy napba.
Várom a hótalpas túrát.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!