A Monte Rosa lábánál - Alagna

A Monte Rosa egy hatalmas masszívum Olaszország és Svájc határán. Míg a svájci oldal Zermatt festői városkájával büszkélkedik, a napsütötte déli oldal egyik legkedvesebb települése a csodás hegyekkel körülvett Alagna Valseisa.

A hegymászók és túrázók itt töltik fel készleteiket, mielőtt több napra a hegyek zord világába vetnék magukat és magasba vivő felvonók, sípályák is találhatóak itt - mégsem olyan felkapott és zsúfolt a város, mint Chamonix vagy Schladming.

Alagna felett látványos gyalogtúrákat tehetünk, a Monte Rosa szelídebb arcát felfedezve -  felettünk magasodó gleccserekkel fedett csúcsok biztonságos távolságból szemlélve is tiszteletet parancsolnak.

A hegygerincekről szemlélve csak egy makettvároskának tűnik a völgyben megbúvó Alagna, de a sziklákból és sötétre pácolt gerendákból emelt alpesi stílusú épületek közé visszatérve kellemes éttermeket, a főtérre nyíló kávézókat találunk. Teljes nyugalomban üldögélhetünk itt a helyi ízeket megkóstolva, a napsütötte teraszról a felettünk magasodó hegyek látványában gyönyörködve. 

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Monte Rosa túrasível - 6 nap

Információs oldalak

» Aktív nyaralás
» Via ferrata túrák kezdőknek és haladóknak

Cikkeink

» Az Alpok legszebb hegyei - Monte Rosa, Olaszország - Kovács Attila
» 10 legszebb hegy az utazom.com szerint - Kovács Attila
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!