Rax-Alpok hótalpas téli túra

Egynapos kirándulás Ausztriában

Mintha mesébe csöppennénk: fehéren csillogó hegyoldalak, behavazott hatalmas fenyvesek, a termoszos tea íze, majd a menedékház jóleső melege. Gázolás a mély hóban, fehér oszlopként magasodó, csendbe burkolózott, behavazott fák alatt. Új, fantasztikus élmények várnak e csodálatos „hóbirodalomban” buszos utazással. A hótalp egy olyan téli felszerelés amely nagy hóban könnyebbé teszi a mozgást, bármilyen bakancsra felrögzíthető és használata mindenki számára rövid idő alatt elsajátítható.
“Felejthetetlen élményekben volt részünk!A túravezetők nagyon magas hozzáértéssel viselték gondunkat az egész út során!Szívből köszönjük az egész...”
Papp Csongor
Csongor a hegyekben érzi magát a legszabadabbnak. Mély elhivatottságot érez a természetjárás, a fotózás és a via ferraták iránt.
Fekete Erik
Imád új helyeket és kultúrákat megismerni és még nagyobb örömmel tölti el, ha erre másokat is motiválni tud.

Nehézség:

Ez a túránk ajánlott kezdő tél túrázóknak, és akár családokank is.

A túrák nehézsége:  A hótalpas túra átlagos fizikummal végrehajthatók. Az időjárás és a hóviszonyok alaposan nehezíthetik a körülményeket, így állóképességetekre, hidegtűrő- képességetekre szükség lesz. Az alpesi hólejtők veszélyesek lehetnek, így csak tapasztalt vezetők segítségével járhatók. A túravezetőknek indokolt esetben lehetőségük van a tervezett útvonal megváltoztatására, szélsőséges esetben a túra elhalasztására!

A hótalpazásról: A hótalpakat akkor használjuk, ha a hó állaga és vastagsága következtében normál bakancsainkkal már nem, vagy csak nehezen tudunk haladni. A hótalp megnöveli a bakancsaink felületét, ezáltal nem süppedünk annyira a hóba, mint nélkülük. A hótalp bármilyen bakancsra felrögzíthető, használatát rövid idő alatt el lehet sajátítani. Túravezetőink a túra elején megmutatják a hótalp használatát, és praktikus információkkal látnak el bennünket.

Részvételi díj tartalmazza

az utazást, a túravezetést, a hótalpak díját.

Részvételi díj nem tartalmazza

a felvonó díját, az esetleges síbot díjat, az étkezéseket az utas valamit az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
30-45 fő
Hasonló utazások, nyaralások:
» Hótalpas túra Ausztriában, Hinteralm - 1 nap
» Niederalp hótalpas túra - 1 nap
» Téli túra a Dürre Wand Alpokban - 1 nap
» Hótalppal a Schneeberg csúcsára - 1 nap

Élménybeszámolók

» Ausztria hótalpas túra - Radics Ákos, 2016. február. 17

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK / VÍZUM / EGÉSZSÉGÜGYI KÖVETELMÉNYEK

Európa:

Javasoljuk, hogy utazása előtt folyamatosan ellenőrizze az aktuális szabályokat, hiszen a beutazási feltételek teljesítése minden esetben az utazó saját felelőssége.

A Konzuli Szolgálat hivatalos utazási tanácsait ide kattintva tekintheti meg. >>>

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Részletes program
1. nap: Budapest, Rax-Seilbahn parkoló (528 méter), Berggasthof (1547 méter), Rax fennsík, Berggasthof (1547 méter), Budapest

Korán reggel indulunk autóbuszunkkal Budapestről. Találkozás 04.45-kor Budapesten a Városligeti korcsolyapálya előtt, indulás 05.00 órakor. Ausztriába a Höllental völgy bejáratánál található Hirschwang településre kora délelőtt érkezünk. A Rax-Seilbahn parkolójában hagyjuk buszunkat, hisz innen 10 perc alatt repít minket a felvonó az 1000 méterrel feljebb lévő Berggasthof menedékházhoz. A ház előtt felerősítjük bakancsainkra a hótalpakat és útnak indulunk. Gyönyörű, hóval borított dombok között, vastagon behavazott fenyvesekben kanyarog az utunk. Tiszta időben láthatjuk a Schneeberg 2076 méter magas, fehéren szikrázó csúcsát, a Rax lenyűgöző sziklafalait és a lábunk alatt elterülő völgyek téli hangulatú, pöfékelő kéményű falvait. Egy lélegzetelállító panorámát nyújtó hegygerincen túrázva érjük el a Preiner Wand (1738 méter) csúcskeresztjét, majd innen leereszkedve megpihenünk egy menedékháznál. . A csúcsról visszaereszkedünk a völgybe és egy csodálatos erdei úton térünk vissza a Berggasthof menedékházhoz. Ezután már csak leereszkedünk a felvonóval a völgyben várakozó autóbuszunkhoz. Az esti órákban érkezünk vissza Budapestre (22-23 óra környékén). Menetidő: 5 óra, túratáv: 12 km, szintemelkedés: fel/le 450 méter.

Figyelem! A hóviszonyok alakulásáért irodánk felellőséget nem tud vállalni. Utunkat mindenképpen elindítjuk, nem megfelelő hóviszonyok esetén túránk gyalogtúraként lesz megtartva!

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

az utazást, a túravezetést, a hótalpak díját.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

a felvonó díját, az esetleges síbot díjat, az étkezéseket az utas valamit az útlemondási biztosítást.

Kötelező költségek: 

felvonó költség: (2021 árak)
felnőtt                28 Euro/fő,
6-15 korig          14 Euro/fő,
 

Előleg: 

Az utazás ára egy összegben jelentkezéskor fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló
Váltó cipő, ruha használata aktív útjainkon kötelező kérjük hozz magaddal!!
A bőrbakancs a megfelelő; a textil-betétes, bakancs nem túl jó mert ezek beázás nélkül nem bírják hosszabb távon a hóban túrázást. A hótalp lényegében bármilyen bakancsra felerősíthető. Fontos, hogy a bakancsban jó minőségű, vastag túrazoknit viseljl. A hótalpat irodánk biztosítja minden résztvevő számára. Saját hótalp használata esetén ez nem befolyásolja a részvételi költség összegét.
Sí vagy túrabotot hozz magaddal, ha nincs jelentkezéskor tudsz bérelni.
Lábszárvédő: ez a téli ruházat része, hiszen a lábszárvédő akadályozza meg, hogy a hó a bakancsba kerüljön.
Meleg ruházat: rétegesen kell öltözködnünk és melegen. Fontos hogy ha melegszik az idő megfelelő rétegeket tudjunk levenni magunkról, a hőmérséklettől függően.
Vízhatlan ruházat: Vízhatlan és szélálló nadrág és kabát ajánlott!!.
Kesztyű: A legjobb a síkesztyű, a hóban nem ázik át. Mindenképpen hozz cserekesztyűt is!
Sapka: kétféle sapkát hozz, egy vékonyat és egy vastagot az időjárásnak megfelelően. Ha a meleg ruházatod nem olyan magas a nyaknál, hogy adott esetben fel tudd húzni az orrodig, akkor hozz sálat is! A sapka és a sál kombinációját helyettesítheti az ún. símaszk is.
Szemüveg: nagyon fontos a napszemüveg és szeles időben a síszemüveg. Egyéb túrafelszerelések: Szükségünk lehet fényvédő krémre, kézi vagy fejlámpára. Sí vagy túrabotot hozz magaddal ha tudsz.
Figyelem! Nem megfelelő ruházat esetén a túravezetőnek jogában áll a túrán való részvételt megtagadni!
Ha van síbotod vagy túrabotod hozz magaddal, ha nincs a helyszínen tudsz bérelni 500 Ft/fő

 

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Szép, modern autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás a jelzett ígények és a befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek, ezt jelentkezéskor tudod kiválasztani.
 

Étkezés: 
Célszerű a túrára élelmet itthonról hozni, az útbaeső menedékházak téli időszakban nem mindig vannak nyitva. Minimum 1.5 liter folyadék ajánlott! A legjobb a túratermosz, a meleg folyadék jólesik a hideg időben! A túra végpontján a felvonóházban lesz lehetőség hideg meleg étkezésre.
Időjárás: 
Az Alpok téli hegyi időjárása nagyon változó. Jó idő esetén 0 °C fok fölött is lehet a hőmérséklet, de rosszabb időben mínusz 10-15 fok is előfordulhat. Erős szél is lehetséges, ami szintén ronthat a hőérzeten, de ha jó idő van akár pólóban is túrázhatunk.
Csomagolás: 
Egy kisebb 25 - 30 literes hátizsákba csomagold a szükséges élelmet, ruházatot, és az innivalót. A váltóruházatot a buszon hagyhatod.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Ausztriába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
10 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.9
84 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
4.9
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
5.0
Csátalja
5.0
<szöveg nélkül>
5.0
<szöveg nélkül>
Budapest, IV. kerület
5.0
Hosszú évek után az UTAzOM.COM irodának és túravezetőinek köszönhetem, hogy lehetőségem volt az Alpok szépségeit újra megcsodálni.
Felejthetetlen élmény volt számomra. Az utazás megtervezése és szervezése kiváló volt, mely magában foglalja a a busz tisztaságát, és kényelmét, a vezetés kifogástalanságát, a pontos indulást és érkezést, a túra hosszúságát, stb.
A túravezetők teljes mértékben alkalmazkodtak a résztvevők igényeihez és fizikai felkészültségéhez. Az utazást és később a túrát tovább gazdagították érdekes és hasznos információkkal az Alpokról ill. Rax hegységről, valamint arról, hogyan viselkedjen az ember bizonyos szituációkban a hegyekben.
Nagyon köszönöm au UTAZOM.COM minden munkatársának.
Budapest, VI. kerület
5.0
Fantsztikus téli túra, gyönyörű környezetben, felkészült túravezetőkkel. Csak ajánlatni tudom!
5.0
<szöveg nélkül>
Budapest
5.0
Remek szervezés, jól felkészült, közvetlen túravezetők, akik nemcsak, hogy mindenkire figyeltek, de rengeteg hasznos információval is ellátták a csoportot. Három nehézségi szint, így mindenki megtalálhatta a számára legmegfelelőbb útvonalat. Szuper volt, máskor is jövünk!
5.0
Szuper túravezetők, kiváló szervezés, lenyűgöző kilátás.
Győr
5.0
Kiváló szervezés, korrekt, közvetlen, jól felkészült túravezetőkkel. Mindenkinek ajánlom!
Valkó
5.0
Csillagos Ötös mindenre!Egy gyönyörű és élvezetes nap volt!Köszönöm nektek utazom.com.
Valkó
5.0
Gyönyörű táj, hó, napsütés, kék ég, tiszta idő, panoráma ameddig a szem ellát... Jeges erős szél a csúcsokon. Minden ami kell egy jó hótalpas túrához.... Nagyon jó túravezetők...és az elmaradhatatlan ajándék a végére! Köszönöm!
Kemenesmagasi
5.0
Minden szuper volt! Ajánlom mindenkinek a programot! :)
Göd
5.0
Felejthetetlen élményekben volt részünk!A túravezetők nagyon magas hozzáértéssel viselték gondunkat az egész út során!Szívből köszönjük az egész napot!
Budapest, XVI. kerület
4.8
Kedves Utazom.com Iroda Munkatársai!

Már másodszorra voltam családommal az Iroda szervezésében túrázni, nagyon elégedett voltam mindennel amit biztosítottak számunkra. Nagyon profi és korrekt a túravezető csapat és az autóbuszvezetők előtt is le a kalappal.
Igaz mi a Fiammal nem tudtuk teljesíteni a túrát, de a jövőben még próbálkozni fogunk.
Köszönettel: Krajcár Klára
Halásztelek
5.0
A Rax-Alpok hótalpas téli túra az első utam volt az utazom-com csapattal - de biztosan nem az utolsó. Jó szervezés, klassz program, hozzáértő, felkészült túravezetőkkel - köszönöm az élményt és gratulálok!
Szentes
5.0
Szuperül éreztem magam! Jó volt a szervezee, mindenről időben tájékoztattak. Tetszett, hogy már az utazás ideje alatt is tajekoztattak, meséltek nekünk, szórakoztattak bennünket :)
Minden kifogástalanul történt! Imádtam
Szentendre
5.0
Alig várom a következő túrát veletek!!!
Budapest, III. kerület
5.0
A rendkívüli hóviszonyok miatt a programot rugalmasan módosította az iroda. Az újonnan kínált program mindenben egyenértékű volt az eredetileg meghirdetettel. A túravezetők odafigyeltek az egyéni igényekre, volt rövidebb séta, hosszabb séta, mindenki kedvére választhatott. Kiváló túra volt. A rendkívüli időjárási viszonyok még izgalmasabbá tették a " hótalpas sétát".
Győr
5.0
Ismét csodálatos élményekkel tértünk haza.
Az Alpok télen is gyönyörű!
A túravezetők kiválóak voltak.
Nagytarcsa
5.0
Ajánlom mindenkinek, aki egy felkészült és profi csapat maximális odafigyelése mellett egy életreszóló élményre vágyik.
Győr
5.0
Nagyon jó szervezés, mesebeli helyszínek, páratlan élmény, köszönjük.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!