Rax-Alpok hótalpas téli túra

Rax-Alpok hótalpas téli túra

Egynapos kirándulás Ausztriában

Mintha mesébe csöppennénk: fehéren csillogó hegyoldalak, behavazott hatalmas fenyvesek, a termoszos tea íze, majd a menedékház jóleső melege. Gázolás a mély hóban, fehér oszlopként magasodó, csendbe burkolózott, behavazott fák alatt. Új, fantasztikus élmények várnak e csodálatos „hóbirodalomban” buszos utazással. A hótalp egy olyan téli felszerelés amely nagy hóban könnyebbé teszi a mozgást, bármilyen bakancsra felrögzíthető és használata mindenki számára rövid idő alatt elsajátítható.

GARANTÁLT INDULÁS!

Alapár tartalmazza

az utazást, a túravezetést, a hótalpakat.

Alapár nem tartalmazza

a felvonó díját, az étkezéseket és az utas valamit az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
30-45 fő

Nehézség:

Ez a túránk ajánlott kezdő tél túrázóknak, és akár családokank is.

A túrák nehézsége:  A hótalpas túra átlagos fizikummal végrehajthatók. Az időjárás és a hóviszonyok alaposan nehezíthetik a körülményeket, így állóképességetekre, hidegtűrő- képességetekre szükség lesz. Az alpesi hólejtők veszélyesek lehetnek, így csak tapasztalt vezetők segítségével járhatók. A túravezetőknek indokolt esetben lehetőségük van a tervezett útvonal megváltoztatására, szélsőséges esetben a túra elhalasztására!

A hótalpazásról: A hótalpakat akkor használjuk, ha a hó állaga és vastagsága következtében normál bakancsainkkal már nem, vagy csak nehezen tudunk haladni. A hótalp megnöveli a bakancsaink felületét, ezáltal nem süppedünk annyira a hóba, mint nélkülük. A hótalp bármilyen bakancsra felrögzíthető, használatát rövid idő alatt el lehet sajátítani. Túravezetőink a túra elején megmutatják a hótalp használatát, és praktikus információkkal látnak el bennünket.

A felszerelést, tehát a hótalpakat, és a normál síbotokat biztosítjuk. Ha rendelkezel állítható magasságú túrabottal, azt hozd magaddal (hótányérral)!
Radics Ákos
Ákos egész évben vezet via ferrata gyalog és hótalpas túrákat. Ismerősként köszönti Korzika összes bérce, a Pireneusok völgyei és az Alpok minden szeglete.
Papp Csongor
Csongor a hegyekben érzi magát a legszabadabbnak. Mély elhivatottságot érez a természetjárás, a fotózás és a via ferraták iránt.
Urbanics Magdi
Szinte minden szabadidejét a természetben tölti.

Kapcsolódó cikkek

» Hótalpas túrák: a havasok csendjének mélyén - Kovács Attila, 2012. október. 12
» Kiváló síszállás Ausztriában - Dorfhotel Seeleitn - Kovács Attila, 2017. március. 20
» Síelés Heiligenblutban - Hunguest Hotel Heiligenblut - Kovács Attila, 2017. március. 17
» Az első hó Karintiában - Kovács Attila, 2016. november. 19
» Schlögener Schlinge - Hegedüs Anett, 2016. október. 14
» Túra a Dürre Wandon - Ürögi Beáta, 2014. január. 17
» A Dachstein-gleccser és Ausztria felett: hőlégballonnal - Kovács Attila, 2014. január. 06
» Wasserloch szurdok, Ausztria - Kovács Attila, 2013. október. 24
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Részletes program
1. nap: Budapest, Rax-Seilbahn parkoló (528 méter), Berggasthof (1547 méter), Preiner Wand (1738 méter), Berggasthof (1547 méter), Rax-Seilbahn parkoló, Budapest

Korán reggel indulunk autóbuszunkkal Budapestről. Találkozás 04.45-kor Budapest hősök tere, műcsarnok mögötti buszparkoló, indulás 05.00 órakor. Ausztriába a Höllental völgy bejáratánál található Hirschwang településre kora délelőtt érkezünk. A Rax-Seilbahn parkolójában hagyjuk buszunkat, hisz innen 10 perc alatt repít minket a felvonó az 1000 méterrel feljebb lévő Berggasthof menedékházhoz. A ház előtt felerősítjük bakancsainkra a hótalpakat és útnak indulunk. Gyönyörű, hóval borított dombok között, vastagon behavazott fenyvesekben kanyarog az utunk. Tiszta időben láthatjuk a Schneeberg 2076 méter magas, fehéren szikrázó csúcsát, a Rax lenyűgöző sziklafalait és a lábunk alatt elterülő völgyek téli hangulatú, pöfékelő kéményű falvait. Egy lélegzetelállító panorámát nyújtó hegygerincen túrázva érjük el a Preiner Wand (1738 méter) csúcskeresztjét, majd innen leereszkedve megpihenünk egy menedékháznál. . A csúcsról visszaereszkedünk a völgybe és egy csodálatos erdei úton térünk vissza a Berggasthof menedékházhoz. Ezután már csak leereszkedünk a felvonóval a völgyben várakozó autóbuszunkhoz. Az esti órákban érkezünk vissza Budapestre (22-23 óra környékén). Menetidő: 5 óra, túratáv: 12 km, szintemelkedés: fel/le 450 méter.

Figyelem! A hóviszonyok alakulásáért irodánk felellőséget nem tud vállalni. Utunkat mindenképpen elindítjuk, nem megfelelő hóviszonyok esetén túránk gyalogtúraként lesz megtartva!

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

az utazást, a túravezetést, a hótalpakat.

Alapár nem tartalmazza: 

a felvonó díját, az étkezéseket és az utas valamit az útlemondási biztosítást.

Kötelező költségek: 

felvonó költség: felnőtt     25  Euro/fő,
                  6-15 korig  10,50 Euro/fő,
                16-18 korig  12,50 Euro/fő

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
25 Euro/fő
Várható költőpénz szükséglet: 
10 - 20 Euro/fő
Előleg: 

Az utazás ára egy összegben jelentkezéskor fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló
Túracipő: A bőrbakancs a megfelelő; a textil-betétes, bakancs nem túl jó mert ezek beázás nélkül nem bírják hosszabb távon a hóban túrázást. A hótalp lényegében bármilyen bakancsra felerősíthető. Fontos, hogy a bakancsban jó minőségű, vastag túrazoknit viselj, melyből jó ha több párat is hozol magaddal.A hótalpat irodánk biztosítja minden résztvevő számára. Saját hótalp használata esetén ez nem befolyásolja a részvételi költség összegét.
Lábszárvédő: ez a téli ruházat része, hiszen a lábszárvédő akadályozza meg, hogy a hó a bakancsba kerüljön.
Meleg ruházat: rétegesen kell öltözködnünk és melegen. Fontos hogy ha melegszik az idő megfelelő rétegeket tudjunk levenni magunkról, a hőmérséklettől függően.
Vízhatlan ruházat: Vízhatlan és szélálló nadrág és kabát ajánlott!!.
Kesztyű: A legjobb a síkesztyű, a hóban nem ázik át. Mindenképpen hozz cserekesztyűt is!
Sapka: kétféle sapkát hozz, egy vékonyat és egy vastagot az időjárásnak megfelelően. Ha a meleg ruházatod nem olyan magas a nyaknál, hogy adott esetben fel tudd húzni az orrodig, akkor hozz sálat is! A sapka és a sál kombinációját helyettesítheti az ún. símaszk is.
Szemüveg: nagyon fontos a napszemüveg és szeles időben a síszemüveg. Egyéb túrafelszerelések: Szükségünk lehet fényvédő krémre, kézi vagy fejlámpára. Sí vagy túrabotot hozz magaddal ha tudsz.
Figyelem! Nem megfelelő ruházat esetén a túravezetőnek jogában áll a túrán való részvételt megtagadni!

 

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Étkezés: 
Célszerű a túrára élelmet itthonról hozni, szendvicset, csokit, müzli szeletet. A kombi felvonó ár tartalmaz egy kétfogásos étkezést (leves és főétel). Minimum 1.5 liter folyadék ajánlott! A legjobb a túratermosz, a meleg folyadék jólesik a hideg időben!
Időjárás: 
Az Alpok téli hegyi időjárása nagyon változó. Jó idő esetén 0 °C fok fölött is lehet a hőmérséklet, de rosszabb időben mínusz 10-15 fok is előfordulhat. Erős szél is lehetséges, ami szintén ronthat a hőérzeten, de ha jó idő van akár pólóban is túrázhatunk.
Csomagolás: 
Egy kisebb 25 - 30 literes hátizsákba csomagold a szükséges élelmet, ruházatot, és az innivalót. A váltóruházatot a buszon hagyhatod.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Ausztriába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában, jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban is van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást. Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem megfelelő!
Korhatár: 
10 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.9
45 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
4.9
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.7
Rax-Alpok hótalpas téli túra
Alsónémedi
5.0
Az időjárás a kegyeibe fogadott bennünket, így a felkészült és a résztvevők igényeihez is igazított túravezetés már csak tovább fokozta a páratlan élményt. Feltöltődve tértünk haza. Köszönjük!
Érd
5.0
Életem első, és nem az utolsó túrája volt. Gyönyörű idő, meseszép táj, friss levegő, jó társaság,profi vezetők. Köszönöm ezt az élményt!
Szentendre
5.0
Többszörösen visszatérő túrázók vagyunk, nagyon élveztük ismét. Ákos profi túravezető, nagyszerűen vezetett, és sok hasznos információt kaptunk tőle. Mindehhez csodálatos idő társult. Köszönjük az élményt, szívből ajánljuk mindenkinek a túrát!
Budapest, IV. kerület
5.0
Szuper túra volt, gyönyörű idővel, a kiselőadások is érdekesek voltak és még az autentikus almás rétes sem maradt le fáradozásaink lezárásaként :-)
Baden bei Wien
4.5
Kellemes túra, jó társaságban :)
Budapest, XIV. kerület
5.0
Szuper volt! :)
Budapest
5.0
Nagyon tetszett a túra, egy élmény volt. Köszönöm :)
Budapest
5.0
Nagyon jó kis túra, szép helyek, jó társaság, nagyon felkészült, segítőkész túravezetőkkel.
Gödöllő
5.0
Egynapos téli élmény, ahol kezdőként a profi túravezetők nyújtotta biztonságban kipróbálhatod magad.
Budapest, VIII. kerület
4.8
Kettesben voltunk a feleségemmel. Profi szervezés, a nem könnyű időjárás (folyamatos havazás, metsző hideg szél, néhol 60-70 km/h-s szél) ellenére kiváló hangulat, jó társaság, a túravezetőktől rengeteg információ, kedvesség, segítőkészség jellemezte az utunkat. Nagyon tetszett a program, mást is ki fogunk próbálni. Szinte kötekedésszámba mehet, de hosszú ember létemre muszáj megírnom, mivel számomra eléggé lényeges: a busz ülései közötti távolság lehetett volna nagyobb; nekem kissé kényelmetlen volt, de ez igazán apróság!
Budapest, XVI. kerület
4.8
Remek volt a szervezés és még az időjárásra sem lehetett panasz, hacsak az nem, hogy sajna még nem esett elég hó. :) De akkor is élmény volt! Köszönjük!
Érd
5.0
Ismét egy jól sikerült túra egy jó csapattal!
Ákos és Peti külön köszönet a sok információért és a jó hangulatért!
üdv.-Koma-
Nagykovácsi
5.0
Köszönjük a szuper túrát! :)
Győr
4.8
Nagyon jól éreztem magamat, gyönyörű volt az idő és a táj is! Köszönöm!
2016
Deszk
5.0
Köszönjük a csapatnak újra a remek szervezést. A vezetők segítőkészek, barátságosak voltak és fegyelmezetten végezték a munkájukat. Szerencsére az időjárás most kedvezett nekünk, így egy remek téli felfrissülésben lehetett részünk.
Hatvan
4.5
Program: Kicsit keveselltem a megtett tavot (8,5 km) de elvezetes volt a hoban menni.
Utazas: valszeg ez a legtobb lehet amit egy buszos uttol varni lehet (idoben) viszont ilyen tavolsagot autoval szoktam megtenni ami kb fele annyi idobe telik
Budapest, III. kerület
4.8
Ez volt az első hótalpas túrám, de biztos nem az utolsó, hála nektek :-)
Komló
5.0
A szervezés és a túra levezetése kifogástalan.
Budapest
4.8
A túrával elégedett voltam. Egyedül a meleg étkeztetésnél volt fennakadás, mert az étterem nem volt felkészülve a létszámra és ezért nem maradt elég idő megenni sem az ebédet.
Tárnok
5.0
Csak ajánlani tudom mindenkinek a túrát, kiváló volt, köszönöm!
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!