Téli túra a Dürre Wand Alpokban

1 napos ausztriai hótalpas túra

EZEN TÚRÁNKNAK JELENLEG NINCS MEGHIRDETETT IDŐPONTJA. KÉRJÜK VÁLOGASSON ÉLŐ ÚTJAINK KÖZÜL! KATTINTSON IDE!

 

Igazi téli élmény hóval borított alpesi réteken, behavazott fenyveseken keresztül, ahol mindenki belekóstolhat a téli túrázás örömeibe. A könnyű biztonságos terep, a táj szépsége biztosítja a teljes kikapcsolódást mindenki számára. A hótalp egy olyan téli felszerelés amely nagy hóban könnyebbé teszi a mozgást, bármilyen bakancsra felrögzíthető és használata mindenki számára rövid idő alatt elsajátítható.
“A szervezés és az idő is csodás volt! A túravezetők kedvesek, segítőkészek és figyelmesek, szavak nélkül is érzékelték, hogy mikor kell egy...”

Nehézség:

Könnyű túra! Ez a túránk ajánlott kezdő tél túrázóknak is.
A túra átlagos fizikummal végrehajthatók. Az időjárás és a hóviszonyok  megnehezíthetik a körülményeket, így egy kis állóképességetekre, hidegtűrő- képességetekre szükség lesz. Az alpesi hólejtők veszélyesek lehetnek, így csak tapasztalt vezetők segítségével járhatók. A programváltozás jogát fenntartjuk.

A hótalpazásról: A hótalpakat akkor használjuk, ha a hó állaga és vastagsága következtében normál bakancsainkkal már nem, vagy csak nehezen tudunk haladni. A hótalp megnöveli a bakancsaink felületét, ezáltal nem süppedünk annyira a hóba, mint nélkülük. A hótalp bármilyen bakancsra felrögzíthető, használatát rövid idő alatt el lehet sajátítani. Túravezetőink a túra elején megmutatják a hótalp használatát, és praktikus információkkal látnak el bennünket.

A  hótalpakat igény szerint irodánk biztosítja. Ha rendelkezel állítható magasságú túrabottal, vagy síbottal azt hozd magaddal (hótányérral)! 

Figyelem! A hóviszonyok alakulásáért irodánk felelősséget nem tud vállalni. Utunkat mindenképpen elindítjuk, nem megfelelő hóviszonyok esetén túránk gyalogtúraként lesz megtartva.

Részvételi díj tartalmazza

az utazást, a magyar nyelvű túravezetést, és a szervezést,

Részvételi díj nem tartalmazza

a hótalpak díjját, az utas valamit az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
35 - 45 fő
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Élménybeszámolók

» Dürre Wand hótalpas túra - Radics Ákos, 2018. március. 04
» Hótalpas túra a Dürre Wand vidékén - Kovács Attila, 2013. február. 25

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

1.nap Budapest, Losenheim 700 méter, Mamauweise 957 méter, Sebastian vízesés, Losenheim, Budapest

Korán reggel indulunk autóbuszunkkal Budapestről. Találkozás 04.45-kor, indulás 05.00 órakor.
Egynapos hótalpas túránk a Gutensteini Alpok igazi alpesi környezetébe vezet minket. Ösvényünk gyönyörű hóval borított dombok között, hatalmas behavazott fenyveseken keresztül vezet. Menet közben láthatjuk a Schneeberg 2076 méter magas csúcsát, impozáns sziklafalait, és gyönyörködhetünk a havas alpesi tájban. Célunk a Schober lábánál álló kis kápolnához túrázunk, majd egy hegyi patakot követve érkezünk el a fantasztikus 20-25 méter magas befagyott Sebestian vízeséshez. A délutáni órákban érkezünk autóbuszunkhoz, majd a késő esti órákban Budapestre.
Táv: 15 km, szint: fel 450 méter, menetidő: 6 óra
Figyelem! A hóviszonyok alakulásáért irodánk felelősséget nem tud vállalni. Utunkat mindenképpen elindítjuk, nem megfelelő hóviszonyok esetén túránk gyalogtúraként lesz megtartva!

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

az utazást, a magyar nyelvű túravezetést, és a szervezést,

Részvételi díj nem tartalmazza: 

a hótalpak díjját, az utas valamit az útlemondási biztosítást.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
nincs kötelező költség.
Előleg: 

Az utazás ára egy összegben, jelentkezéskor fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló
Túracipő: A bőrbakancs a megfelelő; a textil-betétes, bakancs nem túl jó mert ezek beázás nélkül nem bírják hosszabb távon a hóban túrázást. A hótalp lényegében bármilyen bakancsra felerősíthető. Fontos, hogy a bakancsban jó minőségű, vastag túrazoknit viselj, melyből jó ha több párat is hozol magaddal. .A hótalpat irodánk biztosítja minden résztvevő számára. Saját hótalp használata esetén ez nem befolyásolja a részvételi költség összegét.
Ha van síbotod vagy túrabotod (hótányérral) hozz magaddal!
Lábszárvédő: ez a téli ruházat része, hiszen a lábszárvédő akadályozza meg, hogy a hó a bakancsba kerüljön.
Meleg ruházat: rétegesen kell öltözködnünk és melegen. Fontos hogy ha melegszik az idő megfelelő rétegeket tudjunk levenni magunkról, a hőmérséklettől függően.
Vízhatlan ruházat: Vízhatlan és szélálló nadrág és kabát ajánlott!!.
Kesztyű: A legjobb a síkesztyű, a hóban nem ázik át. Mindenképpen hozz cserekesztyűt is!
Sapka: kétféle sapkát hozz, egy vékonyat és egy vastagot az időjárásnak megfelelően. Ha a meleg ruházatod nem olyan magas a nyaknál, hogy adott esetben fel tudd húzni az orrodig, akkor hozz sálat is! A sapka és a sál kombinációját helyettesítheti az ún. símaszk is.
Szemüveg: nagyon fontos a napszemüveg és szeles időben a síszemüveg. Egyéb túrafelszerelések: Szükségünk lehet fényvédő krémre, kézi vagy fejlámpára. Sí vagy túrabotot hozz magaddal ha tudsz.
Figyelem! Nem megfelelő ruházat esetén a túravezetőnek jogában áll a túrán való részvételt megtagadni!
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Modern, szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Indulás, felszállási lehetőségek:

  • Budapest, BOK csarnok Dózsa György út 1. (várható időpont 05:00 órakor) 
  • BAH csomópont, Budaörsi út 21. szám előtti buszmegálló (nem a benzinkút!)
  • Budaörs, MOL-McDonalds benzinkút (gyaloghidas) Budaörs, Garibaldi u. 2.
  • Tata, Remeteségi pihenőhely  
  • Győr, Arrabona pihenőhely
  • Sopron, Arcus étterem Bécsi út.

A felszállási pont jelentkezéskor kiválasztható. A pontos időpontokat az utazás előtt egy héttel kiküldött részletes utastájékoztató tartalmazza.
Fontos, hogy az autópályás felszállópontoknál a fel és a leszállás csak a menetirány szerinti oldalon lehetséges, a két oldal közötti esetleges közlekedést egyénileg kell megoldani! (Az átjárás ezeken a helyeken közúti vagy gyalogos formában biztosított.)

Étkezés: 

Célszerű a túrára élelmet itthonról hozni, szendvicset, csokit, müzli szeletet. A túra során az útbaeső menedékházban időszakossan tudunk ételt-italt vásárolni. Minimum 1.5 liter folyadék ajánlott! A legjobb a túratermosz, a meleg folyadék jólesik a hideg időben!

Időjárás: 
Az Alpok téli hegyi időjárása nagyon változó. Jó idő esetén 0 °C fok fölött is lehet a hőmérséklet, de rosszabb időben mínusz 10-15 fok is előfordulhat. Erős szél is lehetséges, ami szintén ronthat a hőérzeten, de ha jó idő van akár pólóban is túrázhatunk.
Csomagolás: 
A túrán egy kisebb, 20-25 literes hátizsák bőven megfelelő, ebbe beleférnek személyes holmiaid, élelmed és ivóvized, és a tartalék meleg ruházat.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Ausztriába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
10 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.8
53 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
4.8
Szállás értékelése
5.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.8
5.0
<szöveg nélkül>
5.0
<szöveg nélkül>
Budapest, X. kerület
5.0
Sajnos nem tudtunk hòtalpazni mert nem volt elég hò, de gyönyörű tájon túráztunk. A túravezetők nagyon felkészültek és segìtőkészek voltak, a szervezés profi volt, abszolút biztonságban éreztük magunkat. A túra végül jòval nehezebb lett mint az eredetileg tervezett, de a látvány miatt megérte.
5.0
Köszönet az Irodának, hogy a Covid helyzet miatt, nem teljes létszámmal is elindította ezt a túrát. Igaz a hótalpak elmaradtak (a hóviszony nem tette lehetővé), ennek ellenére ismét szép élményekkel gyarapodtam. Csillagos ötös a Túravezetők figyelmességéért és kedvességért. A Sofőrök biztonságos vezetéséért. Mindenkinek csak ajánlani tudom az Irodát.
Budapest
5.0
Minden flottul ment, a túravezetők felkészültek voltak!
5.0
<szöveg nélkül>
Budapest
5.0
T. Utazom.com

A Dürre Wand túrán vettem részt szombaton.
Nem jártam még hasonló túrán, ezért sok meglepetés ért. Az idő nem kedvezett, de én szeretem a hideget.
A Túravezetők gondoskodása erőt adott a nehezebb szakaszokban, jól éreztem magam.
Csodálatos volt a látvány, ez örök emlék marad!
Köszönöm a segítséget Mindenkinek!
Budapest
5.0
Nagyon jó volt a szervezés és kedvesek a túravezetők!
Budapest
4.8
Sziasztok,

Szeretném kiemelni Magdi, a túravezető kedvességét, figyelmét szakértelmét.
Rendkívül jól és gyorsan kialakította a kommunikációt az összes utassal, akik maximálisan megbízhattak döntéseiben.

Máskor is vele szeretnék utazni!

Üdv: Kata
Paks
5.0
A jelentkezés/foglalás menete gördülékeny és gyors volt. A túra során minden nagyon körültekintően meg volt szervezve, a túravezetők kedvesek és nagyon segítőkészek voltak. Köszönjük!
Budapest
5.0
Nekem ez első alkalom volt.Örülök,hogy rà talàltam az irodàra ès rèszt vehettem ès vehetek a többi tùràn is.Igaz,hogy az időjàràs nem volt kegyes hozzànk,mert az egèsz ùtvonalat havas,ónos esőben tettük meg,de ez nem tàntorìtott el attòl,hogy ne menjek többet.Nagy igazsàg az,hogy a termèszetnek mindig màs arca van,ugyan azt a kèpet sose làtjuk 2x.!Köszönet a tùra vezetőknek,hogy figyeltek rànk ès nem vègig hajtottak a programon,hanem kènyelmesen mindenkit figyelemve vève haladtunk.
Budapest, XI. kerület
4.5
Kicsit megkésve ugyan, de köszönjük a túrát! ;-) Itt már mindent leírtam: http://azenturam.hu/2019/02/09/hotalpas-turank-a-durre-wand-alpokban/
Győr
4.0
A szervezés és az idő is csodás volt! A túravezetők kedvesek, segítőkészek és figyelmesek, szavak nélkül is érzékelték, hogy mikor kell egy szusszanásnyira megállni. Tökéletes profizmus és empátia! Köszönjük!
Budapest
5.0
Minden rendben volt. Úgy zajlott minden ahogyan a leírásban volt.
A túravezetők nagyon kedvesek, figyelmesek, segítőkészek voltak.
Budapest, XX. kerület
5.0
Nagyon jó kis túra volt, mindennel teljes mértékben meg voltam elégedve! Az időjárással is szerencsénk volt, gyönyörű napsütés volt a túra alatt, mindenhol tiszta, szűz hó. Reggel a busz időben indult, kényelmes volt, majd időben is indultunk vissza. A túravezetők nagyon profik és kedvesek voltak, velük is tökéletesen meg voltam elégedve. A táj gyönyörű volt, az Alpok csúcsai minden időben szépek.
Már várom a jövő évi hótalpas túrákat! :)
Budapest, XIII. kerület
4.8
Nagyon jól éreztem magam, a társaság és a túravezetők is nagyon kedvesek voltak. Az időjárás is a kegyeibe fogadott minket.
Biztosan megyek legközelebb is.
Nyíregyháza
5.0
Minden szuper volt! Az idő, a táj a túravezetők és a meglepi hűtőmágnes! : )
Budapest, XVII. kerület
5.0
Nagyon szuper volt minden!Csak ajánlani tudom és fogom is!! Köszönöm szépen!
Budapest, XIX. kerület
5.0
Szuper kis túra volt, meseszép környezetben! Minden percet élveztem, óriàsi élmény. :) Az biztos hogy megyek még hasonló túràkra. :)
Budapest, XXII. kerület
5.0
Minden tetszett, klassz túra volt, szuper túravezetőkkel. Máskor is szívesen megyünk általuk szervezett kirándulásra ;-).
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!