Téli kirándulás Ausztriában

Téli kirándulás Ausztriában, Göller 1766 méter

1 napos hótalpas túra

A mesébe illő téli táj, a hatalmas behavazott erdők, hegyoldalak hívják, csalogatják a kalandra vágyókat. Túránkon bejárjuk e fehér világot, barangolunk fehér oszlopként magasodó hóval borított fák között, gázolunk szikrázó hómezőkön, hempergünk havas hegyoldalakon...és csodáljuk a csúcsról a fantasztikus téli alpesi panorámát. A hótalp egy olyan téli felszerelés amely nagy hóban könnyebbé teszi a mozgást, bármilyen bakancsra felrögzíthető és használata mindenki számára rövid idő alatt elsajátítható.

GARANTÁLT INDULÁS!

Alapár tartalmazza

az utazást, a túravezetést, a hótalpakat.

Alapár nem tartalmazza

az étkezéseket és az utas valamit az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
35-45 fő

Nehézség:

Ez a túránk azoknak ajánlott akik szoktak aktívabban mozogni sportolni. A túratáv felezhető ebben az esetbe nem kell a teljes szintemelkedést megtenni, így azok is beválalhatják akik inkább csak a téli hangulatot keresik.

A túrák nehézsége:  A hótalpas túra átlagos fizikummal végrehajthatók. Az időjárás és a hóviszonyok alaposan nehezíthetik a körülményeket, így állóképességetekre, hidegtűrő- képességetekre szükség lesz. Az alpesi hólejtők veszélyesek lehetnek, így csak tapasztalt vezetők segítségével járhatók. A programváltozás jogát fenntartjuk.

A hótalpazásról: A hótalpakat akkor használjuk, ha a hó állaga és vastagsága következtében normál bakancsainkkal már nem, vagy csak nehezen tudunk haladni. A hótalp megnöveli a bakancsaink felületét, ezáltal nem süppedünk annyira a hóba, mint nélkülük. A hótalp bármilyen bakancsra felrögzíthető, használatát rövid idő alatt el lehet sajátítani. Túravezetőink a túra elején megmutatják a hótalp használatát, és praktikus információkkal látnak el bennünket.

A  hótalpakat biztosítjuk. Ha rendelkezel állítható magasságú túrabottal, azt hozd magaddal (hótányérral)!

Radics Ákos
Ákos egész évben vezet via ferrata gyalog és hótalpas túrákat. Ismerősként köszönti Korzika összes bérce, a Pireneusok völgyei és az Alpok minden szeglete.
Somorjai Csaba
Mindig közel állt hozzá az új helyek és kultúrák megismerése. Szereti megélni, megtapasztalni az adott pillanatot. Míg gyerek korában a sportokban találta meg a kihívást...
Szabari Noémi
Noémi számára a túravezetés igazi hivatás. Szívvel-lélekkel végzi és képzi magát folyamatosan.

Élménybeszámolók

» Hótalpas túra a Rax-Alpokban - Négyesi Miklós, 2012. február. 27

Kapcsolódó cikkek

» Hótalpas túrák: a havasok csendjének mélyén - Kovács Attila, 2012. október. 12
» Síelés Heiligenblutban - Hunguest Hotel Heiligenblut téli ajánlat! - Kovács Attila, 2019. november. 03
» Kiváló síszállás Ausztriában - Dorfhotel Seeleitn - Kovács Attila, 2019. október. 24
» Schlögener Schlinge - Hegedüs Anett, 2019. augusztus. 26
» A Dachstein-gleccser és Ausztria felett: hőlégballonnal - Kovács Attila, 2019. június. 15
» Az első hó Karintiában - Kovács Attila, 2016. november. 19
» Túra a Dürre Wandon - Ürögi Beáta, 2014. január. 17
» Wasserloch szurdok, Ausztria - Kovács Attila, 2013. október. 24

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

“Pontos, ütemezett szervezés és szórakoztató, tempós túravezetés. Külön köszönet a túravezetőknek akik az utazás és a túrázás közben értékes és...”
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Részletes program
1. nap: Budapest, Frein, K. Göller 1673 méter, Budapest

Korán reggel indulunk autóbuszunkkal Budapestről. Találkozás 04.45-kor a Hősök terén a Műcsarnok mögötti buszparkolóban, indulás 05.00 órakor.
A kora délelőtti órákban érkezünk meg  az Ausztriai Frein falucska közelében található kiinduló pontunkra. Ausztria kevésbé ismert ám annál szebb vidékére érkeztünk! Miután felszerelésünket magunkhoz vettük felerősítjük bakancsainkra a hótalpakat és útnak indulunk. Gyönyörű, hóval borított dombok között, vastagon behavazott fenyvesekben kanyarog az utunk. Tiszta időben láthatjuk a közeli Scneealp fehéren szikrázó gerincét a lábunk alatt elterülő völgyek téli hangulatú, fehérbe öltözött falvait. Egy nagyszerű panorámát nyújtó hegygerincen túrázva érjük el a Klein Göller (1673 méter) csúcskeresztjét, ahonnan gyönyörű a kilátás az Alpok végtelenbe nyúló havas csúcsaira. Amennyiben az időjárás és a hóhelyzet lehetővé teszi meglátogatjuk a Göller 1766 méter magas főcsúcsát, majd innen a már ismert úton visszaereszkedünk a völgybe várakozó autóbuszunkhoz.
Menetidő: 5-5,5 óra, túratáv: 14 km, szintemelkedés: fel/le 750 méter.
Az késő esti órákban érkezünk vissza Budapestre (22-23 óra környékén).

Figyelem! A hóviszonyok alakulásáért irodánk felelőséget nem tud vállalni. Utunkat mindenképpen elindítjuk, nem megfelelő hóviszonyok esetén túránk gyalogtúraként lesz megtartva!

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

az utazást, a túravezetést, a hótalpakat.

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezéseket és az utas valamit az útlemondási biztosítást.

Előleg: 

A teljes összeg jelentkezéskor, egy összegben fizetendő.

Hátralék: 

az utazás ára egy összegben fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló
Túracipő: Abakancs a megfelelő! Sport cipő túracipő a hó miatt nem alkalmas! A hótalp lényegében bármilyen bakancsra felerősíthető. Fontos, hogy a bakancsban jó minőségű, vastag túrazoknit viselj, melyből jó ha több párat is hozol magaddal.A hótalpat irodánk biztosítja minden résztvevő számára. Saját hótalp használata esetén ez nem befolyásolja a részvételi költség összegét. Sí vagy túrabotot hozz magaddal, irodánk csak térítés ellenében tud biztosítani!
Lábszárvédő: ez a téli ruházat része, hiszen a lábszárvédő akadályozza meg, hogy a hó a bakancsba kerüljön.
Meleg ruházat: rétegesen kell öltözködnünk és melegen. Fontos hogy ha melegszik az idő megfelelő rétegeket tudjunk levenni magunkról, a hőmérséklettől függően.
Kesztyű: A legjobb a síkesztyű, a hóban nem ázik át. Ha van hozz cserekesztyűt is!
Sapka: kétféle sapkát hozz, egy vékonyat és egy vastagot az időjárásnak megfelelően. Ha a meleg ruházatod nem olyan magas a nyaknál, hogy adott esetben fel tudd húzni az orrodig, akkor hozz sálat is! A sapka és a sál kombinációját helyettesítheti az ún. símaszk is.
Szemüveg: nagyon fontos a napszemüveg és szeles időben a síszemüveg. Egyéb túrafelszerelések: Szükségünk lehet fényvédő krémre, kézi vagy fejlámpára. Sí vagy túrabotot hozz magaddal ha tudsz.
Figyelem! Nem megfelelő ruházat esetén a túravezetőnek jogában áll a túrán való részvételt megtagadni!

 

 

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Étkezés: 
Turánk önelátó, hozz magaddal szendvicset, csokit az útra. A túra során nincs nyitva lévő menedékház, így csak az otthonról hozott enni-innivalót tudod fogyasztani! Minimum 1.5 liter folyadék ajánlott! A legjobb a túratermosz, a meleg folyadék jólesik a hideg időben!
Időjárás: 
A téli Alpok hegyi időjárása nagyon változó. Jó idő esetén 0 °C fölött is lehet a hőmérséklet, de rosszabb időben mínusz 10-15 fok is előfordulhat. Az erős szél is szintén ronthat a hőérzeten, de ha jó idő van akár pólóban is túrázhatunk.
Csomagolás: 
Egy 20-25 literes hátizsák ajánlott. Ebben hozhatod magaddal az enni-innivalót, személyes holmidat, tartalék meleg holmit. A buszban váltóruhát és cipőt célszerű hagyni!
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Ausztriába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
12 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.9
36 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
4.9
Szállás értékelése
5.0
Túravezetők értékelése
4.9
Utazás értékelése
4.8
Téli kirándulás Ausztriában
Budapest, XXII. kerület
5.0
Gyönyörű időben, felejthetetlen élményekkel gazdagodva tértem haza.Mesebeli tájak az Alpok szépségei Göller,Hinteralm-szuper volt minden.Nagyon szép program volt mind kettő,a felkészült túravezetőkkel akik figyeltek ránk és sok hasznos információt osztottak meg velünk. Köszönöm nektek!
Már várom a következő túrát veletek!!!!
Tényő
5.0
<szöveg nélkül>
Budapest
5.0
Jól kitalált, kellemes, látványos túra, gondos szervezéssel. Ha az időjárás és a hóviszonyok kedvezőek, akkor nagyon jó szórakozás.
Budapest, VI. kerület
5.0
<szöveg nélkül>
5.0
<szöveg nélkül>
5.0
Csak javasolni tudom !
Deszk
4.5
Ismét remek hótalpas túrán vehettünk részt, amihez a ragyogó napsütés és a kellemes hőmérséklet is hozzájárult. Köszönjük a túravezetők segítőkészségét és odafigyelését.
Siófok
5.0
Csodás nap. Nem. Mesés!
Budapest, XXI. kerület
4.8
Ötödik alkalommal vettem részt az Iroda szervezésében hótalpas túrán. Mindig azt hiszem az volt a legjobb,most is így gondolom!!
Ez azt jelenti, hogy tudtok még újat mutatni, mondani!!
Ákos kíváló túravezető, folyamatosan segít a túra kellemes eltöltéséhez szükséges információkkal: mikor, mennyit igyunk, együnk, pihenjünk, hogyan tudjuk a hótalp minden előnyét kihasználni.
Köszönöm, hogy megszeretettétek velem ezt a fantasztikus sportot!!
Figyelem programotokat, várom az újabb kihívásokat!!
Budapest, III. kerület
5.0
Minden tökéletes volt :)
Szentendre
5.0
Nagyszerű hótalpas túra volt. Kiváló időben volt részünk, gyönyörűen sütött a nap. Visszatérő utasként ismét elmondhatjuk, hogy Ákos profi túravezetése mellett biztonságban éreztük magunkat, kiválóan vezette a túrát. Jó szívvel ajánlom a túrát mindenkinek.
Budapest, XIX. kerület
4.3
Jövőre is benevezek újra, nagyszerű élmény volt!
Budapest, XIII. kerület
4.8
Fantasztikus volt a túra, amelynek sikeréhez a csodaszép napfényes időjárás és a jó hóviszonyok is hozzájárultak. Felejthetetlen élmény!
Budapest, XI. kerület
5.0
Pontos, ütemezett szervezés és szórakoztató, tempós túravezetés. Külön köszönet a túravezetőknek akik az utazás és a túrázás közben értékes és érdekes információkkal, történetekkel kötötték le a figyelmünket.
Dunaharaszti
5.0
Gyönyörű idő, káprázatos táj és profi szervezés! Mint mindig, most is maradéktalanul elégedettek voltunk mindennel. A túravezetők rendkívül kedvesek és figyelmesek voltak, örülünk, hogy megismertük Erikát, Ákoshoz pedig továbbra is ragaszkodunk.
Köszönjük szépen az újabb gyönyörű útat!
Budapest, IX. kerület
5.0
Ennél szebbet, jobbat kívánni se lehetett volna erre a hétvégére. Szikrázó napsütésben, frissen hullott mély hóban másztuk meg a Göllert. Ákos és Erika szuper túravezetők, élmény volt velük a túra és köszönet a sok történetért és információért amit meséltetek. A busz kényelmes volt, extra nagy lábhely jutott mindenkinek. A hazafelé úton vetített film is telitalálat volt, vasárnap otthon befejeztük :-) Köszönöm ezt a fantasztikus élményt, teljesen feltöltött energiával!!!
Budapest
4.8
Szuper időnk volt. Végre havat láttunk, hótalpban futottunk. :)
Budapest, XIV. kerület
4.8
Jó volt ki próbálni a hótalpazást.
Budapest
4.8
Meseszép volt a táj. Nagyon nagy mázlink volt idővel.
Ez volt ez első szervezett utas kirándulásunk, nem okozott csalódást.
A túravezetők tájékoztatója nagyon tetszett, adott is pár túra ötletet :)
A busz kényelmes volt, buszhoz képest nem volt hosszú az utazás.
A túravezetők nagyon szimpatikusak voltak és türelmesek.
Személy szerint több pihenőt iktattam volna be a túrába, mert elég nehéz volt a hótalppal a terep, valamint így kevés idő jutott lefényképezni a gyönyörű tájat.
Összességében nagyon elégedett voltam/voltunk a túrával!
Hódmezővásárhely
5.0
Összességében nagyon tetszett az út, nem volt panaszom semmire.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!