Hótalppal a Schneeberg csúcsára

1 napos ausztriai hótalpas túra

A Schneeberg és környéke nem csak nyáron, zöldbe burkolva szép, fehér hótakaróval borítva is fantasztikus élményeket tartogat. Behavazott erdei ösvényei, szikrázó hegyoldalai télen is várják a túrázókat, fantasztikus csúcsélménnyel és panorámával jutalmazva kalandra vágyókat.
Igazi téli kihívás!

GARANTÀLT INDULÁS!

Alapár tartalmazza

Az utazást busszal, a hótalpakat, a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

A felvonó költséget és az étkezést az utas valamit az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
20-25 fő

Nehézség:

Nehéz túra! Jó időjárás esetén sportos kondícióval teljesíthető a túra. Ha az időjárás nehezít a körülményeken, akkor egy igazi magashegységi túrázás elé nézünk. Mindenképpen gyakorlott túrázók jelentkezését várjuk.

Figyelem! A hóviszonyok alakulásáért irodánk felelősséget nem tud vállalni. Utunkat mindenképpen elindítjuk, nem megfelelő hóviszonyok esetén túránk téli gyalogtúraként lesz megtartva!

Tóth Dániel
Nincs két egyforma út, nincs két egyforma csúcspanoráma, visszatérni mindig érdemes!
Urbanics Magdi
Magdi geográfusként és testnevelő tanárként végzett a Pécsi Tudományegyetemen. Szinte minden szabadidejét a természetben tölti.

Kapcsolódó cikkek

» Hótalpas túrák: a havasok csendjének mélyén - Kovács Attila, 2012. október. 12
» Síelés Heiligenblutban - Hunguest Hotel Heiligenblut téli ajánlat! - Kovács Attila, 2019. november. 03
» Kiváló síszállás Ausztriában - Dorfhotel Seeleitn - Kovács Attila, 2019. október. 24
» Schlögener Schlinge - Hegedüs Anett, 2019. augusztus. 26
» A Dachstein-gleccser és Ausztria felett: hőlégballonnal - Kovács Attila, 2019. június. 15
» Az első hó Karintiában - Kovács Attila, 2016. november. 19
» Túra a Dürre Wandon - Ürögi Beáta, 2014. január. 17
» Wasserloch szurdok, Ausztria - Kovács Attila, 2013. október. 24

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

“Egy csodálatos élménnyel lettünk gazdagabbak! Köszönet a szervezőknek és túravezetőknek, hogy minden a legnagyobb rendben zajlott.”
Hasonló utazások, nyaralások:
» Niederalp hótalpas túra - 1 nap
» Téli kirándulás Ausztriában, Göller 1766 méter - 1 nap
» Hótalpas túra Ausztriában, Hinteralm - 1 nap
» Téli túra a Stuhleck csúcsára (1782 méter) - 1 nap
» Rax-Alpok hótalpas téli túra - 1 nap
Részletes program
1. nap: Budapest, Losenheim, Schneeberg (2076 m.) Budapest

Korán reggel indulunk autóbusszal Budapestről. Találkozás 04.45-kor a Hősök terén a Műcsarnok mögötti buszparkolóban, indulás 05.00 órakor. A kora délelőtti órákban érkezünk az ausztriai Losenheim falucskába ahonnan napi felszerelésünket magunkhoz véve egy felvonóval  érjük el az Edelweß menedékházat (1248 m.) majd innen továbbindulva a  Fadenweg csodálatos erdei ösvényén haladunk egyre feljebb. Fantasztikus behavazott fenyveseken keresztül érjük el az 1561 méter magasan álló Krempel hüttét ahonnan már láthatjuk Schneeberg csúcsát. Rövid erőgyűjtés után nekivágunk  egy meredek, szeles emelkedőnek amely a Fisher menedékházhoz (2049 m.) vezet. Innen egy lenyűgöző panorámájú  lankás, rövid gerincen érjük el a 2076 méteres Klosterwappen jégbe burkolt csúcskeresztjét ahonnan csodálatos kilátás  nyílik az Alpok végtelenbe nyúló havas csúcsaira,  beláthatjuk a Rax-fennsíkot és az alant elterülő Höllental völgyet. Ugyanazon az úton térünk vissza az autóbuszunkhoz. Budapestre várhatóan a késő esti órákban érünk vissza (23-24 óra).
Táv: 15 km, szint: fel 850 m, le 1200 m, menetidő: 7 óra

Figyelem! A hóviszonyok alakulásáért irodánk felelősséget nem tud vállalni. Utunkat mindenképpen elindítjuk, nem megfelelő hóviszonyok esetén túránk gyalogtúraként lesz megtartva!

 

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az utazást busszal, a hótalpakat, a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

A felvonó költséget és az étkezést az utas valamit az útlemondási biztosítást.

Kötelező költségek: 

9 Euro felvonó költség

Előleg: 

Az utazás ára jelentkezéskor egy összegben fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló
Túracipő: A bőrbakancs a megfelelő; a textil-betétes, bakancs nem túl jó mert ezek beázás nélkül nem bírják hosszabb távon a hóban túrázást. A hótalp lényegében bármilyen bakancsra felerősíthető. Fontos, hogy a bakancsban jó minőségű, vastag túrazoknit viselj, melyből jó ha több párat is hozol magaddal.A hótalpat irodánk biztosítja minden résztvevő számára. Saját hótalp használata esetén ez nem befolyásolja a részvételi költség összegét. Sí vagy túrabotot hozz magaddal irodánk csak korlátozott számban tud biztosítani!
Lábszárvédő: ez a téli ruházat része, hiszen a lábszárvédő akadályozza meg, hogy a hó a bakancsba kerüljön.
Meleg ruházat: rétegesen kell öltözködnünk és melegen. Fontos hogy ha melegszik az idő megfelelő rétegeket tudjunk levenni magunkról, a hőmérséklettől függően.
Vízhatlan ruházat: Vízhatlan és szélálló nadrág és kabát ajánlott!!.
Kesztyű: A legjobb a síkesztyű, a hóban nem ázik át. Mindenképpen hozz cserekesztyűt is!
Sapka: kétféle sapkát hozz, egy vékonyat és egy vastagot az időjárásnak megfelelően. Ha a meleg ruházatod nem olyan magas a nyaknál, hogy adott esetben fel tudd húzni az orrodig, akkor hozz sálat is! A sapka és a sál kombinációját helyettesítheti az ún. símaszk is.
Szemüveg: nagyon fontos a napszemüveg és szeles időben a síszemüveg. Egyéb túrafelszerelések: Szükségünk lehet fényvédő krémre, kézi vagy fejlámpára. Sí vagy túrabotot hozz magaddal ha tudsz.
Figyelem! Nem megfelelő ruházat esetén a túravezetőnek jogában áll a túrán való részvételt megtagadni!

 

 

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek, ezt jelentkezéskor tudod kiválasztani.

Étkezés: 
Célszerű a túrára élelmet itthonról hozni, szendvicset, csokit, müzli szeletet. A túra során nincs nyitva lévő menedékház, csak az otthonról hozott enni-innivalót tudod fogyasztani!. Minimum 1.5 liter folyadék ajánlott! A legjobb a túratermosz, a meleg folyadék jólesik a hideg időben!
Időjárás: 
Az Alpok téli hegyi időjárása nagyon változó. Jó idő esetén 0 °C fok fölött is lehet a hőmérséklet, de rosszabb időben mínusz 10-15 fok is előfordulhat. Erős szél is lehetséges, ami szintén ronthat a hőérzeten, de ha jó idő van akár pólóban is túrázhatunk.
Csomagolás: 
Egy kisebb 20 - 25 literes hátizsákba csomagold a szükséges élelmet, tartalék ruházatot, és az innivalót. A váltóruházatot a buszon hagyhatod.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Ausztriába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
14 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.9
36 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Túravezetők értékelése
4.9
Utazás értékelése
4.7
5.0
<szöveg nélkül>
Budapest
4.0
Életem első túrája volt. Azt hiszem bele a mélységbe. Tényleg csak rutinos túrázóknak. Profi szervezés, utazás, túravezetés majdnem hibátlan. Konklúzió, ha kell a hótalp, nem szabad sajnálni az időt felvenni...
Budapest, IX. kerület
5.0
Nagyon élveztük a túrát még úgy is, hogy végül a hegy nem adta meg magát. A meredek, firnes hegyoldal és a hóvihar próbára tette a csapatot, de örülünk, hogy ezt is megtapasztalhattuk. Szépek voltak a sziklákra fagyott jégvirágok és a kuloár is óriási élmény volt. Köszönjük a magabiztos túravezetést és a jó hangulatot!
Budapest
5.0
Nagyon szép túraútvonal! Mindenképpen jó állóképességel rendelkező túrázóknak ajánlanám!
Budapest, XIII. kerület
5.0
Nagyon meg vagyok elégedve minden profi !
Budapest, XIII. kerület
5.0
Nagyon meg vagyok elégedve minden profi !
Budapest
4.8
Nagyon jól szervezett túrán vehettünk részt, a túravezetők végig odafigyeltek mindenkire.
Gyönyörű időben túrázhattunk, nem könnyű túra, de mindenképp megéri, ajánlom mindenkinek, köszönöm még egyszer
Pomáz
5.0
Remek túraútvonal, jó csapat, jó hangulat és verőfényes téli idő. A túravezetők kedvesek, rátermettek és figyelmesek. Mi kell még?
Budaörs
5.0
Ismét egy jól szervezett túra.
Szikrázó napsütésben egy jégbe zárt világ várt fent a csúcson-csodálatos látvány volt.
Köszönöm-üdv-koma-
Érd
5.0
Felkészült túravezetők! Jól megszervezet és megtervezet túrák! Családias légkör :-)! Mindenkinek ajánlani tudom!
Hatvan
5.0
Egy csodálatos élménnyel lettünk gazdagabbak!
Köszönet a szervezőknek és túravezetőknek, hogy minden a legnagyobb rendben zajlott.
Budapest, XII. kerület
5.0
Köszönjük a professzionális túravezetést! Nagyon nagy élmény volt a behavazott fenyvesek közt hótalpazni. A túra végére rendesen elfáradtunk, de minden perce megérte. :)
Budapest, XIII. kerület
5.0
Köszönöm!
Budakeszi
5.0
Az eddigi legnehezebb túrám volt veletek, Csongi és Dani megint nagyon profi munkát végzett a vezetés során! Hihetetlen élményekkel lettem gazdagabb megint ! Köszönöm nektek ! Mindenkinek hatalmas gratuláció aki feljutott a hegyre, nem kis teljesítmény volt az utolsó szakasz leküzdése!
Budapest, XIV. kerület
4.8
Szuper túra. Bár volt benne kihívás :), de teljesítettük.
Érd
5.0
Ismét egy jól megszervezett-tervezett túra volt!
Sajnos fent a csúcson felhőbe kerültünk de az addigi látvány kárpótolt mindenért.
üdv.-Koma
Győrszemere
4.8
Sokadszor voltam hótalppazni velük és nagyon tetszett mindig. Profi túravezetők, kényelmes pontos utazás.
Győr
5.0
Remekül éreztem magam a nap folyamán. A busz a rossz idő ellenére is pontosan érkezett (ami nekem nagyon fontos) a győri megállóhoz, így nem kellett be nem tervezett módon fagyoskodnunk. A Túravezetők az oda vezető út során érdekes történeteket, adatokat meséltek az éppen látható tájakról, nem is gondoltam, hogy erre is sor fog kerülni. Nagy szerencsénk volt az ottani időjárással, végig sütött a Nap, 0-5 Celsius fok közötti hőmérséklet volt, jobbat nem is kívánhattunk volna!

Szakszerűen bemutatták a hótalpat és annak használatát, így senkinek sem okozott gondot az ezzel való túrázás. Nekem ugyan kicsit gyors volt a tempó, nem vagyok gyakorlott túrázó, így lassabban tudtam haladni, mint a tapasztaltabbak, erősebbek, de ebből sem volt probléma, mert a Túravezetők egyike az én tempómat tartotta és folyamatosan bíztatott. Mindezek ellenére sajnos nem sikerült felérnem a csúcsig, 1650 méter körül kénytelen voltam megállni, megvártam míg a Túratársaim visszaérnek a hegytetőről. Így volt időm gyönyörködni a tájban, piknikeztem egy jót, ilyen magasan eddig még úgysem csináltam ilyet, jö döntés volt. A nap végére nagyon elfáradtam, aminek örültem, hiszen ezért is mentem, egy felejthetetlen élménnyel gazdagodtam, köszönöm szépen!

A Túravezetők segítőkészek és humorosak voltak, az Irodától kapott kis szuvenír pedig hab volt a tortán. :)
Budapest, XVII. kerület
4.5
Végre igazi téli hóvihart nagyon nagy széllel sikerűlt megtapasztalni a túravezető jó döntése alapján biztonságos útvonalon.Igy nagyon tetszett!
Deszk
4.5
Kedves Utazom.com Csapat!

Ismét kiváló programban volt részem Veletek, olyan élményeket kaptam, amire sokáig emlékezni fogok.

A szervezés, a túravezetés teljesen rendeben volt. Egy egyéni észrevételem van: nekem hiányzott a túra közbeni étkezés, a rövid ivással töltött pihenőkben jól esett volna egy szenyót elmajszolni. Ennyi.

Köszönöm
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!