GARANTÁLT INDULÁS!

Hótalppal a Schneeberg csúcsára

1 napos ausztriai hótalpas túra

EZEN TÚRÁNKNAK JELENLEG NINCS MEGHIRDETETT IDŐPONTJA. KÉRJÜK VÁLOGASSON ÉLŐ ÚTJAINK KÖZÜL! KATTINTSON IDE!

 

A Schneeberg és környéke nem csak nyáron, zöldbe burkolva szép, fehér hótakaróval borítva is fantasztikus élményeket tartogat. Behavazott erdei ösvényei, szikrázó hegyoldalai télen is várják a túrázókat, fantasztikus csúcsélménnyel és panorámával jutalmazva kalandra vágyókat. Igazi téli kihívás!
“Egy csodálatos élménnyel lettünk gazdagabbak! Köszönet a szervezőknek és túravezetőknek, hogy minden a legnagyobb rendben zajlott.”
Papp Csongor
Csongor a hegyekben érzi magát a legszabadabbnak. Mély elhivatottságot érez a természetjárás, a fotózás és a via ferraták iránt.
Szabari Noémi
Noémi számára a túravezetés igazi hivatás. Szívvel-lélekkel végzi és képzi magát folyamatosan.

Nehézség:

Nehéz túra! Jó időjárás esetén sportos kondícióval teljesíthető a túra. Ha az időjárás nehezít a körülményeken, akkor egy igazi magashegységi túrázás elé nézünk. Mindenképpen gyakorlott túrázók jelentkezését várjuk.

Figyelem! A hóviszonyok alakulásáért irodánk felelősséget nem tud vállalni. Utunkat mindenképpen elindítjuk, nem megfelelő hóviszonyok esetén túránk téli gyalogtúraként lesz megtartva!

Részvételi díj tartalmazza

Az utazást busszal, a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

A felvonó költséget, a hótalpakat valamit  az utas és az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
20-25 fő
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Élménybeszámolók

» Schneeberg téli túra 2018 - Radics Ákos, 2018. február. 18
» Gyömbér téli túra 2017 január - Radics Ákos, 2017. január. 23

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

1. nap: Budapest, Losenheim, Schneeberg (2076 m.) Budapest

Korán reggel indulunk autóbusszal Budapestről. Találkozás 04.45-kor,  indulás 05.00 órakor. A kora délelőtti órákban érkezünk az ausztriai Losenheim falucskába ahonnan napi felszerelésünket magunkhoz véve egy felvonóval  érjük el az Edelweß menedékházat (1248 m.) majd innen továbbindulva a  Fadenweg csodálatos erdei ösvényén haladunk egyre feljebb. Fantasztikus behavazott fenyveseken keresztül érjük el az 1561 méter magasan álló Krempel hüttét ahonnan már láthatjuk Schneeberg csúcsát. Rövid erőgyűjtés után nekivágunk  egy meredek, szeles emelkedőnek amely a Fisher menedékházhoz (2049 m.) vezet. Innen egy lenyűgöző panorámájú  lankás, rövid gerincen érjük el a 2076 méteres Klosterwappen jégbe burkolt csúcskeresztjét ahonnan csodálatos kilátás  nyílik az Alpok végtelenbe nyúló havas csúcsaira,  beláthatjuk a Rax-fennsíkot és az alant elterülő Höllental völgyet. Ugyanazon az úton térünk vissza az autóbuszunkhoz. Budapestre várhatóan a késő esti órákban érünk vissza (23-24 óra).
Táv: 15 km, szint: fel 850 m, le 1200 m, menetidő: 7 óra

Figyelem! A hóviszonyok alakulásáért irodánk felelősséget nem tud vállalni. Utunkat mindenképpen elindítjuk, nem megfelelő hóviszonyok esetén túránk gyalogtúraként lesz megtartva!

 

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Az utazást busszal, a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

A felvonó költséget, a hótalpakat valamit  az utas és az útlemondási biztosítást.

Kötelező költségek: 

10,50 euro  felvonó költség

Előleg: 

Az utazás ára jelentkezéskor egy összegben fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló
Túracipő: A bőrbakancs a megfelelő; a textil-betétes, bakancs nem túl jó mert ezek beázás nélkül nem bírják hosszabb távon a hóban túrázást. A hótalp lényegében bármilyen bakancsra felerősíthető. Fontos, hogy a bakancsban jó minőségű, vastag túrazoknit viselj, melyből jó ha több párat is hozol magaddal.A hótalpat irodánk biztosítja minden résztvevő számára. Saját hótalp használata esetén ez nem befolyásolja a részvételi költség összegét. Sí vagy túrabotot hozz magaddal irodánk csak korlátozott számban tud biztosítani!
Lábszárvédő: ez a téli ruházat része, hiszen a lábszárvédő akadályozza meg, hogy a hó a bakancsba kerüljön.
Meleg ruházat: rétegesen kell öltözködnünk és melegen. Fontos hogy ha melegszik az idő megfelelő rétegeket tudjunk levenni magunkról, a hőmérséklettől függően.
Vízhatlan ruházat: Vízhatlan és szélálló nadrág és kabát ajánlott!!.
Kesztyű: A legjobb a síkesztyű, a hóban nem ázik át. Mindenképpen hozz cserekesztyűt is!
Sapka: kétféle sapkát hozz, egy vékonyat és egy vastagot az időjárásnak megfelelően. Ha a meleg ruházatod nem olyan magas a nyaknál, hogy adott esetben fel tudd húzni az orrodig, akkor hozz sálat is! A sapka és a sál kombinációját helyettesítheti az ún. símaszk is.
Szemüveg: nagyon fontos a napszemüveg és szeles időben a síszemüveg. Egyéb túrafelszerelések: Szükségünk lehet fényvédő krémre, kézi vagy fejlámpára. Sí vagy túrabotot hozz magaddal ha tudsz, ha nincs a helyszínen lehet bérelni.
Figyelem! Nem megfelelő ruházat esetén a túravezetőnek jogában áll a túrán való részvételt megtagadni.
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Modern, szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Indulás, felszállási lehetőségek:

  • Budapest, BOK csarnok Dózsa György út 1. (várható időpont 05:00 órakor) 
  • BAH csomópont, Budaörsi út 21. szám előtti buszmegálló (nem a benzinkút!)
  • Budaörs, MOL-McDonalds benzinkút (gyaloghidas) Budaörs, Garibaldi u. 2.
  • Tata, Remeteségi pihenőhely  
  • Győr, Arrabona pihenőhely
  • Sopron, Arcus étterem Bécsi út.

A felszállási pont jelentkezéskor kiválasztható. A pontos időpontokat az utazás előtt egy héttel kiküldött részletes utastájékoztató tartalmazza.
Fontos, hogy az autópályás felszállópontoknál a fel és a leszállás csak a menetirány szerinti oldalon lehetséges, a két oldal közötti esetleges közlekedést egyénileg kell megoldani! (Az átjárás ezeken a helyeken közúti vagy gyalogos formában biztosított.)

Étkezés: 

Célszerű a túrára élelmet itthonról hozni, szendvicset, csokit, müzli szeletet. A túra során nincs nyitva lévő menedékház, csak az otthonról hozott enni-innivalót tudod fogyasztani!. Minimum 1.5 liter folyadék ajánlott! A legjobb a túratermosz, a meleg folyadék jólesik a hideg időben!

Időjárás: 
Az Alpok téli hegyi időjárása nagyon változó. Jó idő esetén 0 °C fok fölött is lehet a hőmérséklet, de rosszabb időben mínusz 10-15 fok is előfordulhat. Erős szél is lehetséges, ami szintén ronthat a hőérzeten, de ha jó idő van akár pólóban is túrázhatunk.
Csomagolás: 
Egy kisebb 20 - 25 literes hátizsákba csomagold a szükséges élelmet, tartalék ruházatot, és az innivalót. A váltóruházatot a buszon hagyhatod.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Ausztriába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
14 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.9
50 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
5.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.8
5.0
<szöveg nélkül>
Budapest, III. kerület
5.0
<szöveg nélkül>
Budapest, XII. kerület
5.0
Nagyon jó volt a szervezés és a túravezetés. Igazi téli élmény volt.

Köszönjük!
5.0
<szöveg nélkül>
5.0
<szöveg nélkül>
5.0
Első hótalpas túrám volt, nagyon szép a Schneeberg, és s kilátás a tetejéről, és jófejek a túravezetők. Sok zergét is láttunk!
Budapest, I. kerület
5.0
<szöveg nélkül>
5.0
<szöveg nélkül>
Pomáz
5.0
<szöveg nélkül>
5.0
Szuper volt, mint mindig.
Budapest
5.0
Sziasztok,

Ismét nagyon szuperül éreztem/tük magunkat a párommal és a többiekkel. Az időjárás csodálatos volt és kegyes hozzánk!
Szeretném jelezni, hogy nem jutott hűtőmágnes nekünk mert az utolsó előtti sorban ültünk! :-)

Legközelebb, majd szeretnénk megkapni, mert a hűtőnket ezek a mágnesek tartják össze és ez még szükséges lenne a szétesés ellen!

Tisztelettel: Kata a (tóth)
5.0
Profi volt minden, köszönöm az élményt!
Tolna
5.0
<szöveg nélkül>
Szolnok
5.0
Szuper túravezetés, a zord idő pedig még inkább hozzátett, hogy valódi téli élmény legyen.
5.0
<szöveg nélkül>
Budapest
4.0
Életem első túrája volt. Azt hiszem bele a mélységbe. Tényleg csak rutinos túrázóknak. Profi szervezés, utazás, túravezetés majdnem hibátlan. Konklúzió, ha kell a hótalp, nem szabad sajnálni az időt felvenni...
Budapest, IX. kerület
5.0
Nagyon élveztük a túrát még úgy is, hogy végül a hegy nem adta meg magát. A meredek, firnes hegyoldal és a hóvihar próbára tette a csapatot, de örülünk, hogy ezt is megtapasztalhattuk. Szépek voltak a sziklákra fagyott jégvirágok és a kuloár is óriási élmény volt. Köszönjük a magabiztos túravezetést és a jó hangulatot!
Budapest
5.0
Nagyon szép túraútvonal! Mindenképpen jó állóképességel rendelkező túrázóknak ajánlanám!
Budapest, XIII. kerület
5.0
Nagyon meg vagyok elégedve minden profi !
Budapest, XIII. kerület
5.0
Nagyon meg vagyok elégedve minden profi !
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!