Hótalpas túra Ausztriában, Hinteralm

Egynapos kalandozás a téli Alpokban

Ausztria e kevésbé ismert, ám annál szebb vidékékére utazunk. Behavazott fenyvesekben barangolunk, hóval borított hegyoldalakat járunk be. Túránkon megismerkedhetünk a hótalpak használatával, a téli kirándulás szabályaival, gyönyörködhetünk a téli alpesi tájban. A hótalp egy olyan téli felszerelés amely nagy hóban könnyebbé teszi a mozgást, bármilyen bakancsra felrögzíthető és használata mindenki számára rövid idő alatt elsajátítható.
“A táj nagyon nagyon gyönyörű volt csodálatos élménnyel gazdagodtam. A szervezéssel is maximálisan elégedett vagyok.”
Radics Ákos
Ákos egész évben vezet via ferrata gyalog és hótalpas túrákat. Ismerősként köszönti Korzika összes bérce, a Pireneusok völgyei és az Alpok minden szeglete.
Fekete Erik
Imád új helyeket és kultúrákat megismerni és még nagyobb örömmel tölti el, ha erre másokat is motiválni tud.

Nehézség:

Közepes nehézségű túra.

A túrák nehézsége:  A hótalpas túra átlagos fizikummal végrehajthatók. Az időjárás és a hóviszonyok alaposan nehezíthetik a körülményeket, így állóképességetekre, hidegtűrő- képességetekre szükség lesz. Az alpesi hólejtők veszélyesek lehetnek, így csak tapasztalt vezetők segítségével járhatók. A túravezetőknek indokolt esetben lehetőségük van a tervezett útvonal megváltoztatására, szélsőséges esetben a túra elhalasztására!

A hótalpazásról: A hótalpakat akkor használjuk, ha a hó állaga és vastagsága következtében normál bakancsainkkal már nem, vagy csak nehezen tudunk haladni. A hótalp megnöveli a bakancsaink felületét, ezáltal nem süppedünk annyira a hóba, mint nélkülük. A hótalp bármilyen bakancsra felrögzíthető, használatát rövid idő alatt el lehet sajátítani. Túravezetőink a túra elején megmutatják a hótalp használatát, és praktikus információkkal látnak el bennünket.

 

Részvételi díj tartalmazza

a kiutazás költségét, a hótalpakat, a túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

az étkezéseket, a síbot díját (ígény szerint) valamint az utas és útlemondási biztosítást.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
35-45 fő
Hasonló utazások, nyaralások:
» Rax-Alpok hótalpas téli túra - 1 nap
» Niederalp hótalpas túra - 1 nap
» Téli túra a Dürre Wand Alpokban - 1 nap
» Hótalppal a Schneeberg csúcsára - 1 nap

Élménybeszámolók

» Hótalpas túra a Dürre Wand vidékén - Kovács Attila, 2013. február. 25
» Hinteralm téli túra 2017 - Radics Ákos, 2017. február. 10

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK / VÍZUM / EGÉSZSÉGÜGYI KÖVETELMÉNYEK

Európa:

Javasoljuk, hogy utazása előtt folyamatosan ellenőrizze az aktuális szabályokat, hiszen a beutazási feltételek teljesítése minden esetben az utazó saját felelőssége.

A Konzuli Szolgálat hivatalos utazási tanácsait ide kattintva tekintheti meg. >>>

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Részletes program
1. nap: Budapest, Mürzzuschlag, Budapest

Korán reggel indulunk autóbusszal Budapestről. Találkozás 04.45-kor a Hősök terén a Műcsarnok mögötti buszparkolóban, indulás 05.00 órakor. A kora délelőtti órákban érkezünk az ausztriai Frein falucskába ahonnan napi felszerelésünket magunkhoz véve indulunk útnak. Gyönyörű behavazott fenyveseken keresztül vezet ösvényünk. Tiszta időben láthatjuk a Göller havas ormait is. Első célunk a Hinteralm magas csúcsa, ahol rövid pihenőt tartunk, majd innen továbbindulva fantasztikus hóval borított domboldalakon keresztül csatangolunk tovább. Nagyszerű panoráma fogad minket, megcsodálhatjuk a fehérbe öltözött alpesi tájat az Alpok hóval borított közeli csúcsait. Miután kinézelődtük és kipihentük magunkat egy másik útvonalon térünk vissza a völgyben várakozó autóbuszunkhoz. miközben bebarangoljuk a környező hegyoldalakat, hómezőket. A késő esti órákban érkezünk Budapestre.
Szint: fel/le 700 m. táv: 12 km. menetidő 6,5 óra

Figyelem! A hóviszonyok alakulásáért irodánk felelőséget nem tud vállalni. Utunkat mindenképpen elindítjuk, nem megfelelő hóviszonyok esetén túránk gyalogtúraként lesz megtartva!

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

a kiutazás költségét, a hótalpakat, a túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

az étkezéseket, a síbot díját (ígény szerint) valamint az utas és útlemondási biztosítást.

Kötelező költségek: 

nincs kötelező költség.

Előleg: 

A teljes összeg jelentkezéskor, egy összegben fizetendő!

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló
Túracipő: A bőrbakancs a megfelelő; a textil-betétes, bakancs nem túl jó mert ezek beázás nélkül nem bírják hosszabb távon a hóban túrázást. A hótalp lényegében bármilyen bakancsra felerősíthető. Fontos, hogy a bakancsban jó minőségű, vastag túrazoknit viselj, melyből jó ha több párat is hozol magaddal.A hótalpat irodánk biztosítja minden résztvevő számára. Saját hótalp használata esetén ez nem befolyásolja a részvételi költség összegét. Sí vagy túrabotot hozz magaddal, ha nincs jelentkezéskor tudsz bérelni.
A korai sötétedés miatt, fej vagy kézilámpa mindenképp kerüljön a zsákba!!
Lábszárvédő: ez a téli ruházat része, hiszen a lábszárvédő akadályozza meg, hogy a hó a bakancsba kerüljön.
Meleg ruházat: rétegesen kell öltözködnünk és melegen. Fontos hogy ha melegszik az idő megfelelő rétegeket tudjunk levenni magunkról, a hőmérséklettől függően.
Vízhatlan ruházat: Vízhatlan és szélálló nadrág és kabát ajánlott!!.
Kesztyű: A legjobb a síkesztyű, a hóban nem ázik át. Mindenképpen hozz cserekesztyűt is!
Sapka: kétféle sapkát hozz, egy vékonyat és egy vastagot az időjárásnak megfelelően. Ha a meleg ruházatod nem olyan magas a nyaknál, hogy adott esetben fel tudd húzni az orrodig, akkor hozz sálat is! A sapka és a sál kombinációját helyettesítheti az ún. símaszk is.
Szemüveg: nagyon fontos a napszemüveg és szeles időben a síszemüveg. Egyéb túrafelszerelések: Szükségünk lehet fényvédő krémre, kézi vagy fejlámpára. Sí vagy túrabotot hozz magaddal ha tudsz.

 

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A menetközben felszállókat hazafelé mindig a Budapest felőli oldalon tudja az autóbusz kitenni! A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Étkezés: 
Célszerű az élelmet itthonról hozni, szendvicset, csokit, müzli szeletet mivel a túra során a menedékházak nem mindig vannak nyitva! Minimum 1.5 liter folyadék ajánlott! A legjobb a túratermosz, a meleg folyadék jólesik a hideg időben!
Csomagolás: 
A túrán egy kisebb, 20-25 literes hátizsák bőven megfelelő, ebbe beleférnek személyes irataid, pénztárcád, esőkabátod, élelmed, ivóvized, tartalék ruházatod.
Vízum: 
Magyar állampolgárok részére nem kell vízum, csak érvényes személyi igazolvány vagy útlevél.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
10 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.8
52 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.9
Program értékelése
5.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.8
5.0
Ha már egyszer tél van, akkor lássak (és tapasztaljak) sok-sok hót!
Mivel itthon nem igazán kaptam meg, ezért elmentem erre a nagyszerű túrára. Nem csalódtam most sem (negyedik túrám volt az utazom. com-val). ;)
Isten is kegyes volt hozzánk az időjárással.
A képeket megtalálják (találjátok) az alábbi linken:
https://photos.google.com/album/AF1QipOBRcqm8iLBMbGy8NnmlJNwY778p94Bt8Qa2ZrI
5.0
Csodás táj, csodás idő és remek túravezető-szervezés!
5.0
<szöveg nélkül>
5.0
<szöveg nélkül>
4.8
Remek kirándulás,nagyszerű túravezetőkkel!
Budakeszi
5.0
Kiváló, mint mindig! Kicsit aggódtunk, hogy nem lesz hó, de nem volt hiány abból sem. Első, de nem az utolsó hotalpas túrám!
Csak ajánlani tudom!
Kecskemét
5.0
<szöveg nélkül>
Budapest
5.0
Szakadó hóesésben, felejthetetlen túra / élmény volt! Ákos, Csongor figyelmes túravezetők, minden részletre kiterjedő magyarázattal szolgáltak a hótalp használatával kapcsolatban.
A szokásos profi szervezés!

Köszönjük, hogy a hütte kinyitott a kedvünkért!

Mindenkinek szívből ajánljuk az Utazom.com túráit!

Budapest, IX. kerület
5.0
<szöveg nélkül>
Deszk
5.0
Remek idő, remek túravezetők és jóleső elfáradás. Köszönöm a figyelmességet és a rugalmas szervezést.. Sok szép hasonló túrát kívánok.
Budapest, XIV. kerület
5.0
Egy kedves barátnőm vett rá erre a túrára, aki már többször részt vett ilyenen, csak más helyszíneken. Kicsit izgultam, de annál nagyobb lelkesedéssel néztem elébe. A várakozásaimat felülmúlta a program. Szuper és örök élmény volt. Csodás helyeken járva gyönyörű időben és igazán profi szervezéssel. Köszönöm a lehetőséget. Mindenkinek csak ajánlani tudom. :)


A szállás részt azért nem töltöttem ki, mert ez 1 napos túra volt.
Érd
5.0
Izgalmas, felhőben hótalpazós túra volt! A szokásos profi szervezéssel!
Köszönjük, hogy a hütte kinyitott a kedvünkért!
Budapest
5.0
Köszönöm. Jól éreztem magam a szombati hótalpas túrán.
Dunaharaszti
5.0
Gyönyörű túra volt, meseszép tájon! A 3 túravezető pedig biztosította, hogy mindenki megtalálja a maga tempóját és igényét. A gyorsabbaknak nem kellett ácsorogniuk, a lassabbaknak pedig nem kellett erőltetett tempót menniük. Tökéletes volt! Ákos, Csongi és Regina profi, kedves és figyelmes túravezetők. Mindenkinek szívből ajánljuk az Utazom.com túráit!
Szeged
5.0
A megszokott tökéletesség, szuper csapat, gyönyörű havas tájak. :) Mindenért hálás köszönet a túravezetőknek!
Székesfehérvár
5.0
Szuper volt jól éreztük magunkat. Nagyon szép helyre vittetek. Köszönjük.
Kecskemét
4.8
A táj nagyon nagyon gyönyörű volt csodálatos élménnyel gazdagodtam.
A szervezéssel is maximálisan elégedett vagyok.
Budapest, XI. kerület
4.8
Fantasztikus túra volt. A vezetők segítettek adtak tanácsot. A távolság is pont jó volt Jó, hogy úgymond ketté tudott szakadni a társaság voltak a gyorsabb tempójú emberek és a picit lassabbak.
Gyönyörű időnk volt sütött a nap és nem fújt a szél.
Mindenkinek csak ajánlani tudom, olyanoknak is akik szeretnek mozogni, valamennyire edzettek de nincs tapasztalatuk illetve még nem tudták kipróbálni, hogy mennyit bírnak.
Csupa jó emlék volt ez a túra! :)
Budaörs
5.0
Hinteralm hótalpas túrán voltunk és ismét gyönyörű helyre vittek el minket.
A túravezetők nagyon jó fejek voltak és segítőkészek.
Budapest, XI. kerület
5.0
Huhhhh nagyon élvezetes hótalpas túrán vehettünk részt. Nagyon-nagyon profi szervezéssel találkoztam az út során mindvégig. Jól felkészült és rendkívül segítőkész túravezetők vittek bennünket végig a hegyen úgy megosztva a csapatot, hogy mindenki erőnlétének megfelelően élvezhette a túrát. Szuper volt!!! Köszönjük szépen Nektek!!!! :)
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!