Hótalpas túra Ausztriában, Hinteralm

Egynapos kalandozás a téli Alpokban

EZEN TÚRÁNKNAK JELENLEG NINCS MEGHIRDETETT IDŐPONTJA. KÉRJÜK VÁLOGASSON ÉLŐ ÚTJAINK KÖZÜL! KATTINTSON IDE!

 

Ausztria e kevésbé ismert, ám annál szebb vidékékére utazunk. Behavazott fenyvesekben barangolunk, hóval borított hegyoldalakat járunk be. Túránkon megismerkedhetünk a hótalpak használatával, a téli kirándulás szabályaival, gyönyörködhetünk a téli alpesi tájban. A hótalp egy olyan téli felszerelés amely nagy hóban könnyebbé teszi a mozgást, bármilyen bakancsra felrögzíthető és használata mindenki számára rövid idő alatt elsajátítható.
“A táj nagyon nagyon gyönyörű volt csodálatos élménnyel gazdagodtam. A szervezéssel is maximálisan elégedett vagyok.”
Papp Csongor
Csongor a hegyekben érzi magát a legszabadabbnak. Mély elhivatottságot érez a természetjárás, a fotózás és a via ferraták iránt.
Radics Ákos
Ákos egész évben vezet via ferrata, gyalog és hótalpas túrákat. Ismerősként köszöntik Korzika bércei, az Alpok ösvényei, a Dolomitok via ferrata útjai...

Nehézség:

Közepes nehézségű túra.

A túrák nehézsége:  A hótalpas túra átlagos fizikummal végrehajthatók. Az időjárás és a hóviszonyok alaposan nehezíthetik a körülményeket, így állóképességetekre, hidegtűrő- képességetekre szükség lesz. Az alpesi hólejtők veszélyesek lehetnek, így csak tapasztalt vezetők segítségével járhatók. A túravezetőknek indokolt esetben lehetőségük van a tervezett útvonal megváltoztatására, szélsőséges esetben a túra elhalasztására!

A hótalpazásról: A hótalpakat akkor használjuk, ha a hó állaga és vastagsága következtében normál bakancsainkkal már nem, vagy csak nehezen tudunk haladni. A hótalp megnöveli a bakancsaink felületét, ezáltal nem süppedünk annyira a hóba, mint nélkülük. A hótalp bármilyen bakancsra felrögzíthető, használatát rövid idő alatt el lehet sajátítani. Túravezetőink a túra elején megmutatják a hótalp használatát, és praktikus információkkal látnak el bennünket.

 

Részvételi díj tartalmazza

a kiutazás költségét, a túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

a hótalpakat,  valamint az utas és útlemondási biztosítást.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
35-45 fő
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:

Élménybeszámolók

» Hótalpas túra a Dürre Wand vidékén - Kovács Attila, 2013. február. 25
» Hinteralm téli túra 2017 - Radics Ákos, 2017. február. 10

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

1. nap: Budapest, Mürzzuschlag, Budapest

Korán reggel indulunk autóbusszal Budapestről. Találkozás 04.45-kor, indulás 05.00 órakor. A kora délelőtti órákban érkezünk az ausztriai  falucskába ahonnan napi felszerelésünket magunkhoz véve indulunk útnak. Gyönyörű behavazott fenyveseken keresztül vezet ösvényünk. Tiszta időben láthatjuk a Göller havas ormait is. Első célunk egy kis menedékház, ahol rövid pihenőt tartunk, majd innen továbbindulva fantasztikus hóval borított domboldalakon keresztül csatangolunk tovább. Nagyszerű panoráma fogad minket, megcsodálhatjuk a fehérbe öltözött alpesi tájat az Alpok hóval borított közeli csúcsait. Miután kinézelődtük és kipihentük magunkat egy másik útvonalon térünk vissza a völgyben várakozó autóbuszunkhoz. miközben bebarangoljuk a környező hegyoldalakat, hómezőket. A késő esti órákban érkezünk Budapestre.
Szint: fel/le 700 m. táv: 12 km. menetidő 6,5 óra

Figyelem! A hóviszonyok alakulásáért irodánk felelőséget nem tud vállalni. Utunkat mindenképpen elindítjuk, nem megfelelő hóviszonyok esetén túránk gyalogtúraként lesz megtartva!

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

a kiutazás költségét, a túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

a hótalpakat,  valamint az utas és útlemondási biztosítást.

Kötelező költségek: 

nincs kötelező költség.

Előleg: 

A teljes összeg jelentkezéskor, egy összegben fizetendő!

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló
Túracipő: A bőrbakancs a megfelelő; a textil-betétes, bakancs nem túl jó mert ezek beázás nélkül nem bírják hosszabb távon a hóban túrázást. A hótalp lényegében bármilyen bakancsra felerősíthető. Fontos, hogy a bakancsban jó minőségű, vastag túrazoknit viselj, melyből jó ha több párat is hozol magaddal. Sí vagy túrabotot hozz magaddal, ha nincs jelentkezéskor tudsz bérelni.
A korai sötétedés miatt, fej vagy kézilámpa mindenképp kerüljön a zsákba!!
Lábszárvédő: ez a téli ruházat része, hiszen a lábszárvédő akadályozza meg, hogy a hó a bakancsba kerüljön.
Meleg ruházat: rétegesen kell öltözködnünk és melegen. Fontos hogy ha melegszik az idő megfelelő rétegeket tudjunk levenni magunkról, a hőmérséklettől függően.
Vízhatlan ruházat: Vízhatlan és szélálló nadrág és kabát ajánlott!!.
Kesztyű: A legjobb a síkesztyű, a hóban nem ázik át. Mindenképpen hozz cserekesztyűt is!
Sapka: kétféle sapkát hozz, egy vékonyat és egy vastagot az időjárásnak megfelelően. Ha a meleg ruházatod nem olyan magas a nyaknál, hogy adott esetben fel tudd húzni az orrodig, akkor hozz sálat is! A sapka és a sál kombinációját helyettesítheti az ún. símaszk is.
Szemüveg: nagyon fontos a napszemüveg és szeles időben a síszemüveg. Egyéb túrafelszerelések: Szükségünk lehet fényvédő krémre, kézi vagy fejlámpára. Sí vagy túrabotot hozz magaddal ha tudsz.

 

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Modern, szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Indulás, felszállási lehetőségek:

  • Budapest, BOK csarnok Dózsa György út 1. (várható időpont 05:00 órakor) 
  • BAH csomópont, Budaörsi út 21. szám előtti buszmegálló (nem a benzinkút!)
  • Budaörs, MOL-McDonalds benzinkút (gyaloghidas) Budaörs, Garibaldi u. 2.
  • Tata, Remeteségi pihenőhely  
  • Győr, Arrabona pihenőhely
  • Sopron, Arcus étterem Bécsi út.

A felszállási pont jelentkezéskor kiválasztható. A pontos időpontokat az utazás előtt egy héttel kiküldött részletes utastájékoztató tartalmazza.
Fontos, hogy az autópályás felszállópontoknál a fel és a leszállás csak a menetirány szerinti oldalon lehetséges, a két oldal közötti esetleges közlekedést egyénileg kell megoldani! (Az átjárás ezeken a helyeken közúti vagy gyalogos formában biztosított.)

Étkezés: 

Célszerű az élelmet itthonról hozni, szendvicset, csokit, müzli szeletet mivel a túra során a menedékházak nem mindig vannak nyitva! Minimum 1.5 liter folyadék ajánlott! A legjobb a túratermosz, a meleg folyadék jólesik a hideg időben!

Csomagolás: 
A túrán egy kisebb, 20-25 literes hátizsák bőven megfelelő, ebbe beleférnek személyes irataid, pénztárcád, esőkabátod, élelmed, ivóvized, tartalék ruházatod.
Vízum: 
Magyar állampolgárok részére nem kell vízum, csak érvényes személyi igazolvány vagy útlevél.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Korhatár: 
10 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.9
71 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
5.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.9
5.0
Remek kis túra, kellemes, szép, sportértéke is van (irodai dolgozóknak főleg, 10+ gyerekek is tudják teljesíteni :)
Alpesi táj, hó, kis szerencsével hütte. Mi kell még?
5.0
<szöveg nélkül>
5.0
<szöveg nélkül>
5.0
<szöveg nélkül>
5.0
Miután hó, az itt-ott volt csak, a hótalpak elmaradtak. Így a távot és szintet növelve, árkon-bokron keresztül, egy nagyobb kört barangoltunk be, az erdőben. Remek évnyitó túra volt. Köszönet a Szervezőknek és a Sofőröknek.
Győr
5.0
<szöveg nélkül>
5.0
<szöveg nélkül>
Budapest
5.0
<szöveg nélkül>
Budapest
5.0
Hó nélküli téli túra, remek túravezetőkkel, szép tájakon át.
A túra picit nehezebb lett a vártnál, de az élmény kárpótol:)
5.0
Nagyon jó volt az egész szervezés és a túravezetők is nagyon rendesek, valamint részletesen elmondanak mindent és még a hangulatot is fokozzák. Igaz a hótalp elmaradt na meg hó se volt nagyon az idő miatt, de a túravezetők ügyesen kompenzálták ezt és olyan helyre is vittek minket cserébe ami nem is lett volna a túrának része, ez természetesen nagyon is megérte mert még csodásabb kilátás tárult elénk.
5.0
Kényelmes utazás...szép idő, napsütés....hótalpazás, mert bőven térdig ér a hó...
havazás,​​ arcon olvadó hópelyhek...erős szél, hófúvás,​​ ​sapkára fagyott csapadék... nap végére újból szép idő... ​gondoskodó​, segítőkész​ túravezetés. Egy nap​ alatt​ is​,​ annyi élmény, hogy azt gondolnád már több napja a hegyen vagy. Emlékezetes élmény, mint mindig! ​Éld át!​
Budapest, XIII. kerület
5.0
Szuper élmény volt a hótalpas túra. Nagyon jól szervezett nap volt és jó társaság.
5.0
<szöveg nélkül>
5.0
<szöveg nélkül>
5.0
Szuper kirándulás, csak ajánlani tudom :)
Szentendre
5.0
Igazi izgalmas téli túra. Volt minden ami egy emlékezetes túrához kell. Nagy hó, szél, hóesés. Emelkedők, izgalmas lejtők. Szuper túravezetés, amiért külön köszönet.
Csak ajánlani tudom annak is, aki a sílécet félre dobja és belevág egy ilyen túrába. Felejthetetlen élmény volt! Köszönöm
5.0
<szöveg nélkül>
5.0
<szöveg nélkül>
5.0
Nagyon jól éreztem magam. Szép kis túra volt. Az időjárás nem nagyon kedvezett, de ennek ellenéra jól sikerült program volt. Köszönet a szervezőknek, főleg Ákosnak.
5.0
Ha már egyszer tél van, akkor lássak (és tapasztaljak) sok-sok hót!
Mivel itthon nem igazán kaptam meg, ezért elmentem erre a nagyszerű túrára. Nem csalódtam most sem (negyedik túrám volt az utazom. com-val). ;)
Isten is kegyes volt hozzánk az időjárással.
A képeket megtalálják (találjátok) az alábbi linken:
https://photos.google.com/album/AF1QipOBRcqm8iLBMbGy8NnmlJNwY778p94Bt8Qa2ZrI
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!