Hótalpas túra az Alpokban - Seckau

3 napos prémium utazás Ausztriában

EZEN TÚRÁNKNAK JELENLEG NINCS MEGHIRDETETT IDŐPONTJA. KÉRJÜK VÁLOGASSON ÉLŐ ÚTJAINK KÖZÜL! KATTINTSON IDE!

 

Az Alpok egy kevésbé ismert, ám annál szebb területén találhatók a Seckauer Tauern vonulatai. Gyönyörű túraútvonalai, káprázatos kilátást nyújtó gerincei, erdei ösvényei csábítják a kihívást kedvelőket. Tapasztald meg a kiscsoportos utazás előnyeit és tarts velünk ezen a szemkápráztató téli túrán! A hótalp egy olyan téli felszerelés amely nagy hóban könnyebbé teszi a mozgást, bármilyen bakancsra felrögzíthető és használata mindenki számára rövid idő alatt elsajátítható.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Radics Ákos
Ákos egész évben vezet via ferrata, gyalog és hótalpas túrákat. Ismerősként köszöntik Korzika bércei, az Alpok ösvényei, a Dolomitok via ferrata útjai...

Nehézség:

A túrák nehézsége: A hótalpas túra átlagos fizikummal végrehajthatók. Az időjárás és a hóviszonyok alaposan nehezíthetik a körülményeket, így állóképességetekre, hidegtűrő- képességetekre szükség lesz. Az alpesi hólejtők veszélyesek lehetnek, így csak tapasztalt vezetők segítségével járhatók. A programváltozás jogát fenntartjuk.

A hótalpazásról: A hótalpakat akkor használjuk, ha a hó állaga és vastagsága következtében normál bakancsainkkal már nem, vagy csak nehezen tudunk haladni. A hótalp megnöveli a bakancsaink felületét, ezáltal nem süppedünk annyira a hóba, mint nélkülük. A hótalp bármilyen bakancsra felrögzíthető, használatát rövid idő alatt el lehet sajátítani. Túravezetőink a túra elején megmutatják ezt, és praktikus információkkal látnak el bennünket.

A hótalpakat irodánk  biztosítja. Síbotra vagy túrabotra szükséged lesz, ezt hozd magaddal. Ha nincs korlátozott számban tudunk adni, kérjük ezt a túra előtt jelezd irodánknak.

MIÉRT MINKET VÁLASSZ?

- Garantáltan kis csoportos utazás
- Önálló menedékház a csoport részére
- Ingyenes szauna használat
- Ajándék vacsora a második estén
 

Részvételi díj tartalmazza

az utazást kisbusszal, a hótalpakat, két reggelit és a túravezetést, valamit az útlemondási biztosítást.

Részvételi díj nem tartalmazza

az egyéb étkezéseket, a szállást a csoportszálláson vagy felár ellenében 2 ágyas szobában és az utasbiztosítást.

Hossz: 
3 nap
Létszám: 
13 - 16 fő.

Szállás

a  csoportos szállás ára 10-12 fő: 20 euro/fő/éj + egyszeri 5 euro/fő végtakarítási díj,  a rendelkezésre álló 3 db 2 ágyas szoba ára: 25 euro/fő/éj + egyszeri 5 euro/fő végtakarítási díj. A foglalás jelentkezési sorrendben történik. A ház fűtött, a szobákban ágynemű van, hálózsák csak a csoportszállásra szükséges. Mosakodáshoz, fürdéshez több helység is áll rendelkezésre. A házban egy hangulatos szauna is található, ehhez fürdő ruha szükséges.
 

Program: 

1.nap: Budapest, Seckau
Korán reggel indulunk Budapestről, találkozás 5.45-kor a Hősök terén a Műcsarnok mögötti buszparkolóban, indulás 6 órakor. A délelőtti órákban érkezünk az Ausztriai Seckau falucskába. Háromnapi felszerelésünket felrakjuk az ott várakozó terepjáróra, majd a kisebb túrazsákkal kezdetét veszi a kaland. Gyönyörűen behavazott fenyveseken keresztül vezet ösvényünk. Tiszta időben láthatjuk az Alpok  távolba nyúló, fehér csúcsait és a völgyben elterülő téli hangulatú falvakat.  Délután érkezünk szállásunkra, amit egy lenyűgöző panorámájú hegyoldalban találunk. Miután lepakoltuk felszerelésünket kószálunk egyet a ház körüli domboldalakon. Este közös főzéssel és szaunázással múlatjuk az időt.
Szint: fel 450 méter, 3,5 óra táv: 7 km

2.nap: Schwaigerhöhe 2214 méteres csúcs meghódítása
Reggeli után nekivágunk a ház fölé magasodó hegyoldalnak, első célunk az 1822 méteren, egy csodálatos hegyormon álló Maria Schnee kis temploma ahol rövid pihenőt tartunk, majd innen továbbindulva fantasztikus behavazott hegygerincen keresztül érjük el először a Lamperchthöhe 2114 méteres, majd innen továbbhaladva a Schwaigerhöhe 2214 magas csúcsát, ahol nagyszerű panorámában gyönyörködhetünk. Aki nem szeretne nagy túrát tenni van lehetőség alternatív rövidebb útvonalra is. A már ismert úton térünk vissza szállásunkra. Ellátás: vacsora
Szint: fel 800 méter, 6 óra, táv: 14 km.

3.nap: Seckau, Budapest
Utolsó nap barangolunk egyet a környéken, majd ebéd után elhagyjuk a menedékházat és a szomszédos hegyoldalakon, hómezőkön keresztül ereszkedünk a völgyben várakozó járművünkhöz. Az esti órákban érkezünk vissza Budapestre.

Figyelem! A hóviszonyok alakulásáért irodánk felelőséget nem tud vállalni. Utunkat mindenképpen elindítjuk, nem megfelelő hóviszonyok esetén túránk gyalogtúraként lesz megtartva!

További információ

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
» Alpesi csúcsok: Göller (1766 m) - 1 nap
» Medve-szurdok túra - 1 nap
» Ausztria rejtett kincsei - 1 nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában, Grünsee - 1 nap
» Alpesi kirándulás Ausztriában, Hinteralm - 1 nap

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

az utazást kisbusszal, a hótalpakat, két reggelit és a túravezetést, valamit az útlemondási biztosítást.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

az egyéb étkezéseket, a szállást a csoportszálláson vagy felár ellenében 2 ágyas szobában és az utasbiztosítást.

Kötelező költségek: 

a szállás ára

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
a szállás ára
Várható költőpénz szükséglet: 
10 - 20 Euro/fő.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
kisbusz
Felszerelés ajánló
Túracipő: A bőrbakancs a megfelelő; a textil-betétes, bakancs nem túl jó mert ezek beázás nélkül nem bírják hosszabb távon a hóban túrázást. A hótalp lényegében bármilyen bakancsra felerősíthető. Fontos, hogy a bakancsban jó minőségű, vastag túrazoknit viselj, melyből jó ha több párat is hozol magaddal.A hótalpat irodánk biztosítja minden résztvevő számára. Saját hótalp használata esetén ez nem befolyásolja a részvételi költség összegét.
Lábszárvédő: ez a téli ruházat része, hiszen a lábszárvédő akadályozza meg, hogy a hó a bakancsba kerüljön.
Meleg ruházat: rétegesen kell öltözködnünk és melegen. Fontos hogy ha melegszik az idő megfelelő rétegeket tudjunk levenni magunkról, a hőmérséklettől függően.
Vízhatlan ruházat: Vízhatlan és szélálló nadrág és kabát ajánlott!!.
Kesztyű: A legjobb a síkesztyű, a hóban nem ázik át. Mindenképpen hozz cserekesztyűt is!
Sapka: kétféle sapkát hozz, egy vékonyat és egy vastagot az időjárásnak megfelelően. Ha a meleg ruházatod nem olyan magas a nyaknál, hogy adott esetben fel tudd húzni az orrodig, akkor hozz sálat is! A sapka és a sál kombinációját helyettesítheti az ún. símaszk is.
Szemüveg: nagyon fontos a napszemüveg és szeles időben a síszemüveg. Egyéb túrafelszerelések: Szükségünk lehet fényvédő krémre, kézi vagy fejlámpára. Sí vagy túrabotot hozz magaddal ha tudsz.

 

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Modern, szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Indulás, felszállási lehetőségek:

  • Budapest, BOK csarnok Dózsa György út 1. (várható időpont 05:00 órakor) 
  • BAH csomópont, Budaörsi út 21. szám előtti buszmegálló (nem a benzinkút!)
  • Budaörs, MOL-McDonalds benzinkút (gyaloghidas) Budaörs, Garibaldi u. 2.
  • Tata, Remeteségi pihenőhely  
  • Győr, Arrabona pihenőhely
  • Sopron, Arcus étterem Bécsi út.

A felszállási pont jelentkezéskor kiválasztható. A pontos időpontokat az utazás előtt egy héttel kiküldött részletes utastájékoztató tartalmazza.
Fontos, hogy az autópályás felszállópontoknál a fel és a leszállás csak a menetirány szerinti oldalon lehetséges, a két oldal közötti esetleges közlekedést egyénileg kell megoldani! (Az átjárás ezeken a helyeken közúti vagy gyalogos formában biztosított.)

Étkezés: 

Célszerű a túrára élelmet itthonról hozni, szendvicset, csokit, müzli szeletet. Az útbaeső menedékháznál (ha a program szerint van) lehet vásárolni hideg meleg ételeket, italokat. Minimum 1.5 liter folyadék ajánlott! A legjobb a túratermosz, a meleg folyadék jólesik a hideg időben!

Időjárás: 
a téli Alpok hegyi időjárása nagyon változó. Jó idő esetén 0 °C fölött is lehet a hőmérséklet, de rosszabb időben mínusz 10-15 fok is előfordulhat. Erős szél is lehetséges, ami szintén ronthat a hőérzeten, de ha jó idő van akár pólóban is túrázhatunk.
Csomagolás: 
Úgy pakolj, hogy a felszerelés nagy részét autó szállítja a szállásra korlátozott mennyiségben (1 nagy és egy kis csomag/fő) A menedékházig csak kis túrazsákra van szükséged, amit a napi túrákon is használni fogsz.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Ausztriába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában, jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban is van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást. Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem megfelelő!
Korhatár: 
10 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!