vélemények, olvasnivalók, élménybeszámolók, látnivalók, fényképek

Tenerife hegyvidéki tájain...

Tenerife a Kanári-szigetek legnagyobb tagja, az Örök Tavasz szigete elnevezésért verseng Madeirával. A sziget déli részének import homokos strandjaival éles kontrasztban áll a Tenerife északi és belső vidékeit jellemző vad hegyvilággal.  A csipkés csúcsok, magasba törő bércek közül is kiemelkedik a Teide, Spanyolország legmagasabb csúcsa, amiről már láthattunk egy csodás videót. Ebben a kisfilmben is a hegyvidék lélegzetállító tájai tűnnek fel. Tenerife from ChKe on Vimeo.

Tenerife csodái

Tenerife: a kellemes éghajlatú sziget Kanári-szigetek legnagyobb tagja. A központi részen elterülő El Teide Spanyolország legmagasabb hegye, erről már láthattunk egy gyönyörű kisfilmet az utazom.com oldalain. A most következő alkotás is a sziget csodálatos tájait mutatja be. Impressions - Tenerife from IE·DNlab on Vimeo.

Tenerife tájain...

 A Kanári-szigetek csodálatos földi paradicsom. Ez a videó ezt a vidéket, Tenerife szigetét mutatja be. Jó szórakozást!

Tenerife látnivalói - La Orotava

Tenerife gyönyörű szigetén nem csak a hatalamas vulkán, a Teide kínál felejthetetlen látnivalót. Az Atlanti-óceánról és a Kanári-szigetek környező tagjairól is kiválóan látható csúcs északi lejtőin találjuk a festői La Orotava városát. La Orotava főleg nagyon hangulatos óvárosáról, szépséges templomairól és aprólékos munkával kifaragott faerkélyekkel díszes épületeiről, valamint csodás közkertjeiről és parkjairól híres. [utazom:csikkep:70062] A belváros stílusos házai és palotái a gyarmati időket és Latin-Amerika településeit idézik, ebben nagyon hasonlít San Cristobal de la Laguna városára.

Nyugalmas falu kilátással - Arico, Tenerife

Tenerife keleti partvidékének napsütötte partjai kedveznek a nyaralásnak, strandolásnak. Amíg a Teide csúcsán felhőpaplan vagy az Anaga-hegység bércein köd ül meg gyakran, San Cristobal de la Laguna cserepeit veri az eső, addig Candelaria tengerparti temploma verőfényes napsütést élvezhet.

Tenerife UNESCO védett egykori fővárosa - San Cristóbal de la Laguna

Tenerife északi részén találjuk a sziget északi repterét és a fővárost - Santa Cruz de Tenerife modern városát. Egykor azonban nem a parton állt a főváros - a hangulatos San Cristóbal de la Laguna települése volt a sziget központja, melyet most egy villamosjárat köt össze a jelenlegi tartományi székhellyel.

Tenerife legszebb városai - Garachico

Tenerife klasszikus látnivalói közé sorolják La Orotava, Puerto de la Cruz és San Cristobal de la Laguna mellett az aprócska Garachico települését. Bár a várost egyszer már elpusztította a felette emelkedő vulkáni fennsík oldalán lecsorgó forró láva - az olvadt kőzet az óceán vizével találkozva furcsa alakzatokba dermedt, a városka egyik apró terén pedig ma is megtekinthetjük az egyik épület kapuját, amelyet elöntött a lávafolyam.

La Gomera fővárosa - San Sebastian de la Gomera

A Tenerife szigetétől nyugatra található La Gomera a Kanári-szigetek egyik legnyugalmasabb tagja. Itt nem kell nyaralók tömegeire, zsúfoltságra és zajra számítani - La Gomera ez elmélyült szemlélődés, a köderdőkben túrázás és a nyugodt pihenés helyszíne. Az időjárás pedig lehetővé teszi, hogy egész évben jól érezzük magunkat itt. A sziget fővárosa San Sebastian de la Gomera, mely többek között arról is nevezetes, hogy Kolumbusz Kristóf itt állt meg utoljára édesvizet és élelmiszert felvenni, mielőtt elindult volna az Újvilág felfedezésére.

Tenerife természeti csodája - az Anaga-hegység

A Kanári-szigetek egyik legváltozatosabb tagja Tenerife. A csodás szigeten töltött időt azonban nem csak strandolásra fordíthatjuk - a klassz kisvárosok és izgalmas szudoktúrák, mint a Barranco de Masca bejárása mellett a sziget északi részeben, a híres Anaga-hegység vad tájain gyönyörű és izgalmas túrákat tehetünk.

La Gomera csodái - Agulo kisvárosa

A Kanári-szigetek egyik legkevésbé zsúfolt tagja az aprócska La Gomera. A Tenerife szigetétől látótávolságra, nyugati irányban található sziget csak komppal megközelíthető. Az ide érkezők főleg kirándulni és túrázni szoktak - nem a strandolás és a nyaralás a jellemző tevékenység, inkább a természeti szépségek felkeresése. Ilyen érték a La Gomera központi részében elhelyezkedő Garajonay Nemzeti Park köderdővel borított vulkáni hegysége illetve a Los Organos lenyűgöző bazaltorgonái. 

Hangulatos kisváros Tenerife szigetén - San Juan de la Rambla

A Kanári-szigetek egyik legszebb tagja a festői Tenerife. A szigeten található nagyvárosok, mint Puerto de la Cruz, La Orotava vagy éppen San Cristobal de la Laguna mellett kedves kis településeket is találunk itt, melyek mentesek a nyüzsgéstől és tömegtől.

A csodálatos sziget - La Palma, Kanári-szigetek

A Kanári-szigetek gyönyörű tagja La Palma, a Csodálatos Sziget. Spanyolország távoli autonóm tartománya híres meredek, az Atlanti óceánból kiemelkedő, vulkáni hegyeiről, kedves kis városkáiról és enyhe éghajlatáról. A hangulatos szigeten készült kiváló kisfilm bemutatja, mire is számíthat az utazó, ha ide veti jó sorsa. Frames of Life from Günther Gheeraert on Vimeo.  

Titkos túra Tenerifén - az elhagyott levada az Anaga-hegységben

A Kanári-szigetek kiegyenlített éghajlata kedvez a cukornád és a banán termesztésének. A legváltozatosabb sziget, a festői Tenerife középső részén emelkedő magas hegyeket bőségesen öntözi az Atlanti-óceán felől érkező felhők csapadéka - a helyiek dolga már csak az, hogy ezt a vizet az óceánparti síkságok és az ültetvények felé tereljék.

A kereszt kikötője - Puerto de la Cruz, Tenerife

A gyönyörű Tenerife a Kanári-szigetek legváltozatosabb tagja. A sziget nyugati oldalán, a Teide tövében gyönyörű, gyarmati hangulatú kisvárosok sorakoznak, mint La Orotava, Puerto de la Cruz és Garachico. Ez utóbbi volt Tenerife legfontosabb kikötője egészen 1706-ig, mikor is egy vulkánkitörés következtében a mélyből feltörő lávafolyam meg nem semmisítette.

Spanyolország egyik legnagyobb temploma - Miasszonyunk-bazilika, Candelaria

Spanyolország büszke katolikus hagyományaira, még akkor is, ha a spanyol hódítók a hit terjesztését használták alibinek Latin-Amerika őslakos népeinek kiirtására és kifosztására. Kis főpróbája volt ennek a folyamatnak Tenerife leigázása - az itt élő, eredetileg észak-afrikai származású guancs őslakók ellenálltak a spanyol hódításnak - az erőszak és a spanyolok által behurcolt pestis viszont végül felszámolta a guancs lakosságot, a szörnyűségeket túléló maroknyi őslakót pedig keresztény hitre térítették, nyelvük, kultúrájuk elveszett. 

Oldalak

Vélemények, értékelések
4.6
20 értékelés alapján

Hotel Abora Buenaventura by Lopesan **** Gran Canaria

Sárvár
4.8
<szöveg nélkül>

El Palmar Apartmanház - Gran Canaria

Szolnok
5.0
<szöveg nélkül>

Hotel Beverly Park *** Gran Canaria

Ostoros
5.0
Teljesen elégedettek voltunk, a hotel nagyon közel van a tengerhez és a központhoz is.

Hotel San Agustin Beach Club **** Gran Canaria

Debrecen
5.0
CSODÁLATOS volt remélem még VISSZA TÉRÜNK!!!!!!!!

Hotel Beverly Park *** Gran Canaria

Komló
5.0
Minden kiváló.

Hotel Lopesan Costa Meloneras Spa & Casino **** Gran Canaria

Budapest, III. kerület
4.5
Kiváló étterem

Hotel San Agustin Beach Club **** Gran Canaria

Bécs
5.0
Nagyon jól éreztük magunkat. A hotel szép. Az óceán csak egy ajtó nyitàsnyi tàvolsàgra van.

Jardin Del Atlantico apartmanok - Gran Canaria

Bugac
4.0
Az étterem ételkínálata kissé egyhangú. A helyi ételekből keveset mutattak. A hálószoba ablakával szemben található 2 karaokei bár igen hangos. A szálloda dolgozói kedvesek előzékenyek, udvariasak. A programok idegenvetetője nagyon kedves és igen felkészült .

Dunas Maspalomas Resort **** Gran Canaria

3200 Gyöngyös
5.0
Maximális a megelégedettségünk a szolgáltatással és a vendéglátással!

Hotel Beverly Park *** Gran Canaria

Kondó
3.6
Elégedettek voltunk. Választékos reggeli és vacsora kínálatuk van. Mini bár nem található a szobában és wifit is külön kell vásárolni ha valaki internetezni szeretne. A szobánk mérete nem volt a legnagyobb de 1 hétre megfelelt. A személyzet nagyon rendes és figyelmes, minden nap takarítottak így nem kellett a homok szemektől szenvednünk.

Dunas Maspalomas Resort **** Gran Canaria

Sopron
4.8
Elsőre egy úthoz közeli bungallót kaptunk,de 2 nap múlva áthelyeztek egy abszolút csendes helyen fekvő luxus bungiba.Ezt leszámítva 10-ből 10.

Abora Interclub Atlantic by Lopesan Hotels *** Gran Canaria

Budapest, XVI. kerület
4.2
Kellemes egy hetett töltöttünk ebben a hotelben. Az éttermi ellátás kiváló volt. Ami nagyon hiányzott, az a szobai Free Wifi! A szálloda épületén látszik, hogy nem mostanában épült, de nagyon tiszta volt! A személyzet nagyon segítőkész, barátságos és kedves volt. Gyerekeseknek, időseknek és fiataloknak egyaránt ajánlani tudom.

Hotel Abora Continental by Lopesan *** Gran Canaria

Esztergom
5.0
Minden kiváló! ❤️❤️❤️Mi már 2x voltunk , remelem jövőre is el tudunk menni ! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Monte Feliz apartmanok San Agustin - Gran Canaria (őszi szünet)

Budapest
4.5
Nagyon jól éreztük magunkat.

Hotel Rey Carlos *** Gran Canaria

Kazincbarcika
4.0
Nagyon jól éreztük magunkat, az ételek változatosak és sok félék voltak. A szoba pont érkezésünkkor lett kész (felújítás). A medence vize is nagyon kellemes volt, csak a napágyakat idöben le kell foglalni, mert nem biztos, hogy jut.

Hotel Dunas Don Gregory **** Gran Canaria

Budapest, IV. kerület
5.0
Az egyik legjobb hotel ahol valaha voltunk!

Hotel Dunas Don Gregory **** Gran Canaria

Várpalota
3.5
Az utazás jó volt, a gépek nem késtek, a transzfer a vártnak megfelelő volt. A szállodában már ért csalódás. A befizetett 7-8-9. emeleti szobákból 5. emeleti, mozgássérült szoba lett. Ennek megfelelően a fürdőszobában a zuhanyozó nem volt körbe szigetelve, így néha a szoba közepén is állt a víz. A képeken nagy alapterületű szobák láthatók, de még a mozgássérült szoba sem volt nagy. Minimális nagyságú szekrény, a ruhák elhelyezésére maradt a bőrönd. Ez kicsit kellemetlen volt.
Az étteremben az ételek jók voltak, de kissé egyhangú, még akkor is, hogy nemzeti estek is voltak.
Sajnálom, de egy 4*- os szállodától kissé többet vártunk!

Hotel Rey Carlos *** Gran Canaria

Gyomaendrőd
3.8
A szállodától a strand kb 1,5 km és ebből 800 m homokon kell átsétálni,ha nem ezt választod akkor 2 km is van a part.Ettől el tekintve gyönyörű a hely.
A személyzet nagyon kedves,segítőkész.Az idegenvezető kedves, segítőkész akinek gondja volt valamivel megoldotta.

Hotel Dunas Don Gregory **** Gran Canaria

Budapest, IV. kerület
4.8
Az eddigi legcsodálatosabb nyaralásunkat töltöttük itt. A szálloda a legjobb helyen van közvetlen az óceán partján. Vásárlási lehetőség a szállodával szemben, minden ami szükséges, elérhető. Gyönyörű a sziget, izgalmas programokkal.

Hotel RIU Palmeras **** Gran Canaria

Hévízgyörk
5.0
A Hotel Riu Palmeras (Gran Canaria) egy fantasztikus szálloda, sokkal inkább 5* a 4 helyett. Nagy létesítmények, nagyon barátságos és segítőkész személyzet, jó elhelyezkedés (közel az óceán, dűnék és az üzletek, kedvező az időjárás), remek ételek leírhatatlan választékban és bőségben (félpanzió – reggeli, vacsora), ingyen WIFI, rengeteg napágy és napernyő, a strand törülközők naponta cserélhetők. Minden este szórakoztató műsor: énekesek, bűvészek és táncosok. Kertre néző szobánk (1. emelet/117.) elég nagy volt, jól felszerelt és nagyon-nagyon tiszta (minden nap teljes körű takarítás, törülköző csere), szép kilátással a nagy medencére. A szobában volt széf (fizetős), de nem használtuk, mert a hotel nagyon biztonságos. A vacsoránál rendelt italokat, valamint a bároknál történt rendeléseket szobaszámmal tartották nyilván és elutazáskor kellett rendezni (az elszámolás nagyon korrekt volt).
Köszönjük a ViaSale Travel utaskísérőjének (Böszörményi Vivien) segítőkész munkáját! Nagyon sok hasznos információval szolgált és nagy biztonságot nyújtott a jelenléte a nyaralás idejére.
Hálás köszönet továbbá az utazom.com-nak is, különösen Drescher Adrienn-nek (Bp., Károly krt-i iroda) a kiemelkedően precíz szervezésért!
A hotelt és az utazom.com-ot is csak ajánlani tudom!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!