La Gomera fővárosa - San Sebastian de la Gomera

A Tenerife szigetétől nyugatra található La Gomera a Kanári-szigetek egyik legnyugalmasabb tagja. Itt nem kell nyaralók tömegeire, zsúfoltságra és zajra számítani - La Gomera ez elmélyült szemlélődés, a köderdőkben túrázás és a nyugodt pihenés helyszíne. Az időjárás pedig lehetővé teszi, hogy egész évben jól érezzük magunkat itt.

A sziget fővárosa San Sebastian de la Gomera, mely többek között arról is nevezetes, hogy Kolumbusz Kristóf itt állt meg utoljára édesvizet és élelmiszert felvenni, mielőtt elindult volna az Újvilág felfedezésére.

A főváros kikötőjébe érkezünk meg a Tenerife szigetéről érkező komp is - különösen szeles időben számít jó mókának az átkelés az érzékenyebb gyomrúak számára.

San Sebastian de la Gomera főutcáján járva úgy érezhetjük, mintha nem is Európában, hanem inkább Latin-Amerikában járnánk - az épületek stílusa, színe, fa nyílászárói és erkélyei Trindad városában is lehetnénk.

A főtér babérfáinak árnyékában kellemes kávézóteraszt találunk, ahol mi is könnyen felvehetjük  a helyiek lassú, komótos életritmusát - itt valahogy nem peregnek olyan sebességgel a percek, mint a szárazföldön.

Itt mindig jut idő egy kedves szóra, egy kiadós beszélgetésre, napsütésben kávézgatásra, miközben a tenger sós illatát hozza be a városba a délutáni feltámadó szél. Esténként pedig kiváló tengeri halakból, kagylókból és rákokból készült fogásokat szolgálnak fel az egyszerű, de nagyon ízletes ételeket feltálaló éttermekben. 

San Sebastian de la Gomera kiváló kiindulópontja a La Gomera szigetét felfedező kirándulásoknak - könnyedén elérjük innen a Garajonay Nemzeti Park csodás túraútvonalait épp úgy, mint a Agulo hangulatos kisvárosát vagy Valle Gran Rey vagy Playa de Santiago strandjait. 

További képek San Sebastian de la Gomera városából:

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Tenerife, a Kanári-szigetek ékköve – csoportos utazás magyar idegenvezetéssel 2024.11.04-11. - 8 nap

Szállás ajánlatok

» R2 Maryvent Beach Apartment *** Fuerteventura (charter járattal) 290.068 Ft/főtől - Spanyolország / Kanári-szigetek / Fuerteventura
» Amazonas Apartamentos ** Gran Canaria, Playa del Ingles 240.756 Ft/főtől - Spanyolország / Kanári-szigetek / Gran Canaria / Playa del Inglés / Európa
» Castillo Beach Bungalows ** Fuerteventura (charter járattal) 338.240 Ft/főtől - Spanyolország / Kanári-szigetek / Fuerteventura
» Best Jacaranda Hotel **** Tenerife 368.678 Ft/főtől - Spanyolország / Kanári-szigetek / Tenerife / Costa Adeje
» Mirador Maspalomas by Dunas Hotel *** Gran Canaria 368.785 Ft/főtől - Spanyolország / Kanári-szigetek / Gran Canaria / Maspalomas

Cikkeink

» A csodálatos sziget - La Palma, Kanári-szigetek - Kovács Attila
» Tenerife csodái - Kovács Attila
» Tenerife hegyvidéki tájain... - Kovács Attila
» Tenerife tájain... - Kovács Attila
» La Gomera csodái - Agulo kisvárosa - Kovács Attila
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!