A kereszt kikötője - Puerto de la Cruz, Tenerife

A gyönyörű Tenerife a Kanári-szigetek legváltozatosabb tagja. A sziget nyugati oldalán, a Teide tövében gyönyörű, gyarmati hangulatú kisvárosok sorakoznak, mint La Orotava, Puerto de la Cruz és Garachico. Ez utóbbi volt Tenerife legfontosabb kikötője egészen 1706-ig, mikor is egy vulkánkitörés következtében a mélyből feltörő lávafolyam meg nem semmisítette.

A természeti katasztrófát követően az akkor még a festői Orotava településéhez tartozó kis halászfalu, Puerto de la Cruz, vagy ahogy a szigeten gyakran megforduló angol kereskedők hívták - Crossport lett a nyugati part fő kikötővárosa. A fellendülést követően egyre több díszes homlokzatú épületet emeltek a városban, a La Ranilla apró halászkunyhói pedig éles kontrasztot mutattak a cukorbárók gondozott parkkal körülvett palotáival.

Ahogy Tenerife egyre inkább a turizmus látókörébe került, kezdtek kinőni a szállodák is a parton - most Puerto de la Cruz legnagyobb attrakciója a Loro Parque delfinárium és trópusi madárpark, ahova a sziget minden sarkából szállítják a főleg családos látogatókat. Itt található a főleg a délutáni órákban nagyon látványos városrész, amely a Punta Brava bazaltsziklából álló szirtfokára épült.

A hatalmas óceáni hullámok hófehér habja magasra száll a színes házak tövében, amelyek fecskefészekként tapadnak a megszilárdult lávából álló sziklák tetején. A fok mögött egy hosszú, fekete homokkal borított part és egy parkosított sétány vezet a belváros felé, az egykori halászközösség keskeny utcáiban haléttermeket és zenés szórakozóhelyeket találunk.

A belváros színesre festett, fatornácos házai sokkal inkább idézik Kuba vagy a Karib-tenger szigeteinek hangulatát, mint a szárazföldi Spanyolországét. Az egykori halásznegyedet, a La Ranilla házait az utóbbi években felújíották és hangulatos kocsmák és éttermek nyíltak a földszintes házakban - érdemes meglátogatni ezt a nagyon hangulatos negyedet is.  

Puerto de la Cruz védelméért felelős egykori erődtől induló óceánparti sétányát hatalmas hullámok ostromolják - így nagyon drámai élmény az innen megtekintett naplemente. 

 

További képek Puerto de la Cruz településéről:

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Tenerife: az örök tavasz szigete - 8 nap

Információs oldalak

» Tenerife legszebb látnivalói

Cikkeink

» Tenerife hegyvidéki tájain... - Kovács Attila
» Tenerife csodái - Kovács Attila
» Tenerife látnivalói - La Orotava - Kovács Attila
» Nyugalmas falu kilátással - Arico, Tenerife - Kovács Attila
» Tenerife UNESCO védett egykori fővárosa - San Cristóbal de la Laguna - Kovács Attila
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!