Spanyolország egyik legnagyobb temploma - Miasszonyunk-bazilika, Candelaria

Spanyolország büszke katolikus hagyományaira, még akkor is, ha a spanyol hódítók a hit terjesztését használták alibinek Latin-Amerika őslakos népeinek kiirtására és kifosztására. Kis főpróbája volt ennek a folyamatnak Tenerife leigázása - az itt élő, eredetileg észak-afrikai származású guancs őslakók ellenálltak a spanyol hódításnak - az erőszak és a spanyolok által behurcolt pestis viszont végül felszámolta a guancs lakosságot, a szörnyűségeket túléló maroknyi őslakót pedig keresztény hitre térítették, nyelvük, kultúrájuk elveszett. 

A mai kor civilizált embere - reményeink szerint - már nem így kezelné ez a szituációt, erre bizonyíték az, hogy Tenerife szigetén járva lépen nyomon az egykori guancs kultúra emlékeinek élesztgetésébe botlunk. A nyilvánvalóan ezoterikus látomásnak tűnő güimari piramisok mellett a legerősebb guancs jelenlét Candelaria településén érződik -hiszen a Kanári-szigetek legszentebb helye és egész Spanyolország egyik legnagyobb templomának szomszédjában kilenc guancs szobra őrzi az óceán horizontját.

A híres Mária-kegyhelynek számító templom ma Candelíria leghíresebb épülete - annak ellenére, hogy nem számít kifejezetten régi épületnek, 1949 és 1959 között épült.

A környékbeli települések mind hordozzák Tenerife keleti partjának vonásait - míg a páradús légtömegek a Teide hatalmas vulkáni csúcsának köszönhetően a nyugati oldalon maradnak, itt szinte állandó a napsütés - cserébe viszont kopárabb a táj.

Ritkán látni akár épületet akár főteret, amely ennyire nyitott lenne az óceán végtelen kékjének irányába - hiába emeltek magas házat itt hitüknek a tenerifei lakosok: a tér elrendezésével, a templom elhelyezésével megmutatták az ide érkezőnek, hogy valójából kinek a kegyelméből élhetik itt mindennapjaikat...

További képek Candelaria településéről:

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Tenerife: az örök tavasz szigete - 8 nap

Információs oldalak

» Tenerife legszebb látnivalói

Cikkeink

» Tenerife hegyvidéki tájain... - Kovács Attila
» Tenerife csodái - Kovács Attila
» Tenerife látnivalói - La Orotava - Kovács Attila
» Nyugalmas falu kilátással - Arico, Tenerife - Kovács Attila
» Tenerife UNESCO védett egykori fővárosa - San Cristóbal de la Laguna - Kovács Attila
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!