Tenerife természeti csodája - az Anaga-hegység

A Kanári-szigetek egyik legváltozatosabb tagja Tenerife. A csodás szigeten töltött időt azonban nem csak strandolásra fordíthatjuk - a klassz kisvárosok és izgalmas szudoktúrák, mint a Barranco de Masca bejárása mellett a sziget északi részeben, a híres Anaga-hegység vad tájain gyönyörű és izgalmas túrákat tehetünk.

A térség természeti értekei miatt bioszféra rezervátumnak minősül, az itt található babérlombú erdők miatt, melyeket még Madeira gyönyörű szigetén és az Azori-szigeteken is megőriztek a természetvédelmi területek. Aki már járt Patagónia vihartépte tájain vagy Új-Zéland hegyeinek ködös erdeiben, annak ismerős lesz a táj - a rengeteg csapadék és a kiegyenlített éghajlat itt is hasonló növénytársulásokat eredményez.

Az Anaga-hegységet San Cristobal de la Laguna hangulatos városából vagy akár a fővárosból, Santa Cruz de Tenerife-ből is könnyen megközelíthetjük. A legtöbb túra Cruz del Carmen látogatóközpontjától indul, de innen még mélyebbre hatolhatunk be ennek a távoli vidéknek a titkai közé - ha elég bátrak vagyunk és bevállaljuk azt a keskeny, hegyi szerpentint, amely a hegység szívébe vezet.

Innen elérhetjük a Tenerife Matterhornjának nevezett Roque Taborno merész csúcsát, de eljuthatunk a távoli Taganana településére, ahol az északi part nyugalmas strandjait is élvezhetjük.

Titkos túra Tenerifén - az elhagyott levada az Anaga-hegységben

A Kanári-szigetek kiegyenlített éghajlata kedvez a cukornád és a banán termesztésének. A legváltozatosabb sziget, a festői Tenerife középső részén emelkedő magas hegyeket bőségesen öntözi az Atlanti-óceán felől érkező felhők csapadéka - a helyiek dolga már csak az, hogy ezt a vizet az óceánparti síkságok és az ültetvények felé tereljék.

Chamorga apró falucskájából pedig egy látványos túraút vezet a parti sziklákon álló világítótoronyig, Chinamada lenyűgöző kilátópontjához pedig a vulkáni tufába vájt barlanglakások mellett sétálva juthatunk el.

Az Anaga-hegységben túrázva mindig készüljünk fel a csapadékra - ha épp nem titokzatos ködpaplanban áll a táj, akkor is meglephet minket az eső vagy az erős szél. Így válasszuk meg öltözékünket is - hiába süt hétágra a Nap Santa Cruzban, fenn a hegyen lehet, hogy akár 10 fokkal is alacsonyabb a hőmérséklet.

A keskeny hegyi úton jegyezzük meg a lehúzódásra alkalmas öblöket, parkolókat, kilátóhelyeket - könnyen előfordulhat, hogy hosszabb tolatásra kényszerülünk a szembejövő forgalom miatt.

Tiszta időben gyakran gyönyörködhetünk a Teide látványában az Anaga-hegység csúcsai közt túrázva. További képek:

Szűrők
pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Tenerife: Az örök tavasz szigete - 8 nap
» Kanári-szigetek – Tenerife és Gran Canaria - 7 nap

Szállás ajánlatok

» Oro Blanco Apartments *** Tenerife, Playa de las Americas 281.312 Ft/főtől - Spanyolország / Kanári-szigetek / Tenerife / Playa de las Americas / Európa
» Iberostar Selection Sabila Hotel ***** Tenerife, Costa Adeje (18+) 319.341 Ft/főtől - Spanyolország / Kanári-szigetek / Tenerife / Costa Adeje / Európa
» Hotel Hovima Santa Maria *** Tenerife, Costa Adeje 284.130 Ft/főtől - Spanyolország / Kanári-szigetek / Tenerife / Costa Adeje / Európa
» Spring Hotel Bitacora **** Tenerife 287.583 Ft/főtől - Spanyolország / Kanári-szigetek / Tenerife / Costa Adeje / Európa
» Hotel Sol Tenerife **** Tenerife, Playa de las Americas 241.307 Ft/főtől - Spanyolország / Kanári-szigetek / Tenerife / Playa de las Americas / Európa

Információs oldalak

» Tenerife legszebb látnivalói

Cikkeink

» Tenerife csodái - Kovács Attila
» Tenerife hegyvidéki tájain... - Kovács Attila
» Tenerife látnivalói - La Orotava - Kovács Attila
» Nyugalmas falu kilátással - Arico, Tenerife - Kovács Attila
» Tenerife UNESCO védett egykori fővárosa - San Cristóbal de la Laguna - Kovács Attila
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!