Mély kanyon Tenerife szigetén - Barranco de Masca

A Kanári-szigetek legszebb és vadregényes, földöntúli tájait Tenerife szigetén találjuk. Ahogy az Anaga-hegység köderdői a  Patagónia vihartépte tájait vagy Új-Zéland hegyeinek ködös erdeit, a Teide vulkáni kúpja az alpesi tájakat idézi, úgy visznek el a vulkáni kőzetbe vájódott mély szudokvölgyek, a barranco - nak nevezett hatalmas kanyonok a földtörténeti korok évmillióinak díszletei közé.

A döbbenetes arányokkal rendelkező, lenyűgöző falakkal határolt bazaltláva-ömlésekkel díszített völgyek bejárása izgalmas kaland. Szerencsére az ösvény végig lejt az óceán felé, így ez a túra nem megerőltető - minden erőnkkel a természet szépségének befogadására koncentrálhatunk.

A sziklás ösvény miatt érdemes zárt cipőben belevágni a kalandba, illetve ne feledkezzünk meg a megfelelő folyadék-utánpótlásról is - csak a túra kezdőpontján és közvetlenül már a végén van lehetőség innivaló vásárlására.

A gyönyörű természeti táj közepén található Masca faluba egy izgalmas szerpentinen át juthatunk el a sziget belsejéből, pontosabban Santiago del Teide településéről,  a Teno hegység fennsíkjain át.

A faluból induló 9 kilométer hosszú séta vezet végig a Masca-kanyonon, azaz a Barranco de Masca mély szurdokvölgyén a partig. Innen hajóval juthatunk vissza Puerto de Santiago Los Gigantes kikötőjébe - innen busszal vagy taxival juthatunk vissza a Santiagoban hagyott járművünkért.

A túra végén a hajókirándulás is nagyon izgalmas - a motorcsónak a Los Gigantes nevű sziklaóriások alatt szeli a hullámokat - a több mint 300 méter magas, vörhenyes színű bazaltfalak függőlegesen szakadnak bele az óceánba.  

A túrára nyugodtan elindulhatunk akár gyerekekkel is - de rájuk érdemes végig odafigyelni, nehogy letérjek az ösvényről, illetve az ő napvédelmük(kalap, hosszú ujjú, lenge ruházat) és folyadékpótlásunk különösen fontos. További képek a Masca kanyonból:

pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Utazási ajánlatok

» Kanári-szigetek – Gran Canaria és Tenerife - 9 nap

Információs oldalak

» Tenerife legszebb látnivalói

Cikkeink

» Tenerife hegyvidéki tájain... - Kovács Attila
» Tenerife csodái - Kovács Attila
» Tenerife látnivalói - La Orotava - Kovács Attila
» Nyugalmas falu kilátással - Arico, Tenerife - Kovács Attila
» Tenerife UNESCO védett egykori fővárosa - San Cristóbal de la Laguna - Kovács Attila
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!