Madeira Kalandtúra

8 napos gyalogtúra a festői Madeirán

Vegyen részt a festői szépséggel bíró Madeira szigetén egy 8 napos kalandtúrán, amelyen bejárjuk az Örök Tavasz szigetének legszebb tájai, a páratlan élményt nyújtó Jardim do Botanico és a Jardim do Palace díszes kertjeit, a sziget legmagasabb csúcsát Pico Ruivo -t, de túrázunk a festői Sao Lourencio félszigeten, megcsodáljuk az óceánt Cabo Giaro csodálatos szirtfokáról, felfedezzük a legszebb levada-túrákat a sziget zöldellő hegyeiben vagy éppen gyönyörködhet a naplementében a Ponta do Pargo foknál.

LAST MINUTE!

Alapár tartalmazza

A kalandtúra programot a leírást szerint Madeira szigetén magyar nyelvű vezetéssel, szállást 3*-os szállododa kétágyas szobáiban Funchal városában, reggelis ellátást, valamint a programok során utazást légkondicionált autóbusszal.

Alapár nem tartalmazza

Repülőjegyet Budapest - Funchal - Budapest útvonalon, repülőtéri illetéket, a reptéri transzfert, utasbiztosítást, sztornóbiztosítást 1,4%, A repülőjegyek foglalása speciális feltételekhez kötött, a repülőgépek telítettségének függvényében a repülőjegy ára változhat! A repülőjegy kiállítás után nem visszatéríthető és nem módosítható!

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
***+
Létszám: 
min. 8 fő
Kovács Attila
Az utazom.com tartalom felelőseként tudósítok arról, miért érdemes velünk felfedezni a hazai tájakat, messzi vidékeket. A válasz egyszerű: utazom.com - az igazi kaland innen indul!

Élménybeszámolók

» A kedvenc levada túrám Madeirán - Caldeiaro Verde - Kovács Attila, 2014. június. 02
» Visszatérés a Pico Ruivora - Kovács Attila, 2014. június. 02
» Madeira legszebb helyei: Jardim de Monte Palace - Kovács Attila, 2014. május. 14
» Madeira titkos kincsei: a levadák - Kovács Attila, 2013. december. 15

Kapcsolódó cikkek

» Madeira legszebb helyei: Jardim do Mar - Kovács Attila, 2013. december. 15
» Ericeira: a portugál szörfparadicsom - Kovács Attila, 2014. október. 31
» Egy nap Lisszabonban - Kovács Attila, 2013. május. 31
» Európa legveszélyeztetettebb műemlékei - Etédi Alexa, 2013. május. 10
» Lisszaboni történetek - utazom.com, 2013. március. 20
» CONGO – THE GRAND INGA PROJECT - gyémántkemény vadvízi kajakfilm - Kollmann András, 2017. március. 24
» Kerékpártúra Keszthelyről a Kis-Balatonra - Kovács Attila, 2017. március. 22
» Kajakkal Kaprijén - Hudanik Zsolt, 2017. március. 21
Részletes program
1.nap: Budapest - Bécs- Lisszabon - Funchal

Ezen a napon Budapestről egy átszállással Madeira fővárosába, Funchalba repülünk. A reptérről először egy kilátópontra utazunk, ahol először láthatjuk a Madeira szigetére jellemző vad tájat - a hatalmas óceánt, a vulkáni sziklákat és a rengeteg virágot. Innen a belvárosba vezet az utunk - Funchalban foglaljuk el kényelmes szállodánkat, mely csak néhány szár méterre van az óceántól és egy festői parti sétánytól. A délután nap  Funchal belvárosának felfedezésével telik a napunk, végigjárjuk a Zona Velha hangulatos utcáit, a festett ajtajú házak és kedves kis kávézók, kiváló éttermek negyedét. 

2.nap: Funchal - Camacha - Levada dos Tornos - Monte - Funchal

Ma délelőtt felvonóval felmegyünk Monte-be, ahol a híres Botanikus kert és a Jardim do Palace díszes növénygyűjteménye található. Páfrányok, tavak, orchideák, hatalmas fák és gyönyörű kilátás nyílik elénk az óceánra és Funchalra a hegyoldalban található kertekből. Monte híres az itt található templomról, amelynek magyar vonatkozása is van: itt nyugszik VI. Károly, az utolsó magyar király, aki ezen a helyen töltötte élete utolsó éveit. Majd Funchal környékét fedezzük fel. A híres vesszőfonatok készítőinek városába, Camacha-ba utazunk.  Innen egy rövid, de nagyon látványos levada túrára indulunk, a Leveda los Tornos útvonalán: meredek, sűrű erdővel borított hegyoldalon kanyarog az ösvény és mellette a levada. Csodálatos kilátást élvezhetünk a végig szintben haladó ösvényen az Atlanti-óceán és Funchal városa felé, mely mélyen alattunk fekszik. Zöldellő erdők, mohával borított sziklák, kis hegyi települések között kanyarog az utunk egészen egy nagyon hangulatos teázóig. Innen busszal megyünk vissza Funchal belvárosába 

Táv: 12 km

3.nap: Funchal - Pico Aiereiro - Pico Ruivo - Funchal

Reggeli után indulunk el, hogy megmásszuk Madeira legmagasabb csúcsát. Egy magasan az egykori vulkán vállán található parkolóba utazunk buszunkkal, majd már gyalogosan folytatjuk utunkat. Gyönyörű ösvényen, lélegzetelállító kilátással kísérve, látványos kilátópontokat érintve, alagutakon és vad hegygerinceken keresztül, de végig kiépített ösvényen érjük el a Pico Ruivo alatti menedékházat. Itt megpihenünk, majd a főcsúcs meghódítására indulunk. Az 1862 méter magas csúcsról szinte az egész szigetet láthatjuk, mindenfelé hegyek és az óceán látszik a távolban, majd visszatérünk buszunkhoz. A csodálatos túrát Santana hangulatos  éttermeinek vagy kávézóiban pihenjük ki. Innen az óceán partján tett sétára indulunk.  Egy gyönyörű völgy és apró kis öböl találkozásához ereszkedünk le, hogy teljes nyugalomban üldögélhessünk a hullámoktól ostromolt parton.

Táv: 12 km és 4 km

4.nap: Ponta Sau Lourencio - Machico - Cabo Giaro - Funchal

Ma két könnyű túrát is teszünk Madeira óceánpartján. Az első túrán a híres Ponta Sau Lourencio félsziget csúcsáig tart. Reggel a félsziget kezdeténél található parkolóba utazunk, majd egy jól jelzett túraösvényen, meredek vulkáni sziklák között, látványos partszakaszokon át haladunk Madeira keleti csücskébe. A félsziget csúcsára érve kiváló kilátást élvezhetünk egy merészen a hullámok fölé emelkedő csúcsról. Innen visszasétálunk a buszunkhoz, majd a sziget egykori fővárosa, Machico felé vesszük az irányt: a tradicionális madeirai népi építészetéről híres városkában ebédelünk az óceán partján. A túra után Madeira legmagasabb sziklájához a Cabo Giarohoz utazunk.  Az 580 méter magas függőleges sziklafal szakad az óceánba, ez a második legmagasabb ilyen tengerparti szikla a világon - egy látványos kilátópontról élvezzük a panorámát. Innen a közeli Funchalba utazunk. Táv: 8 km

5.nap: Funchal - Rabacal - Levada 25 fontes - Fonte di Risco - Jardim do Mar - Funchal

Reggeli után indulunk Madeira egyik leglátványosabb levadájának felfedezésére. A Levada da 25 fontes a Paul da Serra fennsíkon található - ez a táj merőben más, mint amit az előző napokon megszokhattunk. A hatalmas fennsík pereméről jól látszik az óceán és a környező hegyek, innen ereszkedünk le a völgybe.  A levada mellett haladva gyönyörű vízesésekhez túrázunk el, meseszép erdőkön át, több kilátópontot érintve. Miután visszatértünk a turistaházhoz egy másik ösvényen egy eldugott tavacskához gyalogolunk: a tóba egy hatalmas vízesés kristálytiszta vize zúdul be - egy alagúton át jutunk vissza autóbuszunkhoz. A túra után a varázslatos Jardim do Mar óceánpartra épült kis településén ebédelünk egy kiváló helyi étteremben, majd Funchalba utazunk vissza.

Táv: 12 km

6.nap: Funchal - Riberio Frio - Balcoes kilatópont - Levada Portela - Faial - Funchal

Ma reggel a csodálatos hegyek által körülvett Riberio Frio pisztrángtenyészetéhez indulunk. Innen egy lélegzetelállító panorámát kínáló kilátóponthoz sétálunk - lenyűgöző mély völgy felett függ az apró terasz, körben buja zöld erdővel borított hegyoldalak magasodnak. Innen egy csodás környezetben vezető levada mentén indulunk el túrázni. A vízvezeték gyönyörű tájakat érintve halad Portela telpülés felé, ahol egy kellemes ebéd után a hangulatos Faial városkájában sétálunk egyet, majd élményekkel telve érkezünk vissza Funchal városába.

Táv: 4 km és 11 km

7.nap: Levada do Caldeirão Verde

Reggeli után egy hosszabb utazást követően egy gyönyörű levadát járunk be.  A Queimadas hegyi házikójától induló túra az egyik legszebb az egész szigeten. A levadát 18. században építették a Faial körüli földek vízellátását biztosítandó. A zöld katland, azaz a  Caldeirão Verde és Queimadas között négy gerinc alatt kisebb alagutakon kel át a levada, gyönyörű kilátás nyílik az ösvényről több dübörgő vízesésre és a környező, buja vegetációval borított hegyekre és a mély, zöldellő völgyekre. A szépséges túra egy 90 méter magas vízeséig vezet, a lenyűgöző látványt személve képet kaphatunk a Természet erejéről Innen visszatérünk az túra kiindulópontjára, majd a sziget nyugati végébe utazunk. 

8.nap: Funchal - Lisszabon - Budapest

Reggel elbúcsúzunk a gyönyörű Funchal városától és megvesszük az ajándékokat a szeretteinknek, majd teszünk egy utolsó sétát az óceánparton. A déli órákban kimegyünk a reptérre és Lisszabonon majd Bécsen keresztül hazautazunk Budapestre.

 

 

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A kalandtúra programot a leírást szerint Madeira szigetén magyar nyelvű vezetéssel, szállást 3*-os szállododa kétágyas szobáiban Funchal városában, reggelis ellátást, valamint a programok során utazást légkondicionált autóbusszal.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőjegyet Budapest - Funchal - Budapest útvonalon, repülőtéri illetéket, a reptéri transzfert, utasbiztosítást, sztornóbiztosítást 1,4%, A repülőjegyek foglalása speciális feltételekhez kötött, a repülőgépek telítettségének függvényében a repülőjegy ára változhat! A repülőjegy kiállítás után nem visszatéríthető és nem módosítható!

Kötelező költségek: 

 

 

Helyszíni költségek leírása: 

A reggelin kívüli egyéb étkezések, belépők a programok során, a Funchal-Monte felvonójegy, fakultatív programok.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
20-30 euro
Várható költőpénz szükséglet: 
200 euro
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Felszerelés ajánló

A túrákra kényelmes, jól bejáratott túracipőben indulunk el. A levada mellett vezető túrákon nincs szintkülönbség, de a csapadékos időjárás miatt gyakran előfordul sáros ösvény. A levadák egy része rövid alagút-szakaszokat tartalmaz, így érdemes fejlámpát vagy zseblámpát hozni. A túrákon fontos egy vízálló esőkabát és érdemes gondoskodni felszerelés valamint a fényképezőgép vízállóságának biztosításáról.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Budapestről egy átszállással érjük el Madeira fővárosát, Funchal légikikötőjét. A szigeten belül légkondicionált autóbusszal közlekedünk.

Szállás: 

Elhelyezés 7 éjszakára 2-3*-os szállodában.

Egyágyas felár: 49.900 Ft/fő

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. A reggelin kívüli étkezéseket a helyszínen kell megoldani (kb. 15 EUR/fő/étkezés árral lehet számolni).
Időjárás: 
Madeirán a nyári és a téli hőmérsékletek között minimális különbség van. A január a leghűvösebb hónap, a nappali csúcshőmérsékletek akkor is 19 °C körül mozognak. A legmelegebb hónap a július, amikor nappal 24-25 °C körüli csúcshőmérsékletek jellemzőek. Télen több az eső, mint nyáron, de inkább a hegyekben és a sziget északi részén fordul elő. Madeira déli részén (ahol a szállodáink találhatóak) télen is jellemző a sok napsütés.
Vízum: 
Vízumra nincs szükség. Fontos! Az útlevélnek vagy a plasztik személyi igazolványnak a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
Biztosítás: 
Szeretnénk felhívni a figyelmedet arra, hogy a részvétel feltétele az út teljes időtartamára érvényes utasbiztosítás. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére (BBP).
Egészségügyi tudnivalók: 
Védőoltásra nincs szükség. Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot (Budapest, IX. Gyáli u. 3/a). Telefon: (0036) (1) 476-1364, honlap: www.oek.hu
Vélemények, értékelések
4.7
25 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.8
Program értékelése
4.8
Szállás értékelése
4.2
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.7
Pécs
4.8
Nagyszerű túravezető, mesebeli tájak- Madeira csak gyalogosan fedezhető fel! Köszönjük az élményt!
Budapest, XVIII. kerület
4.6
A jó idő és a jó társaság is jelentősen hozzájárult a túra sikeréhez.
Pécs
5.0
Baráti társasággal utaztunk, az időjárás változékonysága miatt elég kalandosra sikerült az utunk, volt hogy bőrig áztunk, máskor a havas Pico Ruivon túráztunk majd a korlát nélkül maradt levada szélén egyensúlyoztunk egy szakadék felett.
Összességében jól éreztük magunkat, kellemes emlékekkel gazdagodtunk.
A túravezetőink, kedvesek, segítőkészek voltak, köszönjük a kalandtúrát!
Pécs
4.6
Madeira mindent megadott (beleértve a jégbefagyott főcsúcsot is), amit csak kívánhat egy kalandra és élményekre vágyó utazó. A szeszélyes időjárás dacára csodálatos volt ez az igen gyorsan elröppenő nyolc nap! Köszönet érte kiváló túravezetőinknek és a jó kis csapatnak!!! Vágyom vissza.......
Budapest
4.6
Köszönöm a fantasztikus élményeket, ami a zord időjárás ellenére is nagyon jól sikerült.Nagyon klassz társaság verődött össze. A túravezetők mindent megtettek,hogy mi jól érezzük magunkat.Bár én semmi kondival érkeztem,-amitől féltem is-mégis simán vehetőek voltak az akadályok. Még egyszer köszönöm az élményekben gazdag utat!
/ Pico Ruivo hóban - fagyban ez nem mindenkinek adatik meg./
Budapest, V. kerület
4.8
Turak festoi tajakon, kedves emberek, kicsi halaszfaluk, egy piac tele szines gyumolcsokkel es rengeteg viraggal, vino verde es meg lehetne sorolni a rengeteg elmenyt amivel gazdagodtunk az ut alatt. Koszonet a csoportnak es a turavezetoknek ... csodalatos Madeira. (Az idojaras marciusban szeszelyes, vizallo ruhat vinni kell!)
Budapest, XI. kerület
4.8
Nagyon szép kis szigetország, kellemes emberek. Remekül éreztem magamat.
Budapest, XIX. kerület
4.8
Jó lenne itt tölteni a nyugdíjas éveket: túrázgatni, ponchat szürcsölgetni, tengeri herkentyűket falatozni, barangolni a lenyűgöző kertekben vagy csak bámulni az óceánt jó emberek között. Ezen a héten nyugdíjas voltam, köszönöm.
Budapest
4.8
Az előzetes elképzelésekhez képest a nagyobb csoportlétszám és a bérelt busz időkorlátai miatt lerövídett napi programok okozták, hogy kissé utazási iroda szerű lett az út, és ezért hiányoltam belőle az utazom.com-ra jellemző lazaságot, csoport szellemet. Ennek ellenére az utaskísérők mindent megtettek azért, hogy jól érezzük magunkat, maximális köszönet érte. Mindenkinek ajánlom, a program élménydús, nagyszerű. Ha valaki azon gondolkodik, hogy hol kapcsolódjon ki aktív pihenéssel, akkor ezt ne hagyja ki.
Salgótarján
4.6
Jó program, jó társaság, csodaszép sziget... bár az idő egy kicsit kegyesebb is lehetett volna hozzánk...
Budapest, IX. kerület
4.6
Felejthetetlen élményt volt, köszönjük! Madeira tényleg gyönyörű, mindenkinek csak ajánlani tudom - hála Nektek, nagyon sok mindent láttunk. :)
Köszönet a túravezetők munkájáért!

Ami a nem maximális pontokat indokolja: az utazás visszafelé hosszú volt az átszállási várakozás miatt (bár összességében megérte ez a kompromisszum); a szervezésen mindig lehet javítani - mert az egy olyan műfaj... :)
Budapest
4.6
A szállás egyszerű, de tiszta volt, viszont jó helyen. A reggeli viszont nagyon gyenge és minden nap ugyanaz a választék.
Egyetlen dolgot hiányoltam hazatérve, a utazom.com-os hűtőmágnest, Madeira képpel, a gyűjteményhez :).
Köszönöm a szervezést!
Szeged
4.6
Első túrám alkalmával megismerkedhetem Madeira ezer arcával és nagyon sok kedves emberrel. Korábban mellőztem életemből a csoportos utazásokat, de ezen túl nem is szeretnék másként menni.

Külön köszönet Orsinak és K ügynöknek :)
Budapest, III. kerület
4.2
Változatos program, rugalmas szervezés a túravezetőknek köszönhetően. Nehezebb, hosszabb túráknak jobban örültem volna, de pihenésnek remek volt a hét. Az utolsó napi túrán érdemes lenne változtatni, túl sok időt vett igénybe a mikrobuszok mozgatása, ami az eltérő túra kezdő- és végpont miatt volt szükséges.
Jánossomorja
4.6
Köszönök mindent, szuper kikapcsolódás, nagy élmény volt! A csapat pedig páratlan!
Budapest, IX. kerület
4.8
Jól éreztem magam az utazás során. Ismerőseimnek jó szívvel ajánlom ezt az utat.
Miskolc
4.8
a várakozásaimat felülmúlta az utazás
Budaörs
5.0
Kedves Utazom.com Csapat! Egy hete jöttünk haza Madeira Kalandtúráról. Azóta is fel vagyunk dobva a sok megélt élmény és szebbnél szebb látnivaló hatásaitól./remélem az érzés kitart sokáig/ Szeretnénk köszönetet mondani a túravezető lelkiismeretes mindenre odafigyelő munkájáért. Úgy érezzük, Madeira látnivalói jó nagy részét a tíz napba belesürítve fáradtságot nem kímélve sikerült bejárnunk. Bebizonyosodott,hogy hatvan év felett is el lehet indulni egy kiadós kalandtúrára,csak jól felkészült és lelkes túravezetőre kell bízni magunkat ,hát Attila ilyen. Köszönjük, és kívánjuk,hogy még nagyon sok szép útra
vigyen kalandvágyókat Bízunk benne ,hogy mi is köztük leszünk még.
Kazincbarcika
5.0
<szöveg nélkül>
Szekszárd
4.4
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!