Madeira Kalandtúra

8 napos kirándulás, városnézés a festői Madeirán

EZEN TÚRÁNKNAK JELENLEG NINCS MEGHIRDETETT IDŐPONTJA. KÉRJÜK VÁLOGASSON ÉLŐ ÚTJAINK KÖZÜL! KATTINTSON IDE!

 

Vegyen részt a festői szépséggel bíró Madeira szigetén egy 8 napos kalandtúrán, amelyen bejárjuk az Örök Tavasz szigetének legszebb tájai, a páratlan élményt nyújtó a Jardim do Palace díszes kertjét, a sziget legmagasabb csúcsát Pico Ruivo -t, de túrázunk a festői Sao Lourencio félszigeten, megcsodáljuk az óceánt Cabo Girao csodálatos szirtfokáról, felfedezzük a legszebb levada-túrákat. Madeira zöldellő hegyeiben vagy az óceán partján gyönyörködhet a páratlan természeti szépségekben. Utunk során Madeira konyhaművészetének megismerésére is kiemelt figyelmet fordítunk, megkóstoljuk a sziget egyedi ízeit.
“Engem elvarázsolt a sziget!! Csodálatos helyeken jártunk. Aki szereti a hegy-víz kombinációt, annak tökéletes. Körbevesz az óceán, vagy a...”

Részvételi díj tartalmazza

A programot a leírást szerint Madeira szigetén magyar nyelvű vezetéssel,
az egy géppel utazóknak a reptéri transzfert
a szállást 3*-os szállododa kétágyas szobáiban Funchal városában, reggelis ellátással,  
a programok során az utazást légkondicionált autóbusszal.

Részvételi díj nem tartalmazza

a repülőjegyet Budapest - Funchal - Budapest útvonalon, a repülőtéri illetéket,
a nem a csoporttal utazóknak a reptéri transzfert
az utas valamint az útlemondási biztosítást,
a repülőjegyek foglalása speciális feltételekhez kötött, a repülőgépek telítettségének függvényében a repülőjegy ára változhat! A repülőjegy kiállítás után nem visszatéríthető és nem módosítható!

Hossz: 
8 nap
Létszám: 
min. 8 fő

Szállás

Elhelyezés Funchalban 7 éjszakára 3*-os szállodában 2 ágyas fürdőszobás elhelyezéssel, egyedűl utazóknak társítással vagy feláras 1 ágyas elhelyezéssel.

Egyágyas felár: 45.900 Ft/fő

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

 

 

Élménybeszámolók

» A kedvenc levada túrám Madeirán - Caldeiaro Verde - Kovács Attila, 2014. június. 02
» Visszatérés a Pico Ruivora - Kovács Attila, 2014. június. 02
» Madeira legszebb helyei: Jardim de Monte Palace - Kovács Attila, 2014. május. 14
» Madeira titkos kincsei: a levadák - Kovács Attila, 2013. december. 15

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

1.nap: Budapest - Lisszabon - Funchal

Ezen a napon Budapestről egy átszállással Madeira fővárosába, Funchalba repülünk. A késő esti órákban érkezünk szállásunkra. 

2.nap: Funchal - Encumeada - Bica da Cana - Funchal

Reggeli után a sziget vízválasztóján található ezer méter magas Encumeada hágóba utazunk. Innen megcsodálhatjuk mind az északi, mind a déli partvonalat, majd egy nagyon látványos levada-túrára indulunk. A főgerinc oldalában vezet a széles, jól kiépített levada, majd több alagúton át, hatalmas vízesések mellett elhaladva bukkanunk ki Madeira legszebb babérlombú erdei közé. Innen nagyon szép kilátással kísérve, levadák és patakvölgyek mentén jutunk el egy felejthetetlen panorámát kínáló hegygerincre. A lenyűgöző túra után Câmara de Lobos kisvárosában sétálunk az óceánparton, felfedezve a hangulatos utcákat, éttermeket. 
Táv: 13 km. Szintemelkedés: 250 méter.

3.nap: Funchal - Pico do Arieiro - Pico Ruivo - Funchal

Reggeli után indulunk el, hogy megmásszuk Madeira legmagasabb csúcsát. Egy magasan az egykori vulkán vállán található parkolóba utazunk buszunkkal, majd már gyalogosan folytatjuk utunkat. Gyönyörű ösvényen, lélegzetelállító kilátással kísérve, látványos kilátópontokat érintve, alagutakon és vad hegygerinceken keresztül, de végig kiépített ösvényen érjük el a Pico Ruivo alatti menedékházat. Itt megpihenünk, majd a főcsúcs meghódítására indulunk. Az 1862 méter magas csúcsról szinte az egész szigetet láthatjuk, mindenfelé hegyek és az óceán látszik a távolban, majd visszatérünk buszunkhoz. A csodálatos túrát Santana hangulatos  éttermeinek teraszán vagy kávézóiban pihenjük ki. Innen az óceán partján tett sétára indulunk.  Egy gyönyörű völgy és apró kis öböl találkozásához ereszkedünk le, hogy teljes nyugalomban üldögélhessünk a hullámoktól ostromolt parton.
Táv: 12 km és 4 km. Szintkülönbség: 450 m le és fel

4.nap: Ponta de São Lourenço- Machico - Cabo Girão - Funchal

Ma két könnyű túrát is teszünk Madeira óceánpartján. Az első túrán a híres Ponta de São Lourenço csúcsáig tart. Reggel a félsziget kezdeténél található parkolóba utazunk, majd egy jól jelzett túraösvényen, meredek vulkáni sziklák között, látványos partszakaszokon át haladunk Madeira keleti csücskébe. A félsziget csúcsára érve kiváló kilátást élvezhetünk egy merészen a hullámok fölé emelkedő csúcsról. Innen visszasétálunk a buszunkhoz, majd a sziget egykori fővárosa, Machico felé vesszük az irányt: a tradicionális madeirai népi építészetéről híres városkában ebédelünk az óceán partján. A túra után Madeira legmagasabb sziklájához a Cabo Girão utazunk.  Az 580 méter magas függőleges sziklafal szakad az óceánba, ez a második legmagasabb ilyen tengerparti szikla a világon - egy látványos kilátópontról élvezzük a panorámát. Innen a közeli Funchalba utazunk. 
Táv: 8 km. Szintemelkedés: 100 méter.

5.nap: Funchal szabadprogram, Levada Nova, botannikus kert,

Ezen a napon a pihenésé a fő hangsúly. Szabad program keretében lehetőség van önnállóan strandolni, ejtőzni, bóklászni a a Zona Velha hangulatos utcáin, megcsodálni a festett ajtajú házak és kedves kis kávézók, kiváló éttermek negyedét. A vállalkozó kedvüek rövid hajóúttal meglátogathatják  Porto Santo szigetét, amelynek híres strandján, az óceán arany homokos partján múlathatják az időt.
Azok akik a természet látnivalóit derítenék fel, túravezetőnkkel rövid kirándulásra indulhatnak a Levada Nova felfedezésére ahol többek között egy fantasztikus vízesésben is gyönyörködhetnek.
Délután  csoportunk együtt indul a város feletti Monte településen található csodálatosan szép Jardim do Monte Palace trópusi kert felderítésére, valamint tiszteletünket tesszük az utolsó magyar király, IV. Károly sírjánál is.
Táv: 7 km.  Szintemelkedés: 100 méter.

6.nap: Funchal - Ribeiro Frio - Balcoes kilatópont - Levada Portela - Faial - Funchal

Ma reggel a csodálatos hegyek által körülvett Ribeiro Frio pisztrángtenyészetéhez indulunk. Innen egy lélegzetelállító panorámát kínáló kilátóponthoz sétálunk - lenyűgöző mély völgy felett függ az apró terasz, körben buja zöld erdővel borított hegyoldalak magasodnak. Az igazi túra csak most kezdődik - egy csodás környezetben vezető levada mentén indulunk el túrázni a“Levada dA Portela mentén. A vízvezeték gyönyörű tájakat, apró tavakat, vízeséseket és kilátópontokat érintve halad Portela település felé, ahol egy kellemes ebéd után a hangulatos Santa Cruz városkájában sétálunk egyet, majd élményekkel telve érkezünk vissza Funchal városába.
Táv: 4 km és 11 km. Szintkülönbség: 250 m ereszkedés.

7.nap: Levada do Caldeirão Verde

Reggeli után egy hosszabb utazást követően egy gyönyörű levadát járunk be.  A Queimadas hegyi házikójától induló túra az egyik legszebb az egész szigeten. A levadát 18. században építették a Faial körüli földek vízellátását biztosítandó. A zöld katlan, azaz a  Caldeirão Verde és Queimadas között négy gerinc alatt kisebb alagutakon kel át a levada, gyönyörű kilátás nyílik az ösvényről több dübörgő vízesésre és a környező, buja vegetációval borított hegyekre és a mély, zöldellő völgyekre. A szépséges túra egy 90 méter magas vízeséig vezet, a lenyűgöző látványt személve képet kaphatunk a Természet erejéről. Ugyanazon az útvonalon túrázunk végig, amin ide érkeztünk, majd megcsodáljuk a kilátást az óceán fölé kinyúló sziklaszirten. A kilátóponton elkészített fotók és az örökre az emlékeinkbe égett látvány megszemlélése után térünk vissza Funchal városába.
Táv: 12 km. Szintkülönbség: 0 m

8.nap: Funchal - Lisszabon - Budapest

Az aktuális menetrendnek megfelelően korán reggel, egy átszállással hazautazunk Budapestre.
 

 

 

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

A programot a leírást szerint Madeira szigetén magyar nyelvű vezetéssel,
az egy géppel utazóknak a reptéri transzfert
a szállást 3*-os szállododa kétágyas szobáiban Funchal városában, reggelis ellátással,  
a programok során az utazást légkondicionált autóbusszal.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

a repülőjegyet Budapest - Funchal - Budapest útvonalon, a repülőtéri illetéket,
a nem a csoporttal utazóknak a reptéri transzfert
az utas valamint az útlemondási biztosítást,
a repülőjegyek foglalása speciális feltételekhez kötött, a repülőgépek telítettségének függvényében a repülőjegy ára változhat! A repülőjegy kiállítás után nem visszatéríthető és nem módosítható!

Helyszíni költségek leírása: 

A reggelin kívüli egyéb étkezések, belépők a programok során, a Funchal-Monte felvonójegy, fakultatív programok.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
20-30 euro
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Felszerelés ajánló

A túrákra kényelmes, jól bejáratott túracipőben indulunk el. A levada mellett vezető túrákon nincs szintkülönbség, de a csapadékos időjárás miatt gyakran előfordul sáros ösvény. A levadák egy része rövid alagút-szakaszokat tartalmaz, így érdemes fejlámpát vagy zseblámpát hozni. A túrákon fontos egy vízálló esőkabát és érdemes gondoskodni felszerelés valamint a fényképezőgép vízállóságának biztosításáról.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Budapestről egy átszállással érjük el Madeira fővárosát, Funchal repülőterét. A szigeten belül légkondicionált autóbusszal közlekedünk.
A repülőjegy megvásárlása a minimum létszám megléte esetén történik meg. Kérjük egyéni vásárlás esetén tájékozódj az út indulási feltételeiről! 

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Az egyéb étkezés önnellátó, a közelben éttermek illetve bolt áll rendelkezésre.

Időjárás: 
Madeirán a nyári és a téli hőmérsékletek között minimális különbség van. A január a leghűvösebb hónap, a nappali csúcshőmérsékletek akkor is 19 °C körül mozognak. A legmelegebb hónap a július, amikor nappal 24-25 °C körüli csúcshőmérsékletek jellemzőek. Télen több az eső, mint nyáron, de inkább a hegyekben és a sziget északi részén fordul elő. Madeira déli részén (ahol a szállodáink találhatóak) télen is jellemző a sok napsütés.
Vízum: 
Vízumra nincs szükség. Fontos! Az útlevélnek vagy a plasztik személyi igazolványnak a visszaérkezéstől számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie, kérjük ellenőrizze!
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.7
35 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
4.8
Szállás értékelése
4.3
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.7
Solymár
4.6
Engem elvarázsolt a sziget!! Csodálatos helyeken jártunk. Aki szereti a hegy-víz kombinációt, annak tökéletes. Körbevesz az óceán, vagy a levadák mentén gyalogolsz, vagy tátod a szád a gyönyörű vizesések előtt. Mesés panoráma mindenütt!
Könnyen teljesithető, igazán élvezetes aktív kikapcsolodás volt.
Mindenképpen próbáljátok ki!!!
Köszönet Attila gondoskodó, információkban jól felkészült vezetésének.
Szivesen visszamennék..
Komló
5.0
Szép, élményben gazdag túrán vettem részt. Minden nap látványos helyekre vezetett a túravezető, Attila. A szállás és a helyi szállítás szuper volt. Melegen ajánlom, akinek lehetősége van menjen el.
Budapest
4.8
Rengeteg dolgot megtudtunk a túravezetőtől Madeiráról nagyon felkészült és segítőkész gyönyörű helyeken jártunk nagyon jól éreztem magam a rendelkezésre álló időt nagyon jó beosztással használtuk ki
Budapest, XIII. kerület
4.4
Szerencsére kellemes időt fogtunk ki. Attila mint túravezető jól felkészült segítőkész és udvarias volta természet nagy szerelmese. .A magam részéről csak annyit tennék hozzá hogy én szeretek túra közben
kicsit meg-megállni gyönyörködni a természetben élvezni a jó levegőt hallgatni a madárcsicsergést ,fényképezni.A szálloda elhelyezkedése ideális volt-av áros a boltok a kozelben voltak.A gépkocsi vezető is igen udvarias volt munkáját nagy felelősséggel végezte.
Budapest
5.0
Mi kellene még ilyen értékeléshez?
Ráckeve
4.8
Nagyon jól szervezett út volt, kiváló idegenvezetővel. Csodàs helyekre jutottunk el, mindenkinek ajánlani tudom.
Nyúl
4.8
Csodálatos sziget, kényelmes túrák, remek szállás és nagyon kedves túratársak! Én így jellemezném ezt az utazást! Örök élmény marad nekem! Köszönöm Nektek!
Ja, és ha rám hallgat az olvasó, egy nappal későbbre veszi hazafele a repülőjegyet! Nekünk bevált!
Budapest
4.6
Meseszép helyeken jártunk, igazi feltöltődés volt, szuper túravezetéssel és szervezéssel :) A túrák nem túl nehezek, de azért igényelnek némi kitartást. Jobbat nem is kívánhattam volna magamnak tavaszra... Köszönöm!
Budapest, XVI. kerület
4.8
Szuper társaság, szuper hely, szuper túravezetés. És persze szuper kaják :)
Malmö
4.8
Jo idöt fogtunk ki, sutött a nap. Minden tökeletes volt a csapat, a turavezetö, a soför :) Nem beszelve a programokrol is, az egyik legjobb tura volt.
Pécs
4.8
Nagyszerű túravezető, mesebeli tájak- Madeira csak gyalogosan fedezhető fel! Köszönjük az élményt!
Budapest, XVIII. kerület
4.6
A jó idő és a jó társaság is jelentősen hozzájárult a túra sikeréhez.
Pécs
5.0
Baráti társasággal utaztunk, az időjárás változékonysága miatt elég kalandosra sikerült az utunk, volt hogy bőrig áztunk, máskor a havas Pico Ruivon túráztunk majd a korlát nélkül maradt levada szélén egyensúlyoztunk egy szakadék felett.
Összességében jól éreztük magunkat, kellemes emlékekkel gazdagodtunk.
A túravezetőink, kedvesek, segítőkészek voltak, köszönjük a kalandtúrát!
Pécs
4.6
Madeira mindent megadott (beleértve a jégbefagyott főcsúcsot is), amit csak kívánhat egy kalandra és élményekre vágyó utazó. A szeszélyes időjárás dacára csodálatos volt ez az igen gyorsan elröppenő nyolc nap! Köszönet érte kiváló túravezetőinknek és a jó kis csapatnak!!! Vágyom vissza.......
Budapest
4.6
Köszönöm a fantasztikus élményeket, ami a zord időjárás ellenére is nagyon jól sikerült.Nagyon klassz társaság verődött össze. A túravezetők mindent megtettek,hogy mi jól érezzük magunkat.Bár én semmi kondival érkeztem,-amitől féltem is-mégis simán vehetőek voltak az akadályok. Még egyszer köszönöm az élményekben gazdag utat!
/ Pico Ruivo hóban - fagyban ez nem mindenkinek adatik meg./
Budapest, V. kerület
4.8
Turak festoi tajakon, kedves emberek, kicsi halaszfaluk, egy piac tele szines gyumolcsokkel es rengeteg viraggal, vino verde es meg lehetne sorolni a rengeteg elmenyt amivel gazdagodtunk az ut alatt. Koszonet a csoportnak es a turavezetoknek ... csodalatos Madeira. (Az idojaras marciusban szeszelyes, vizallo ruhat vinni kell!)
Budapest, XI. kerület
4.8
Nagyon szép kis szigetország, kellemes emberek. Remekül éreztem magamat.
Budapest, XIX. kerület
4.8
Jó lenne itt tölteni a nyugdíjas éveket: túrázgatni, ponchat szürcsölgetni, tengeri herkentyűket falatozni, barangolni a lenyűgöző kertekben vagy csak bámulni az óceánt jó emberek között. Ezen a héten nyugdíjas voltam, köszönöm.
Budapest
4.8
Az előzetes elképzelésekhez képest a nagyobb csoportlétszám és a bérelt busz időkorlátai miatt lerövídett napi programok okozták, hogy kissé utazási iroda szerű lett az út, és ezért hiányoltam belőle az utazom.com-ra jellemző lazaságot, csoport szellemet. Ennek ellenére az utaskísérők mindent megtettek azért, hogy jól érezzük magunkat, maximális köszönet érte. Mindenkinek ajánlom, a program élménydús, nagyszerű. Ha valaki azon gondolkodik, hogy hol kapcsolódjon ki aktív pihenéssel, akkor ezt ne hagyja ki.
Salgótarján
4.6
Jó program, jó társaság, csodaszép sziget... bár az idő egy kicsit kegyesebb is lehetett volna hozzánk...
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!