vélemények, olvasnivalók, élménybeszámolók, látnivalók, fényképek

Erdély ősszel

A vadregényes Erdély minden évszakban gyönyörű. De a misztikus ködökkel és színesedő lombokkal, fagyos lehelettel beköszönő ősz mégis a legvarázslatosabb időszak.  Ilyenkor már jó melegen kell öltözni a magasabban fekvő régiókban - az sem ritka, hogy a Kárpátok hegyeit már vékony hópalást borítja be.

Európa legveszélyeztetettebb műemlékei

Júniusban derül ki, hogy az erdélyi Verespatak és környéke bekerül-e Európa leginkább veszélyeztetett örökségei közé. Az európai örökségvédelemmel foglalkozó Europa Nostra szervezet kiválasztott 14 történelmi jelentőségű épületet, amelyek közül kerül majd ki a földrész 7 legveszélyeztetettebb műemléke. 40 jelölés közül választotta ki a most megnevezett tizenhetet egy nemzetközi szakértői zsűri. A végső, hét nevet tartalmazó listát június 16-án hozzák nyilvánosságra az Europa Nostra 50. jubileumi kongresszusán.

A Radnai-havasok: a Kárpátok ismeretlen vadonja

Az Erdélyi Kárpátok egyik legérintetlenebb vadonja a Nagy Pietrosszal koronázott Radnai-havasok. Könnyel elérhető, több napos gerinctúrákkal kecsegtető csodavilág a Kárpátok eme eldugott szeglete.

Székelyföld félreeső 'szegelete': Erdővidék

Részlet, Sütő István: A bútorfestő és fafaragó Sütő család, című könyvéből.

"Habár szerény művemnek nem Erdővidék ismertetése a célja, mégsem tehetem meg, hogy ne szóljak röviden arról a tájról mely keretül szolgált történetünkhöz, s melyet annyi szépséggel ruházott fel a Teremtő.
Vélemények, értékelések
4.8
20 értékelés alapján

Erdélyi szeretet Csíksomlyón szilveszterkor

Győr
4.8
<szöveg nélkül>

Székelyföldi kiskörutazás

Budapest,
4.0
Nagyon szép tájakon vezetett az utunk. Az idegen vezető, magas felkészülséggel rendelkezik, de a programokból kihagyta Szejkefürdőt, a Tordai sóbányába nem lehetett lemenni csak félig, és Temesvárt teljes egészébe. Egyes helyeken túl sok időt tartozkodtunk, mig a többi programot csak át futottuk.

Észak -Erdély, Máramaros, Bukovina és moldvai csángók

Nyárád
5.0
Nagyon jol megszervezett, szuper idegenvezetövel es tökeletes soförrel eltelt utazas volt. Nagyon sokat megtudtunk Erdely törtenelmeröl, a csangok eleteröl, gyönyörü tajakat lattunk, szerencsenk volt, hogy az idö is tökeletes volt. Mindenkinek ajanlanank.

Barangolás Erdélyben Klasszikus körutazás

5.0
<szöveg nélkül>
5 napos buszos körutazás Erdélyben

Erdély Kincsei

Esztergom
5.0
2019 szept.25-29.-ig Erdély kincsei kiránduláson vettünk részt,mely csodálatos volt.Már az indulás előtt mindenről tájékoztatást megkaptunk az úttal kapcsolatban.Sofőrünk készséggel minden kérést teljesített.Az idegenvezetőnk tudása mindannyiunkat elvarázsolt.Rengeteg információval,sok ,sok szép látnivalóval tették felejthetetlenné ezeket a napokat.Köszönünk mindent,esztergomi csoport.
5 napos buszos körutazás Dél-Erdélyben

Dél-Erdélyi kalandozás

Verőce
5.0
Tökéletesen szervezett volt minden. Az idegen vezető Lukács Attila külön dicséretet
érdemel a felkészültsége és a történelmi tájékozottsága után. Én már több utazási
irodával utaztam,de ilyen profi idegenvezetéssel még nem találkoztam.
A jövőben is a Vivaldit választom.
5 napos buszos körutazás Erdélyben

Erdély Kincsei

Dunaharaszti
4.8
Nagyon jók voltak a programok, Erdély sok nevezetességét megtekintettük. A lovaskocsikázás programot is kifejezetten ajánlom. Lukács Attila idegenvezetőnk rendkívül nagy tudású, felkészült szakember, rengeteg erdélyi történetet és információt ismertetett meg velünk. A szállással és az autóbuszozással is minden rendben volt. A sofőrünk mindig pontos és barátságos volt, és finom KV-t is főzött nekünk :)
5 napos buszos körutazás Erdélyben

Erdély Kincsei

Bácsalmás
5.0
A turavezeto nagy tudassal rendelkezik Erdelyrol es Erdely tortenelmerol. A busz vezetonk rendkivuli szakertelemmel vezette a buszt a keskeny hegyi utakon. Mindketten udvariasan segitokeszen alltak az utasok rendelkezesere. Ezzel meg szebbe es emlekezetesse tettek e szep utat. A hotel es panzio szemelyzete maximalis udvariassaggal szolgalta a csoportot. Az ennivalo boseges es finom izekkel erkezett minden nap. A lovas kocsi tura a notazas soha nem lesz feledve. A hegyek, volgyek, tavak, muzeumok, tortenelmi nevezetesegek es varosok lenyugozo latvanyt nyujtottak.
5 napos buszos körutazás Erdélyben

Erdély Kincsei

Budapest, XI. kerület
5.0
2019.09.04. és 09.08. között vot szerencsénk az Önök szervezésében az Erdély Kincsei programon részt venni feleségemmel együtt. Az utazás nagyon jól sikerült, mondhatnám felejthetetlen volt. Az idő is nekünk kedvezett, nem esett egyetlen egyszer sem az eső,nem volt kánikula sem, de igen kellemes volt a hőmérséklet.
Nagyon sok felejthetetlen program volt és igen sok gyönyörű látnivaló, nem beszélve a tájról, a rengeteg hegyről és az irdatlan méretű fenyőerdőkről!
Külön kiemelném az idegenvezető -Horváth Alpár- fantasztikus ismeretanyagát amit az út során megosztott velünk, mellyel azt hiszem, hogy nem csak engem és feleségemet kápráztatott el, hanem a többi utastársainkat iis! A tárgyi tudásán felűl a jókedvű és idönkénti vicces megjegyzéseivel csak növelte az amúgy is jó hangulatot mind az autóbuszon mind az adott helyszíneken! Csak gratulálni tudok, hogy ilyen embereket alkalmaznak mint amilyen Horváth Alpár volt a mi útunk során!
A gépkocsivezető valamilyen Imre (sajnos a vezetéknevét nem jegyeztük meg) kiválóan, profi módon, rutinosan vágezte munkáját, látszott a vezetési stílusán, hogy már sok százezer km.-t levezetett.
Az ellátással kapcsolatosan is csak pozitív tapasztalatokat szereztünk mind az étkezéssel mind a szállással kapcsolatban. Tökéletesen megfeleltek az elvárásainknak.
Itt jegyzem meg, hogy a feleségemnek annyira tetszett az egész program, hogy azt tervezi a barátnőivel együtt jövőre ugyanezt a programot választva -amennyiben lehetséges szintén Horváth Alpár idegenvezetésével- szeretnének elmenni ugyanerre az útra!
Összességében az egész program fantasztikus volt, mindennel megvoltunk elégedve csak gratulálni tudunk és köszönetet mondani az Utazási Irodának a szervezésért.
Munkájukhoz további sok sikert kívánunk!
5 napos buszos körutazás Dél-Erdélyben

Dél-Erdélyi kalandozás

Budapest, III. kerület
5.0
Az idegen vezető mindenre kiterjedően figyelmes volt hozzánk. Hatalmas ismeretanyaggal, tudással rendelkezik. Utazásunkat tartalmassá tette.
5 napos buszos körutazás Dél-Erdélyben

Dél-Erdélyi kalandozás

Budapest XI.
5.0
Különösen tetszett a Tusnádfürdői panzió.Nagyon családias, kedves emberek, finom ételek, gyönyőrü hely.
Székelyföld-Dél-Erdély

Dél-Erdély - Székelyföld

Budapest, XXI. kerület
4.6
Egy nagyon sok látnivalót tartalmazó utazáson vettünk részt. Szeretném kiemelni idegenvezetőnket, Miskolczi Endrét aki annyi - kónyvekben, interneten nem található - információt, érdekességet osztott meg velünk, mindenre és mindenkire figyelt, hogy feledhetetlenné tette az utazásunkat. Bármilyen utazáson szivesen veszünk részt, ahol Endre kiséri a csoportot.
Székelyföld-Dél-Erdély

Dél-Erdély - Székelyföld

Budapest, III. kerület
4.8
Amint az a fenti értékelésből kiderül, nagyon elégedett volt mindenki a társaságunkban az utazás minden pillanatával. Azonban feltétlenül ki kell emelnünk az idegenvezető Debreczeni Endre tevékenységét. Ennyire felkészült, kedves, segítőkész, nagy tudású és még lehetne sorolni idegenvezetővel még nem volt szerencsénk utazni. Nem tudjuk eléggé megköszönni, hogy ilyen szerencsék volt, hogy vele utazhattunk! Nagyon vigyázzanak rá, mert ilyen embert nehezen lehet találni!
Székelyföld-Dél-Erdély

Dél-Erdély - Székelyföld

Siófok
5.0
A túravezető, buszvezető kivételes tudással rendelkezik! Remélem,hamarosan jelentkezünk egy erdélyi túrára.
5 napos buszos körutazás Erdélyben

Erdély Kincsei

Magyaralmás
4.8
Igazi kikapcsolódást nyújtó, gazdag napok voltak! Gondoskodó, figyelmes, higgadt, előrelátó idegenvezetés ( Lukács Attila) Jól felépített program, remek időbeosztás, konfliktusokat megelőző szervezés! Mindenkinek ajánlani tudom!

Barangolás Erdélyben Klasszikus körutazás

Budapest
4.8
Nagyon jól érzem magam,jó volt a társaság. Az idegen vezetőnk szívét lelkét beletettte ,hogy nagyon gazdag élményekkel térjünk haza.
Nekem egy kiscsit sok volt a templom látogatás,de a többi élmény kárpótolta ezt is.
Nagyon köszönöm,hogy figyelembe vették,hogy nem bírom a buszt és szinte a legjobb hejet kaptam.
További munkasikereket kívánok és ajánlani fogom önöket másoknak is.

Székelyföld legszebb tájain

Dorog
4.8
Csupa pozitív élménnyel gazdagodtak a hosszú út során. Bár sokszor sok időt töltöttünk az utazással a helyek, ahova tartottunk teljes mértékben kárpótoltak mindenért. Sok olyan programban sikerült részt vennünk, amelyet személy szerint én magam biztosan nem csináltam volna (pl. Tordai hasadéknál tett kirándulás), de még egy ilyen élményben nem lesz részem.
A csoporttal semmi gond nem volt, hamar megtaláltuk a közös hangot, és nagyon jó hangulat kerekedett.
Külön köszönet illeti Barnit a sofőrünket, amiért ilyen helyeken ennyire biztosan tudott vezetni, illetve külön örülök, hogy Gyuri vezetett minket. Ilyen hozzá értéssel még sosem találkoztam, rengeteg kérdésre tudott pontos választ adni. Nagyon kedves és végtelenül türelmes volt velünk.
A tájak csodásak, az emberek fantasztikusak, és teljesen megnyugtat az élmény.
Bár pihenni mentünk, nem sokat sikerült, de annál jobban esett, mikor végre sikerült.
Köszönöm ezt a csodálatos élményt.
5 napos buszos körutazás Erdélyben

Erdély Kincsei

Tatabánya
5.0
Az idegenvezetőnk felkészült, udvarias, segítőkész volt, az autóbusz vezetője szintén.
Mindennel meg voltam elégedve, csodálatos élményekkel gazdagodtam.
Köszönöm Mindenkinek a munkáját.
5 napos buszos körutazás Dél-Erdélyben

Dél-Erdélyi kalandozás

Dorog
5.0
Csak ajánlani tudom ezt az utat, szuper volt.
Csíksomlyói búcsú

Csíksomlyói búcsú - Székelyföld - Dél-Erdély

Budapest
4.6
Nagyon jól éreztük magunkat!
Elsősorban kiváló volt az idegenvezetőnk,aki szívét-lelkét is beleadta,nemcsak tudását.
Nagyon meg voltunk elégedve a két sofőrünkkel,akik biztonságosan vezettek és kedvesek és előzékenyek voltak.Nagyon jó volt a "falusi túrizmus".Fantasztikusan jó
reggeli és vacsorák vártak minket! a háziak nagyon kedvesek voltak!
Amit hibának tartottunk,hogy a túlzsúfolt program miatt mindenki elfáradt,este későn
értünk a szálláshelyre és néha 21h után volt a késői vacsora. Talán kevesebb programmal többet láttunk volna,túl sok volt a buszozás és a rohanás! Ez nem csak a
mi véleményünk volt! Különben csodás volt a búcsú, a várak,a városok,de ennyi napba ez nem fér bele./Szerintünk/ Csak azért írtam le azt is,amit hibának találtam,mert amúgy
nagyon jól éreztük magunkat,a dícséreteket az elején leírtam.
Köszönjük szépen mindenkinek, az utazási irodának is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!