vélemények, olvasnivalók, élménybeszámolók, látnivalók, fényképek

St. Raphael Beach, Ciprus

Ciprus görög oldalán, a sziget déli partján fekszik Limassol - százezres lakosságával a második legnagyobb településnek számít. A  Földközi-tenger hullámai által simogatott, homokos tengerpartja messze földről vonzza a turistákat: az egyik legjobb strand a St. Raphael, ahol öt csillagos szállodákat is találunk. A strand tiszta vize miatt Kék Zászlós besorolást kapott, a most következő kisfilm pedig bemutatja egyedülálló hangulatát: St. Raphael Beach Cyprus Limassol from henrick osbern on Vimeo.

Larnaca és nevezetességei

A ciprusi Larnaca neve meglehetősen misztikusan cseng a közép-európai fül számára. Itt, a Földközi-tenger keleti medencéjében megbújó "távoli" Cipruson izgalmasan keveredik egymással a Levantei-partvidék keleties hangulata, az északi szomszéd, Törökország egykori befolyása, Görögország kulturális hagyatéka, miközben a csöppnyi sziget ízig-vérig ciprióta is.

Európa legveszélyeztetettebb műemlékei

Júniusban derül ki, hogy az erdélyi Verespatak és környéke bekerül-e Európa leginkább veszélyeztetett örökségei közé. Az európai örökségvédelemmel foglalkozó Europa Nostra szervezet kiválasztott 14 történelmi jelentőségű épületet, amelyek közül kerül majd ki a földrész 7 legveszélyeztetettebb műemléke. 40 jelölés közül választotta ki a most megnevezett tizenhetet egy nemzetközi szakértői zsűri. A végső, hét nevet tartalmazó listát június 16-án hozzák nyilvánosságra az Europa Nostra 50. jubileumi kongresszusán.
Vélemények, értékelések
4.4
20 értékelés alapján

Anmaria Beach Hotel **** Ayia Napa

3.1
<szöveg nélkül>

Hotel Golden Bay ***** Larnaca

Budapest
5.0
Csodaszép a kert és a tengerpart. Az ellátás szintén remek. Finom az étel és változatos.

Hotel Veronica *** Paphos

4.0
<szöveg nélkül>

Anmaria Beach Hotel **** Ayia Napa

Szekszárd
3.9
A külföldi utazás mindig tartalmaz meglepetéseket, bármilyen gondosan készülünk rá. Mi is részesültünk jócskán a meglepetésekben. Elkezdődött már a koronavírussal, de a hotelben szerencsére el is feledkezhettünk róla, hiszen az egyik kezünkön is meg tudtuk számolni, hány darab asztalnál ültek a hatalmas ebédlőben. Csak az jelezte a fertőzésveszélyt, hogy az étterem bejáratához kézfertőtlenítőt tettek ki. A kellemetlen meglepetések folytatódtak a hotel wellness részlegében, ahol szinte minden szolgáltatásért fizetni kellett, de kárpótlásként megkaptuk a rendkívül barátságos pincéreket, akik minden este elláttak bennünket iható vízzel, mert szerintük a fürdőszobánkban csak mosakodni lehet a csapokból kifolyó vízzel. A hotel gondozott parkjában a külső medence szép volt, de mivel nem melegítik a vizét, a napfürdőzéseink során mi csak gyönyörködni tudtunk a látványában. A hotel közelében hosszan elnyúló tengerparti sétányon viszont nagyon sokat sétáltunk, mivel a "sportos futás" korszakunkat már rég kinőttük, és valahogyan le kellett dolgoznunk a finom ételekkel magunkra szedett kilókat. No, de nem ilyen apró meglepetésekért szántam rá magamat a véleményem megírására, hanem MELINDA miatt, aki Cipruson fogadott és kalauzolt bennünket. Csodálatra méltó idegenvezetőt kaptunk a személyében! Egy élményekben gazdag, fantasztikus napot töltöttünk el vele, az AFRODITÉ - sziklájához vezető kirándulásunk során. Színes, ékes mondataival megismertette velünk nemcsak a mai cipruslakók (ciprióták), valamint az angol támaszpontokon élők életét, hanem a történelem előtti KÜPROSZ (CIPRUS) regéiben szereplő hőseinek (Pigmalion, Aphrodité, Paphosz, Adonisz, Nárcisz, stb) történeteit is. A szabadegyetemi képzésünkből nem maradtak ki az Olymposzi istenek, a titánok, sőt a szatírok történetei sem, hiszen ezek is ott szerepeltek a kirándulásunk során meglátogatott hellenisztikus kor palotáinak, fürdőjének már feltárt, gyönyörű mozaikból álló padlóképein. Szóval mindenkinek csak javasolni tudom, hogy Agia Napai tartózkodásuk során ne hagyják ki Melinda idegenvezetését, de előtte feltétlenül lapozzák át Trencsényi Waldapfel Imre által írt "GÖRÖG REGÉK" című művet. Én sajnos csak most, utólag vettem ismét a kezembe: KÖSZÖNET ÉRTE MELINDÁNAK!

Hotel Crown Horizon Bay **** Paphos

Budapest
3.6
<szöveg nélkül>

Anmaria Beach Hotel **** Ayia Napa

Becsehely
4.6
<szöveg nélkül>

Anmaria Beach Hotel **** Ayia Napa

3.0
A szálloda gyönyörű volt kívülről, viszont az emeleti folyosók és a szobák nagyon koszosak voltak. 5nap alatt egyszer sem porszivózták fel a folyosót. A wellness részlegért fizetni kell, de ha egyedül van az ember akkor megéri. Az étteremben nagyon szimpatikus volt a kiszolgálás mindenki nagyon kedves, az hogy a ciprusi ételek nem ízletesek az egy dolog, de a kínálat mindig remek volt.

Hotel Veronica *** Paphos

Budapest
4.0
Egy hetet töltöttünk el a szállodában. Az utazásszervezők segítőkészek, figyelmesek, kommunikatívak voltak bármilyen kérésünk esetén.
A szálloda a besorolásának megfelelő színvonalú, ezt figyelembe kell venni annak, aki magasabb besorolású szállodákhoz szokott.
Összességében elégedettek voltunk, szép hetet töltöttünk Cipruson.

FG Fedrania Gardens Hotel ** Ayia Napa

Tápiógyörgye
4.0
Mi augusztusban voltunk Cipruson ebben a szállodában. Először sokat hezitáltam elolvasva a véleményeket-vajon tényleg ennyire gyenge színvonal jellemzi ezt a szállodát? De arra gondoltam,hogy egy 2 csillagos szállodától nem várhatok luxust. Annál is inkább,ha az ember elmegy Ciprusra-többnyire nem a szállodában tölti az idejét. A tisztaság és a légkondícionáló fontos, a többit meglátjuk-gondoltam. Csak pozitív élményeink voltak.A reggeli és vacsora ár-érték arányban teljesen megfelelő volt,nem fedi a valóságot,hogy rászólnak a vendégre,ha valamiből még egyszer kér. A személyzet mosolygós,kedves,a szobák,medence tiszta. A part valóban pár perc-a Nissi busszal 5 perc. Ami miatt nem adtam 5 csillagot,az a szálloda környékének,kertjének elhanyagolt állapota miatt van. Csodás fügefák,isteni gyümölcsöt érlelnek a kertben,amire nem figyel a tulajdonos. Valamint a vendégek által eldobált fémdobozok,üvegek,melyeket nem szednek össze minden nap.Ez kár.

Anmaria Beach Hotel **** Ayia Napa

Nagyesztergár
5.0
<szöveg nélkül>

Hotel Crown Horizon Bay **** Paphos

5.0
Remek 8 napot töltöttünk Paphos-on, az utazás és a hotel is rendben volt. A szoba kilátása gyönyörű, az étterem kínálata bőséges és finom, a személyzet segítőkész. Rosszabbat vártunk a neten olvasott értékelések és beszámolók alapján, de kellemesen csalódnunk kellett. A város és a tengerpart gyönyörű és még így november végén is kitűnő idő volt. Biztosan visszalátogatunk még Ciprusra :)

Hotel Crown Horizon Bay **** Paphos

5.0
<szöveg nélkül>

Hotel Crown Horizon Bay **** Paphos

Budapest, XII. kerület
5.0
Most utaztam először az Utazom.com iroda szervezésében és már tudom, hogy
nem utoljára. A szervezés minden szempontból megfelelt a
várakozásaimnak (ár-érték arányban is). A szállás elhelyezkedése és
színvonala is nagyon jó választásnak bizonyult.

A látnivalókat, programokat magam szerveztem, mivel csak telefonos
asszisztencia volt az általam fizetett csomagban. Szívesen ajánlom
az Evis Jeep Safarit (Páfosz, Ciprus), velük jártam be a szigetet. Az
egész út sokat adott, sok szempontból (földrajz, történelem,
politika, vallás, kultúra, művészetek, gasztronómia stb.).

Köszönöm a lehetőséget az Utazom.com munkatársainak!

Hotel Crown Horizon Bay **** Paphos

Budapest
4.8
<szöveg nélkül>

Hotel Crown Horizon Bay **** Paphos

4.0
<szöveg nélkül>

Hotel Pierre Anne Beach *** Ayia Napa

5.0
<szöveg nélkül>

Nissiana Hotel & Bungalows *** Ayia Napa

5.0
Októberben voltunk egy hetet,tökéletes az ellátás, a szobák tiszták,a személyzet nagyon segítőkész!Mindennel megvoltunk elégedve,csak ajánlani tudom!

Aparthotel Rio Gardens ** Ayia Napa

Nagykanizsa
4.8
<szöveg nélkül>

Hotel Kokkinos Boutique **** Protaras

Budapest, XI. kerület
5.0
Modern, jól felszerelt, kedves a személyzet a hotelben.

FG Fedrania Gardens Hotel ** Ayia Napa

4.5
<szöveg nélkül>
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!